Terrasje doen 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Hilda Vleugels

Korte inhoud:
Dakloos Jeanneke parkeert haar trolley voor het terras van cafébaas Laurent. Ze houdt zich gedeisd. Toch zal ze het leven van enkele terrasgangers beïnvloeden. 
Marcel heeft een blind date. Jeanneke merkt dat er met die date iets niet pluis is. Ze vraagt de diensters en haar dakloze vriend Polle om die vrouw in het oog te houden. Polle, zo zat als een kanon, zorgt voor de ontmaskering. 
Van de dienster op bevallingsverlof weet niemand wie de vader is. Dienster Julie, die heimelijk verliefd is op Laurent, vermoedt dat hij daar voor iets tussen zit. En Jeanneke fikst de zaken.
De hooghartige Suzanne wil haar pas afgestudeerde zoon aan een job helpen. Een praatje met de kabinetschef, die ook op het terras zit (figurant), zou kunnen helpen. Jeanneke en Polle werken Suzanne's onelegante afgang in de hand.
Cafébaas Laurent valt als een blok voor femme fatale Brigitte. Wat blijkt? Die Brigitte is de oorzaak van Jeanneke’s erbarmelijke toestand. Wraakgevoelens steken de kop op. Jeanneke en Polle zetten Brigitte op een onorthodoxe manier betaald. 
Jeanneke, die op een ingetogen manier voor het geluk van anderen zorgde, wordt uiteindelijk zelf beloond.
Decor: Een caféterras