Santens Filip

Contact en info:
Adres:
Elsdreef 7, 8790 Waregem

Het testament van de baron 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames + 8 heren of 8 dames + 4 heren of 6 dames + 6 heren of door 10 spelers
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
De baron is overleden. Zijn plotselinge dood – hij overlijdt aan een hartaanval – wordt toegeschreven aan zijn liederlijke levensstijl.
De baron wordt door zijn trouwe knecht opgebaard in de bibliotheek, tevens zijn werkkamer. Er wordt namelijk veel bezoek verwacht.
De familieleden komen op vraag van de notaris naar het kasteel voor het testament van de baron. Zijn enige neef, zoon van de zus van de baron, komt samen met zijn bazige vrouw de erfenis opeisen.
Er zijn kapers op de kust. Enkele weken voor zijn dood kreeg de baron een brief van een vroegere minnares. Zij wilde laten weten dat een verhouding van vijfentwintig jaar geleden niet zonder gevolgen was gebleven. Zij schonk het leven aan een tweeling. Bastaard kinderen dus van de baron. En met voldoende bewijzen hebben ook zij recht op….
Om het verhaal te kruiden, komen er ook nog twee inbrekers, een politie-inspecteur en aan hulpagent aan te pas.
Decor: Werkkamer , bibliotheek van de baron. Rijkelijk interieur.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens 

 
 
Ridder Dikkie 

Genre: Komedie
Voor: onbeperkt (33 rollen)
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Koningin Kristophora (vierkantswortel vier) wordt volgende maand 55. Om één of andere onduidelijke reden is zij nooit getrouwd geraakt en heeft zij dus geen enkele troonopvolger (zelfs geen bastaarden).
De wet van Burgerije stelt dat als de koningin 55 wordt, zonder troonopvolger, het land ophoudt te bestaan en moet samengevoegd worden met de Verenigde Moderne Staten onder leiding van de liberale dictator Claudia Croesia.
Er bestaat echter een achterpoortje. Als een nieuwe inwoner van Burgerije erin slaagt om binnen een week de zeven mysteriën op te lossen dan wordt hij of zij de nieuwe koning(in) van Burgerije.
Ons verhaal begint als koningin Kristophora op zoek gaat naar de gepaste held. Wanneer dit ter ore komt van Claudia Croesia, de liberale dictator van de Verenigde Moderne Staten, mobiliseert zij haar beste spion ridder Dikkie. Ridder Dikkie moet zorgen dat de uitverkoren held niet slaagt in zijn opdracht. Dit is zeer tegen de zin van Claudia's dochter Camelotje. Camelotje zal de plannen van haar moeder en haar spion ridder Dikkie dwarsbomen om de held in zijn missie te laten slagen. Zal zij lukken in haar opzet?
Decor: Zetstukken.

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst