van Balberghe Luc

Contact en info:
Adres:
Venlaan 3, 2820 Bonheiden
E-mail: [email protected]
Website: https://toneelteksten.be

Kaas voor Sinterklaas 

Toneel voor kinderen (6 personages m/v) door Luc van Balberghe 

Korte inhoud: 

Het duurt nog minder dan een maand, en dan is het de verjaardag van de goedheiligman. In het magazijn van Sinterklaas is het een drukte van belang. De Pieten sorteren al het speelgoed voor de brave kinderen. De Sint zelf brengt zijn kleren naar de stomerij en gaat naar de kapper. Maar o wee… de kapper scheert per vergissing zijn baard af. En zeg nu zelf, een Sint zonder baard, dat kan toch niet?! 

De Pieten zoeken een oplossing. Eerst met een valse baard, dan met een snelhaargroeimiddel, of gewoon met schmink… Maar niets gelijkt op een echte baard. 

 

Dan doen ze een beroep op een gekke geleerde die in zijn labo een middel probeert te vinden om de mooie witte baard van Sinterklaas sneller te doen groeien tegen 6 december. 

Maar ook dat helpt niet. Tot… 

Ja hoor, het komt allemaal goed! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Kunst, zei ze 

Satirische komedie voor 3 dames + 4 heren door Luc van Balberghe 

Korte inhoud: 

Lusse Luimans is kunstschilder. Hij schildert bloemstukken, stillevens en landschappen. Veel erkenning krijgt hij niet. Op een dag probeert hij iets abstracts. Op dat ogenblik wordt hij ontdekt door de ‘kunstpaus’ Jean Modist. Die geraakt helemaal in vervoering, publiceert over de kunstenaar in toonaangevende tijdschriften, richt exposities in. Luimans wordt wereldberoemd en collectioneurs betalen immense kapitalen voor zijn werk. Vooral voor dat ene, ‘De Eerlijkheid’. 

Tot een Arabische sjeik, een rijke douairière en het Louvre ontdekken dat ze elk hetzelfde schilderij bezitten. De rechter zal moeten uitspraak doen over de echtheid en welke twee de vervalsingen zijn… 

Is dit stuk een blijspel, misschien wel een klucht? Een thriller? Een vlijmscherpe satire op de keizers-zonder-kleren van de kunstwereld? Of is het dat alles tegelijk? 

In elk geval, een toneelstuk dat sterk genoeg is om elk publiek gedurende 100 minuten te boeien én te amuseren. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Als 't maar een jongen is! 

Blijspel voor 8 dames + 3 heren door Luc van Balberghe

Korte inhoud:
Ludo en Rudy zijn twee homovrienden die al jaren samenleven op hun luxeflat op de 10de verdieping van een flatgebouw. In datzelfde gebouw wonen ook de lesbische vriendinnen Els en Sofie. 
Ludo en Rudy hebben echter een uitgesproken kinderwens en willen een kindje adopteren. De bazige inspectrice van de Adoptiedienst maakt het echter moeilijk omdat het kind dan geen moeder heeft. Els en Sofie spelen daarom even de echtgenote tot het dossier in orde is. Maar de wat eenvoudige klusjesman snapt het allemaal niet meer.
Wanneer plotseling de moeder van Rudy én de moeder van Els op bezoek komen terwijl de inspectrice er ook is, ontstaat het ene misverstand na het andere.
Terwijl de oplossing toch zo eenvoudig is…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De ǝpɹǝǝʞɹǝʌ weerelt 

Historisch drama voor 17 personages door Luc van Balberghe
(dubbelrollen mogelijk)

Korte inhoud:
De 16de eeuw. Het hertogdom Brabant strekt zich uit van Brussel over Leuven naar Antwerpen tot Breda en ’s Hertogenbosch. Er heerst welvaart en de bevolking geniet met volle teugen van het leven. De Spaanse overheersing stoort hen nog niet in hun vreugde. De Rooms-katholieke kerk overdrijft echter haar eigenbelang en heerst over de maatschappij. Hervormers zoals Luther en Calvijn vormen daarvoor een bedreiging. De reactie is hard en mondt uit in de niets ontziende inquisitie.
In dit klimaat en tegen deze achtergrond is geen plaats meer voor vrijsprekers, zelfs niet voor kunstenaars. Jeroen Bosch schildert bizarre dromen, vol symboliek, zonder zich echt uit te spreken. In Antwerpen werkt de revolutionaire Pieter Bruegel (de Oude). Hij schildert ogenschijnlijk lieflijke boerentaferelen, maar in werkelijkheid verbergen ze een onverbiddelijke aanklacht. 
Humor en symboliek zijn ook vandaag nog de wapens van de nar, waar geen tiran tegen opgewassen is. Enige gelijkenis met de 21ste eeuw is daarom niet geheel toevallig…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een kreet in de nacht

Whodunit voor 4 dames + 4 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Was het echt maar een ongeval, of zit er meer achter? Kan het toeval zijn dat in dezelfde week een Oostenrijks schrijver en twee zussen uit Australië een gastenkamer betrekken in een pensionnetje waar haast nooit iemand verblijft? En dat precies in die week een gehate dorpsgenoot een dodelijke val van zijn paard maakt? Of moeten we het in het dorp zelf gaan zoeken? Iedereen had er met het slachtoffer blijkbaar nog een oude rekening te vereffenen. Misschien zit de moordenaar gewoon mee in de zaal? Hoe goed ken je de persoon op de stoel links of rechts van je, eigenlijk wel? ‘Een kreet in de nacht’ is een spannende ‘good old school whodunit’ met alle ingrediënten die zo’n verhaal nodig heeft. Bovendien zijn net voor het laatste bedrijf alle tips en hints aangereikt, om zelf de oplossing te vinden. Benieuwd of je erin slaagt! En neen, de butler heeft het niét gedaan.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een paard dat niet naar de zee kijkt 

Toneelspel voor 1 dame + 1 heer door Luc van Balberghe 

Korte inhoud: 

Wanneer de losbollige Katleen aankondigt dat zij gaat trouwen, houden haar ouders hun eigen relatie tegen het licht. 

Veertig jaar vol van nooit uitgesproken verlangens, verzwegen zijsprongetjes, weggedrukte emoties, ontkende geaardheden, moeilijke communicatie, geven en toegeven maar vooral zwijgen,… 

Een relatie die open plooit, tot vluchten niet meer kan. En op het einde, de cruciale vraag: is zoveel verloren tijd nog te recupereren, of blijft er altijd een nieuwe weg? Herken je buurvrouw en glimlach minzaam, herken jezelf en slik even. Maar bovenal… geniet! Zet je in een gemakkelijke stoel, wacht tot de lichten doven en laat het verhaal zich spontaan ontvouwen zoals een warm deken dat over je heen gaat liggen. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gebakken Lucht 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Luc van Balberghe

Korte inhoud:
Rocky en Lewie, twee boezemvrienden en collega's, dreigen hun werk kwijt te geraken. Omdat de vrouw van Rocky van dure juwelen, een zwembad in de tuin en exotische vakanties houdt, moet er bijna een mirakel gebeuren om dit te blijven bekostigen. Een mirakel? Het woord alleen brengt Rocky en Lewie op ideeën: ze gaan gebakken lucht verkopen, die ze zelf bakken en zelf op flessen trekken. Een heilige verschijning moet de klanten lokken. Als ten slotte de pers erop afkomt, gebeurt er een echt wonder en zit er heel iets anders in de fles dan gebakken lucht.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gekaapte violen 

Tragikomedie voor 4 dames + 2 heren door Luc van Balberghe

Korte inhoud:
Sabine is dienstoverste van een thuiszorgdienst. Zij controleert dus slechts haar ex–collega's, maar waant zich topmanager. Haar man René is een volgzame slof met een eenvoudig 9– tot –5 baantje. Zij hebben twee tienerkinderen: de ontluikende puber Sven en de nog onschuldige Wendy. Dan is er ook nog Mammie, de moeder van Sabine. Deze welgestelde weduwe woont op een luxueuze serviceflat. Elke woensdagmiddag komen de kleinkinderen bij haar eten en dan overbruggen twee extreme generaties de kloof van ouders die het drukdrukdruk hebben. Iedereen is eenzaam op de eigen manier. De tieners omdat ze nog nergens bij horen, Mammie omdat ze nergens méér bij hoort, Sabine omdat ze zich wil doen gelden maar het net niet kan, René omdat hij steeds voor de voeten gelopen wordt. Ze zoeken elk, ook op hun manier, een uitweg uit de eenzaamheid.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het vrouwtje dat de zon had ingeslikt

Sprookje voor 5 dames + 1 heer (of 4D+2H) door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
In het land van koning Pannenkoek de Eerste dreigt hongersnood. Er groeien geen groene blaadjes meer aan de bomen, de koeien geven geen melk meer, de kippen leggen geen eieren meer en de luie mannen komen niet meer uit hun bed.  Dat komt allemaal omdat de zon niet meer schijnt. Ze is verdwenen! Een heksenvrouwtje heeft de zon namelijk ingeslikt om het van binnen warmer te krijgen.  Prinses Wentelteefje gaat met een dappere jongeman op zoek naar het heksenvrouwtje om de zon te bevrijden.  Zullen ze daarin slagen? Natuurlijk, wel!
Maar welke avonturen beleven ze onderweg en hoe kunnen ze de toverkracht van het heksenvrouwtje breken?
Andere bezetting en kortere versie (60 minuten) mogelijk.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kabouter Krik is verdwenen

Sprookje voor 7 dames of 7 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Volgende week heeft in Kabouterland het grote Feest van de Goudschat plaats. Alle kabouters die in de goudmijn werken, brengen dan hun gespaard goud naar de schatkamer. Dat is hun bijdrage aan het Goudfonds. De oude, gepensioneerde kabouters ontvangen dan hun deel om het volgende jaar van te leven. De schatkamer heeft twee sleutels. Die worden bewaard door Kabouter Krik en Kabouter Krak. Samen doen zij de schatkamer krik-krak-open en krik-krak-toe. Maar Kabouter Krik is plotseling verdwenen. Kan het feest nu wel doorgaan?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tryskyl 

Tragikomedie voor 3 dames + 2 heren door Luc van Balberghe
(er is ook een versie voor 2 dames + 3 heren)

Korte inhoud:
Twee broers zoeken een oplossing voor hun dementerende vader, na het overlijden van moeder. De ene is een geslaagde zakenman, de andere een marginale kunstenaar. Maar is dat wel zo? Wie bedriegt wie en waarom? En is vader dement of houdt hij iedereen voor het lapje? Is het bejaardenhuis echt een sprookjeskasteel of slechts een commercieel decor? En welke rol speelt de bejaardenhelpster? Draagt ze alleen maar dat witte pakje of ook nog een masker? Beleven we de werkelijkheid of bestaat ze slechts in onze verbeelding? Is het verhaal wel een toneelplot of toch het dagelijkse leven? En straks het applaus,...is dat gemeend? Of alleen maar traditie? Alles en iedereen wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Zoek er vooral niet te veel achter. Dit toneelstuk is gewoon een leuke brok ontspanning, met een lach en een traan. Of is dat ook al niet zo?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Wolfsmelk

Tragikomedie voor 6 dames + 6 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Een groep Hongaarse zigeuners strijkt neer in het dorp. Het zijn kunstenmakers met een 'freakshow' die helemaal nep is. De jonge zigeuner Gabor gaat voortdurend weddenschappen aan die 'hij altijd wint'. Hij flirt met elke vrouw, die hij ook 'altijd wint'. Gitte, de 18–jarige dochter uit de dorpsherberg, wordt op hem verliefd. Hij brengt haar hoofd op hol, maar zondagnacht vertrekken de zigeuners. Gitte gaat met hem mee. De volgende dag komt aan het licht dat dezelfde groep 50 jaar voordien ook al in het dorp was en toen een meisje 'meenam'. Wat gebeurde er met haar? Kwam ze ooit terug? Oude verhalen worden opgerakeld, oude wonden open gereten, familiegeheimen ontsluierd. Het dorp blijft ontredderd achter, de zigeuners trekken voort. Maar... 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Woorden van vroeger en nu

Tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Jeannet Terwilligen-Proost en haar echtgenoot Paul Terwilligen zijn allebei universiteitsprofessor, zij in de etymologie en hij in de biologie. Hun huwelijk is kinderloos gebleven omdat ze zich elk een leven lang aan hun academische carrière hebben gewijd.
Ze staan op enkele jaartjes van hun emeritaat en bereiden zich rustig voor om samen liefdevol te genieten van een comfortabele ‘oude dag.' Wanneer Jeannet echter op een dag een lezing houdt voor het Genootschap voor Taal- en Letterkunde, gaat plotseling het licht heel even uit…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

60 Dagen later

Relatiethriller voor 3 dames + 1 heer door Luc van Balberghe
Duur: 30 minuten

Korte inhoud:
Precies 60 dagen nadat Suzanne Berkel met de avonturier Max De Brouwere trouwde, betrapt ze hem in haar eigen appartement met haar allerbeste jeugdvriendin Kirsten. De vriendschap is meteen uit, de liefde ook. Suzanne zet Max aan de deur. 
Haar overbezorgde moeder was het nooit eens met de keuze van haar dochter. Zij vond haar schoonzoon een luiaard, een profiteur, een vrouwenloper, een geldgier,… 
Maar, waarom geeft ze hem dan nu plots zelf onderdak?

Decor: De woonkamer van een onlangs, modern en fris, ingerichte flat. De inrichting is nog niet helemaal in orde. Er staat nog een schilderijtje óp de kast in plaats van erboven tegen de muur te hangen, er staan nog enkele niet uitgepakte kartonnen dozen. Een driezitsbank, een uitweg naar de gang met de voordeur.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst AlainProvist 

Tragikomische monoloog voor 1 heer door Luc van Balberghe

Korte inhoud:
Wat is er te vertellen over deze eenvoudige man, een wat simpele ziel, maar met gezond boerenverstand? Wat is er te vertellen over de jongen die onder aan de ladder begint en het bedrijf vol verbazing ziet groeien en groeien tot de ladder wankelt en hij uiteindelijk boven aan een andere ladder terechtkomt? Wat is er te vertellen over dure woorden die niks zeggen, opgeblazen borsten vol lucht en mensen vol complexen die zich achter dit zelfbedrog menen te moeten verschuilen? Wat is er te vertellen over de eenvoud en het optimisme van gewone mensen, die het leven aangenamer doen lijken dan het is? Ik zal het kort houden: elke gelijkenis met bestaande personen of toestanden is niet louter toevallig.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Die genoughelycke cluychte van den Sotscop

Eenakter voor 2 dames + 5 heren door Luc van Balberghe
Duur: 15 minuten
Korte inhoud:
In een fictief koninkrijk leven twee bevolkingsgroepen. De Vlijtigen werken hard in stilte en betalen veel belastingen, de Vadsigen doen niets, maar roepen luid en laten zich onderhouden. De koning denkt dat zijn macht eendracht creëert in zijn land, maar het volk mort... De ene groep vindt dat hij te veel betaalt, de andere dat hij te weinig krijgt. Sotscop, de hofnar, houdt iedereen een spiegel voor. Als ten slotte de Vlijtigen de koning afzetten en Sotscop tot hun koning willen benoemen, moet hij partij kiezen... Dit satirische wagenspel, dat ook als eenakter kan gespeeld worden, is een (heel laat) postmiddeleeuws 'koningsdrama' met zeer herkenbare trekjes en dubbelzinnige toespelingen.

Enkel verkrijgbaar bij de auteur

Een afdruk van lucht

Thriller voor 5 dames door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Vijf vrijgevochten, onafhankelijke single vrouwen die niets afweten van mekaars bestaan, ontvangen elk een geheimzinnige brief. 

Ze worden uitgenodigd om samen een weekend door te brengen op het landgoed van Prins Jacques-Charles d’Antelle. Sommige van hen zijn van nature al avontuurlijk aangelegd, andere dromen al hun hele leven van iets meer spanning in het dagelijkse bestaan. De invitatie is zo hypnotiserend, dat geen van hen aan de oproep kan weerstaan. 

Voor de vijf vrijgezellige vrouwen start een intrigerend weekend, vol verrassende wendingen; voor de toeschouwers begint een adembenemende sneeuwbui van puzzelstukjes die pas helemaal op het einde hun betekenis krijgen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Grote Roberto

Monoloog van 45 minuten voor 1 heer door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Ooit was hij een wereldberoemd dierentemmer, de Grote Roberto. Nu ja, wereldberoemd?… 

In ieder geval oogstte hij in elk dorp waar het Circus Fantazar neerstreek, veel succes met zijn olifanten en leeuwen. Tot domme mensen besloten dat die dieren niet meer in het circus mochten optreden. 

Toen werd De Grote Roberto ontslagen. Maar hij liet zich niet doen en begon… vlooien te temmen. Andere domme mensen spoten echter met spuitbussen naar insecten, en de vlooien van De Grote Roberto gingen één na één dood. Maar artiesten zoals De Grote Roberto, laten zich niet doen. Het circus en het theater laat hen niet los. Zoals zij het ook niet los kunnen laten. Nooit!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Houten tranen

Monoloog voor 1 heer of 1 dame door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
De acteur/actrice vertelt over een vriend. Een vriend, die heel -maar dan ook héél- dom is. 

Maar… zou het kunnen dat mensen toch volmaakt zijn? Dat de Schepper een spontaan evenwicht voorzien heeft? Dat we onze gaven moeten samentellen en niet afzonderlijk beoordelen? 

Waarom noemen we iemand die voor 98% wiskundig begaafd is en slechts 2% empathie kan opbrengen, een genie, terwijl we iemand die nauwelijks voor 2% verstand heeft, maar wel voor 98% liefde uitdraagt, een debiel vinden? 

Zouden vogels echt zoveel dommer zijn dan olifanten, omdat hun hersens kleiner zijn? Misschien zitten er achter dat bekje in verhouding wel meer en betere hersenen dan achter die slurf? 

Heb je trouwens al ooit een olifant gezien, die kan vliegen? Nee, toch?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Jonge klare

Klucht voor 1 dame + 4 heren door Luc van Balberghe (speelduur 40 minuten)
Korte inhoud:
Klaartje, Teun, Koos en Jan wonen al generaties lang in het dorp, een gesloten gemeenschap. Dat willen ze zo houden. Wanneer de stadsmens plots verschijnt en zich in het dorp begint thuis te voelen, proberen ze hem te verjagen met spookverhalen.

Dat lukt hen evenwel niet. Op het einde vertelt de man uit de stad aan hen een verhaal, waarvan ze zelf de bibber in de kuiten krijgen. Behalve Klaartje, die blijft er rustig onder en gaat nog eens rond met de fles jenever… Het stuk is een volkse klucht met veel humor, een vleugje romantiek, een zweempje geheimzinnigheid, een streepje spanning… Wat kan een publiek nog meer wensen?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kerst in Den Stompen Hoek

Kerstspel voor 2 dames + 4 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Heel wat toneelgezelschappen houden er aan om tegen het jaareinde een kerstspel op te voeren. Voor hen werd deze Vlaamse ‘Christmas Caroll’ geschreven. ‘Kerst in De Stompen Hoek’  is een eigentijds verhaal over mensen van alle tijden, met kleine eigenbelangetjes en grote ego’s. Voor gelovigen is de symboliek van het christelijke kerstfeest overduidelijk aanwezig; vrijzinnigen herkennen een sociale aanklacht tegen de druk van het grootkapitaal op mensen aan de rand van de maatschappij.

Geen melige toestanden, wel mensen van vlees en bloed zoals we ze elke dag ergens ontmoeten. Mensen met hun vervlogen dromen en hun opgepoetste herinneringen, hun kleine verlangens en hun grote frustraties. Maar vooral, een verhaal vol milde humor over begrip en verdraagzaamheid. Voor alle mensen van goede wil…

Enkel verkrijgbaar bij de auteur

Krampen 

Klucht voor 1  dame + 1 heer door Luc van Balberghe
Duur: Eenakter (45 minuten)

Korte inhoud:
Patiënt: man van middelbare leeftijd, deftig in een maatpak - Belgische Internist, Nederlandse arts, Parijse arts, Amerikaanse arts, Russische arts, Afrikaanse arts, Clochard (al deze personages kunnen door 1 acteur/-trice worden gespeeld of aan verscheidene vertolkers toegewezen)

Enkel verkrijgbaar bij de auteur

Over het graf heen 

Tragikomische monoloog voor 1 heer door Luc van Balberghe
Duur: 30 minuten

Korte inhoud:
Elke vrijdagnamiddag komt de heer Vermeer op het kerkhof een graf onderhouden en de bloemen verversen. Recht tegenover hem doet, in de andere rij, een vrouw hetzelfde. Ze geraakten destijds in gesprek, wisselden al eens wat schoonmaakmateriaal uit, begonnen te vertellen over hun respectieve partner en stilaan groeide er een relatie. Het publiek leeft mee met hun heden en hun verleden. Wat de toeschouwers echter niet weten, is dat ze een geheim delen, dat pas in de laatste zinnen tot uiting komt.

Enkel verkrijgbaar bij de auteur

Teutteweuttere

Kluchtige eenakter voor 3 dames + 3 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Het verhaal werd geïnspireerd door een sprookje uit de Slovaakse folklore, maar het stuk is allerminst een sprookje gebleven. Er gebeuren de meeste krankzinnige dingen zoals een dokter met een blauw zwaailicht op zijn hoed, een schildwacht die met een Vespa het podium komt opgereden of een prinses die van de patissier een portie blotebillenkoek krijgt. Dit stuk is drie kwartier lachen geblazen voor het publiek en een creatieve speeltuin voor regisseur en acteurs.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Virus

Tragikomedie voor 4 dames + 2 heren door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
In een middelbare school hebben enkele leerkrachten een eigen lokaal: de egocentrische geschiedenislerares Yvonne, de hypocriete godsdienstleraar Paul, de bedrogen en verbitterde wiskundelerares Miek en de 'vrijgezellige' gymleraar Erik die zijn eenzaamheid verstikt onder geremde grapjasserij. Alleen Mevrouw Verboven, de lerares Moraal, is er bij 't begin van het nieuwe schooljaar niet bij. In haar plaats komt de extravagante interim–leerkracht Karen. Haar kleding, gedrag en ongegeneerde uitspraken passen niet bij de hoofse en wat verzuurde sfeer van het groepje, dat merkbaar op haar neerkijkt. Zij is echter wel de enige die de schoonmaakster ook 'collega' noemt en als een gelijke beschouwt. Karen blijkt helemaal niet de femme fatale waarvoor ze eerst aangezien wordt. Na twee maanden verlaat ze de school. Voor niemand zal het leven nog ooit zijn zoals het was...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Voor alles een tijd

Monoloog voor 1 heer door Luc van Balberghe
Korte inhoud:
Avondvullende monoloog (1 wat oudere acteur/actrice) + muzikant.Het verhaal kan ook door 5 personen verteld worden.

Een opa, zijn dochter en zijn kleinzoon vertellen over hun grootouders. Drie opeenvolgende generaties beschrijven dezelfde ervaring, aangevoeld in een andere tijdsgeest. Opa is zelf al grootouder, de andere twee zullen het misschien ooit worden. We horen ook het verhaal van twee jonge mensen aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. 

Hoe zij zelf ouders, grootouders,… werden. Hebben al deze verhalen iets met elkaar te maken? Heeft het zin om ze met elkaar te vergelijken, om er beginnen in te graven? Misschien laten we toch beter de geschiedenis rusten? Want voor alles is er een tijd…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst