Van Haute Nine


Contact en info:  Adres: Platanenlaan 47, 2940 Hoevenen   Tel: 03/664.02.43
E-mail: nine.van.haute@pandora.be

Niets is wat het lijkt 

Blijspel met thrillerallures voor 5 dames + 4 heren door Nine Van Haute 

Korte inhoud: 

Victor werkt de naad uit de kleren. Hij is minister kandidaat en hoopt verkozen te worden. De peilingen zijn uitstekend. Een armzalige kerel, Svenneke De Meester, komt aanbellen en beweert dat hij de zoon van Victor is. Sven wil erkend worden. Het is tot nu toe vrij zeker dat Victor de ministerpost in de wacht zal slepen, maar een vies schandaal kan en mag hij als fractieleider absoluut niet hebben.                                                                                                      Wat nu? 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Bie en haar kompaan

Tragikomedie voor 4 dames + 2 heren (alternatieve bez. mogelijk) door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Vera, een weduwe, woont in een afgelegen huis. Ze wordt verwend door Natalie, een meisje dat tijdelijk werkt als meid om Nederlands te leren. De dames krijgen bezoek van een buurvrouw. Haar deur is dicht gewaaid en het kleine hondje zit alleen binnen. Het wordt wachten op de slotenmaker. Terwijl Natalie om boodschappen is, komt een vreemde vrouw, Bie, ongenodigd binnen langs de tuindeur. Ze weet dat de buurvrouw geërfd heeft en dit is het begin van een gijzeling. Alles wat fout kan lopen, loopt fout. Waarom wil Bie zoveel geld? Een leuk stuk, met een bittere ondertoon, berustend op de realiteit.

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Een eeuwigheid tijd

Komedie voor 3 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Dora en Lisa, zitten met een groot probleem. Sint Pieter vereeuwt bijna en de twee engelen weten niet welk geschenk ze moeten geven. Gelukkig komt Roel, een computerspecialist eraan. Op gebruikelijke manier wordt hij, in het voorgeborchte van de hemel, verwelkomd door Sint Pieter die zijn groot boek raadpleegt om te zien waar hij Roel kan naartoe sturen. Het kolommetje van goed is veel langer dan dat van slecht en Roel kan onbezorgd in de hemel rijstpap gaan eten. Hij brengt Dora en Lisa op het idee om Sint Pieter een computer te kopen. Het oude boek wordt op schijf gezet. Wanneer Sint Pieter zijn geschenk krijgt, is hij helemaal niet blij. Zonder ondankbaar te willen zijn vraagt hij zijn groot boek terug, maar het boek is niet meer. Paniek alom. Wat zal Pietertje doen als de zieltjes zich aanmelden ? En wat als één van de zieltjes een mooi en lief meisje is die Irma La Souce heet,...?

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Happy end

Eenakter voor 2 dames + 2 heren door Nine Van Haute
Duur: 45 minuten
Korte inhoud:
Janes ziet het niet meer zitten. Zijn vrouw, Bertha draagt de broek, hij de schort. Terwijl Bertha haar nageltjes lakt, taarten verslindt samen met haar vriendinnen en uitstappen maakt, moet Janes de boel draaiende houden. 's Avonds wacht Manuella op hem in de stal, om gemolken te worden. De stoel van Janes, in de 'Gouden Ram', blijft leeg en de vrienden vinden het niet leuk dat hun kaartmaat niet meer omziet. Fons zal zijn vriend helpen en beide mannen sluiten een weddenschap. Terwijl Bertha weg is, en Janes overladen werd met werkopdrachten wordt een plan gesmeed.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Ik genoot van mijn dood

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
De oude barones voelt zich onwel. Ze is er van overtuigd dat ze gaat sterven. Gelukkig is Bruno, de trouwe butler, er om haar gerust te stellen. De dokter bevestigt dat zorgen maken nog niet aan de orde is. Door heel dit gebeuren begint de barones aan haar testament te denken. Er wordt haar ingefluisterd dat niet alle erfgenamen het zo goed met haar voor hebben en ze wil er achter komen wie eerlijk is en wie niet. Ze bedenkt een niet zo voor de hand liggend plannetje.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

NIEUW STUK OKTOBER 2020

Tinder dates

Blijspel voor 3 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Meer dan ooit worden sites als 'Tinder' bezocht.

“Leugentjes om bestwil” zijn schering en inslag.  

Naar het schijnt, wordt een vrouw weer aantrekkelijk voor haar eigen man, als er een kaper op de kust is. Het liefdesleven van Lieve staat op een laag pitje en ze besluit, op aanraden van haar beste vriendin, haar man jaloers te maken.

De dames maken een profiel aan op Tinder en Lieve gaat het avontuur tegemoet.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Vijgen na Pasen

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Marie is zenuwachtig ! Ze woont net, samen met Frans en haar dochter Leentje, in de villa van haar rijk-gehuwde zuster. Drie jaar mogen ze genieten van al de luxe omdat de eigenaars tijdelijk naar Amerika zijn verhuisd. Vandaag komt Julia, Marie's vriendin, op bezoek. Julia kan haar ogen niet geloven. Rijk zijn is toch gemakkelijk. De twee vrouwen smeden een plannetje om Leentje aan een rijke huwelijkspartner te helpen. Frans heeft het spelletje snel door en geniet van alle blunders die er gemaakt worden. Frans doet er met plezier nog een schepje bovenop.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Weet je nog, Katrien?

Kerstspel (eenakter) voor 2 dames + 3 heren door Nine Van Haute
Duur: 45 minuten
Korte inhoud:
Juul, een oude man zal voor het eerst met Kerstavond alleen zijn. Hij droomt hoe Kerstmis gevierd wordt in de hemel waar Katrientje, zijn vrouw, nu is. Deze droom geeft hem de moed en Juul besluit niet te treuren tijdens de heilige nacht. Hij zal in zijn eentje een gezellig feestje bouwen. Laat op de avond krijgt Juul bezoek.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

De enige echte en onvervalste reality show 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
We maken kennis met de voorbereidingen en het verloop van “de enige echte en onvervalste reality show.”
Serge, een bekende zanger en fel begeerde “vrijgezel”, krijgt de hoofdrol in een show.
Vier dames en één heer moeten zijn hartje zien te veroveren, door middel van opdrachten.
Een playback vertoning, een kookopdracht en het uitkiezen van het juiste geschenk voor Serge zijn geen eenvoudige taken.
Uiteindelijk zal Serge moeten kiezen voor hem of haar, waarmee hij zijn leven wil delen.
Een niet te onderschatten obstakel: Serge is in het geheim verloofd met Marina, die eveneens een kandidate is voor de show.
Marina, een dom blondje, is stellig overtuigd van haar overwinning. Maar het tij kan keren.
Het zou geen echte realityshow zijn, moest er geen applausmeester aanwezig zijn die het publiek in lic