S.B. De Kampioenen 

Parodie voor 3 dames + 5 heren door Pierre Tahon 

Korte inhoud:  

Op de School voor Billenkletserij De Kampioenen (kortweg S.B. De Kampioenen) staan de laatstejaarsstudenten voor hun afstudeer examens. Met de nodige spanning wagen ze zich aan de vele praktische proeven. Het wordt hen echter niet gemakkelijk gemaakt wanneer een schoolinspecteur onverwachts op inspectie komt en de schoonmoeder van de directeur eens wil zien hoe haar schoonzoon deze prestigieuze toneelschool leidt. Als ook de drankautomaatvuller voor de nodige chaos zorgt, is alle hoop gericht op de champetter om orde op zaken te stellen.  

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 


Goesting 

Liefdesverhaal voor 3 dames + 5 heren door Pierre Tahon 

Korte inhoud: 

Geholpen door het lot, komen Pippa en Thierry elkaar tegen en worden ze op slag verliefd. Zij komt net uit een horror relatie met een jaloerse vriend die voor geen haar te vertrouwen was. Hij heeft een verleden van veel feesten en vrouwen versieren. Beide proberen rust te vinden en ze hopen op eeuwigdurende liefde. Maar kan Thierry aan de verleiding weerstaan en wordt Pippa haar vertrouwen niet weer beschaamd? 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

Champ

Sportdrama voor 2 à 7 dames + 4 à 9 heren (11 spelers in totaal) door Pierre Tahon
Korte inhoud:
Nu Dimitri Van den Bergh de dartssport op de Belgische kaart heeft gezet, worden overal te lande dartstornooien georganiseerd.  Op één van die tornooien komt per ongeluk Robin Demedts terecht, samen met zijn broer Raf.  Hij ontdekt er voor het eerst zijn talent voor de sport.  Stap voor stap baant Robin zich een weg naar de absolute wereldtop.  Maar mede door de (goedbedoelde) intenties van Raf, wordt de droom stilaan een nachtmerrie!!
Decor:
Abstract decor met zwarte doeken.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

RadJo-Zef 

Tragikomedie voor 4 dames + 3 heren door Pierre Tahon

Korte inhoud:
Op de lokale, katholieke radiozender “RadJo-zef” zenden ze voor de eerste maal een top 1000 uit gedurende de eindejaarsperiode. De 2 presentatrices pakken het vol enthousiasme aan, onder het toeziend oog van de voorzitter die tevens de pastoor van het dorp is.
Maar dan geraakt schokkend wereldnieuws bekend: binnenkort kan een asteroïde inslaan op aarde met mogelijks catastrofale gevolgen.
Decor: een radiostudio.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Veel plee-zier 

Komedie voor 4 tot 6 dames + 5 tot 7 heren + 2 fig. door Pierre Tahon

Korte inhoud:
Drie vrienden besluiten om samen een huis te huren. Dit toneelstuk volgt hen gedurende de 3 daaropvolgende, onvergetelijke jaren.
Het verhaal en format zijn vergelijkbaar met de serie “Friends”. Het toneelstuk bestaat uit 9 bedrijven (~ 9 afleveringen).
Elk bedrijf belicht een moment uit die 3 jaar:
het huurcontract wordt getekend, ze beleven hun zwaarste kater ooit na de inbranding, hun ouders komen op bezoek, er wordt gedate, de oma komt pannenkoeken bakken, de buurman denkt er het zijne van, … en op het einde is er het onvermijdelijke afscheid van “hun” huis.
Dit stuk is grotendeels gebaseerd op waargebeurde feiten. Dit maakt het nog meer prikkelend voor het publiek.
Decor: De leefruimte (keuken-living-salon) van een huis.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst