Pools Lode

Contact en info:  Adres: Kerkstraat 21, 3560 Lummen
Website: http://lodepools.wdj.be/hoofdpag.htm

Nieuw!!!!

In de luwte van mijn kastanjeboom

Lichtvoetige komedie voor 5 dames + 3 heren door Lode Pools
Korte inhoud:
Lukas is gestorven aan kanker. Na een tijdje keert zijn verheerlijkt lichaam terug naar de plaats, waar hij al die jaren heeft gewoond. Lukas herbeleeft wat er allemaal is gebeurd:

-          Zijn huwelijk met Blanka.

-          Zijn innige vriendschap met zijn collega Goedele.

-          Zijn ziekte.

-          De reacties hierop van zijn familie en schoonfamilie.

-          Zijn overlijden.

-          De nasleep van dit overlijden.

 

Ondanks het onderwerp gebeurt dit alles op een speelse, prettige en toch pakkende manier. Lukas weet perfect te relativeren. Het leven zoals het is, gezien door een erg roze bril.


Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Nieuw!!!!

De familie Decraene

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Lode Pools
Korte inhoud:

Staf Decraene, eigenaar van een drankenhandel, wordt vandaag 75 jaar. Hij denkt aan met pensioen gaan. Daarom heeft hij zijn zonen en schoondochters uitgenodigd op een avondfeest in het ‘Breugelhof.’ 

 

Staf en zijn vrouw Carine hebben gemerkt, dat er bij erfenissen erg vaak familieruzies ontstaan. Dit willen zij tot elke prijs voorkomen. Daarom maken zij van de gelegenheid gebruik, om het overgrote deel van hun geld en goederen aan hun kinderen te schenken. Hiervoor is er al een afspraak gemaakt bij de notaris. Op vraag van de kinderen wordt er medegedeeld, hoeveel het deel van elk van hen zal bedragen. Niet iedereen gaat akkoord met deze verdeling. Staf en Carine raken betrokken in de ruzie. 

Het verjaardagsfeest ontaardt helemaal. 


Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Nieuw!!!!

De blauwe boulevard

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Lode pools
Korte inhoud:

Destijds heeft men bij het kanaal een dok gegraven, om de stad te bevoorraden. 

Dit dok wordt al een eeuwigheid niet meer gebruikt, de buurt ligt er nogal vervallen en verlaten bij. Maar zij herinnert aan betere tijden. De stad onteigent deze wijk, om er een erg chique buurt bij het water van te maken, iets voor zeer rijken.
Dit is niet naar de zin van iedereen. 

 

Even buiten de onteigening ligt ‘Buromax-Colman,’ een zaak voor kantoorbenodigdheden. Op een dag wordt ook deze onteigend. Hierdoor verliezen Jesper en Belinda hun werk. 

De zaak zal worden omgebouwd tot een feestzaal voor de bewoners van de Blauwe Boulevard, de nieuwe stadswijk.
Maar de architect vindt dit gebouw maar niks, hij wil een grote evenementenhal. 

Als Belinda verneemt wat de eindbestemming van ‘BUROMAX-COLMAN’ wordt, slaan bij haar alle stoppen door. 


Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Nieuw!!!!

De Paraplu-affaire

Toneelspel voor 4 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

Na 7 jaar huwelijk verlaat Elise haar man Wim. Zij neemt hun zoontje Kurt mee. De rechtbank doet een uitspraak. Elise en Wim krijgen elk de helft van het hoederecht over Kurt. De eerste keer dat Wim zijn zoontje aan de schoolpoort wil afhalen, is Elise er ook. Woedend slaat zij met haar paraplu naar Wim. Hierbij bezorgt zij hem een blijvend oogletsel. Er komt een proces, zowel voor de paraplu-affaire, als voor het nieuwe hoederecht. Het wordt een allesbehalve fraai beeld van onze hedendaagse maatschappij.

 

Uitgegeven bij: de auteur

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Nieuw!!!!

Mathilde

Tragikomedie voor 4 dames + 4 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

Onverwacht werd Mathilde onlangs weduwe. Zij woont alleen, maar krijgt niet de kans om te vereenzamen. Voortdurend krijgt zij volk over de vloer. Haar dochter Katrien en schoonzoon Bram hebben het niet onder de markt met hun dochter Shana. Kleindochter Shana vreest thuis problemen ter wille van haar vriend Dennis. Weduwnaar Kamiel zoekt contact met Mathilde. Je weet maar nooit waarvoor het goed is. Gebuur Michel vindt dat hij, als gewezen vriend van Mathildes man, zorg moet dragen voor Mathilde. Tenslotte is er Katleen, de dochter van Kamiel. Voortdurend moet zij dringend haar vader spreken. Mathilde weet wel hoe zij dit volkje moet ontvangen en uit de nood helpen. Een vaak komische episode uit het leven van een interessante vrouw.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Nieuw!!!!

Valentijnsavond

Romantische komedie voor 2 dames + 2 heren door Lode Pools

Korte inhoud:

In de wachtkamer van een dierenarts ontmoeten Sander en Daisy mekaar heel even. Beiden hebben onlangs hun respectievelijke wederhelft verloren. Aan het einde van het gesprek overhandigt Sander Daisy vlug een kaartje met daarop zijn telefoonnummer. Het begin van een voorzichtige, nieuwe relatie. Het probleem van beiden is, dat zij zich nog niet hebben losgemaakt van hun overleden man en vrouw. Deze overledenen bevinden zich nog steeds in hun nabijheid. Zij geven hun commentaar op het gebeuren.

 

Uitgegeven bij: de auteur

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

De man aan de overkant

Thriller voor 2 dames + 3 heren door Lode Pools
Korte inhoud:
Avond : Veronique is alleen thuis. Haar man, een chirurg, heeft haar zopas in de steek gelaten. Ze probeert nog telefonisch contact te krijgen met haar man. Er wordt aangebeld. In de overtuiging dat haar man is teruggekomen, gaat ze opendoen. Voor haar staat echter een onbekende, die beweert inspecteur Conscience te zijn. Hij komt Veronique waarschuwen. Aan de overkant van de straat staat een gewapende man haar woning in 't oog te houden. Samen met Veronique probeert de inspecteur erachter te komen, wie die man aan de overkant kan zijn. Hierbij blijkt, dat de inspecteur perfect op de hoogt is van de situatie van Veronique. Hij houdt niet op, haar uit te vragen over haar verleden. Ook blijkt al gauw, dat hij niet alleen gekomen is. Nog anderen komen Veronique het vuur aan de schenen leggen. De dreiging vanaf de overkant neemt toe... tot de logische, maar verrassende ontknoping.

Uitgegeven bij: de auteur

Gebroken lente

Tragikomedie voor 3 dames + 3 heren door Lode Pools
Korte inhoud:
Raymond Beeckmans is een selfmade man, van een gewone metser is hij opgeklommen tot een welgesteld aannemer. Hij heeft zich gespecialiseerd in autostrades, en werkt nu vooral in Saoedi-Arabië. Zijn dochter studeert aan de Hogere Handelsschool. Sonja raakt verliefd op Jean-Paul Dumoulin, de zoon van hun steenrijke geburen. Vader en vooral moeder Dumoulin vinden Sonja te min voor hun zoon. Met alle middelen proberen zij een verloving tussen Sonja en Jean-Paul te verhinderen. Jean-Paul staat op het punt te bezwijken voor de druk van zijn ouders. Dan blijkt Sonja in verwachting te zijn.

Uitgegeven bij: de auteur

Niet met mij!

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Lode Pools
Korte inhoud:
Op zijn twintigste treedt Jaak Visser in dienst als onderhoudsman in het parkje van notaris Ceysen. Eigenlijk heeft Jaak de ideale job. Hij kan zijn werk zelf regelen, en er is geen toezicht. Als de notaris komt te overlijden, valt Jaak op zijn vijftigste zonder werk. Hij hoopt echter te kunnen stempelen tot aan zijn pensioen, want echt werken is hij niet gewoon. De gemeente roept hem in dienst als verzorger van perkjes en rotondes. De gemeente erft een kasteel met park van een overleden baron. Jaak is er van overtuigd dat hij de ideale persoon is om het park te onderhouden. De gemeente neemt hiervoor echter twee andere mannen in dienst. Jaak begint te ezelen, hij krijgt ruzie met zijn oversten. Van de groendienst belandt hij eerst bij de onkruidbestrijders, en nadien bij de dienst verkeerssignalisatie. Jaak besluit te verhuizen naar Wallonië. Als hij daar doet alsof hij geen Frans verstaat, wordt hij wel met rust gelaten. Maar Jaak vergist zich.

Uitg