Van Compernolle Piet

Contact en info:
Adres:
Poekebeekbron 14, 8700 Tielt
E-mail:
schrijverijblabla@gmail.com

Bernard 

Monoloog (60 minuten) voor 1 heer door Piet Van Compernolle 

Korte inhoud: 

Bernard zit op een bankje. Hij schrijft brieven. Brieven aan zijn zus. En hij mijmert. Over vroeger. Over zijn job die hij kwijt raakte. Over zijn eerste lief. Over muziek. Over de zee en schelpen. Over groene limonade en rummikub. Over ‘bustek’ met frieten. En vleessalade. En over de liefde. Ook ja. Over de liefde… En stofzuigers zonder zak. 

Bernard zit op een bankje. Hij schrijft brieven. Brieven aan zijn zus. En hij zingt… Bernard zingt! 

 

De exclusieve opvoeringsrechten zijn momenteel voor vzw Préparé. 

De doorlichting 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Piet Van Compernolle 

(alternatieve bezetting mogelijk) 

Korte inhoud: 

Een doorlichting brengt altijd wat stress met zich mee. En dan vooral als je nog maar anderhalf directrice bent van een school. Voor Carla, de directrice van Basisschool De Hazelaar, is het vandaag de grote dag. Geen wonder dat ze er wat zenuwachtig bijloopt. Maar is dat wel nodig? De voorbereidingen zijn getroffen en als er toch iets zou mislopen kan ze  altijd rekenen op haar rechterhand Veerle en de ervaring van Eddy, Luc en Maria die het klappen van de zweep kennen. Ook de jongere teamleden, Jelle en Kelly, deden tijdens de aanloop naar de doorlichting meer dan hun duit in het zakje en kuisvrouw Heidi zorgde ervoor dat de hele school blinkt. Er kan dus weinig mislopen. 

En dan rinkelt de telefoon. Het is Veerle, ze is ziek… 

 

Verkrijgbaar bij de auteur: schrijverijblabla@gmail.com
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Wie schrijft die blijft 

Blijspel voor 5 dames + 6 heren door Piet Van Compernolle 

(alternatieve bezetting mogelijk) 

Korte inhoud: 

Peter wil schrijver worden. Dik tegen de zin van zijn vader José, een hardwerkende bouwvakker, die hem liever een ‘echte’ job wil zien doen. Moeder Greta is er echter van overtuigd dat Peter wel talent heeft en wil dat hij dit kan ontplooien. Dit zorgt voor pittige discussies ten huize Debaets. Gelukkig voor José is er nog zijn boezemvriend Rik… en voetbal. 

De dochter des huizes, Marie, heeft ondertussen haar eigen problemen. Haar vriend, Kevin, is in alles het tegengestelde van wat zij de ideale partner noemt. 

Als José op een dag eist dat Peter een stukje uit zijn boek voorleest, roept die de hulp in van zijn beste vriend Danny…en dan is het hek van de dam… 

 

Verkrijgbaar bij de auteur: schrijverijblabla@gmail.com
Beschikbaar in de digitale uitleendienst