Vermeersch Geert

Contact en info:
Adres:
Oude Stationstraat 60, 8700 Tielt
E-mail:
schrijverijblabla@gmail.com

De Hippe Heksen en het Ja Dorp

Beschikbaar vanaf schooljaar 2022-23 

Genre: Kindermusical– Muziek: Jan Cherlet (compositie nog niet afgerond) 

Duur: 1 uur 

Voor: 6 solisten zang én acteren: 4 tienermeisjes, 1 volwassen man, 1 tienerjongen. (van de tienerjongen, de man en 1 tienermeisje kan je het geslacht ook omwisselen) Ensemble: jong en oud  gemengd: koor en choreo. 

Orkestsamenstelling nog niet bekend. 

Korte inhoud: 

Drie jonge heksen, Karina, Corina en Corona, gaan kamperen, maar raken verdwaald in de nacht. Een vreemde snuiter biedt hen in de duisternis een plaats aan om hun tentje op te slaan. ’s Ochtends blijken ze op het plein van een dorp te staan, waarvan die vreemde snuiter de burgemeester is. Er is iets vreemds aan de hand. Alle dorpelingen zeggen op alles ja en de burgemeester, Raanev Ot, lijkt uitzonderlijk veel macht te hebben. Wat is er aan de hand? En wie is dat meisje Peggy, die als enige in het dorp nee kan zeggen? En is het wel verstandig op de uitnodiging van Raanev Ot in te gaan? 

Hekserij, Magie, Tovenarij en vooral veel spanning, humor en muziek. 

 

Uitgegeven: bij de Auteur 

Beschikbaar bij: Schrijverij BlaBla 

Naar Compostela, de musical

Beschikbaar vanaf oktober 2022

Genre : Volwassenen musical– Muziek Geert Vermeersch, orkestratie Jan Cherlet

Duur: twee uur, pauze niet inbegrepen

Voor: 4 zang- en acteersolisten: twee vrouwen, één man en één kind.

10 acteurs: 5 vrouwen, 1 jong meisje en 4 mannen. (Psychiater kan ook door een man gespeeld worden)

Koor en symfonisch orkest.

Korte inhoud:

'Naar Compostela' vertelt het verhaal van de veertiger Johan, getrouwd met Esther. Samen hebben ze een zoontje van tien, Kasper. Een fatale verliefdheid doet hem inzien hoe uitgeblust hij is en hij belandt in een diepe depressie. We volgen zijn weg doorheen de Psychiatrische instelling waar hij in terecht komt. De confrontatie met de patiënten in die 'gekke' gesloten wereld, waar hij blijft zoeken naar liefde en hoop. Uiteindelijk vat hij de tocht naar Compostela aan, de Camino naar Santiago. Daar hoopt hij zichzelf terug te vinden en zo zijn demonen te temmen.

Het verhaal wordt in cross-cutting verteld. We schakelen voortdurend tussen de Camino en de Psychiatrische instelling.

Noot: Deze musical is de persoonlijke verwerking van de tocht van de schrijver, die hij heeft gemaakt in 2012, na jaren te hebben geworsteld met een diepe depressie.

 

Uitgegeven: bij de Auteur

Beschikbaar bij: Schrijverij BlaBla

Piraten

Genre: Kindermusical – Muziek: Willie Verdievel.

(Partituur nog niet gedigitaliseerd, indien interesse: contacteer Schrijverij BlaBla)

Duur: 1 uur

Voor: 11 hoofdrollen, waarvan 2 zangsolisten en 2 solisten in duet. Ensemble met verschillende koorgroepjes.

Klein orkest: Viool, cello, gitaar, fluit, klarinet, trompet, slagwerk.

Korte inhoud:

Een piratenschip trotseert een woeste storm. Als die gaat liggen, blijkt het schip zich op de maan te bevinden. De kapitein en zijn bemanning doen er alles aan om terug naar de aarde, en vooral de zee, terug te keren. Maar er zit een verstekeling aan boord. Een jongen met een groen streepje in zijn haar. Hij gooit ongemerkt voortdurend roet in het eten, waardoor het schip eerst in de woestijn belandt om daarna naar de diepste bodem van de zee te zinken. Zullen de piraten, na Heer Maan, een leger woestijnbewoners en koning Neptunus te hebben getrotseerd, ooit weer varen over de wijde wereldzeeën? En wie is toch die jongen met dat groene streepje in zijn haar? De knotsgekke avonturen van de Kapitein en zijn stuurman en de rest van de bemanning (Rechteroor, Rechteroog, Houten Poot, IJzervreter, Scheeloog en Flapperoor) zorgen voor meer lach- dan kanonsalvo’s.

 

Uitgegeven bij: de auteur (gedeponeerd bij Sabam: 397526400)

Beschikbaar bij: Schrijverij BlaBla

Ridders

Genre: Kindermusical – Muziek Willie Verdievel.

(Partituur nog niet gedigitaliseerd, indien interesse: contacteer Schrijverij BlaBla)

Duur: 1 uur

Voor: 11 hoofdrollen waarvan 3 zangsolisten en 1 bijrol (Arthuurke moet merkbaar kleiner zijn dan de rest van de cast). Ensemble met verschillende koorgroepjes.

Klein orkest: 1ste en 2de viool, cello, contrabas, fluit, piccolo, hobo, klarinet (Bes), altsaxofoon (Es), trombone, slagwerk.

Korte inhoud:

De koning kan niet meer lachen. Zijn paard werd gestolen door de boosaardige Klinksoor. De dag breekt aan en Hoedemans wekt de ridders van de vierkante tafel: Hangslot, Langsnot, Koendraad, Paarseval en Muizeval. Zij moeten opnieuw op pad om het paard te zoeken. De ridders zijn het beu, maar wimpelen wel Arthuurke af die zeurt om mee te gaan. Maar hij is nog veel te klein. De ridders moeten spelende monniken, roofridders en draken trotseren om het hol van Klinksoor te vinden. Daar wacht hun de laatste proef. Een zwaard uit een steen trekken. Maar wie van de ridders kan die opdracht aan? Zal de koning ooit zijn paard terug krijgen? Zal hij ooit weer kunnen lachen?

 

Uitgegeven bij: de auteur (gedeponeerd bij Sabam: 397528000)

Beschikbaar bij: Schrijverij BlaBla

Tempoesfoejiet

Genre: Kindermusical– Muziek Willie Verdievel

Duur: 1 uur

Voor: 12 hoofdrollen, waarvan 4 zangsolisten: 1 volwassene, 8 jongens, 3 meisjes.

8 bijrollen: 1 jongen, 3 jongens (zangers) 3 meisjes, 1 volwassene.
Ensemble (koor, choreo en figuratie)

Klein orkest: 1ste en 2de Viool, Altviool, Cello, Contrabas Trombone, Slagwerk, Hoorn, Hobo, Fluit, Digitale Piano.

Korte inhoud:

Jonathan wordt opgeschrikt door een luid genies en maakt kennis met een vreemde snuiter. Tempoesfoejiet, die door middel van een magisch niespoeder door de tijd kan reizen. Door een onhandigheid sleurt Tempoesfoejiet Jonathan mee naar het oude Griekenland, of toch de knotsgekke versie ervan. Jonathan maakt kennis met vier oude wijze mannen, Hippiejas, Achiel, Nestor en Antiekos, die hem samen met Sokraadeens zullen helpen Tempoesfoejiet terug te vinden om zo weer naar zijn eigen tijd terug te kunnen keren. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De zoektocht brengt hen langs de Amazones en naar het kamp van Hectoor de Helmboswuivende. Zal Jonathan erin slagen om naar zijn eigen tijd terug te keren?

 

Uitgegeven bij: de auteur (gedeponeerd bij Sabam: 685942900 (Muziek)

Beschikbaar bij: Schrijverij BlaBla