Pools Lode

Contact en info:
Adres:
Kerkstraat 21, 3560 Lummen
Website: http://lodepools.wdj.be/hoofdpag.htm

De oldtimer

Tragikomedie voor 5 dames + 5 heren door Lode Pools
Korte inhoud:

Twaalf jaar geleden nam Patrick Wachters de garage van zijn vader over. Deze garage heeft 50 jaar succes gekend. 

Maar nu zijn al een groot deel van de dieselwagens verdwenen. Ook de benzinewagens verdwijnen nogal snel uit de circulatie. Patrick staat voor de keuze: zijn garage grondig herinrichten, wat erg grote onkosten met zich meebrengt, of zijn garage voorgoed sluiten. 

Een drama voor Patrick. Maar niet voor de toneelliefhebbers. Want ‘DE OLDTIMER’ zit vol personages met hun kleine kantjes, hun warme hart, en hun grote dosis gezonde humor.
 
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Liefde is blond 

Klucht voor 5 dames + 5 heren door Lode Pools 

Korte inhoud: 

De families Coemans en Klaps liggen sinds jaar en dag met mekaar in ruzie. Beide gaan ze met vakantie, en toevallig huren ze allebei in 'Hotel Het Everzwijn.’ Het ruziën gaat verder. Het hotel was vroeger een brouwerij. Nu wordt er door de kelnerin Jeannette nog enkel gebrouwen voor eigen gebruik. Om het hart van de kok Pepito te winnen, probeert ze een minnedrank te brouwen, een soort blond bier. Zij slaagt in haar opzet, maar het 'blond' komt voortdurend terecht in het verkeerde keelgat. De liefde is nergens meer te stuiten.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

In de luwte van mijn kastanjeboom

Lichtvoetige komedie voor 5 dames + 3 heren door Lode Pools
Korte inhoud:
Lukas is gestorven aan kanker. Na een tijdje keert zijn verheerlijkt lichaam terug naar de plaats, waar hij al die jaren heeft gewoond. Lukas herbeleeft wat er allemaal is gebeurd:

-          Zijn huwelijk met Blanka.

-          Zijn innige vriendschap met zijn collega Goedele.

-          Zijn ziekte.

-          De reacties hierop van zijn familie en schoonfamilie.

-          Zijn overlijden.

-          De nasleep van dit overlijden.

 

Ondanks het onderwerp gebeurt dit alles op een speelse, prettige en toch pakkende manier. Lukas weet perfect te relativeren. Het leven zoals het is, gezien door een erg roze bril.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De blauwe boulevard

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Lode pools
Korte inhoud:

Destijds heeft men bij het kanaal een dok gegraven, om de stad te bevoorraden. 

Dit dok wordt al een eeuwigheid niet meer gebruikt, de buurt ligt er nogal vervallen en verlaten bij. Maar zij herinnert aan betere tijden. De stad onteigent deze wijk, om er een erg chique buurt bij het water van te maken, iets voor zeer rijken.
Dit is niet naar de zin van iedereen. 

 

Even buiten de onteigening ligt ‘Buromax-Colman,’ een zaak voor kantoorbenodigdheden. Op een dag wordt ook deze onteigend. Hierdoor verliezen Jesper en Belinda hun werk. 

De zaak zal worden omgebouwd tot een feestzaal voor de bewoners van de Blauwe Boulevard, de nieuwe stadswijk.
Maar de architect vindt dit gebouw maar niks, hij wil een grote evenementenhal. 

Als Belinda verneemt wat de eindbestemming van ‘BUROMAX-COLMAN’ wordt, slaan bij haar alle stoppen door.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De Paraplu-affaire

Toneelspel voor 4 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

Na 7 jaar huwelijk verlaat Elise haar man Wim. Zij neemt hun zoontje Kurt mee. De rechtbank doet een uitspraak. Elise en Wim krijgen elk de helft van het hoederecht over Kurt. De eerste keer dat Wim zijn zoontje aan de schoolpoort wil afhalen, is Elise er ook. Woedend slaat zij met haar paraplu naar Wim. Hierbij bezorgt zij hem een blijvend oogletsel. Er komt een proces, zowel voor de paraplu-affaire, als voor het nieuwe hoederecht. Het wordt een allesbehalve fraai beeld van onze hedendaagse maatschappij.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Mathilde

Tragikomedie voor 4 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

Onverwacht werd Mathilde onlangs weduwe. Zij woont alleen, maar krijgt niet de kans om te vereenzamen. Voortdurend krijgt zij volk over de vloer. Haar dochter Katrien en schoonzoon Bram hebben het niet onder de markt met hun dochter Shana. Kleindochter Shana vreest thuis problemen ter wille van haar vriend Dennis. Weduwnaar Kamiel zoekt contact met Mathilde. Je weet maar nooit waarvoor het goed is. Gebuur Michel vindt dat hij, als gewezen vriend van Mathildes man, zorg moet dragen voor Mathilde. Tenslotte is er Katleen, de dochter van Kamiel. Voortdurend moet zij dringend haar vader spreken. Mathilde weet wel hoe zij dit volkje moet ontvangen en uit de nood helpen. Een vaak komische episode uit het leven van een interessante vrouw.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Valentijnsavond

Romantische komedie voor 2 dames + 2 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

In de wachtkamer van een dierenarts ontmoeten Sander en Daisy mekaar heel even. Beiden hebben onlangs hun respectievelijke wederhelft verloren. Aan het einde van het gesprek overhandigt Sander Daisy vlug een kaartje met daarop zijn telefoonnummer. Het begin van een voorzichtige, nieuwe relatie. Het probleem van beiden is, dat zij zich nog niet hebben losgemaakt van hun overleden man en vrouw. Deze overledenen bevinden zich nog steeds in hun nabijheid. Zij geven hun commentaar op het gebeuren.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De familie Decraene

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools
Korte inhoud:

Staf Decraene, eigenaar van een drankenhandel, wordt vandaag 75 jaar. Hij denkt aan met pensioen gaan. Daarom heeft hij zijn zonen en schoondochters uitgenodigd op een avondfeest in het ‘Breugelhof.’ 

 

Staf en zijn vrouw Carine hebben gemerkt, dat er bij erfenissen erg vaak familieruzies ontstaan. Dit willen zij tot elke prijs voorkomen. Daarom maken zij van de gelegenheid gebruik, om het overgrote deel van hun geld en goederen aan hun kinderen te schenken. Hiervoor is er al een afspraak gemaakt bij de notaris. Op vraag van de kinderen wordt er medegedeeld, hoeveel het deel van elk van hen zal bedragen. Niet iedereen gaat akkoord met deze verdeling. Staf en Carine raken betrokken in de ruzie. 

Het verjaardagsfeest ontaardt helemaal.

 Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De Meesterkok van Saint-Germain 

Tragikomedie voor 5 dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Samen met zijn vrouw Viviane huurt meesterkok Noël Paesmans het kasteeltje “Saint-Germain”. Ze hebben het omgebouwd tot een restaurant.
Bij het behalen van hun eerste Michelinster verklapt Noël, dat het zijn levensdroom is, ooit het kasteeltje te kunnen kopen. Meteen zijn er kapers op de kust. Achter de rug van Noël wordt het kasteeltje verkocht aan een rijke Brusselaar.
Noodgedwongen verhuist het restaurant naar een hoeve daar in de buurt.
Hoe Noël en zijn medewerkers ook hun best doen, “HOEVE SAINT-GERMAIN” haalt lang niet het succes van “KASTEEL SAINT-GERMAIN”. Bovendien komt er een economische crisis, waarvan de horeca een van de eerste slachtoffers is.
En er is nog een andere ramp op komst.
Noël ziet “HOEVE SAINT-GERMAIN” niet meer zitten, op een avond is hij spoorloos.
Decor: een terras van een restaurant

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De rijken betalen de crisis 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Gunter Vranckx gaat met brugpensioen. Bijna 40 jaar lang heeft hij zich weinig gewaardeerd gevoeld door zijn baas. Maar nu - als afscheid - wordt Gunter en zijn vrouw een feestelijk diner aangeboden in het landelijk hotel–restaurant 'Het Kleine Genoegen'. Eindelijk voelt Gunter een blijk van erkentelijkheid. Toch zal deze dag uitgroeien tot wellicht de meest pijnlijke van heel zijn carrière, want voor de laatste maal wil zijn baas hem nog eens uitbuiten tot en met. Tijdens het diner komt er in het hotel–restaurant een sociaal controleur op bezoek. Hij komt voor de controle van het hotel– en restaurantpersoneel. De niet ingeschreven kok slaat meteen op de vlucht, zodat het diner in het honderd loopt. De controleur is een verstandig man met een hart. Toch zal ook hij in 'Het Kleine Genoegen' zijn zoveelste ontgoocheling moeten incasseren

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De rode duivels worden wereldkampioen 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
De Rode Duivels worden wereldkampioen! Maxim Vanhoylandt weet dit zeker. Dinsdagavond 10 juli 2018 installeert hij zich in de sofa voor de teevee voor de halve finale Frankrijk-België. Pilsjes, kaasblokjes, chips met zout en paprika, hij gaat niets te kort komen, om straks de overwinning op de Fransen te vieren.
Er zijn ook nog anderen in huis, die minder voetbalminded zijn. Zo is er zijn vrouw Barbara, die andere plannen had voor vanavond. Zijn dochter Greta, die helemaal niet in voetbal is geïnteresseerd. Zijn vader Bert, die graag plaagt, en zijn moeder Aurelie, die graag liedjes zingt uit de oude doos. Ondanks al deze aanwezigen ziet Maxim een gezellige voetbalavond wel zitten. Dan verschijnt schoonzoon Tim. Hij gaat de match volgen voor het grote scherm op het Gemeenteplein. Zijn vrouwtje Joke is hoogzwanger. Omdat hij haar in haar toestand moeilijk alleen thuis kan laten, brengt Tim Joke naar haar ouders. Uiteraard is de familie Vanhoylandt hiermee niet opgezet, maar Tim doet zijn zin.
En jawel, tijdens de match beginnen de barensweeën. In Rusland wordt de match hiervoor niet stilgelegd, maar bij de Vanhoylandts zijn er (grote) problemen. En Tim? Voor het grote scherm op het Gemeenteplein is hij onvindbaar. Ook hiervoor is er uiteraard een reden.
Decor: Een woonkamer.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Diamant 

Tragikomedie voor 5  dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Fiel en Rozeke zijn 60 jaar getrouwd. Samen genieten zij in alle rust van hun oude dag. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht wil burgemeester Jennes geregeld in de belangstelling komen. Daarom stelt hij Fiel en Rozeke voor, hun diamanten bruiloft te vieren. Hij zal de zaken op het gemeentehuis wel regelen. Fiel en Rozeke worden liefst met rust gelaten. Maar niet alle familieleden zijn van dezelfde gedachte. De voorbereiding van het feest ontaardt in onenigheid en ruzie. Rozeke wordt er ziek van.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst  

Een duobaan voor Els en Diane 

Blijspel voor 5 dames + 2 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Els en Diane, twee onderwijzeressen bekleden samen een duobaan in dezelfde school. Zij delen ook samen een appartement.
Omdat dit alles prima meevalt, besluiten zij deze situatie nog uit te breiden. Zij gaan op zoek naar één levensgezel voor hun beiden. Om de 24 uur zal deze van partner verwisselen.
In Maarten Delvaux, een auteur, vinden zij de ideale man hiervoor. Voor alle drie valt deze situatie best mee, … tot er bezoek komt.
Hoe verklaar je dan deze situatie, of hoe probeer je ze te camoufleren?
Decor: een appartement

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


Het bed van A tot Z 

Blijspel voor spelers naar keuze door Lode Pools

Korte inhoud:
Bezetting: min. 1 dame + 1 heer, max. 10 dames + 10 heren Alle tussenoplossingen zijn mogelijk Tien korte verhalen rond hetzelfde, interessante thema. Deze verhalen staan los van elkaar. Het enige wat zij gemeen hebben is, dat zij zich allemaal afspelen in of rond een bed. Achtereenvolgens zien wij: –een man die beschonken thuiskomt, –de vrouw van een verongelukte condoleren, –wakker liggen omdat dochterlief te laat thuiskomt, –de perikelen van het schuinsmarcheren, –te lui om op te staan, –partnerruil, –liefdestrouw... kan dit wel? –bezoek aan een bordeel, –ziekenbezoek, –een kersverse papa ziet voor het eerst zijn kleine.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het is van moetens voor Thérèse 

Klucht voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Urbain Dumont, de man van Thérèse, sterft bij een auto-ongeluk.
Als Thérèse thuiskomt van zijn begrafenis, krijgt zij het bezoek van de notaris. Deze vertelt haar, dat haar man Urbain failliet was. Zijn bedrijf Aero-Technics werkte samen met Venezuela Airlines.

In Venezuela is het faillissement uitgesproken.
Thérèse wil niet, dat het faillissement hier al bekend raakt. Zij wil haar huidige status behouden. Daarom wil zij hertrouwd zijn, voor men hier op de hoogte is van haar huidige financiële toestand. Het moet dus snel gaan, haar nieuwe, rijke echtgenoot moet er in de kortste keren komen.
Gelukkig heeft Thérèse een vriendin Loulou. Deze leidt een erg frivool leven. Op haar smartphone vind je een ruime keuze aan interessante mannen.
Voor Thérèse begint de wedren tegen de klok. Raakt zij nog tijdig hertrouwd?

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het regende die dag 

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
In zijn jeugd heeft Rik een tijdje 'gelopen' met Ivonne. Door toedoen van haar vader kwam hieraan helaas een einde. Nu, vijftig jaar later, wordt Rik als kersverse weduwnaar tegen zijn zin in een rusthuis geplaatst. Hier ontmoet hij opnieuw Ivonne. Zij is weduwe en zit in een rolstoel. Aanvankelijk klikt het niet te best tussen beiden. Maar er is de eenzaamheid en er zijn de prettige herinneringen aan vroeger. Tussen de schoondochters van Rik en Ivonne botst het voortdurend. Beiden runnen een restaurant, het zijn concurrenten. Als de kleindochter van Rik aanhoudt met de kleinzoon van Ivonne, is voor Riks schoondochter de maat vol. Zij wil Rik overplaatsen naar een ander rusthuis. Op een nacht haalt Rik Ivonne uit haar bed. In haar rolstoel ontvoert hij haar... met haar goedkeuring uiteraard.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het rommelt in de rommelkamer 

Klucht voor 6 dames + 6 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Na 50 jaar willen Werner en Mimi hun huwelijksnacht nog eens overdoen in dezelfde hotelkamer als toen. Deze kamer wordt intussen niet meer gebruikt, zij is omgebouwd tot rommelkamer. Toch willen zij absoluut hun gouden huwelijksnacht doorbrengen in die kamer. Zij huren dus. Maar deze rommelkamer is niet zo rustig als men op het eerste gezicht zou denken. Het rommelt er voortdurend, want ook anderen hebben de 'rust' van deze kamer ontdekt. Voor ons gouden paar wordt het een onvergetelijke nacht.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het winkeltje 

Tragikomedie voor 4D + 3H of 5D + 2H of 3D + 4H door Lode Pools

Korte inhoud:
Régine, een 70–jarige weduwe, wil niet de ganse dag alleen zitten. Daarom heeft ze na het overlijden van haar man haar winkel wat afgebouwd, maar niet helemaal stopgezet. Een aantal klanten is haar trouw gebleven. Zo heeft Régine de ganse dag door haar babbeltje. Haar dochters hebben haar de rug toegekeerd, enkel van haar kleindochter heeft ze nog wat genegenheid. Régine geniet van een rustige oude dag. Tot de Rijkskas voor Rust– en Overlevingspensioenen vaststelt, dat Régine de voorbije jaren telkens enkele duizenden franken te veel heeft bijverdiend. Ze moet haar pensioen terugbetalen. Ze neemt dit niet en trekt naar de Arbeidsrechtbank. Van die rustige oude dag blijft er Régine niet veel meer over. Zij is echter niet het type om er de moed bij te verliezen.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Hoera, wij erven ! 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Op zijn zestiende vertrok Ignace Lankrock naar Australië. Als schapenfokker en later als wolfabrikant werd hij er schatrijk. Op hoge leeftijd kwam hij terug naar België. Hij vestigde zich op een prachtig domein met villa in La Roche-en-Ardenne.
Op zijn negentigste is Ignace overleden. Twee achternichten en één achterneef zijn zijn erfgenamen.
Notaris Ginette Goderis roept de erfgenamen samen op het domein. Ook de huishoudster is daar aanwezig. Zij is de enige, die Ignace heeft gekend.
Ook worden er twee verhuizers opgetrommeld.
De notaris probeert met de erfgenamen tot een overeenkomst te komen. Uiteraard denkt iedereen hoofdzakelijk aan zichzelf.
Hierdoor verloopt de verdeling helemaal niet van een leien dakje, zeker niet als ook de huishoudster en de verhuizers graag een woordje meepraten.
Decor: Een rijkelijke leefkamer.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Hotel De Tortelduif 

Blijspel voor 3 dames + 2 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Mathieu Windey wil met vakantie gaan samen met zijn liefje Sylvia. Stiekem huren ze een kamer in hotel 'De Tortelduif'. Maar Mathieu wordt achternagezeten door zijn vrouw Diana, en Sylvia raakt thuis niet weg zonder haar man Ferdinand. Beide koppels belanden in een kamer vlak naast elkaar. Toch wordt het voor Mathieu en Sylvia een hele kwestie, om mekaar te vinden. Viola, het kamermeisje, houdt de beide echtparen voor overspelige koppels. Zij denkt dat Sylvia de vrouw is van Mathieu. Zij gaat ervoor zorgen dat het overspel nooit aan het licht komt.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Is er nog leven onder de toren? 

Blijspel voor 6 dames + 8 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
De wijk 'ONDER DE TOREN' is helemaal opgebroken voor herstellingswerken aan de riolering. Dit is alles behalve interessant voor de plaatselijke commerçanten. Ook Mieke Perseval is de dupe van deze werken, haar huisje vertoont met de dag meer en meer barsten. Toch is er nog volop leven op het TORENPLEINTJE. Hiervoor zorgen een aantal wat eigenaardige, maar vooral grappige bewoners en passanten.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kerstmis in Sirius 

Tragikomedie voor 6 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
In een psychiatrisch ziekenhuis werkt men met bezigheidstherapie en zelftherapie. In het paviljoen SIRIUS, treffen wij bewoners aan met over het algemeen een wat lichtere mentale stoornis.
Kerstmis nadert. Daarom is men bezig met het maken van adventskransen en het versieren van kerstbomen. Op een dag verschijnt een nog jonge vrouw, Katrien. Ook zij komt er om te genezen. Iedereen vraagt zich af, wat zij mankeert. Maar Katrien lost weinig over zichzelf.
Op verzoek van de aalmoezenier, gaan de bewoners van SIRIUS in de middernachtmis van Kerstmis het evangelie uitbeelden. De ene doet mee, om een goede indruk te maken op de directie en zo terug naar huis te mogen. De andere ter wille van de mooie kleren. Maar Katrien weigert mee te doen. Zo jaagt zij zowat iedereen tegen zich in het harnas. Het kerstspel dreigt niet door te gaan. Katrien raakt nog meer in de problemen. Wat is er met haar aan de hand?
Een verhaal met een speciale sfeer en speciale, maar vaak zo lieve personages.
Decor: een kamer in een psychiatrisch ziekenhuis

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ludwig van Beethoven 

Toneelspel voor 5 dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Een fragment uit het leven van de grote componist Ludwig van Beethoven: – zijn worstelen met de muziek, – zijn idealen, – zijn steeds toenemende doofheid, – zijn strijd tegen talloze ziekten, – de problemen met zijn familieleden, – de onenigheden met zijn beste vrienden, – zijn frustraties, – zijn talloze liefdes. En vooral is er zijn prachtige muziek.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Mooi zijn alle vrouwen 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Guy Huysmans, een rokkenjager, gaat op liefdesavontuur in een landelijk hotelletje. Hij ontmoet er Birgit, een wat excentrieke dichteres. Meteen maakt hij met haar een afspraak. Maar dan ontmoet hij achtereenvolgend het kamermeisje Manuela, de fotografe Gerda en de studente Daisy, alsmaar mooiere vrouwen. Met elk van hen maakt hij een afspraak, telkens probeert hij vergeefs de vorige afspraken af te zeggen. Guy is steeds op zoek naar Daisy, terwijl de andere vrouwen achter hem aan zitten. Al deze vrouwen hebben

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Romy Schneider 

Monoloog voor 1 dame door Lode Pools

Korte inhoud:
Filmactrice Romy Schneider pleegde zelfmoord. De kranten en tijdschriften berichten dit koud, onverschillig en meermaals erg beschuldigend aan haar adres. Zij doen dit zonder de minste uitleg of verantwoording. Zonder de nodige achtergrondinformatie. Alsof zij zomaar, in een zatte bui, zonder de minste reden, de hand aan zichzelf heeft geslagen. Alsof zij het leven nooit heeft liefgehad. Romy verdedigt zich. Zij herbeleeft hoe de omstandigheden haar tot deze wanhoopsdaad hebben gedreven.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Rusthuis Merelhof 

Tragikomedie voor 5 dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
In het rusthuis MERELHOF blikt een gepensioneerd schooldirecteur terug op zijn leven
De belevenissen op school.
Zijn huwelijk en gezinsleven.
Zijn verblijf in het rusthuis.
Een wat gelouterde, nostalgische terugblik van een bejaard man. Het leven heeft hem alles behalve gespaard. Toch lijkt hij niet ontgoocheld.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Sylvesteravond 

Tragikomedie voor bezetting naar keuze door Lode Pools

Korte inhoud:
In de benedenzaal van een flatgebouw wordt de overgang van het oude naar het nieuwe jaar gevierd. Tegen de achtergrond hiervan beleven een aantal flatbewoners, die niet aan feesten toe zijn, hun kleine (soms plezante) drama's. Terwijl er beneden volop wordt gefeest, bezoeken wij boven een tiental appartementen. De 'kleine drama's' moeten zoveel mogelijk plezierig blijven, ook al is het de bedoeling, dat zij de toeschouwers raken. Een welgekomen stuk voor verenigingen die een jubileum hebben te vieren.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tafelgasten 

Blijspel voor bezetting naar keuze door Lode Pools

Korte inhoud:
Tien korte, komische verhalen rond een zelfde thema 'tafelen'. Allemaal hebben ze - ondanks hun logica - een verrassend slot. Achtereenvolgens zien wij: – een amoureuze ontmoeting, – het gevolg van de emancipatie, – een begrafeniskoffie, – een echtpaar aan de ontbijttafel, – een vrouw die haar man definitief gaat verlaten, – een verjaardagsfeestje, – een tuinfeest, – een kerstdiner, – een vrouw die iets heeft te vieren, – een sollicitatiegesprek.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tussen droom en daad 

Blijspel voor 3 dames + 2 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
De lerares Patricia en de vistraiteur Johan hebben afgesproken samen kerstavond door te brengen in haar appartement. Beiden zijn zij single en hebben zij in de liefde een pijnlijke ervaring achter de rug.
Het klikt niet al te best, al voelen beiden zich erg eenzaam. Vooral Johan kwam met grote verwachtingen, Patricia was eerder bang om te mislukken.
Ondanks hun goede wil, vlot het niet.
Beide personages zijn in twee gesplitst. Wij horen (en zien) hun gedachten. Voor Johan is dit Jo, voor Patricia Pat.
Tussen wat een personage zegt en zijn (haar) gedachten is er vaak een hemelsbreed verschil. Hierin schuilt de humor.
Verder is er Fabiola, de poes van Patricia. Vanuit haar poezenmand heeft zij haar commentaar en haar reacties op het gebeuren.
Decor: Een eenvoudige, goed verzorgde kamer.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Viva la musica 

Klucht voor 4 dames + 3 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Philippe, een violist, is werkloos. Hij is het beu, te moeten leven op de kap van zijn succesvolle echtgenote. Bernard, zijn vriend, raadt hem aan te solliciteren bij orkestleider Claude Baudouin. Deze laatste is alleen maar gevoelig voor lekker eten en mooie vrouwen. Op initiatief van Bernard wordt de orkestleider uitgenodigd op een souper in het buitenverblijf van Philippe. Er rijst één probleem: Philippe wil niet, dat Claude laat op de avond zijn vrouw het hof gaat maken. Daarom wordt een 'hostess' ingehuurd. Maar welke perikelen Philippe zich hiermee allemaal op de hals haalt, beseft hij pas als het te laat is.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vrijgezellenavond 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Lode Pools

Korte inhoud:
Vier koppels worden uitgenodigd op het landgoed van hun steenrijke oom. Zij zijn ervan overtuigd, dat het gaat om zijn erfenis. Hebzuchtig als zij zijn, liggen zij meteen in ruzie. Oom geeft een feest, maar hijzelf laat op zich wachten. Op één na raken de genodigden onder de invloed van de alcohol. Zij beleven een dolle nacht. De ochtend nadien volgt de ontnuchtering, vooral met de komst van oom.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst