Van Den Hoeck Daniel

Contact en info:
E-mail:
[email protected]

Ge zijt wie dat ge zijt!

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Daniel Van Den Hoeck 

Korte inhoud: 

Het stuk speelt zich af in het salon van het kasteel van de adellijke familie Belhamel van Bueren de Beughem Roest van Becquaert. Het is de ouderlijke woning van Leo en Marie, maar was na het overlijden van de ouders, Amedé Lateur en Amandine Solange Marie-Louise Belhamel van Bueren de Beughem Roest van Becquaert, bewoond door nonkel Theo, de ex-man van Cécile, de zus van Amandine. 

De familie komt samen naar aanleiding van het overlijden van nonkel Theo, want de erfenis moet geregeld worden. 

Iedereen gaat er van uit dat er niet veel meer te erven zal vallen, tenzij een hoop schulden. Theo was immers gekend als een flierefluiter en leeghanger, met ‘een gat in zijn hand.’ 

Een betweterige en nogal hovaardige notaris komt de erfenis regelen en uiteenzetten hoe de vork aan de steel zit. 

En dan komen allerlei onverwachte en ongekende familiekwesties naar boven. 

Een verhaal over familievetes, overspel, jaloezie, vooroordelen, façades opbouwen, botsende principes en wedijver naar steeds meer. 

Een verhaal ook vol humor, met woorden zowel als met chaotische en verrassende wendingen, tussendoor dobberend op de hype van de biercultuur. Er wordt immers meer dan één stevig biertje ‘gedegusteerd.’ Met alle gevolgen van dien. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kwartet in bed 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Daniel Van Den Hoeck

Korte inhoud:
Al van voor de opening, heeft Betty Deckmyn haar B&B ’t Aards Paradijs ingeschreven voor het TV programma ‘Kwartet in bed’ op TV35, waarin B&B ’s vergeleken worden met elkaar. Het stuk begint daags na de opening ervan.
Betty, dochter Barbara en haar man Eddy Debuck zijn de resten van de openingsreceptie aan het opkuisen. Tijdens deze opkuis doet Eddy echter een zeer nare ontdekking. Iets wat in het dorp best niet geweten geraakt! Laat staan dat het de krant of de televisie zou halen! Zo snel mogelijk en liefst ongezien opruimen, is dus de boodschap! Wat niet eenvoudig zal zijn. ‘Rik de flik’ zit immers zijn roes nog uit te slapen aan één van de tafeltjes.
Wanneer bovendien Louise Van Besien, hun eerste klant, en iets later ook nog Elza Tanghe, de ex van Eddy, en een zekere Samantha Devos plots het café binnenkomen, wordt de opruiming heel erg verstoord. Als ze dan uiteindelijk denken de klus geklaard te hebben, blijkt het probleem steeds maar terug te keren. Als hoofdcommissaris Pol Haemers dan ook nog binnen komt vallen om een ‘grondig onderzoek’ te doen in het kader van een ‘onrustwekkende’ verdwijning, is het hek helemaal van de dam!
Komt het nog wel allemaal goed met ’t Aards Paradijs?
En hoe zit dat met die onrustwekkende verdwijning?
Hebben zij daar al of niet iets mee te maken?

Verkrijgbaar bij de auteur

Beschikbaar in de digitale uitleendienst