Rombaut Robert

Contact en info:  Adres: H. Hartlaan 3, 9160 Lokeren    Tel: 09/348.55.82
E-mail: robertrombaut123@gmail.com

De dromen van Henrie en Henriëtte 

Genre: Blijspel
Voor: 5 dames, 5 heren, ad lib figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De toeschouwers maken kennis met drie clochards en delen hun wel en wee. Veel toekomst ligt er voor hen niet in het verschiet. Een echtpaar komt onder de indruk van bepaalde krantenartikels. De man wil een goede daad stellen ter gelegenheid van kerstavond. Zijn zus, die bij hem op vakantie is, houdt er een andere mening op na. De echtgenote wil niet onderdoen voor haar man en neemt ook een initiatief. Tot ergernis van haar schoonzus slaagt ze daar wonderwel in. Kerstavond wordt gevierd door een ongewoon gezelschap. Dromen worden werkelijkheid.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


De huurdoder 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Bakker Frans hoopte, door met vervroegd pensioen te gaan, rustig en in volle vrijheid van het leven te kunnen genieten. Germaine, zijn vrouw, ziet het echter helemaal anders. Ondertussen leidt zijn vriend Fons het leven waar Frans nu van droomt. Samen bedenken ze een plan om Frans' leven weer leefbaar te maken. Het meest radicale komt uit de bus: een huurdoder! De huurdoder is echter aan zijn proefstuk toe en heeft een hart van koekenbrood. Germaine smeedt echter ook een plan en rekent daarvoor op de hulp van haar nichtje Brigitte. Uiteindelijk komt ze ook bij de huurdoder terecht. De huurdoder heeft het niet onder de markt maar slaagt er toch in de scheve situatie recht te trekken.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


De mannen van de wet verdienen respect 

Genre: Blijspel
Voor: 6 dames, 7 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De veldwachter is met pensioen gegaan. De hoofdveldwachter verwacht zijn vervanger. Hij wil graag indruk maken op de nieuweling en wordt daarbij geholpen door de poetsvrouw. De dagdagelijkse dingen gebeuren, waarbij de poetsvrouw, soms buiten haar wil, nauw betrokken wordt. Een reeks diefstallen schijnt het dorp te teisteren. Met een verdachte in het hoofd wil de hoofdveldwachter daar korte metten mee maken. Niet alles verloopt zoals gepland.

Uitgegeven bij: De auteur 
 
  


De toneelmakers 

Genre: Blijspel
Voor: 5 dames, 7 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
De toeschouwers maken kennis met de pas opgerichte toneelvereniging. De rolverdeling wordt gedaan voor hun eerste toneelstuk. De generale repetitie van de banale éénakter 'De Moord op het Kasteel', verloopt niet al te vlot. Daarbij wordt het te theatraal en in pover Algemeen Nederlands gebracht. Bij de eigenlijke opvoering van het stuk laat de regisseur de spelers in hun dialect spelen. Hij heeft hen iets teveel vrijheid gegeven bij de persoonlijke interpretatie van hun personages. De gevolgen blijven niet uit.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


Dorpsmensen en -politiekers 

Genre: Blijspel
Voor: 8 dames, 10 heren, 6 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het dorp kent van oudsher twee politieke partijen. Een wordt geleid door de notaris, de andere door de brouwer. Er wordt aan stemmenronselarij gedaan dat het niet meer mooi is om zien, maar waar sommige dorpsgenoten toch hun profijt weten uit te halen. Het zijn de eerste verkiezingen waarbij vrouwen stemgerechtigd zijn. Een door iedereen foutief beoordeelde dame wordt er toe aangezet om een nieuwe partij te stichten en te leiden. Haar intelligentie brengt haar tegenstanders in het nauw. De dorpsbewoners dragen bewust en onbewust hun steentje bij, om de verwarring en de onzekerheid te verhogen. De onverwachte verkiezingsuitslag resulteert uit een eigenaardig stemverloop.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


Valsemunters en witwassers 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 7 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Een koppel heeft een vierdaagse reis naar een berghut gewonnen. Ze nemen een bevriend echtpaar mee. De gemaakte plannen voorzien alleen maar gezelligheid en ontspanning. Die planning wordt door omstandigheden lelijk in de war gebracht. De vorige betrekkers van de hut waren niets minder dan valsemunters. Blijkt ook nog dat de mannen voor één(?) keer de domste zijn en dan liggen onverwachte wendingen zo voor de hand. Hoe kan je letterlijk en zonder kleerscheuren uit de klauwen van beren, valsemunters en de wet blijven? Alleen maar door een beetje moed, iets méér vindingrijkheid maar vooral véél geluk te hebben.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


Verzetsmensen en kangoeroes 

Genre: Blijspel
Voor: 5 dames, 8 heren, 1 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het bericht over het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, slaat de inwoners van een landelijke gemeente met verbijstering. Angstgevoelens, spanning, en opstandigheid nemen bezit van hen. Ze moeten de Duitse bezetting ondergaan. Een verzetsgroep wordt opgericht. Hoe veraf is heldendom? Hoe kortbij verraad? Verzetsdaden worden overwogen en moeten bewijzen dat de verzetslui geen doetjes zijn. Ze worden evenmin gespaard van tegenslag. Ondertussen heeft 'de kangoeroe' al méér dan zijn nut bewezen. De Duitsers krijgen weet van hun grootste geheim. De oorlogstij keert. De bevrijding is nakend. De represaille kan beginnen. In iedere situatie is een misverstand nooit uitgesloten. Het 'kangoeroepak' is vrij ter beschikking bij de auteur Dit werk werd door ALMO in 1996 voor de Taalunie Toneelschrijfprijs voorgedragen.

Uitgegeven bij: Almo 
 
  


Het bestuur 

Genre: Eenakter
Voor: 2 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: 40 min.


Korte inhoud
Er wordt een supportersclub opgericht voor een lichtjes verstandelijk minder begaafde jongen. Hij heeft wel aanleg als wielrenner. Niet alles loopt zoals het feitelijk zou moeten... Met veel goede wil bereikt men echter veel.

Uitgegeven bij: Almo