Risbourg Robert

Contact en info:  Adres: Heppensesteenweg 49, 3581 Beverlo (Beringen)
Tel: 011 34 31 90

De zondvloed van Dikkebosch

Thriller voor 4 dames + 5 heren door Robert Risbourg
Korte inhoud:
Tien jaar geleden verdween Josefien Vanhelderke, spoorloos. Neef Ren‚ vat het plan op om 'haar vrienden van het laatste uur' nog eens samen te brengen. De reden: men heeft Josefiens wagen opgevist uit het kanaal, maar tussen de stoffelijke resten bevond zich ook een vlijmscherpe Spaanse briefopener. Moord? De ontdekking van wagen en lijk wordt geheim gehouden. De reunie vindt plaats in de Dikkebosch hoeve. Door een dijkbreuk raakt het gezelschap geisoleerd. Langzaam maar zeker komt de huiveringwekkende waarheid aan het licht, maar niet alvorens er nieuwe slachtoffers vallen.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Het spookt in de mooie molen 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Op de vooravond van de gouden bruiloft van Mie en Pol, zit de vaste kaarttafel te wiezen. Aan de andere tafel pent de Meester naarstig een speech op een vel papier. Even later komen ook enkele dames de herberg binnen. Ze hebben in het zaaltje ernaast zitten roosjes draaien voor de praalwagen. De gesprekken kabbelen af en aan. Flink gekruid met schuine moppen van de mannen tuimelt hun prietpraat, langs Freudiaanse geleerdheid, via kinderen kopen richting 12 uur: spokentijd! Marijke en haar veterinair trekken als eersten bedwaarts. Ook de Meester houdt het voor bekeken. Even later stappen eveneens Magriet en Eveline huiswaarts. Dan krijgt Fons Dejager een lumineus idee. Hij weet dat Magriet en Eveline niet over de Molenberg naar huis durven. Vlug een laken uit de wasmand gehaald en als een weerlicht, over de berg, voor spook spelen. Maar helaas, zoals dikwijls wordt de fopper zelf gefopt!

Uitgegeven bij: Almo 
 
 

 


Spiegelke spiegelke 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Jules Vandervoort, ruwe bolster zachte pit, zit met een enorm probleem. Hij zou willen hertrouwen maar durft 'haar' niet te vragen. Hij krijgt goede raad van de Meester. Ongevraagde hulp van de meid. Ook Mia, zijn oudste dochter, wil helpen, maar vooral Thea, zijn jongste spruit, dirigeert hem naar het doel: TROUWEN !

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens 
 
 Wie is meneer Geyselincks 

Genre: Komische thriller
Voor: 3 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Twee vrienden, Alfons Dejager en Isidoor Vanuytsel, steken een handje toe bij het behangen van de nieuwe woonst van Anneke, de dochter van Alfons. Ze belanden echter in een regelrechte thriller. Eerst een geheimzinnig telefoontje waar een zekere Geyselincks ter sprake komt. Dan verschijnen er twee heuse detectives die zich even later als gangsters ontpoppen. Er komt een tijdbom aan te pas en er wordt veel geld geëist. Uiteindelijk blijkt alles een goeie mop te zijn.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens