Proper zweet 

Komedie voor 7 dames + 5 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

Veronique en Oscar runnen al jaren een openbare sauna en willen op pensioen.  Helaas vond de makelaar nog geen koper. Met ongewone situaties tot gevolg.
Er passeren diverse badgasten met elk hun doelstellingen. 

De hooghartige Brigitte zorgt voor heibel.
Annie en Dieter komen hun zilveren jubileum vieren.  Omdat Dieter het nog niet tot rechercheur geschopt heeft, zit er een een haar in de boter. 
Commissaris Leo Peeters blijkt een oude jeugdliefde te zijn van Annie.  

Twee stokoude dametjes komen zich wekelijks proper zweten. Het zijn geen simpele tantes. 

Vlotte Dennis is verliefd op de schoonheidsspecialiste, maar zij houdt de boot af. 

Een week later verschijnt over Sauna Serena een negatief artikel in de krant. Politie en speurneuzen gaan aan de slag... 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De gekwelde kok 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud:
Het lot heeft Sander parten gespeeld. Hij was een driesterren kok. Nu woont hij met Jonas, zijn voormalige souschef, ondergedoken op een zolder, gekweld en boos op de maatschappij. 
Jonas probeert Sander op te vrolijken en hem te motiveren om een stapje in de wereld te zetten. Zelf heeft hij een nieuwe hobby ontdekt. Met de hulp van de oudste dochter van de huisbazin, heeft hij op het aangrenzend plat dak (stiekem) een groentetuin aangelegd. 
Om voor Sander toch meer menselijk contact te bewerkstelligen, zet Jonas zijn alkoof te huur voor hitsige paartjes. Wouter en Laura komen er gebruik van maken, wat uit de hand loopt door de brutale huurbazin en haar twee jongste dochters . Tijdens het tumult neemt Laura per vergissing Sanders gsm mee. Die vergissing leidt tot nog meer onverwachte toestanden… 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Twee streepjes

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Hilda Vleugels
Duur: avondvullend
Korte inhoud:
Walter (een bekende zanger) en Jurgen zijn een getrouwd homokoppel met een kinderwens. Na alle mogelijkheden te hebben onderzocht, besluiten ze hun zussen als draagmoeders in te schakelen. 
Omdat draagmoederschap in de huidige samenleving nog een grijze zone is, en omdat de twee zussen geen beste maatjes zijn, dringen ze bij beide zussen aan op strikte geheimhouding. Noch Marjolein, (de zus van Walter), noch Fanny (de zus van Jurgen) mogen van mekaar weten dat ze draagmoeder zijn.  
Wanneer de zwangerschapstesten twee streepjes vertonen, heerst er algehele blijdschap. 
De problemen beginnen evenwel met de poetsvrouw. Zij is lid van Walters fanclub en in haar eenvoud iets te loslippig. 
De draagmoeders beginnen te vermoeden dat Walter en Jurgen op twee paarden gewed hebben. Ze zinnen op wraak. Met een gewiekst plan blazen ze hun draagmoederschap af. 
Walters en Jurgens hoop op twee kindjes is aan diggelen. Maar kijk! De poetsvrouw is ook zwanger.
Decor: Een moderne living met tafel, buffetkast en salon Rechts: deur naar hal en slaapkamers Links: deur naar keuken
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Verzot op een robot 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Na 40 jaar neemt Herman via Skype contact op met Viviane. Ze waren jeugdvrienden. Hij is terug uit Amerika, waar hij werkte als ingenieur in robotica. Viviane was destijds niet in hem geïnteresseerd. Ze vond hem een saaie piet.
Als Viviane zegt dat ze de huishoudelijke taken beu is, biedt Herman prompt Jimmy aan. Jimmy is een butler-robot die Herman zelf geprogrammeerd heeft. Viviane is in de wolken over Jimmy. 
Doch, hoewel ze verwachtte meer quality time te verwerven, stapelen complicaties en verrassingen zich op. Zo is er het suikerpotje dat haar jongste dochter in de kringwinkel kocht. En waarom gaat Jimmy's alarm zo maar af? Er is haar irritante schoonmoeder die om de haverklap komt mekkeren. En van waar komen die bananenschillen op het terras?
Als de dochters ontdekken dat Herman verliefd is op hun moeder, die alleen oog heeft voor Jimmy, smeden ze een plan... 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Plasje doen?

Komische detective voor 7 dames + 4 heren + 4 fig. door Hilda Vleugels
Korte inhoud:
Jacqueline is een vriendelijke toiletjuffrouw van neutrale openbare toiletten in een station. Met de vaste klanten - van divers pluimage - heeft ze een goede band. Dan komt de chef van de spoorwegpolitie met een onrustwekkende mededeling. Een bende diamantsmokkelaars gebruikt stationstoiletten als doorgeefluik voor gesmokkelde diamanten. Waar en wanneer is niet duidelijk. De politie weet alleen dat de diamanten verstopt zijn in condooms die naar lavendel ruiken. Jacqueline wordt verzocht een oogje mee in ’t zeil te houden.
Er zijn +/- 250 stations in België. Toch komen er gesmokkelde diamanten in een van Jacquelines toiletten terecht. Om te voorkomen dat haar klanten worden lastig gevallen door de politie, besluit ze de ophaalkoerier zelf te ontmaskeren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Amor op wielen 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Terwijl haar pa, een weduwnaar, op zoek is naar een nieuwe relatie, droomt Valerie, die in een rolstoel zit, van een romance. 
De nieuwe postbode is wel een vriendelijke jongen, maar de vonk slaat niet over. Dan komt Pierre, een keiknappe bink, op de proppen en Valerie wordt hopeloos verliefd op hem. Na allerlei complicaties: een afgeknipte broek, een gedeukte Ferrari, een hitsige hond, enz., valt Pierre echter tegen. 
In een zotte bui zet Valerie een knotsgekke annonce op het internet. Kort daarop duikt Billy op: een internetfreak met dito woordenschat. Hij beantwoordt aan de eisen die Valerie in de annonce stelde: ‘ruig, woeste haargroei, ooglapje, Schotsrokje, doedelzak, spierballen, directeur van een melkfabriek en zo heet als een hoogoven’. 
Maar hij is niet bepaald wat Valerie zich had voorgesteld. Waar blijft toch die knappe ridder uit haar dromen? 
Decor: woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Avé René 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
René, suppoost in een historisch museum, voelt zich uitgeblust. Af en toe praat hij tegen de beelden van Claudius, Agrippina, Nero en Maxima de Vestaalse Maagd. Was hij toe maar geboren, zijn leven zou boeiender geweest zijn. De beelden horen zijn verzuchting. Wat zou het leven van hun suppoost boeiender maken? Feesten? Schransen? Of een vrouw? De beelden willen René helpen en ze manifesteren zich in zijn verbeelding. Ans, een leerkracht, wil in Renés zaal een aanschouwelijke les komen geven. De beelden zien in Ans meteen een potentieel lief voor René. Maar er is ook nog een bereidwillige poetsvrouw. Als René de Romeinse paardenrennen illustreert, wil ze zelfs paard spelen. Bij de voorbereidingen en repetities voor de aanschouwelijke les zwaait Ans de plak. Tegen de zin van René laat ze het beeld van Maxima naar de Germaanse zaal afvoeren. En dat terwijl René een beetje verliefd was op ‘zijn ‘ Vestaalse Maagd. Maxima komt evenwel terug, met een verloofde: Bobbelix, de ruige Germaan. En Renés leven wordt met de minuut boeiender…
Decor: de Romeinse zaal in een historisch museum
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Chocomousse 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud: 
Er arriveert een nieuwe bediende voor de loketdiensten van de gemeente. Al gauw merkt ze dat één van de collega's zich doodwerkt terwijl de anderen het merendeel van hun tijd aan privézaken besteden. Lange rijen wachtenden aan de loketten deren hen niet. De slome chef laat betijen, want de werkschuwe dames paaien hem met chocomousse. Hij is verzot op chocomousse.
Aanvankelijk observeert de nieuwe bediende de manke toestand en bemoeit zich nergens mee. Maar stilaan wordt ze meegesleept en mengt ze zich zowel met het werk als met de privézaken. Ze probeert een echtelijke breuk te lijmen, brengt voor de koopzieke collega een eBay verkoop op gang, probeert de gestreste collega te kalmeren en tracht de toevoer van chocomousse te verhinderen. 
Eigenlijk zou ze nergens mogen tussen komen, want ze heeft een geheime missie. Alleen de burgemeester weet dat ze een incognito inspectrice is, die aan het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap verslag moet uitbrengen over het reilen en zeilen in de gemeentelijke diensten. Maar het loopt op de loketdiensten dermate de spuigaten uit, dat ze wel moet ingrijpen. Net daardoor staat binnen de kortste tijd de boel op stelten. 
Decor: kantoor met loketten
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De geremde feeks 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Petra en Johan kijken naar het tv-spel 'de geremde feeks.' Ze leveren commentaar en leven intens mee. Het stuk speelt zich af ten huize van Natalie en Robert, waar regelmatig een haar in de boter zit. 
Voor hun huwelijksverjaardag nodigt hun dochter een druïde uit die via een orakel vrede in huis moet brengen. De druïde, met een groot ego maar niet de snuggerste, roept voor de gelegenheid Hera en Zeus op. Natalie krijgt van 'de goden' de raad om voor zichzelf op te komen. Prompt zet ze een helpdesk op. Ze wordt een 'tante Kaat' voor mensen met seksuele problemen. Huishoudelijke taken zijn niet meer aan haar besteed. Ze doet wat ze wil. Zo telt ook Roberts verbod van aan de deur te kopen niet meer. Mama Rumba, een dame die 'suidafrikaanse kuns' verkoopt, mag wél binnen. Als mama Rumba dan nog een voodoopriesteres blijkt te zijn, gaan de poppen pas goed aan ’t dansen.
Decor: woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een moordgriet 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Sylvain Vreborgs, beroemd romanschrijver en gegeerd vrijgezel, is het beu om door de vrouwen als dekstier behandeld te worden. Trouwen is hét paardenmiddel om aan die opdringerige vrouwen te ontkomen, meent hij. Maar zijn vriend Freddy houdt hem constant de ongemakken van het huwelijksleven voor. Dus, besluit Sylvain fictief te trouwen. Om iedereen in zijn huwelijksstatus te doen geloven, moet Sylvain zich in bochten wringen. Hij deinst er zelfs niet voor terug om Linda, zijn ongecompliceerd vriendinnetje, in te schakelen. Hij laat haar aantreden als zijn (brutale) kuisvrouw, of zich voordoen als zijn vrouw. Linda’s metamorfoses openen echter Sylvains ogen: hij is verliefd op Linda! Van dan af ensceneert hij hooglopende ruzies met zijn “vrouw”, want hij wil scheiden! De intriges stapelen zich op. 
En het wordt nog erger wanneer de commissaris binnenvalt met de mededeling “Sylvain Vreborgs, uw vrouw is vermoord.” …
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst Erika, ik heb ’t gevonden! 

Komedie voor 5 dames + 6 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

In zijn schuur knutselt Albert aan een uitvinding. Zus Erika is niet gelukkig met zijn geklungel. Maar Albert is er van overtuigd dat hij eerlang van water benzine kan maken.
 Op een avond komt Bart per vergissing binnen gewaggeld. Hij heeft het behalen van zijn diploma ‘licentiaat in de exacte wetenschappen’ gevierd en is stomdronken. Bart merkt fouten in Alberts formules en brengt verbeteringen aan. Albert test ze uit, zet de machine op gang en... er komt limonade uit!
 Een week later, terwijl Erika en buurvrouw Mathilde volop limonade tappen, werken Bart en Albert samen aan de machine. Bart heeft twee interesses: hij gelooft in Alberts uitvinding en hij heeft een oogje op Lisa. Ook Albert is inmiddels verliefd... op Lea!
 De burgemeester (een pomphouder) interesseert zich voor Alberts project. Wanneer 's nachts een gangster de formules wil stelen, komt de burgemeester in een verdacht daglicht te staan. De gangster wordt gekneveld en ondervraagd, waarbij Zuster Florence geen poes blijkt te zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ach, de gangster had zich vergist, want Albert fabriceert toch alleen maar limonade...
 Albert en Bart slagen er uiteindelijk toch in om van water benzine te maken en plots duiken er twee kopers op: een maffia-boss en een oliesjeik. Ook Zuster Florence houdt haar handje open voor bijdragen tot liefdadige doeleinden. Er wordt een koop gesloten. Maar of die kan doorgaan? 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ge moogt hem hebben 

Komedie voor 6 dames + 3 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Moeder nodigt haar drie dochters met echtgenotes uit voor een weekend. De echtparen sloven zich uit om de indruk te geven dat ze gelukkig getrouwd zijn. Maar als moeder laconiek aankondigt, dat pa er met zijn secretaresse vandoor is en zij er niet om treurt, geven de dochters toe, dat zij hun echtgenotes ook beu zijn en er van af willen. Ze werken plannen uit om de mannen op heterdaad op overspel te betrappen. Ze schakelen een knappe vriendin en de Hollandse huishoudster in. Lopen de mannen in de val? Jeetje! Het loopt voortdurend verrassend anders af!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Glazen bol en koffieprut 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Hilda Vleugels
Korte inhoud:
Alvorens op vakantie te gaan, consulteren drie dames een waarzegster. Ze beklagen zich over hun echtgenoten. Madame Blanche geeft advies.
Pascale, getrouwd met een betweter, moet het hulpeloos vrouwtje spelen en haar vent altijd gelijk geven. Ursula moet bij haar luie man in staking gaan. Voor Marjan, getrouwd met een pessimist, zijn er twee mogelijkheden: scheiden... of hem vermoorden.
Samen op vakantie blijkt al snel dat de onhebbelijkheden van hun echtgenoten op de zenuwen werken. De dames besluiten collegiaal om de raadgevingen van de waarzegster toe te passen.
Die ommekeer zorgt voor hilarische toestanden.
Ook al zijn de situaties een beetje uitvergroot (het is tenslotte een dolle komedie) ze zijn uit het leven gegrepen en heel herkenbaar.
Decor: camping met 3 caravans of 3 chalets
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het nut van koffieprut 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

Alvorens samen op vakantie te gaan, consulteren drie huisvrouwen een waarzegster over het weer. Zodra ze zich beklagen over hun echtgenotes, roept Madame Blanche een (valse) geest op. Die adviseert Ursula, getrouwd met een luie man, om in staking te gaan. Pascale zou haar situatie kunnen verbeteren door het hulpeloos vrouwtje te spelen en haar ventje altijd gelijk te geven. Voor Marjan, opgezadeld met een eeuwige pessimist, zijn er twee mogelijkheden: scheiden... of een seksbom worden.
Op vakantie op een camping, blijkt al gauw dat Thomas, Marjans echtgenoot, inderdaad een knorrepot is. Marjan verdraagt zijn luimen. Maar Ursula is de luiheid van haar Gust beu en gaat in staking. Als Gust wil eten, zal hij zijn eigen potje mogen koken. Philip, een betweterige onderwijzer, werkt zo op Pascale's zenuwen, dat ze hem met een pan op het hoofd slaat. Na een volgend incident besluit ook zij de raad van de geest op te volgen en het onhandig vrouwtje uit te hangen. Marjan volhardt, tot Thomas' woorden haar zo diep kwetsen dat ze de nachtemmer over zijn hoofd kiepert en een scheiding aankondigt.
Gust is gaan vissen. Als hij terugkomt, weigert Ursula de vissen te bakken. Gust zeurt, maar Ursula houdt voet bij stek, tot Gust schoorvoetend de barbecue klaarzet en uiteindelijk de vis begint te fileren en bakken.
Inmiddels ondervindt Pascale dat het niet eenvoudig is om Philip aldoor gelijk te geven. Wanneer hij haar een uitbrander geeft omdat ze gehaktballen heeft laten aanbranden, gaan de poppen weer aan het dansen. Marjan heeft echter een goede raad: drink eerst een slok water alvorens te praten. Die truc werkt! Pascal wordt een onhandig vrouwtje en Philip een hulpvaardige echtgenoot.
Het spijt Marjan dat ze op een echtscheiding aangestuurd heeft. Maar koppige Thomas wil niet weten van een verzoening. Hij wordt sarcastischer en bitterder. Marjan probeert tevergeefs de moraal hoog te houden. Dan leert ze van Minnie hoe ze met sensuele trucs haar man kan verleiden. En het lijkt nog te werken ook!
 Een blije Gust staat te bakken aan de barbecue. Hij kookt graag. Philip probeert al dagen Pascale te leren hoe zij gekookte aardappelen moet klaarmaken, maar hij is zelf geen meester-kok. Thomas lijkt herboren. Hij geniet van Marjans sexappeal. Hoewel ze hem uitput, geeft hij volgaarne toe aan haar wensen.
Ursula komt terug van een wonderbaarlijke visvangst met 6 kanjers. Er wordt een gezamenlijke barbecue georganiseerd. De mannen mogen de tafels klaarzetten, bakken... Stilaan daagt het bij de heren, dat ze pantoffelhelden geworden zijn. Ze beseffen het pas als ze de nachtemmers gaan ledigen en vermoeden dat de oorzaak van hun problemen bij Madame Blanche te vinden is... 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Klara Klodder 

Komedie voor 5 dames + 3 heren + 1 fig. door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Gravin Klara woont met haar zuster Axelle en dochter Gabriëlle in een kasteel. Gabriëlle is een ambetant joch. Alleen tegen de opgezette uil is ze vriendelijk. (Waarom?)
Axelle is ook al zo chagrijnig. (Waarom?)
Om de frustraties te ontvluchten schildert Klara. Ze geeft schildercursussen, want geld is broodnodig.
Er arriveren vier cursisten. Een van hen, Nicole, is erg geïnteresseerd in het kasteel. Klara is op haar hoede. Ze alarmeert haar zuster. Die suggereert boobytraps! (Waarom?)
Nicole krijgt op haar zoektocht heel wat tegenwind. (Wat zoekt ze?)
Een reuzenspin, spoken, toverspreuken, een geraamte, Dracula… het lijkt wel een spookkasteel.
Nicole vraagt hulp aan Pieter de computernerd. Samen gaan ze op ontdekking. Wat niet eenvoudig is door de obstructies van de adellijke zussen en de dochter.
Nicole bereikt haar doel. De verrassing is groot, zowel voor Nicole als voor Gabriëlle.
Decor: Kamer in een kasteel, nu schildersatelier
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kookmoeders 

Komedie voor 4 dames + 3 heren + 1 kind door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Vier kookmoeders op een  jongenskamp. 
Elza en Gusta zijn ervaren kookmoeders.  Van de twee nieuwelingen laat Liliane zich meteen gelden. Zij waant zich hoger op de maatschappelijke ladder. Temeer omdat haar zoon Jeroom een van de leiders is. Van in het begin heeft Gusta de pest aan Liliane. En er volgen nog anderen die zich aan 'dat mens' doodergeren.
Dan is er Milena. Ze is lief en vlijtig. Ze is een alleenstaande moeder. Haar zoontje is ook op kamp. 
Leider Jeroom heeft opzettelijk zijn moeder en Milena gevraagd om kookmoeder te zijn. Hij heeft namelijk stiekem een relatie met Milena. Omdat Milena een allochtone is, 10 jaar ouder is dan hij,  een kind heeft en nog gestalkt wordt ook, wil Jeroom dat zijn moeder haar op kamp leert kennen. Als zij ervaart hoe lief Milena is, zet ze haar vooroordelen misschien opzij. Een gedurfd plan! Verwacht niet dat alles afloopt zoals gepland. 
Decor : Een kooktent.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Maar vent toch 

Komedie voor 5 dames + 4 heren + 1 hond door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Victor is een oudere gentleman-bedrieger, gespecialiseerd in het inpalmen en oplichten van rijke, adellijke dames. Op gezette leeftijd gekomen, (met buikje) blijken minder jonge dames voor zijn charme te vallen. Hij besluit een jonge partner op te leiden die de oudere tantes moet aanpakken. Hij stuit op Bavo... Bavo is wel een geboren versierder, maar op zijn manier. Van galanterie heeft hij geen kaas gegeten.
Alvorens Bavo op te leiden, onderwerpt Victor hem aan een proef, namelijk barones Rachel de la Jaretelle verleiden. Bavo slaagt in de opdracht en boekt 'in 't zwart' zelfs een extra verovering op gravin Catharina. Maar dan verschijnt Babette...
Bavo wordt tot over zijn oren verliefd op de knappe, rijke Babette. Maar Victor wil haar voor zijn rekening nemen. Beide heren gaan een weddenschap aan: wie van Babette 3 miljoen kan aftroggelen en een nacht met haar kan doorbrengen, wint.
Voor Bavo wordt het afsloven: de gravin én de barones aan 't lijntje houden én Babette inpalmen. Bovendien gooit Victor zoveel mogelijk roet in het eten...Groot is de verrassing over de manier waarop de lieve Babette uiteindelijk de twee heren voor schut zet.
Decor: Tuin voor een herenhuis
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Milleke Van Heule 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Hilda Vleugels (+2 honden fig.)

Korte inhoud:
Dierenarts Cathy Vandoren woont bij haar mannenhatende moeder en guitige grootmoeder. 
Als de meid een aanval van hysterie krijgt, moet dringend voor een andere meid gezorgd worden. Het interim bureau stuurt daarom Milleke, een filosofische, volkse goedzak. 
Dat moeder geen mansvolk in huis wil, wimpelt hij af met de wet: gelijkheid voor alle seksen. Hij mag beginnen werken, maar krijgt een streng huishoudreglement: als hij drie dingen breekt, wordt hij afgedankt.
Bij grootmoeder staat Milleke meteen in de gunst. Maar met moeder en Cathy wil het niet boteren. Toch zal Milleke er meer dan drie weken werken, er het ene probleem na het andere oplossen en per slot van rekening voor zowel de klanten als voor de huisbewoners de zon doen schijnen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Normale zot gezocht 

Komedie voor 6 dames + 7 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

In de psychiatrische kliniek van directeur Vertommen heerst nerveuze bedrijvigheid. De tv komt er een reportage maken. Dr. Vertommen is nu op zoek naar een 'normale zot' die hij voor de camera een woordje kan laten placeren. Maar hij vindt geen modelexemplaar! Of Nico misschien? Nico die voortdurend als Sinterklaas via de schouw binnenkomt? Of Leo, de door het raam binnenduikende Superman?
Van zijn zoon kan Vertommen niet veel hulp verwachten. Die speelt liever met zijn elektrisch treintje, de secretaresse en de verpleegsters.
Als van de hemel gezonden, komt Lizette opduiken, met Albert, de identieke tweelingbroer van Frank. Ze wil Albert laten opnemen in de psychiatrische kliniek. Albert wil voor psychiater studeren, maar heeft een fobietje. Hij is bang van vrouwen. Telkens hij een vreemde vrouw ontmoet, moet hij niezen.
Dan beginnen de vergissingen. Frank wordt aanzien voor Albert en vice versa. Dank zij Albert zal uiteindelijk een interview met een 'normale zot' kunnen doorgaan. Al is het niet altijd duidelijk wie kierewiet is. Het kluwen van verwarringen wordt stilaan ontrafeld en eindigt met een verrassing. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Peter in de ether 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Gaston heeft een amateurzender: radio Polka. Qua muziek is hij in de jaren ’70 blijven hangen. Hij hoopte dat zijn twee dochters ook zouden dj’en. Maar de muzieksmaak van de oudste is te modern. En de jongste is extreem verlegen. Zij durft niet presenteren.
De radioploeg  bestaat momenteel dus uit Gaston, zijn vrouw (die smetvrees heeft) en een niet al te snuggere vrijwilligster. Een nieuwe presentator erbij zou toch gemakkelijk zijn.
Dan solliciteert Peter. Hij is een geboren entertainer. Voor elke situatie heeft hij een typetje klaar. Bij zijn tante is hij de voorbeeldige koorknaap, in een droeve situatie is hij een rouwende pastoor, hij kan speechen als een politieker... Kortom, hij brengt leven in de brouwerij. Door hem kruipt zelfs de verlegen dochter stilaan uit haar schulp.
Als de winnares van The Voice van Vlaanderen zich aanmeldt voor een interview, begaat Peter een foutje. Maar Peter zou Peter niet zijn als hij daar geen voordeel uit haalt. Dat hij op radio Polka oude smartlappen moet draaien, zint hem natuurlijk niet. Ook de dochters willen liever eigentijdse nummers op radio Polka. Voor Peter ligt de oplossing voor de hand: Radio Polka kapen! 
Hoe dat afloopt? Alleszins chaotisch.
Decor: Ontvangkamer met op de achtergrond een radiostudio.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Rot op gast 

Komedie voor 4 dames + 4 heren

Korte inhoud:
Bij reisbureau Trippie ergeren Brenda en Maggy zich aan hun irritante collega Lukas. De brave Maggy kan zich nog ietwat  aanpassen. Maar bij Brenda loopt de wrevel hoog op. 
De eerste klant (Kamiel) wil met zijn getrainde hond gaan schapen hoeden, of reisbureau Trippie voor hem een schapenboer kan vinden. Lukas komt er meteen tussen. Met veel poeha en onorthodoxe middelen probeert hij Kamiel een duurdere reis aan te smeren. 
De tweede klant is een rijke, oude dame (Irène). Lucas slooft zich uit om Irène een cruise aan te smeren. De dame is wel geïnteresseerd, maar wil niet alleen op reis. Ze vraagt of Lucas als haar privé reisadviseur wil mee gaan. Haar voorstel is erg lucratief. Maar Lucas wil er nog over nadenken.
Directrice Liesbeth komt terug van een studiereis in Griekenland. Ze deelt mee dat ze in Griekenland een reisbureau wil beginnen. Eenmaal daar gevestigd, zal een van de collega’s tot manager gepromoveerd worden. De wedijver onder de collega's begint.
Dan duikt een vrolijke Griek op. Stavros spreekt goed Nederlands. Hij gaat met Liesbeth het reisbureau in Griekenland opstarten. 
Was dit allemaal zakelijk of hebben die twee een romance?
Vlotjes en gewiekst, bemoeit Stavros zich met de lopende zaken, zodat alles anders verloopt dan voorzien. 
Decor: Een reisbureau.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Satans vuile was 

Komedie voor 4 dames + 4 heren + 1 fig. door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Katrien, een naïeve bediende in een reclamebureau, wordt door de directeur uitgebuit. Maar in het nauw gedreven, pronkt hij met haar: “Zij zou zelfs reclame kunnen maken voor de duivel!” En dan arriveert Satan. Hij is de laatste tijd niet zo populair en is dringend aan publiciteit toe. Katrien zal zijn reclamecampagne verzorgen. Satan komt met sterke argumenten, ja zelfs met deugden aandraven. Stilaan palmt hij Katrien in. Wanneer het gesar van haar collega’s de spuigaten uitloopt, geeft hij haar een leerrijk visioen cadeau. Daarin is Katrien Cleopatra; de directeur en collega’s zijn haar slaven. Katrien leert van zich afbijten. Ze ontpopt tot een koele dame, die haar collega’s met ijzeren hand dirigeert. Maar is ze gelukkig? En wat met Joske, die haar zo graag ziet?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Terrasje doen 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Dakloos Jeanneke parkeert haar trolley voor het terras van cafébaas Laurent. Ze houdt zich gedeisd. Toch zal ze het leven van enkele terrasgangers beïnvloeden. 
Marcel heeft een blind date. Jeanneke merkt dat er met die date iets niet pluis is. Ze vraagt de diensters en haar dakloze vriend Polle om die vrouw in het oog te houden. Polle, zo zat als een kanon, zorgt voor de ontmaskering. 
Van de dienster op bevallingsverlof weet niemand wie de vader is. Dienster Julie, die heimelijk verliefd is op Laurent, vermoedt dat hij daar voor iets tussen zit. En Jeanneke fikst de zaken.
De hooghartige Suzanne wil haar pas afgestudeerde zoon aan een job helpen. Een praatje met de kabinetschef, die ook op het terras zit (figurant), zou kunnen helpen. Jeanneke en Polle werken Suzanne's onelegante afgang in de hand.
Cafébaas Laurent valt als een blok voor femme fatale Brigitte. Wat blijkt? Die Brigitte is de oorzaak van Jeanneke’s erbarmelijke toestand. Wraakgevoelens steken de kop op. Jeanneke en Polle zetten Brigitte op een onorthodoxe manier betaald. 
Jeanneke, die op een ingetogen manier voor het geluk van anderen zorgde, wordt uiteindelijk zelf beloond.
Decor: Een caféterras
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tomate-crevettes zonder crevettes 

Komedie voor 5 dames + 6 heren + 1 kind door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Jef, een opvliegende frituuruitbater, kan het vrijpostig gedrag van zijn klanten niet meer aan. Alles ergert hem: de krenterigheid van de dorpsfotograaf, de brutaliteit van een volksvrouw, de aandacht van een onderwijzertje voor zijn dochter, de vrolijkheid van een rap-dansende neger. Tot de vrijpostigheid van twee Hollandse punkers de deur dicht doet en Jef een woede-uitbarsting krijgt. Een leerling-verpleegster raadt Jef aan alles door een roze bril te bekijken. En Jef ondergaat letterlijk en figuurlijk een metamorfose. Hij lacht en zwanst. Maar stelt toch weer de zenuwen van de anderen op de proef.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Varkens met stress 

Komedie voor 3 dames + 3 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Buiten een stopcontact en een radio is op de boerderij van Frans en Marie geen comfort. 
Vier toeristen komen er werken om te ontstressen. Ze hebben twee dingen gemeen: 1) ze zijn gestrest 2) ze kennen geen jota van de boerenstiel. 
Alles loopt dus uit de hand. De stallen witten, boontjes plukken, varkens voeren, aardappelen aanaarden, koeien melken, de sloot uitbaggeren... 
De afspraak was, dat de gasten er zouden leven zonder comfort. Toch halen ze sporadisch elektrische apparaten boven. Ze bewegen er Marie zelfs toe om stiekem wat elektrisch huismateriaal aan te kopen en te dromen van een ijskast. Maar Frans blijft bij zijn standpunt: hier komen geen elektrische toestellen! 
Na tien dagen zijn de gasten ontstrest. Maar Frans geraakt nu over zijn toeren. Vooral als de gasten een plan opzetten om te bekomen dat Marie een ijskast krijgt. Ze pakken de boer op zijn zwakste punten: zijn radio en zijn beesten. 
Decor: woonkamer in een boerderij
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Oud ja, maar nog niet versleten 

Komische detective voor 5 dames + 5 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
De vermaardheid van het Zwitsers hotel 'Im weissen Nudel' taant. Alles lijkt er oud en versleten: het meubilair, de lift, ja zelfs de liftboy. Samen met zijn trouwe receptioniste, probeert de directeur de faam van zijn hotel hoog te houden. Schatrijke gasten logeren er niet meer. 
Er verblijven nu eenvoudige toeristen: een goedlachse bombardonspeler van een Belgisch Tirolerbandje, een verlegen vertegenwoordiger, een macho met playboy allures, een felle feministe en een lieve oude juffrouw. Dan arriveert de excentrieke Spaanse barones Nana Dolores. Samen met een fortuin aan Zwitserse franken brengt ze speurderswerk mee. Ze wordt gechanteerd. Maar vooraleer die zaak opgelost wordt, gebeurt alweer een misdaad. En iedereen lijkt verdacht! Wie lost dat alles op? Niet alleen de personages!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De geest van Toetekome 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

Rosa beklaagt haar lot en dochter Marina is ook niet tevreden met haar bestaan. 

Dan komt Dokus, de dorpsgek, op de proppen. Hij heeft een doosje, waarin een geest zit, die alle wensen in vervulling doet gaan. Niemand gelooft de zot natuurlijk. Maar Natalie, de jongste dochter van Rosa, is stiekem met Dokus bevriend en weet wel beter.
Als Rosa wenst dat ze Marina was en tegelijkertijd Marina wenst dat ze haar moeder was, verwisselt de geest hun identiteit. Moeder Rosa gedraagt zich nu als een losbollige tiener en dochter Marina als een stipte moeder. (De rollen van de moeder en de dochter vergen uiteraard twee keiknappe actrices!)
Zoals in ieder huishouden zijn er scheefgetrokken situaties en geheimpjes. Vader heeft buiten de weet van zijn vrouw een filmster van een secretaresse (met Marilyn Monroe-maten) en staat op het punt de transactie van zijn leven af te sluiten. Zoon Peter heeft stiekem een lief. Marina is tot over haar oren verliefd op de buurjongen. De melkboer is een seksmaniak, enz.
In hun nieuwe situatie (dochter = moeder, moeder = dochter) leren de dames het wel en wee van elkaars bestaan. Gedurende twee uur theater slagen ze er in het geheel af te ronden tot een happy end. 
  

Beschikbaar in de digitale uitleendienst