Van Haute Nine


Contact en info:  Adres: Platanenlaan 47, 2940 Hoevenen   Tel: 03/664.02.43
E-mail: nine.van.haute@pandora.be

Niets is wat het lijkt 

Blijspel met thrillerallures voor 5 dames + 4 heren door Nine Van Haute 

Korte inhoud: 

Victor werkt de naad uit de kleren. Hij is minister kandidaat en hoopt verkozen te worden. De peilingen zijn uitstekend. Een armzalige kerel, Svenneke De Meester, komt aanbellen en beweert dat hij de zoon van Victor is. Sven wil erkend worden. Het is tot nu toe vrij zeker dat Victor de ministerpost in de wacht zal slepen, maar een vies schandaal kan en mag hij als fractieleider absoluut niet hebben.                                                                                                      Wat nu? 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Bie en haar kompaan

Tragikomedie voor 4 dames + 2 heren (alternatieve bez. mogelijk) door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Vera, een weduwe, woont in een afgelegen huis. Ze wordt verwend door Natalie, een meisje dat tijdelijk werkt als meid om Nederlands te leren. De dames krijgen bezoek van een buurvrouw. Haar deur is dicht gewaaid en het kleine hondje zit alleen binnen. Het wordt wachten op de slotenmaker. Terwijl Natalie om boodschappen is, komt een vreemde vrouw, Bie, ongenodigd binnen langs de tuindeur. Ze weet dat de buurvrouw geërfd heeft en dit is het begin van een gijzeling. Alles wat fout kan lopen, loopt fout. Waarom wil Bie zoveel geld? Een leuk stuk, met een bittere ondertoon, berustend op de realiteit.

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Een eeuwigheid tijd

Komedie voor 3 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Dora en Lisa, zitten met een groot probleem. Sint Pieter vereeuwt bijna en de twee engelen weten niet welk geschenk ze moeten geven. Gelukkig komt Roel, een computerspecialist eraan. Op gebruikelijke manier wordt hij, in het voorgeborchte van de hemel, verwelkomd door Sint Pieter die zijn groot boek raadpleegt om te zien waar hij Roel kan naartoe sturen. Het kolommetje van goed is veel langer dan dat van slecht en Roel kan onbezorgd in de hemel rijstpap gaan eten. Hij brengt Dora en Lisa op het idee om Sint Pieter een computer te kopen. Het oude boek wordt op schijf gezet. Wanneer Sint Pieter zijn geschenk krijgt, is hij helemaal niet blij. Zonder ondankbaar te willen zijn vraagt hij zijn groot boek terug, maar het boek is niet meer. Paniek alom. Wat zal Pietertje doen als de zieltjes zich aanmelden ? En wat als één van de zieltjes een mooi en lief meisje is die Irma La Souce heet,...?

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Happy end

Eenakter voor 2 dames + 2 heren door Nine Van Haute
Duur: 45 minuten
Korte inhoud:
Janes ziet het niet meer zitten. Zijn vrouw, Bertha draagt de broek, hij de schort. Terwijl Bertha haar nageltjes lakt, taarten verslindt samen met haar vriendinnen en uitstappen maakt, moet Janes de boel draaiende houden. 's Avonds wacht Manuella op hem in de stal, om gemolken te worden. De stoel van Janes, in de 'Gouden Ram', blijft leeg en de vrienden vinden het niet leuk dat hun kaartmaat niet meer omziet. Fons zal zijn vriend helpen en beide mannen sluiten een weddenschap. Terwijl Bertha weg is, en Janes overladen werd met werkopdrachten wordt een plan gesmeed.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Ik genoot van mijn dood

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
De oude barones voelt zich onwel. Ze is er van overtuigd dat ze gaat sterven. Gelukkig is Bruno, de trouwe butler, er om haar gerust te stellen. De dokter bevestigt dat zorgen maken nog niet aan de orde is. Door heel dit gebeuren begint de barones aan haar testament te denken. Er wordt haar ingefluisterd dat niet alle erfgenamen het zo goed met haar voor hebben en ze wil er achter komen wie eerlijk is en wie niet. Ze bedenkt een niet zo voor de hand liggend plannetje.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

NIEUW STUK OKTOBER 2020

Tinder dates

Blijspel voor 3 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Meer dan ooit worden sites als 'Tinder' bezocht.

“Leugentjes om bestwil” zijn schering en inslag.  

Naar het schijnt, wordt een vrouw weer aantrekkelijk voor haar eigen man, als er een kaper op de kust is. Het liefdesleven van Lieve staat op een laag pitje en ze besluit, op aanraden van haar beste vriendin, haar man jaloers te maken.

De dames maken een profiel aan op Tinder en Lieve gaat het avontuur tegemoet.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Vijgen na Pasen

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Marie is zenuwachtig ! Ze woont net, samen met Frans en haar dochter Leentje, in de villa van haar rijk-gehuwde zuster. Drie jaar mogen ze genieten van al de luxe omdat de eigenaars tijdelijk naar Amerika zijn verhuisd. Vandaag komt Julia, Marie's vriendin, op bezoek. Julia kan haar ogen niet geloven. Rijk zijn is toch gemakkelijk. De twee vrouwen smeden een plannetje om Leentje aan een rijke huwelijkspartner te helpen. Frans heeft het spelletje snel door en geniet van alle blunders die er gemaakt worden. Frans doet er met plezier nog een schepje bovenop.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Weet je nog, Katrien?

Kerstspel (eenakter) voor 2 dames + 3 heren door Nine Van Haute
Duur: 45 minuten
Korte inhoud:
Juul, een oude man zal voor het eerst met Kerstavond alleen zijn. Hij droomt hoe Kerstmis gevierd wordt in de hemel waar Katrientje, zijn vrouw, nu is. Deze droom geeft hem de moed en Juul besluit niet te treuren tijdens de heilige nacht. Hij zal in zijn eentje een gezellig feestje bouwen. Laat op de avond krijgt Juul bezoek.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

De enige echte en onvervalste reality show 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
We maken kennis met de voorbereidingen en het verloop van “de enige echte en onvervalste reality show.”
Serge, een bekende zanger en fel begeerde “vrijgezel”, krijgt de hoofdrol in een show.
Vier dames en één heer moeten zijn hartje zien te veroveren, door middel van opdrachten.
Een playback vertoning, een kookopdracht en het uitkiezen van het juiste geschenk voor Serge zijn geen eenvoudige taken.
Uiteindelijk zal Serge moeten kiezen voor hem of haar, waarmee hij zijn leven wil delen.
Een niet te onderschatten obstakel: Serge is in het geheim verloofd met Marina, die eveneens een kandidate is voor de show.
Marina, een dom blondje, is stellig overtuigd van haar overwinning. Maar het tij kan keren.
Het zou geen echte realityshow zijn, moest er geen applausmeester aanwezig zijn die het publiek in lichterlaaie zet.

“ De beste improvisatie is de meest voorbereide.”

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Kiezen, is verliezen 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
We maken kennis met de voorbereidingen en het verloop van “de enige echte en onvervalste reality show.”
Serge, een bekende zanger en fel begeerde “vrijgezel”, krijgt de hoofdrol in een show.
Vier dames en één heer moeten zijn hartje zien de veroveren, door middel van opdrachten.
Uiteindelijk zal Serge moeten kiezen voor hem of haar waarmee hij zijn leven wil delen.
Een niet te onderschatten opstakel: Serge is in het geheim verloofd met Marina, die eveneens een kandidate voor de show is. Marina, een dom blondje, is stellig overtuigd van haar overwinning.
Maar het tij kan keren.

Decor: 1. De voorbereidingen en de opnames van de show gebeuren
in dezelfde ruimte. De belichting maakt duidelijk wanneer de
voorbereidingen of de opnames plaats vinden.

Uitgegeven bij: De auteur 
Vissen, mijn passie 

Genre: Komedie
Voor: X dames, 3 heren, X figuranten
Duur: Eenakter


Korte inhoud
Twee vissers zitten te vissen. Een wandelaar komt voorbij, en vraagt of ze al iets gevangen hebben. Het antwoord is nee, want er zit geen vis in de vijver. Maar waarom, vraagt de wandelaar, vissen de vissers dan niet ergens anders?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Dat onderhuids gewriemel 

Genre: Tragikomedie
Voor: 2 dames, 3 heren, X figuranten
Duur: Eenakter (60 minuten)


Korte inhoud
De directeur verlaat vroegtijdig het personeelsfeestje. Hij koopt bloemen en wil zijn vrouw verrassen. Wanneer hij thuiskomt staan "heel toevallig" een man en een vrouw, twee fabrieksarbeiders van zijn bedrijf, in de hal. De vrouw is onwel geworden. De directeur vraagt de twee even mee naar boven. Wanneer het drietal de loft binnenstapt, ligt de echtgenote van de directeur half naakt in de armen van haar schoonbroer, de broer van de directeur. Het drietal is getuige van de scheefschaatserij. Het voorspelt een leuke avond te worden. Was de arbeidster inderdaad onwel geworden of ... ?

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De euromillions winnaar 

Genre: Tragikomedie
Voor: 4 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Juul is een vereenzaamde oude man. Hij kent zijn buren niet, maar daar komt snel verandering in. Op het moment dat het algemeen geweten is dat Juul de euromillions winnaar is, worden zijn buren zijn allerbeste vrienden. Opeens komt er veel volk over de vloer, allemaal mensen die hem graag willen helpen en verwennen op allerlei manieren.

Wanneer ze te weten komen dat Juul zijn geld zes maanden heeft bevroren, om even te bekomen, zullen ze gedurende deze “lange” periode veel geduld moeten uitoefenen. Iedereen hoopt op een deel van de gigantische koek.

Juul beleeft de tijd van zijn leven…, of toch niet?

Decor: De woonkamer van Juul. Juul is een oude man en woont in een fermetje. Het huis heeft dringend een opknapbeurt nodig.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De Stip 

Genre: Tragikomedie
Voor: X dames, 2 heren, X figuranten
Duur: Eenakter (30 minuten)


Korte inhoud
Een jonge man zit te wachten op de trein. Hij begint een conversatie met een toevallige persoon die eveneens op de trein wacht. Duidelijk wordt dat de jongen nood heeft aan iemand die met hem wil praten omdat hij nog niet in het reine is met zichzelf.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Koppelbazen 

Genre: Tragikomedie
Voor: 3 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Fien is ongerust. Haar vrolijke dochter kijkt niet naar de jongens. Dus gaat Fien zelf op zoek. Ze waagt zich op het internet, dat is toch tegenwoordig de manier. Paul zit met hetzelfde probleem, zijn zoon kijkt alleen naar zijn computer. Paul gaat op het internet eens kijken en ziet het bericht van Fien. Zonder het van elkaar te weten chatten ze uit naam van hun kinderen. Bij de eerste ontmoeting vallen er harde woorden. Uiteindelijk voeren Paul en Fien hun oorspronkelijk plan uit. Maar Sofietje en Bart hebben andere plannen.

Uitgegeven bij: De auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Een Dozijn Viooltjes 

Genre: Drama
Voor: 1 dames, X heren, X figuranten
Duur: Eenakter (45 minuten)


Korte inhoud
Agnes wil vanavond gezellig thuisblijven hoewel ze verwacht wordt voor een cultureel programma op Eén TV. Naar eigen zeggen "stuurt ze haar kat". De zenuwen kan ze moeilijk onderdrukken wanneer Paul, een ongenode gast, onverwachts bij haar thuis zit. Herinneringen komen boven en Agnes presenteert haar gast geen drankje maar de rekening van haar leven. Paul is schuld van haar mislukt leven en de breuk met haar grote liefde. Zit Paul werkelijk op die stoel, of vertelt de vereenzaamde vrouw haar verhaal aan iemand die er helemaal niet is.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Kruimels 

Genre: Drama
Voor: 5 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Een maand voor ze gaan trouwen, hangt Bert een prachtig spandoek voor zijn toekomstige vrouw Erna over de brug van de autostrade. Erna leest de voor haar bestemde liefdesverklaring. Ze verliest de controle over het stuur en vliegt tegen de vangrail. Bert, die popelend op de brug staat te wachten, is getuige van het verschrikkelijke ongeval. Erna zal nooit meer de oude zijn. En hoe moet het nu verder? Het verhaal begint wanneer Erna in het ziekenhuis ligt. Een aangrijpend verhaal, met genoeg ruimte om nu en dan ook eens te lachen.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Spicy Dates 

Genre: Thriller
Voor: 1 dames, 4 heren, X figuranten
Duur: Eenakter (30 minuten)


Korte inhoud
Bert komt woedend van zijn werk thuis. Sonja, zijn vrouw, loopt bang naar de slaapkamer. We horen een schot. Bert zit in de verhoorkamer en wordt ondervraagd door de politie. Heeft Bert de moord gepleegd ? Wie is het lijk ? Wat is het motief ? Vragen die met mondjesmaat beantwoord worden.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De bange nacht van de toverkracht 

Genre: Jeugdtoneel
Voor: 6 dames, 6 heren, 4 personen (dames of heren)
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Bijna honderd jaar geleden verloren heks Puistenneus en feetje Dittelina tijdens een machtsspel hun magische krachten. Toen, en ook nu, spelen trollen en kabouters een belangrijke rol. Precies na honderd jaar krijgt slechts één van de twee haar toverkrachten terug. De heks en het feetje moeten helpers zoeken, want hun lot ligt in de handen van de trollen en de kabouters. De heks wil alle kabouters vernietigen en ook macht krijgen over de trollen. Zij gaat voor pure strategie en brute kracht. Alleen het feetje kent het plan van de heks. De opdracht van Dittelina is vrede en vriendschap stichten tussen kabouters en trollen, want dit betekent de ondergang van de heks. Puistenneus trekt ten oorlog en krijgt de steun van de oliedomme Koning Trollenbol en het bloeddorstige trollenleger, aangevoerd door een legerkapitein. Ze staat heel sterk. Veel te sterk voor de lieve fee. Feetje Dittelina krijgt steun van Ans, het trollenmeisje en Stippel, het konijn. Wie zal de veldslag winnen?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Halloween in Malvliet 

Genre: Eenakter
Voor: 3 dames, X heren, X figuranten
Duur: Komedie


Korte inhoud
Omdat de twee heksen Vevina en Selena ooit iets vreselijks hebben meegemaakt tijdens het Halloweengebeuren, zijn ze destijds gevlucht van Amerika naar het vredig dorpje Malvliet. In België was er toen nog geen sprake van Halloween. Ze toverden zich om in gewone vrouwen, veranderden hun naam in Mel en Jenny. Ze spreken nu ook het plaatselijk dialect om niet door de mand te vallen. Maar langzamerhand begon Halloween hier ook de kop op te steken en vooral Mel, een heks goed van inborst, lijdt elk jaar weer onder het verschrikkelijk gebeuren. De herinneringen aan vroeger maken haar steeds weer overstuur. Jenny wil haar helpen, maar hoe?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Een extra toetje 

Genre: Sprookje
Voor: Onbeperkt
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De jonge koning van Bloemeneiland brengt de meeste tijd door in zijn prachtige tuin. De hofmeester moet met lede ogen aanzien hoe de tuinmannen beloond worden met een "extra toetje". Dit terwijl hij zich bijna dood zwoegt in het palies, om ook een extra toetje te bemachtigen. Wanneer de prinses van Zonne-eiland op bezoek komt, om de ijsbloemen te bewonderen, staat heel het eiland in rep en roer om haar ontvangst zo schitterend mogelijk te maken. Er wordt een wedstrijd georganiseerd en de prinses zal de tuinman met de mooiste bloem tot winnaar uitroepen. De hofmeester, ten einde raad, sluit Tim, de jongen met de mooiste lelie, op in de toren van het kasteel. De hofmeester zelf biedt de bloem aan en wordt tot winnaar uitgeroepen. In plaats van een extra toetje krijgt hij, geheel tegen zijn zin, een plaatsje in de koninklijke tuin. Hij moet zeven lelies kweken voor het bruidsboeket van de prinses, die uiteindelijk met de koning zal trouwen. Nu komt de hofmeester pas echt in de problemen.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens
Beschikbaar in de digitale uitleendienst