Van Haute Nine

Contact en info:
Adres:
Platanenlaan 47, 2940 Hoevenen
Tel: 03/664.02.43
E-mail: [email protected]

Dat onderhuids gewriemel 

Tragikomedie voor 2 dames + 3 heren door Nine Van Haute
Duur: 60 minuten

Korte inhoud:
De directeur verlaat vroegtijdig het personeelsfeestje. Hij koopt bloemen en wil zijn vrouw verrassen. Wanneer hij thuiskomt staan "heel toevallig" een man en een vrouw, twee fabrieksarbeiders van zijn bedrijf, in de hal. De vrouw is onwel geworden. De directeur vraagt de twee even mee naar boven. Wanneer het drietal de loft binnenstapt, ligt de echtgenote van de directeur half naakt in de armen van haar schoonbroer, de broer van de directeur. Het drietal is getuige van de 'scheefschaatserij.' Het voorspelt een leuke avond te worden. Was de arbeidster inderdaad onwel geworden of,...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De euromillions winnaar 

Tragikomedie voor 4 dames + 5 heren door Nine Van Haute

Korte inhoud:
Juul is een vereenzaamde oude man. Hij kent zijn buren niet, maar daar komt snel verandering in. Op het moment dat het algemeen geweten is dat Juul de euromillions winnaar is, worden zijn buren zijn allerbeste vrienden. Opeens komt er veel volk over de vloer, allemaal mensen die hem graag willen helpen en verwennen op allerlei manieren.
Wanneer ze te weten komen dat Juul zijn geld zes maanden heeft bevroren, om even te bekomen, zullen ze gedurende deze 'lange' periode veel geduld moeten uitoefenen. Iedereen hoopt op een deel van de gigantische koek.
Juul beleeft de tijd van zijn leven,... of toch niet?
Decor: De woonkamer van Juul. Juul is een oude man en woont in een fermetje. Het huis heeft dringend een opknapbeurt nodig.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

De Stip 

Tragikomedie voor 2 heren door Nine Van Haute
Duur: 30 minuten

Korte inhoud:
Een jonge man zit te wachten op de trein. Hij begint een conversatie met een toevallige persoon die eveneens op de trein wacht. Duidelijk wordt dat de jongen nood heeft aan iemand die met hem wil praten, omdat hij nog niet in het reine is met zichzelf.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een extra toetje 

Sprookje voor onbeperkte bezetting door Nine Van Haute

Korte inhoud:
De jonge koning van Bloemeneiland brengt de meeste tijd door in zijn prachtige tuin. De hofmeester moet met lede ogen aanzien hoe de tuinmannen beloond worden met een 'extra toetje.' Dit terwijl hij zich bijna dood zwoegt in het paleis, om ook een extra toetje te bemachtigen. Wanneer de prinses van Zonne-eiland op bezoek komt, om de ijsbloemen te bewonderen, staat heel het eiland in rep en roer om haar ontvangst zo schitterend mogelijk te maken. Er wordt een wedstrijd georganiseerd en de prinses zal de tuinman met de mooiste bloem tot winnaar uitroepen. De hofmeester, ten einde raad, sluit Tim, de jongen met de mooiste lelie, op in de toren van het kasteel. De hofmeester zelf biedt de bloem aan en wordt tot winnaar uitgeroepen. In plaats van een extra toetje krijgt hij, geheel tegen zijn zin, een plaatsje in de koninklijke tuin. Hij moet zeven lelies kweken voor het bruidsboeket van de prinses, die uiteindelijk met de koning zal trouwen. Nu komt de hofmeester pas echt in de problemen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een koffer vol

Tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Een ontmoeting tussen twee mensen die elkaar niet kennen. Of hoe twee mensen erin slagen om elkaar te helpen, door zich geleidelijk aan bloot te geven en over hun diepste gevoelens te praten. Toch is het een luchtig stuk waarin best veel gelachen wordt. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Halloween in Malvliet

Komische eenakter voor 3 dames door Nine Van Haute

Korte inhoud:
Omdat de twee heksen Vevina en Selena ooit iets vreselijks hebben meegemaakt tijdens het Halloweengebeuren, zijn ze destijds gevlucht van Amerika naar het vredig dorpje Malvliet. In België was er toen nog geen sprake van Halloween. Ze toverden zich om in gewone vrouwen, veranderden hun naam in Mel en Jenny. Ze spreken nu ook het plaatselijk dialect om niet door de mand te vallen. Maar langzamerhand begon Halloween hier ook de kop op te steken en vooral Mel, een heks met goede inborst, lijdt elk jaar weer onder het verschrikkelijk gebeuren. De herinneringen aan vroeger maken haar steeds weer overstuur. Jenny wil haar helpen, maar hoe? 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Koppelbazen 

Tragikomedie voor 3 dames + 3 heren door Nine Van Haute

Korte inhoud:
Fien is ongerust. Haar vrolijke dochter kijkt niet naar de jongens. Dus gaat Fien zelf op zoek. Ze waagt zich op het internet, dat is toch tegenwoordig de manier. Paul zit met hetzelfde probleem, zijn zoon kijkt alleen naar zijn computer. Paul gaat op het internet eens kijken en ziet het bericht van Fien. Zonder het van elkaar te weten chatten ze uit naam van hun kinderen. Bij de eerste ontmoeting vallen er harde woorden. Uiteindelijk voeren Paul en Fien hun oorspronkelijk plan uit. Maar Sofietje en Bart hebben andere plannen. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kruimels 

Drama voor 5 dames + 3 heren door Nine Van Haute

Korte inhoud:
Een maand voor ze gaan trouwen, hangt Bert een prachtig spandoek voor zijn toekomstige vrouw Erna over de brug van de autostrade. Erna leest de voor haar bestemde liefdesverklaring. Ze verliest de controle over het stuur en vliegt tegen de vangrail. Bert, die popelend op de brug staat te wachten, is getuige van het verschrikkelijke ongeval. Erna zal nooit meer de oude zijn. En hoe moet het nu verder? Het verhaal begint wanneer Erna in het ziekenhuis ligt. Een aangrijpend verhaal, met genoeg ruimte om nu en dan ook eens te lachen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Niets is wat het lijkt 

Blijspel met thrillerallures voor 5 dames + 4 heren door Nine Van Haute 

Korte inhoud: 

Victor werkt de naad uit de kleren. Hij is minister kandidaat en hoopt verkozen te worden. De peilingen zijn uitstekend. Een armzalige kerel, Svenneke De Meester, komt aanbellen en beweert dat hij de zoon van Victor is. Sven wil erkend worden. Het is tot nu toe vrij zeker dat Victor de ministerpost in de wacht zal slepen, maar een vies schandaal kan en mag hij als fractieleider absoluut niet hebben.                                                                                                      Wat nu? 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Spicy Dates 

Thriller voor 1 dame + 4 heren door Nine Van Haute
Duur: 30 minuten

Korte inhoud:
Bert komt woedend van zijn werk thuis. Sonja, zijn vrouw, loopt bang naar de slaapkamer. We horen een schot. Bert zit in de verhoorkamer en wordt ondervraagd door de politie. Heeft Bert de moord gepleegd? Wie is het lijk? Wat is het motief? Vragen die met mondjesmaat beantwoord worden. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tinder dates

Blijspel voor 3 dames + 5 heren door Nine Van Haute
Korte inhoud:
Meer dan ooit worden sites als 'Tinder' bezocht.

“Leugentjes om bestwil” zijn schering en inslag.  

Naar het schijnt, wordt een vrouw weer aantrekkelijk voor haar eigen man, als er een kaper op de kust is. Het liefdesleven van Lieve staat op een laag pitje en ze besluit, op aanraden van haar beste vriendin, haar man jaloers te maken.

De dames maken een profiel aan op Tinder en Lieve gaat het avontuur tegemoet.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vissen, mijn passie 

Komedie voor 3 heren door Nine Van Haute
Duur: Eenakter

Korte inhoud:
Twee vissers zitten te vissen. Een wandelaar komt voorbij en vraagt of ze al iets gevangen hebben. Het antwoord is nee, want er zit geen vis in de vijver. "Maar waarom," vraagt de wandelaar, "vissen de vissers dan niet ergens anders?"
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst