Van Gestel Willy

Contact en info: Tel: 09/357 49 54
E-mail: willy.vangestel@telenet.be
Website: http://willyvangestel.wix.com/toneelteksten

Nieuw toneelstuk van 2020. 

 3 honden 

Genre: Tragikomedie
Voor: 3 heren of 1 dame en 3 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Hubert Hulot, een gewezen priester, heeft met steun van het bisdom een kasteelhoeve omgevormd tot retraitehuis ‘Rustpunt’. Pechvogels van het leven kunnen er even op adem komen. De dagelijkse beslommeringen laat hij volledig over aan trouwe coördinator Thomas Tielemans die zich vol overtuiging inzet voor het welzijn van de residenten.
Maar hij maakt zich zorgen omdat de instelling al drie jaar op rij verlieslatend is. Hubert daarentegen wil uitbreiden naar een groot luxueus hotel. Het geld hiervoor denkt de directeur opnieuw te vinden bij de bisschop. Maar wanneer Bjorn Dedonder, de nieuw afgevaardigd bestuurder van het bisdom, poolshoogte komt nemen, raakt de rust in ‘Rustpunt’ steeds meer zoek en een jonge aanbidster op de chat laat de gemoederen helemaal verhitten…

'Drie Honden', een week uit het leven van drie mannen die trekken en sleuren om hun persoonlijke dromen en idealen te realiseren!

Er is ook een versie met de stem van de jonge aanbidster op de chat beschikbaar.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


 Joris en Jorien 

 Genre: Tragikomedie
 Voor: 4 dames, 4 heren of 5 dames, 3 heren
 Duur: Avondvullend


 Korte inhoud
Joris en Jorien vormen samen een gelukkig stel en hebben alles over voor elkaar. Toch kan Joris zijn belangstelling voor hun alleenstaande buurvrouw, die in een caravan leeft, maar moeilijk verbergen.
Als Emma, het knappe jonge nichtje van Jorien, een poosje bij hen intrekt wordt het er niet beter op. Zelfs de woordkramerij van de inwonende en dementerende moeder van Joris gooien kolen op het vuur. Jaloezie steekt de kop op als Joris zijn werk verliest en Jorien lovend is over de geslaagde carrière van Teun, de ‘friend with benefits’ van Emma.
Maar niets is wat het lijkt want iedereen toont zich alleen maar van zijn beste kant, tot het moment dat dit niet langer kan en de maskers afvallen.
Door drie generaties onder één dak samen te brengen vertelt dit toneelstuk hoe de vorige generatie bepalend is voor de relaties binnen de volgende.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


 Venus 

 Genre: Tragikomedie
 Voor: 3 dames, 4 heren of 2 dames, 5 heren + figuranten
 Duur: Avondvullend


 Korte inhoud
Twee acteurs op leeftijd zijn goede vrienden. Maurice is goedlachs, vriendelijk en een levensgenieter terwijl Ian een mopperende hypochonder is. Ian verheugt zich op de komst van zijn 25-jarig nichtje Jessie. Maar het klikt niet met een meisje dat zuipt, weinig ambities heeft en grofgebekt is. Wel raakt ze gecharmeerd door de warme persoonlijkheid van Maurice.

Impotent geworden door prostaatkanker voelt Maurice zijn einde naderen en neemt hij op geheel eigen wijze afscheid van zijn ex en zijn vriend Ian. Ook zoekt hij steeds meer toenadering en warmte bij Jessie.

Zal het jonge meisje, zijn Venus, hierin meegaan? Is de jarenlange vriendschap met Ian daar tegen bestand? En wat denkt zijn ex van dit alles?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


 De Madonna en de hoer 

 Genre: Toneelspel
 Voor: 2 dames, 3 heren
 Duur: Avondvullend


 Korte inhoud
In dit (realistische) verhaal zit Odin, het mannelijke hoofdpersonage, gekneld in het tijdsgewricht tussen een puriteins katholiek verleden en het huidige seksueel consumentisme. Odin vereert zijn echtgenote Helena als was ze een heilige, zijn Madonna. Uit liefde voor haar verdringt hij eigen seksuele verlangens in een poging haar niet te verlagen tot hoer. Dat zou immers het beeld van zijn Madonna, de reden van zijn liefhebben, vernietigen. Zijn onbevredigd verlangen richt zich onweerstaanbaar op Helena’s nichtje Tine, een vrijgevochten seksueel actieve jonge vrouw. In de ogen van Odin een hoer. Binnen dit spanningsveld handelt Odin behoorlijk neurotisch tot deviant. Schuld- en minderwaardigheidsgevoelens duwen hem in de rol van de underdog. Het zijn sterke vrouwen die dit madonna-hoer complex weten te overwinnen.
Partnergeweld, met 52 aangiftes per dag, neemt eerder nog toe dan af. In die zin is het wenselijk, zelfs noodzakelijk, dat dit toneelstuk zijn weg vindt naar het publiek. Door een komische toets hier en daar wordt het stuk nooit zwaar op de hand of melodramatisch. Uitermate geschikt voor een toneelgezelschap en een publiek dat naast amusement ook diepgang weet te waarderen.

Decor: een gewone huiskamer

Uitgegeven bij: De auteur