Van Landuyt Herwig 

Contact en info:
Adres:
Majoor Van Lierdelaan 40, 9500 Geraardsbergen-Overboelare
E-mail: [email protected]
Website: http://www.vanlanduyt-hvehel.be

Vademecum voor Lydie

Blijspel voor 6 dames ( als het hoofdpersonage uitgebeeld wordt door 2 actrices ) 
Korte inhoud:

Drie dagen uit het leven van Lydie. Als vijfentwintigjarige is ze al 5 jaar getrouwd. Ze plukt de dag en zo af en toe ook de nacht. Ze heeft vrienden bij de vleet. Dertig jaar later is ze gelukkig gescheiden en heeft ze al 28 jaar haar soulmate gevonden. Nog 30 jaar later, ze is nu vijfentachtig, is ze lichamelijk en geestelijk afgetakeld maar nog lang niet klaar met het leven, heilig overtuigd als ze is dat haar overleden soulmate nog steeds aan haar zijde staat. 
    

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


Saudade, what else!

Tragikomedie voor 6 dames + 4 heren + 1 figurante door Herwig Van Landuyt
Korte inhoud:

Zowat iedereen weet dat er in 'Café zonder Phil' nog wat anders aan de man wordt gebracht dan nostalgische muziek en nonsenspoëzie. Tijl, de rijmelaar, verwoordt het zo: "Iedereen gebruikt en wie niet gebruikt, wordt gebruikt."
Tja, probeer daar maar een speld  tussen te steken!
    

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Dood door uitlokking 

Komedie voor 4/5 dames + 2/3 heren door Herwig Van Landuyt 

Korte inhoud: 

Een charmeur, Gilles? No way. Een onverbeterlijke recto verso rokkenjager ja! Bij hem is ’t 'rok de klok rond.' (Sorry Bill, traduttore traditore.) Hij is er als ‘t ware in gerokt, lapsus, gepokt en gemazeld. Nu...op een dag verdwijnt de spetter tijdens een banale treinrit op weg naar zijn werk. Dan komen de tongen voorgoed los, iedereen had blijkbaar ‘t land aan hem. Maar wie had nu eigenlijk de hand in zijn verdwijning? Niemand, of was het gewoon, nu ja, 'de hand van God'? Een absurdistische intrigekomedie.
   

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

     

Beestig schoon 

Klucht voor 4 dames + 1 heer door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Jan doet wonderen met koeienstront. Hij wordt terecht om zijn kunst geprezen in binnen– en buitenland. Op de duur weet hij echt niet meer waar zijn hoofd staat van de vele opdrachten. Om hem te ontlasten laat zijn vriend Pol de Post voor wat ze is en gaat bij Jan in de leer. Tanja en Lotte, hun vrouwen, zijn zich bewust van de mogelijkheid dat Jans inspiratiebron ooit wel eens droog zou kunnen komen te staan. Ze gaan voor de mannen op zoek naar twee liefjes die hen blijvend moeten kunnen inspireren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Bloedworst en lipstick 

Blijspel voor 4 dames + 2 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Rebecca weet alles van tanden, normaal voor een tandarts ! Maar wat bezielt haar toch om haar patiënten te koppelen en om wat ze bij haar achterlaten te verwerken tot worst en lippenstift?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Consequenties van de mondialisering van de luchterdans 

Macabere intrigekomedie voor 5 dames + 2 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
In de week van de luchterdanskampioenschappen verdwijnen drie amateurdansers. Na enkele weken wordt het lijk van één van hen gedeeltelijk teruggevonden. Het blijkt te zijn versneden als een varken en opgelost in chemicaliën. De twee anderen, Bulgaren, komen later amateuristisch bezwaard boven in het kanaal. Er valt hoegenaamd geen link te leggen tussen het eerste slachtoffer, een populair figuur van bij ons, en de twee anderen. Toch wel, één: de luchterdans.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De argumenten van Marjan 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Een sullig thema. Tegendraadse panelleden. Laag–bij–de–grondse dooddoeners. Sierlijk holle oneliners. Platvloerse gemeenplaatsen. Onbenullige citaten en een zelden geziene opeenstapeling van clichés. Ah, en niet te vergeten een moderator met een eigendunk tot aan de overkant van de straat. , nu al zeker van de centerfold in het eindejaarsblunderboek. Kortom uitsluitend onontbeerlijke bestanddelen van een zichzelf respecterend praatprogramma van dertien in een dozijn. Maar dat is buiten de waard gerekend. Zeg maar Marjan, wat vind jij...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De gelaarsde pater 

Blijspel voor 6 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Een café zonder drank. Vier mannen spuwen er hun gal op politici van bij ons.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De kinderen - zondagen zijn muizen 

Blijspel voor 3 dames + 3 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Zondagnamiddag. Julien en Hedwig, apothekers, wachten op hun kinderen. Maar hebben ze wel kinderen?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De krolse kat van ’t peukenpaleis 

Komedie voor 7 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
De kleindochters van Benny en Martha, prille twintigers, zijn echte roddelkonten! 
Geen wonder als je hun voorgeschiedenis kent en weet dat ze zich mateloos vervelen tijdens de zomervakantie bij hun grootouders. 
Nu ja, waar rook is is vuur en bij Conny, ’t voorwerp van hun roddels, hangt er dagdagelijks een dik rookgordijn. Om haar activiteiten in een gore Brusselse achterbuurt te verdoezelen? 
Wat er van zij, als je Oscar Wilde mag geloven, bestaat er niets dat erger is dan dat er over je geroddeld wordt… niets, behalve dat er niet over geroddeld wordt.
Decor: een woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De maidentrip van de sandwichman 

Tragikomedie voor 7 dames + 13 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Een parkje in de stad, af en toe veilig maar meestal niet, met gewone mensen en ongewone, zeg maar zonderlingen. Hebt u soms moeite om de gewone van de ongewone te onderscheiden? Soms is dit inderdaad geen sinecure, maar hier zal het wel lukken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De ziekte van Krankheimer 

Blijspel voor 1 dame + 2 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Eric bezoekt zijn vriend Luc die bedlegerig is ten gevolge van een CVA. Hij troost hem op een ziekelijke manier, een waarop u door uw vrienden nog nooit werd getroost. Uiteindelijk brengen de pillen beide mannen soelaas.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Dierbare dieven 

Blijspel voor 2 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Inbrekers, hebt u er nooit over de vloer gekregen? 't Is niet waar! Voor de kick en met haar medeweten gaan Leo, aannemer van bouwwerken, en zijn gepensioneerde vriend Juul het ook eens proberen bij Leo's secretaresse Lea. Die nacht is het Lea's geluksnacht. Zeg nu zelf, vier inbrekers op één nacht en nog meer ongewenst bezoek!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Dood 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Ward heeft ervoor gezorgd dat hij na zijn dood kan rusten in 't opmerkelijkste pleurantengraf van de stad. Hij overlijdt in 't ziekenhuis in 't bijzijn van zijn dochter Anouk. Acht dagen na zijn begrafenis wordt Bea, een collega en vriendin van Anouk, opgezadeld met een niet alledaagse opdracht. Ze moet Anouk, die zich in het ziekenhuis aan een slippertje waagde met een onbekende, er met de grootste omzichtigheid van op de hoogte brengen dat haar vader leeft. Anouk geniet nog na van haar avontuurtje en vertelt Bea er alles van terwijl Bea, geschokt door Anouks losbandigheid, er maar niet in slaagt haar opdracht tot een goed einde te brengen voor Ward zelf op het toneel verschijnt.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een lijk om in te kaderen 

Klucht voor 5 dames + 3 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Tijdens een stroomonderbreking in 't theater wordt Frans, toeschouwer tegen wil en dank, gewurgd. Door Axelle alias 'Axelle Red'? Door Door, oplichter maar naar eigen zeggen minister en vooraanstaand lid van de Selectieve Democraten? Door Hilde, de ontroostbare weduwe? Door Bas, nu politieman maar vroeger....? Door Cas, de cynische levensgenieter met een hart voor eenden? Door Evelien, de al te naïeve wereldvreemde eend in de bijt? Of door Gwen en Fabienne, de van geen kleintje vervaarde nichtenrockamatrices?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een verwilderde tuin achter een gekapte linde

Tragikomedie voor 2 dames + 1 heer door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Dokter Chocomousse is een door de wol geverfde psychiater. Hij kent zijn zwaar gestoorde patiënte Bajadère door en door. Voor één keer heeft hij zijn werkstoel geruild voor een, voor zijn aambeien deugddoend, bad. Waarom heeft hij ze niet laten opnemen? Hij zal zijn overmoed met de dood bekopen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gods etalagebenen 

Komedie voor 7 dames + 5 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Robbe heeft ei zo na zijn middelbare studies achter de rug. Zijn opa, een onverbeterlijke racist, heeft hem ongewild een handje toegestoken. Of doet zijn kleinzoon alsof, omdat nu ’t ogenblik gunstig is, om hem zijn half Arabische vriendin voor te stellen?
De dame in kwestie is bijna twee keer zo oud als Robbe, ze is zijn ex-lerares Frans op de koop toe, en hij is vast van plan om er zo vlug mogelijk mee te gaan samenwonen.
Decor: Twee verschillende leefkamers.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Harakiri op de tepelkring 

Klucht voor 9 dames + 5 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
In de VenividiVince huur j’een kamer voor een (zeer) kort verblijf.
Je betaalt er logischerwijs enkel voor de kamer.
Wil je’r je oma, je dienster en een buurvrouw bij betaal je voor een vierpersoonskamer.
Zo simpel is het.
En er zijn vanzelfsprekend tal van andere mogelijkheden, alvast veel meer dan in een doordeweeks rendez-voushotel.
Decor: een caféterras
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Jan en de andere man 

Sociale komedie voor 5 dames + 3 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Jan is een bejaarde dakloze die door de onbekrompen bommoeder Annick wordt opgevangen. Zij is het gewend zich constant weg te cijferen voor de evenmens.
Haar drie tieners, zo ruimdenkend als hun moeder en hun oma, zijn onmiddellijk in de ban van Jans levenswijsheid en cultuur. Alle drie zijn ze dan ook bijzonder opgezet met de intrigerende gast. Niet echter Annicks broer, de rijke luis in de bescheiden nep-pels van de familie.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

MiraFlor 

Komedie voor 6 dames + 3 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Als twee jonge mensen voor 't eerst verliefd zijn, uiten ze hun gevoelens voor elkaar op 1001 manieren al naargelang de stand van de maan, hun eigen bioritme, de... maar nu ter zake. We hebben het hier over Mira en Flor. Die twee beleven hun verliefdheid haaks op de tijdsgeest (eerst 't bed en pas daarna de kennismaking), op een aandoenlijk kinderlijke wijze. Ze worden met woord, daad, danspasjes, hulpmiddelen, bewonderende blikken en commentaar bijgestaan door Aglaia, Euphrosyne en Thalia, de charites, die geregeld de Griekse mythologie ruilen voor de zielsverrukking van de liefde in 't menselijk bestaan.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Onder de fraisekes schijnt de zon

Klucht voor 2 dames + 2 heren door Herwig Van Landuyt
Korte inhoud:
Wannes is rijk, stinkend rijk. En eens je zover bent is het kinderspel om rijk te blijven. ‘t Is hem gegund, hij heeft ervoor gezwoegd. Maar... Wannes wil meer. En het toeval speelt hem een troef in de handen wanneer hij bij de oogarts kennis maakt met een koppel simpele fruitboeren. Onder hun plantage aardbeien ligt een gangenstelsel aangelegd op bevel van Hermann Göring en na de oorlog gebruikt door een beruchte bende bankrovers.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pikkepokke & friends 

Klucht voor 5 dames + 6 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Mannen willen gepluimd worden. Niet alle vrouwen weten dat, Nele wel. En aangezien ze er de troeven voor heeft en vrienden en vriendinnen die bereid zijn haar met raad en daad -zeg maar seks die zij er met tegenzin bijneemt- bij te staan, zou alles op wieltjes moeten lopen. 
Maar de ene dag is de andere niet en dat geldt evengoed voor de begoede mannen op wie ze haar oog heeft laten vallen.
Decor: een woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Rancune 

Melodramatische komedie voor 6 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Dat we ooit op school zwaar werden gepest, is een kwarteeuw later nog slechts een vage herinnering. 
Niet voor Annabelle. Zij zint al vijfentwintig jaar op wraak! Liever vandaag dan morgen wil ze de pestkoppen de rekening presenteren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Verkracht 

Intrige komedie voor 5 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Snikheet was het de dag waarop Polly flauwgevallen is in een drukke winkelstraat. De ambulance was snel ter plaatse en na een vierdaags verblijf in ’t ziekenhuis is ze alweer gezellig thuis. 
Maar dan komt de kat op de koord. Een maand later blijkt immers dat ze tijdens haar verblijf in ’t ziekenhuis zwanger is geraakt.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Voor de maaltijd bidt de buizerd 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Maya wordt dertig en is tot haar eigen ontsteltenis nog maagd. 
Een nachtmerrie voor haar en haar vriendin, die vergeefs haar man ter beschikking gesteld heeft om de klus te klaren. 
Gesneden koek voor Grisja, de Vlaamse Raspoetin.
Decor: een woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Zuinige zege van de rede 

Drama voor 3 dames door Herwig Van Landuyt

Korte inhoud:
Ondertitel: 'De kennismaking.'
Vijftien jaar na de feiten vertelt Diane met een klein hartje aan haar pleegdochter hoe haar ouders aan hun eind zijn gekomen. Ze gaat hierbij geen detail, hoe gruwelijk ook, uit de weg. Nochtans is haar eigen aandeel in de dood van één van hen verpletterend. 
Maar wat blijkt? Haar pleegdochter, die met afschuw naar ’t relaas geluisterd heeft, veroordeelt haar hoegenaamd niet. Integendeel, bizar!
Decor: Een woonkamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst