Van Ginckel Eddy

Contact en info:
E-mail:
eddy.van.ginckel@telenet.be
Website: https://www.eddyvanginckel.be
Zijn stukken lezen? Alle scripts kan u
GRATIS downloaden vanaf deze pagina.

NIEUW!!!!

Eindelijk alleen

Monoloog voor 1 dame door Eddy Van Ginckel
Korte inhoud:
Vijf jaar na haar scheiding heeft Antoinette eindelijk haar leven op een rijtje gekregen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, maar nu is ze een 'gelukkig gescheiden' vrouw.
Ze blikt terug op haar zoektocht naar een beter leven, dat ze uiteindelijk vond.
Kristel, de enige dochter, geeft haar de schuld van de scheiding en zou niets liever zien dan dat haar ouders terug samen zouden zijn. Antoinette moet daar nog eens héél goed over nadenken,...

NIEUW!!!!

Echt niet plezant!

Komedie voor 2 dames door Eddy Van Ginckel
Korte inhoud:
Rozette en Fernanda vertrekken op reis, zonder hun echtgenoten. En ze gaan zich amuseren. Dat is het plan. Ze bespraken dit al eerder, maar om één of andere reden lukte dit niet naar behoren. Deze keer zal het echter anders zijn. Eindelijk! Samen naar warme oorden of wordt het een eerder koele bedoening? Ze richten zich tot het aanwezige publiek en doen alles uitgebreid uit de doeken. Er zijn evenwel nog enkele hindernissen te nemen en wie weet of ze niet voor onverwachte verrassingen komen te staan,...

NIEUW!!!!

SAYONARA 

Tragikomedie voor 2 (oudere) dames door Eddy Van Ginckel 

Korte inhoud: 

Afscheid nemen hoort bij het leven. We doen het voortdurend. Maar het finale afscheid blijft altijd het moeilijkst. En steeds opnieuw gaan we voor een nieuwe start. Het leven met ‘vallen en opstaan.’ Ook Fernanda en Rosalie hebben op dat vlak meer met elkaar gemeen dan ze vermoeden. ‘Sayonara’ is komisch, pakkend, ontroerend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar. Daarom zal dit pareltje de toeschouwers niet onberoerd laten. 

Blind geheugen 

Monoloog voor 1 heer door Eddy Van Ginckel 

Korte inhoud: 

Een oudere acteur wordt na een carrière van meer dan 45 jaar ontslagen. Omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden,…? De dokters hebben namelijk de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Hij voelt zich volledig verloren. 

Het decor van zijn laatste voorstelling wordt afgebroken, maar ook zijn wereld verpulvert, korrel voor korrel. Nu voert hij een gesprek met de theatertechnicus. Het wordt een gesprek gevuld met humor, dramatiek en soms agressie. De acteur doorspekt zijn verhaal met vele anekdotes en herinneringen uit het theater en uit zijn leven. Het is zijn 'zwanenzang,' zijn allerlaatste keer op de "bühne.” 

Het professionele gezelschap ‘Paljas Producties’ toerde met dit stuk, vanaf februari 2017, vier seizoenen lang door Vlaanderen en Nederland. 

Vanaf 21 mei 2021 zijn opvoeringen exclusief voorbehouden voor 'Ziedewel! Theater- en filmproducties.'

 

Uitgegeven bij de auteur

Afscheid 

Tragikomedie voor 2 heren door Eddy Van Ginckel 

Korte inhoud: 

Naarmate je ouder wordt, hoort het woord ‘afscheid’ steeds meer bij het leven. Je neemt afscheid van je jeugd, omgeving, vrienden, geliefden, enzovoort. 

En bij ieder afscheid ga je voor een nieuwe start. 

Zo vergaat het ook Roger en Fernand. Ze ontmoeten mekaar toevallig op een bank. 

Ondanks hun verschillende achtergronden, hebben ze meer met elkaar gemeen dan ze vermoeden. ‘Afscheid’ is komisch, pakkend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar. Een pareltje, dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten. 

 

Het professionele theatergezelschap Paljas Producties toerde met dit werk meer dan NEGEN jaar lang door Vlaanderen en Nederland! 

 

Vanaf nu is dit stuk voor het eerst beschikbaar voor andere gezelschappen. 

Voordeel: het kan praktisch in iedere ruimte worden gespeeld! 

Free Jimmy

Monoloog voor 1 heer door Eddy Van Ginckel
Korte inhoud:
Jimmy werd ter dood veroordeeld en vecht in de dodencel tegen zijn ergste vijand: de eenzaamheid en verveling.
Hij bedenkt verhaaltjes en vertelt ze aan een denkbeeldig publiek, alsof hij in een theater staat. De eenzaamheid is als een ongeneeslijke ziekte, waarvan hij niet kan weglopen. Hij heeft de grootste moeite om fantasie van werkelijkheid te onderscheiden. Zijn gedachten dwalen voortdurend af naar zijn jeugd, maar ook naar zijn recente verleden. Er ontstaan bij hem twijfels omtrent het al dan niet schuldig zijn. Jimmy is niet langer de persoon die hij was, toen hij werd opgesloten. De gevangenschap is ondraaglijk en de executie wordt voor hem misschien wel de ultieme bevrijding. Deze monoloog ging in première op 1 maart 1991 in het Merksems Kamertheater (MKT) onder de titel 'Summertime,' en werd uitgevoerd door de auteur zelf. België was het laatste land in continentaal West-Europa dat de doodstraf uit het strafrecht verwijderde. Dit gebeurde pas in 1996. 'Free Jimmy' is de herwerkte versie van het oorspronkelijke 'Summertime.'

Hoekandanna? 

Blijspel voor 1 dame + 1 heer door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Twee mensen ontmoeten elkaar toevallig op straat en besluiten om samen iets te gaan drinken. Deze volslagen onbekenden doen niks ‘verkeerd’ tot ze op een onverklaarbare manier in een situatie belanden, waarvoor ze niet hebben gekozen. Tenminste, zo lijkt het. 
Is het mogelijk om het onderbewustzijn van een andere persoon zodanig te manipuleren dat hij of zij bereid is om te voldoen aan iemands diepste verlangens? Of kan je enkel met iemand het bed en de lakens delen als hij/zij dit ook werkelijk wilt?

Mag het wat meer zijn? 

Blijspel voor 4 dames + 5 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
In de groente- en fruitwinkel van Firmin De Wolf komen mensen uit de buurt, van diverse pluimage, over de vloer. Net zoals in ‘de goede oude tijd’ kan men er ook voor een praatje of een roddel terecht. Onder het motto ‘Horen, Zien en Zwijgen,’ overleeft de kleine zelfstandige in deze moderne tijden. Hij kent als geen andere de grote en kleine geheimpjes van zijn klanten. 
Zijn winkel staat al een hele tijd over te nemen, maar blijkbaar is niemand geïnteresseerd om zijn levenswerk verder te zetten. Noodgedwongen legt hij zich erbij neer dat hij nooit zal kunnen stoppen. Maar dan komt de oplossing uit een totaal onverwachte hoek.

Drie is teveel 

Komedie voor 1 dame + 1 heer door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
Wim en Greet hebben net afscheid genomen van hun goede, zeg maar beste, vriend ‘de Wannes.’ Ze hebben elkaar al lange tijd niet meer gezien, maar omwille van Wannes' laatste wens zijn ze gedoemd om deze dag samen door te brengen. Na de begrafenis krijgen Wim en Greet een tas vol souvenirs die Wannes heeft verzameld tijdens hun complexe relaties, in de hoop dat ze hem dat kunnen vergeven. 

Terwijl ze de souvenirs één voor één uitpakken, spelen Wim en Greet verschillende jongere versies van zichzelf. Langzaam komen we te weten wat deze man voor hen betekende en hoezeer hij hun beide levens veertig jaar lang heeft beïnvloed.

Een zeer geestig verhaal over het leven, over ‘ik-vraag-het-aan,’ over ‘het-is-af,’ over spijt en,… Batmanonderbroeken.

Krot & Co 

Tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
'Krot & Co' is een toneelspel over extreme armoede, iets wat iedereen (ja, iedereen!) totaal onverwacht zelf kan overkomen. Armoede overvalt je zomaar op een moment dat je dit het minst verwacht en komt altijd ongelegen. Het ligt overal op de loer, als een haai die bloed ruikt. 
Humor? Een mens kan niet zonder, ook al lijkt dit soms erg ver weg, want net dat is wat je overeind kan helpen. Leven bestaat nu eenmaal uit vallen en telkens weer opstaan. En vooral: overal en in elke situatie de humor zien.

Doodschrik

Thriller voor 1 dame + 4 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
Het is het jaar 1857. Will Nicholls, de eigenaar van Nicholls Mill, een oude bloemmolen, is een verstokte gokker. 
Wanhopig in de schulden, verhoogt hij de inzet tijdens het wekelijkse pokerspel. Met één kaart zet hij zijn molen en zijn huwelijk op het spel. 
Het resultaat van dit pokerspel leidt tot een verhaal van verraad, onbeantwoorde liefde, moord, wraak en ronddwalende geesten. Met trucs, effecten en illusies wordt de toeschouwer meegenomen op een spookachtige reis. Wees voorbereid op een doodsbange ervaring! 
Dit stuk kan enkel worden opgevoerd mits een degelijke samenwerking met een ervaren goochelaar/illusionist.

't Is nooit te laat

Blijspel voor 2 dames + 4 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Suzan was veertig jaar gelukkig getrouwd, deed het huishouden, bracht een familie groot en vulde haar sociale leven met liefdadigheidscomités. 
Plots wordt het huiselijk leventje overhoop gehaald, wanneer blijkt dat manlief het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw en bij zijn veel jongere minnares wil intrekken. 
Suzan moet helemaal herbeginnen, maar beseft dat ze niet zo jong meer is voor een nieuwe start. Haar vrienden overladen haar met goede raad en menen dat ze wraak moet nemen met een ‘jonge hengst’!
Ze gaat over tot actie in de overtuiging dat het nooit te laat is in het leven. Haar keuze is dan ook zeer verrassend.

De familie Van Zwam 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Jos Van Zwam is al jaren bezig met verbouwingswerken, tot ergernis van zijn vrouw en kinderen. Een groot gat in de muur is de enige toegang tot het huis. Wanneer de buren zich komen moeien, besluit Jos dat het hoogtijd is om een pint te gaan pakken. Hij daagt pas enkele weken later stomdronken terug op. Of Jos uiteindelijk op het goede spoor geraakt, blijft nog de vraag. Misschien kunnen de steeds weer onverwacht opduikende Getuigen van Jehova hem helpen?

De Koffiezuipers (versie 9 p) 

Blijspel (komische thriller) voor 4 dames + 5 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
In een bejaardentehuis brengen de bewoners de tijd door met ruziemaken en mokken, omdat er anders helemaal niets gebeurt. 
Op een dag sterft er iemand. Niet ongewoon in dit huis, ware het niet dat het hier weleens om moord zou kunnen gaan. Of ligt het aan de koffie? 
Iedereen verdenkt iedereen en de politie wordt er bijgehaald om de puzzel op te lossen. Of dat lukt, blijft nog maar de vraag, maar er komt wel één en ander aan het licht over de onschuldige oudjes. 
Decor: bejaardentehuis, ontspanningsruimte

De kuren van Verschueren 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
Dit blijspel is intussen een klassieker geworden. De originele versie dateert van 1989 en diende hoognodig wat aangepast te worden. Iedere rol in het stuk is even plezierig, ambiance verzekerd vanaf de repetities.
Gust Verschueren besluit om zijn beste vriend Omer te introduceren bij het vrouwelijk schoon en daarbij loopt uiteraard alles mis wat maar mis kan lopen.
Wie dit blijspel nog niet op de affiche plaatste, moet zich dringend gaan bezinnen. De revival van “De Kuren” mag het publiek niet worden onthouden. 
Decor: huiskamer

Een smoske met hesp 

Blijspel voor 3 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
John en Josée hebben voor drie maanden een appartementje gehuurd in Calella (Spanje). 
Normaal is het de bedoeling om rustig te kunnen genieten van de zon en de mooie omgeving, maar allerlei factoren zorgen ervoor dat het er allesbehalve rustig zal zijn. 
Het begint al met de ligging… Vlak aan zee, maar wel op 12e verdieping met een lift die niet marcheert. 
Bovendien trekken Johns vader en een bazige tante bij hen in. 
Dan is er nog een sexy buurvrouw die haar sleutel kwijt is, terwijl Josée blijft zagen voor een hond die ze niet krijgt, en Johns jongere broer die een flinke duit in het zakje doet. 
De vakantie kan niet meer stuk?
Decor: sober vakantie appartement in Spanje

Jamaar, gij lacht? 

Blijspel voor 2 heren door Eddy Van Ginckel
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
Stel u voor: ge wint zomaar een gratis vakantie, een reis voor twee personen. Uw vrouw zal in de wolken zijn. Tenminste, … als ze het te weten komt. Jamaar, gij lacht?
Zou het niet veel plezieriger zijn om uw beste vriend mee te nemen, in plaats van de vrouw waar ge al jaren mee getrouwd zijt? Jamaar, gij lacht?
Maar hoe legt ge dat uit? En dan is er nog de echtgenote van uw beste vriend. Zij gaat ook niet zomaar akkoord gaan. Tenminste, als ze het te weten komt. Herkenbaar?
Decor: geen

Je bent maar tweemaal jong 

Blijspel voor 4 dames + 3 heren door Ron Aldridge/Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Alle ouders maken het mee met hun opgroeiende kinderen: regelmatig uit met de vrienden, nachtelijke zwempartijen, loeiharde muziek, pas thuis in de vroege uurtjes en dan tot ’s middags in bed blijven liggen.
Bea en Richard kennen ook die problemen en worden er knettergek van. De oorzaak is echter niet hun tienerzoon, maar wel Bea’s vader Max! Onder het motto: “Men is maar zo oud als men zich voelt”, beleeft Max zijn tweede jeugd, na de dood van zijn vrouw Gaby. 
Grappig, herkenbaar en ontroerend, omdat het leven niet enkel toebehoort aan jonge mensen.
Decor: Huiskamer.

Julien, Julienne 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Roger ziet het niet meer zitten. Zijn huwelijk is niet meer wat het geweest is; een bevriend stel haalt het bloed onder zijn nagels uit; een onnozel koppel (Julien en Julienne) loopt smoorverliefd rond; zijn vader heeft de beste bedoelingen, maar maakt er een puinhoop van; een bemoeizieke buurvrouw maakt hem het leven zuur, enz… Een mens zou voor minder de pedalen kwijt geraken.
Misschien ontploft zijn keuken tijdens een etentje en kan zijn dag niet meer kapot.
Wie zich hierin herkent, moet zich dringend bezinnen over zijn huwelijk.
Decor: woonkamer

Krakende Krukken 

Blijspel voor 3 dames + 5 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Toineke worstelt met grote financiële problemen. Zijn kroeg is het faillissement nabij en hij weet geen oplossing te vinden. Tot op een dag wanneer hij het bezoek krijgt van twee ouwe charlatans die hem voorstellen om de "stiel" te leren. Zij willen hem inwijden in de kunst van het zakkenrollen. Mede aangespoord door zijn liefde gaat hij op dit aanbod in, met alle gevolgen vandien. Dit is een vernieuwde versie van de vroegere titel: 'Den Derde Krak.'

Miseiro in Rio de Janeiro 

Blijspel voor 4 tot 6 dames + 2 tot 4 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Charles en Evelyne hebben grootse bouwplannen: een "kant-en-klare-villa-op-maat." 
Wanneer de makelaar arriveert om het contract af te sluiten, blijkt een piepklein detail de aankoop voorlopig in de weg te staan. Ze kunnen namelijk nog niet over het geld van een erfenis beschikken omdat vader Julien, tegen alle verwachtingen in, nog in leven is.
Vader wordt bovendien geholpen door een garagist(e) met connecties in Brazilië. Wanneer ze ontdekken dat de piepjonge sexy Cynthia weleens een flinke berg roet in het eten zou kunnen gooien, dienen dringend plannen gesmeed om een hoop 'miseiro' te voorkomen.
Decor: Een huiskamer.

Pakt'em Jules 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
De familie Verbruggen op een doordeweekse dag. Vader Gerard heeft geen zin om te gaan werken, dochter Anneke heeft geen zin om te eten en moeder Louisa heeft geen zin om met zatte Lies over de markt te gaan.
Huisvriend Jules daarentegen heeft zin om te gaan biljarten en aanstaande schoonzoon John heeft zijn zinnen gezet op Anneke, terwijl Leontine het wel naar de zin heeft in 'De zoeten inval.' Om nog maar te zwijgen over Trees, de werkvrouw, die zin heeft in een lekker kopje koffie, alvorens zin te krijgen om wat te werken. 
Een doodgewone familie dus.
En dan gebeuren er een paar onverwachte dingen die het huishouden flink overhoop gooien. Schoonzoon John blijkt het niet zo nauw te nemen met het begrip ‘echtelijke trouw,' tot groot ongenoegen van zijn schoonvader, die net ontdekt heeft dat zijn schoonzoon eigenlijk ook zijn werkgever is.
Decor: simultaan, huiskamer + café

 

Snippers 

Blijspel voor 4 dames + 7 heren (of 5D+6H of 6D+4H) door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Frans heeft een snipperdag en wil daar optimaal van genieten, zonder gezeur van zijn Anna.
Zijn nieuwe bovenbuur, Amedee, heeft zich verslapen met een andere Anna en zou nog graag op tijd op zijn werk verschijnen.
De vorige huurder, John, getrouwd met een Anna, wil eigenlijk een andere... Anna.
Een versnipperd verhaal over platte banden, verkeerd geparkeerde auto's, minnaars en minnaressen, attente politieagenten en alles wat je absoluut kan missen op een snipperdag. 

Afgang 

Komedie voor 2 dames + 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
‘Afgang’ is een redelijk absurde komedie in drie delen, waarbij sommige personages compleet afgaan en anderen dit enkel trachten te vermijden.

Madame De Vos, vergezeld van haar dochter Martine, gaat op doktersbezoek omdat ze de laatste tijd moeite heeft om de slaap te vatten. De dokter komt op de proppen met een wel heel bijzonder recept. Wanneer het tweetal wat later op een terrasje van een café iets wilt nuttigen, komt de vreemde dokter totaal ongevraagd aan hun tafeltje zitten en maakt avances bij de moeder, terwijl hij in feite een kind wilt bij de ‘kunstzinnige en onbevlekte’ dochter, die, zo blijkt later, reeds twee maanden zwanger blijkt te zijn.

 

De Bus 

Komedie voor 1 dame + 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
De korte inhoud neerpennen van 'De Bus' is eigenlijk vrij eenvoudig: Karel en Vera wachten op de bus. Voor wie zich afvraagt wat daar zo grappig aan is, worden na het lezen van het stuk alle twijfels weggenomen.
Vera zoekt allerlei dingen uit om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Haar fantasie is haast onuitputtelijk, soms tot groot ongenoegen van Karel, die zich enkel afvraagt waar die verdomde bus blijft.
Een stuk dat bijzonder geschikt is voor reisvoorstellingen, met weinig attributen, summier decor, en echt overal kan gespeeld worden.

De Maagd van Schizofrenia 

Komedie voor 1 dame + 2 heren
Duur: 60 minuten

Korte inhoud: 
De allerlaatste 'overlevende' vampier van de Schizofreniadynastie kent zeer moeilijke tijden. Niet alleen lijken alle maagden volledig uitgestorven te zijn, maar bovendien blijkt de kwaliteit van de moderne ketchup enorm achteruit te gaan. Een professor in de vampirologie verschijnt wanneer de nood het hoogst blijkt te zijn. Iedereen weet natuurlijk wat dat betekent, maar of de redding inderdaad zo dichtbij is...???

Happily Divorced 

Monoloog voor 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Jos probeert zichzelf wijs te maken dat hij een 'gelukkig gescheiden' man is, die meer dan ooit geniet van het 'luilekker' leventje in zijn eentje, hoewel deze overschakeling aanvankelijk niet zo vanzelfsprekend verliep.

Hij schetst de problemen die met zijn nieuwe situatie gepaard gingen en hoe hij deze wonderwel één voor één wist op te lossen. Hij praat honderduit over zijn enige dochter Kristel, zijn pas ontdekte hobby’s, zijn nieuwe verworven vrijheden, en alle andere mooie dingen die hij op de ingeslagen weg tegenkwam. Bijzonder grappig, uit het leven gegrepen. Aan de toeschouwer om te oordelen of alles inderdaad rozengeur en maneschijn is.

The Scott Brothers 

Komedie met muziek voor 3 dames + 3 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud: 
Bijna 25 jaar geleden kwamen The Scott Brothers, een muzikaal duo als antwoord op de Everley Brothers, met het nummer ‘Living In The Dream’ de hitparade binnen. Lange tijd stond het liedje op nummer twee. Op het hoogtepunt van hun succes, net op de laatste dag van hun eerste nationale tournee, besluit Pete plots om naar Amerika te vertrekken, in het spoor van één van de meisjes van de Amerikaanse meidengroep The Biloxi Babes. Dit betekende meteen het einde van The Scott Brothers. Jimmy stopte met de muziek, huwde later met Helen, het ex-liefje van Pete, en zette zijn leven verder als schilderbehanger. Pete liet niets meer van zich horen.

Jaren later wordt hun succesliedje van destijds toevallig gebruikt in een reclamespot voor een Jeansmerk, en het nummer staat meteen opnieuw in de hitlijsten. Een jonge journaliste, die wil weten wat er van The Scott Brothers is geworden, zoekt Jimmy op. Dit zou het perfecte moment kunnen zijn voor een revival van de groep. Maar of het zover komt, blijft nog maar de vraag. 

Weerzien 

Komedie voor 2 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Walter Vermeiren ontmoet Jos Laenen, die hij sinds zijn schooltijd niet meer terug zag. Ze zaten zes jaar samen in dezelfde klas, maar ze waren geen vrienden. Integendeel! Voor Walter is het een pijnlijke confrontatie met de ‘pester’ van destijds, die nu, zoveel jaren later, als een boemerang terug in zijn leven opduikt. 

Een stuk over pesten, discriminatie, verdraagzaamheid, vriendschap, vreugde en verdriet, gekruid met een flinke dosis fijne humor. Het doet ieder van ons even stilstaan bij de invloed die mensen al dan niet bewust op elkaar uitoefenen.

Ambras op de matras 

Klucht voor 5 dames + 5 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Het is stilaan sluitingsuur in café 'De Grijze Wolk,' waar cafébaas Flor de plak zwaait en enkel de vaste stamgast Pol nog dient buiten gewerkt te worden. De twee serveuses, Roos en Britta, hebben er hun handen mee vol. Plots valt Pols bazige vrouw Mariette de kroeg binnen en smijt zijn hele hebben en houden binnen, omdat ze het beu is dat hij altijd blijft plakken. Zelfs de politie komt er bij te pas om één en ander op te lossen. Knotsgekke situaties, verwarringen enz.

Dat is liefde 

Tragikomedie voor 2 dames + 4 heren

Korte inhoud: 
Het Frank Daniels Trio was de succesformule van de Seventies. Frank, de leider, altijd aan de linkerkant, Tony, de grappigste, altijd aan de rechterkant en het meisje, waar ze allebei verliefd op waren, de mooie Sarah, altijd in het midden. Ze kenden grote successen.

Sarah viel voor Tony, maar huwde met Frank omdat die de eerste stap zette. Ze leefden nog lang en gelukkig. Nu ja, dat was de bedoeling. Maar de muziek veranderde, er kwamen andere stijlen en het trio hield op te bestaan. Sarah dacht nog dikwijls aan Tony. Tony dacht al even vaak aan Sarah. 

En jaren later komen de drie vrienden terug bij mekaar. Een tweede kans op het ware geluk? Durven ze het aan? Herinneringen en emoties komen terug bij de "ouwe grompotten" en worden vlot in beeld gebracht, compleet met stand-up comedy. 

Gebroken Souvenirs 

Monoloog voor 1 dame door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Doodnuchter maakt een vrouw de allesbehalve positieve inventaris op van haar huwelijksleven, dat inderdaad een weinig gelukkige tijd is geweest. 
Of het vakantiereisje naar het Spaanse Blanes, ter gelegenheid van hun 25e huwelijksverjaardag, daar verandering in bracht? 
Het werd alleszins een avontuurlijke reis, misschien zelfs met een beslissende afloop.

Simul terminus 

Tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud:
Twee bewoners ontmoeten mekaar. Ze zijn beiden 87. Hij is weduwnaar, zij is nooit getrouwd. Ze raken in gesprek en rijmen een heel leven aan mekaar, bondgenoten in een wereld waar hen alles wordt ontnomen behalve hun fantasie. Alzheimer ligt heimelijk op de loer.

P.S.: er bestaat ook een versie voor 2 dames: Frieda is weduwe, Maria is nooit getrouwd.

Tranen van een clown 

Monoloog voor 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Een man, wiens ultieme levensdroom eindelijk in vervulling gaat, vertelt ons zijn verhaal en voert de toeschouwer mee op een reis langs alle gebeurtenissen die eraan vooraf gingen. Enorm geestig, hilarisch, verrassend, soms ook schrijnend en ontroerend.

Wegens het grote succes toert Damian Williams reeds vier seizoenen doorheen het Verenigd Koninkrijk!! Onlangs ging het stuk in première in Zuid-Afrika en Australië. 

Zweven 

Monoloog voor 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
De echtgenoot van Suzan zit te wachten in het ziekenhuis. Na een zwaar auto-ongeluk ligt ze nu op intensieve zorgen en vecht ze voor haar leven. Ze zweeft tussen leven en dood. Het wachten en de onmacht haar niets meer te kunnen zeggen, valt hem zwaar. Intussen zweven zijn gedachten terug naar het verleden en vertelt hij zijn levensverhaal. Hij denkt terug aan zijn jeugddroom, zijn ‘debuut’ op amoureus vlak, de kennismaking met de ouders van zijn lief: een sexy schoonmoeder-in-spé en een schoonvader die hem ‘niet goed genoeg’ vond. Alles werd een sleur en joeg hem de deur uit, de kroeg in. Een enorm geestige, bij momenten zeer gevoelige, monoloog, die ons doet beseffen dat de waarde van een relatie pas duidelijk wordt, wanneer men die dreigt te verliezen.

Groeten en weg 

Zwarte komedie voor 3 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Het gebeuren speelt zich af in de rouwkamer, waar een doodskist is opgesteld. Bij de kist staat een koele begrafenisondernemer en wacht de treurende weduwe geduldig op eventuele kennissen en familieleden. 
Dan valt een meisje van lichte zeden de vredige plek binnen en zorgt meteen voor de nodige 'ambiance' door te beweren dat zij de overledene goed kende. Meer nog: de man heeft nog een openstaande schuld bij haar. 
De verraste weduwe wil kost wat kost beletten dat deze feiten aan het licht komen. In ruil voor een aanzienlijke geldsom, zeg maar zwijggeld, is de lichte 'lady' bereid om het voorval te vergeten. Toch loopt het verhaal enigszins anders af dan aanvankelijk wordt gedacht.
Decor: Een rouwkamer.

Het Wrak 

Drama voor 3 dames + 1 heer door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Een auto-ongeluk gooit de levens van een gezin volledig om, vooral wanneer blijkt dat dit niet de enige tragische gebeurtenis is die hun bestaan en vooral hun toekomst bepaalt. 

Midnight waltzes 

Toneelspel voor 4 dames + 2 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Voorafgaand aan het overlijden van de heer des huizes, komt de familie samen tijdens de slapeloze nachten en onthullen ze de onzekerheden en geheimen die hen tijdens hun leven, langzaam maar zeker, in verdeeldheid hebben gebracht. Wanneer de waarheid over overtrouw en misbruik aan het licht komt, worden de muren van onbegrepen liefdes gesloopt en bij ieder familielid de zwakheden blootgelegd.

Den Apache 

Volkstoneel voor 3 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Jos Vercammen, alias 'Den Apache', die uit sympathie voor de Noord–Amerikaanse indianen zijn haren liet groeien en hierdoor zelfs zijn job verloor, wil het wereldrecord 'Fietsen op een Hometrainer' verbeteren. De opbrengst van de actie gaat naar de indianen. Maar wanneer Jos in de gevangenis belandt, ziet het er naar uit dat er nog niet teveel opbrengst zal zijn. Den Apache blijft echter verder indiaantje spelen, tot grote ergernis van echtgenote Louisa.

Het wereldrecord van zotte Jerom 

Volksstuk voor 6 dames + 4 heren (of 7D+3H) door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
In het Volkscafé van Maria gaat iemand een nieuw wereldrecord vestigen.
De pers is verwittigd, de burgemeester staat te popelen, onder het wakend oog van Gerard ‘De Polies’ en Swake, de vaste stamgast.
Wanneer blijkt dat het 'Zotte Jerom' is, die de recordpoging gaat doen, is niet iedereen even tevreden.
Jeroms vriendin is illegaal in het land, waardoor hij zwaar onder druk wordt gezet om zijn huis te verkopen aan de gemeente, die er een parkeerplaats wilt maken voor de auto’s van het schepencollege.
Decor: een volkscafé

Mie Mossel 

Volkstoneel voor 3 dames + 3 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Mie Mossel was een stevige vrouw met een grote klep, die jarenlang een vistoer had. Waar anderen dit deden met paard en kar, trok zij zelf haar viskar voort in weer en wind. Door brute pech brandde ooit haar kot af en kwam ze 'gelukkig' terecht bij enkele 'brave' mensen van het Antwerpse Schipperskwartier, die haar onvoorwaardelijk onderdak gaven. Ze droomde ervan ooit ergens een klein eethuisje te kunnen openen, maar door het ontbreken van de nodige financiële middelen (zeg maar: centen) werd deze droom op de lange baan geschoven. Maar misschien is er hoop...?

Doodswraak 

Psychologische thriller met comedy voor 2 dames + 2 heren

Korte inhoud: 
Paul, een man met een erg duister verleden, wil niets liever dan een nieuw leven beginnen met zijn jeugdvriendin Melanie. 
Zij weet echter niets af van zijn diepste geheimen. 
‘Doodswraak’ is een tocht door het brein van een tweevoudig moordenaar, die tweemaal werd vrijgesproken. De enige manier om recht te laten geschieden is, de schuldige beide moorden te doen bekennen. Hoe laat je een seriemoordenaar een gevecht voeren met zijn geweten? Twee ‘wrekers’ leggen hem stevig op de rooster, terwijl ze ook een antwoord zoeken op de intrigerende vraag: “Kunnen romantische relaties ook ontstaan na de dood?”
Decor: slaapkamer

 

De Koffiezuipers (versie 12 p) 

Komische thriller voor 5 dames + 7 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
In een bejaardentehuis brengen de bewoners de tijd door met ruziemaken en mokken, omdat er anders helemaal niets gebeurt. 
Op een dag sterft er iemand. Niet ongewoon in dit huis, ware het niet dat het hier weleens om moord zou kunnen gaan. Of ligt het aan de koffie? 
Iedereen verdenkt iedereen en de politie wordt er bijgehaald om de puzzel op te lossen. Of dat lukt, blijft nog maar de vraag, maar er komt wel één en ander aan het licht over de onschuldige oudjes. 
Decor: bejaardentehuis, ontspanningsruimte

Wat een stuk 

Komische thriller voor 2 dames + 2 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
George Van Damme, een erg succesvolle toneelschrijver, schenkt zich de zoveelste borrel in, tot grote ergernis van zijn vriendin Claudia. Hij zit momenteel zonder inspiratie, gewoon het ergste wat een auteur kan overkomen.
Maar, … ‘Als de nood het hoogst is’, zeggen ze dan, …
Drijfnat en ten einde raad belt de beeldschone Stella aan. Zij heeft autopech, terwijl er een storm op komst lijkt. Alles is nu aanwezig om een geweldige thriller op papier te zetten, maar Van Damme zweert bij de onvervalste comedy. Ongewild swingen misverstanden de pan uit, terwijl het onweer buiten zijn hoogtepunt bereikt.
En dan is er nog John, de vriend van ‘sensuele’ Stella, … 
Het levert alleszins inspiratie op.
Decor: Werkkamer schrijver.

De Jos 

Monoloog voor 1 heer

Korte inhoud: 
Jos, een fanatieke voetbalsupporter, komt licht beschonken thuis na een verloren match. Hij doet zijn beklag over de scheidsrechter tegen zijn vrouw Jeannine, tot hij vaststelt dat zij niet beneden is. 
Terwijl hij denkt dat ze in bed ligt, belt zij hem plots op om te zeggen dat ze van hem is weggegaan. Jos lijkt ook deze match te verliezen en probeert in een gevecht met zichzelf een antwoord te vinden op de vraag: waarom? 
Heeft het iets te maken met hun zoon Willy, die op een gegeven moment uit de kast kwam? Een confronterend verhaal over vooral niet uitgesproken zaken, halsstarrige vooroordelen en de dramatische gevolgen daarvan, waarbij Jos drie matchen op één dag verliest.
Decor: huiskamer, zetstukken

Is mijn gat niet te dik? 

Monoloog voor 1 dame door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Georgette studeerde ooit af als schoonheidsspecialiste, maar veel plezier heeft ze nooit aan dat diploma gehad.
Ze probeert zichzelf al jaren te overtuigen dat zij totaal geen complexen heeft over haar uiterlijk, maar voortdurend stelt ze zich de vraag: “Is mijn gat niet te dik?”
Vandaag heeft ze afgesproken voor een blind date. Terwijl ze zit te wachten tot mijnheer komt opdagen, vertelt ze haar levensverhaal.
Grappig, onderhoudend en vooral zeer maatschappijkritisch, vuurt ze alles af op het publiek.
Decor: zetstukken

Sloppel moe 

Volksstuk (tragikomedie) voor 3 dames + 4 heren door Eddy Van Ginckel

Korte inhoud: 
Pierre Wuyts (mottige Pier voor de vrienden) was een zeeman wiens schip met man en muis verging. Hij liet een weduwe achter (Moe Stans) met een hoop kinderen. Stans bracht er welgeteld negen ter wereld en moest noodgedwongen haar plan trekken.

Hoe de kindjes in het Schipperskwartier zijn opgegroeid kan men in het stuk vaststellen. Jos, de oudste, heeft een erg opvliegend karakter en doet steeds wat hij belooft: een pak rammel is een pak rammel. Swa, een andere zoon, zorgt voor de vrolijke noot in huis, maar vloekt al bijna zoveel als zijn grote broer. Dochter Trees is erg naïef en ziet in de jongens geen kwaad. Dit zou haar wel eens zuur kunnen opbreken. Amedee, de buurman, is een oude duivenmelker die te pas en te onpas over de vloer komt en eigenlijk stiekem een oogje heeft op Moe Stans. Of de liefde wederzijds is, blijft nog maar de vraag. En dan is er de zuster van Stans, Tant Gertrude, een tang van een wijf, die getrouwd is met Jean-Pierre De Lacre en eigenlijk de eigenaar is van het pand dat Moe met haar kroost betrekt. Het huis zal worden verkocht, zodat Stans op straat zal staan.