Pauwels Luc

Contact en info:  Adres: Molenstraat 69, 9290 Overmere
E-mail: pauwels.luc1@telenet.be
Tel: 0476 66 97 00

De familie Verbeke op camping Bonanza 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Een goed gesitueerd gezin, bestaande uit man, vrouw, dochter en oma, wint de eerste prijs met een cryptogramwedstrijd. De prijs is een week vakantie in een stacaravan op camping Bonanza. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een volslagen nieuwe ervaring en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen.
Dit geldt niet voor de arbeidersfamilie Verbeke. Vader Pol, moeder Erna en zoon Manolito zijn dit soort vakanties meer gewoon. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen beide families dan ook niet uitblijven.
Dit stuk is een Vlaamse bewerking van het eerder verschenen Nederlandse blijspel: De Familie Bruinsma in de bocht: "Groeten van de Veluwe" van Carl Slotboom.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


De familie Verbeke op hotel 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
komen, om haar man Thomas te vergezellen bij een diner, waarbij ook de minister van cultuur aanwezig zal zijn, is goede raad duur.
Vincent, de overbuurman van hotel "Roskam", komt tenslotte met het voorstel een tafeldame in te huren. Dan verschijnt de familie Verbeke in het hotel en wordt alles heel erg ingewikkeld.
Dit stuk is een Vlaamse bewerking van het eerder verschenen Nederlandse blijspel "Familie Bruinsma in de bocht: wie van de drie" van Carl Slotboom.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


De familie Verbeke op visite 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Zondagochtend in huize Van Rompaey.
Het lijkt een rustige dag te worden, maar dat verandert wanneer de heer des huizes, Dominique Van Rompaey, tussen de reclamefolders een brief uit België vindt, die daar per ongeluk tussen moet zijn gekomen. De brief is afkomstig van ene Pol, een zeer verre neef van Dominique. Pol schrijft dat hij binnenkort zijn familie met een bezoek zal vereren en aangezien hij noch achternaam, adres, of telefoonnummer heeft vermeld, is het voor de familie niet mogelijk hem te vragen het bezoek uit te stellen in verband met de op handen zijnde verloving van hun dochter Florence met Yves.
Op deze zondagochtend staat Pol Verbeke, onverwacht met vrouw en zoon op de sjieke stoep van huize Van Rompaey. Dat deze familie niet zeer gelukkig is met dit bezoek, ontgaat de zwaksociale Pol volkomen. Als hij dan ook nog terloops laat weten veertien dagen te zullen blijven, raakt de familie Van Rompaey lichtelijk in paniek.
Dit stuk is een Vlaamse bewerking van het eerder verschenen Nederlandse blijspel "Kouwe kak en tatoeage" van Carl Slotboom.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


Hoera ... een drieling! 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 6 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Eric Vertongen is werkzaam als bediende op een kantoor met veel vrouwelijke collega’s. Zijn vrouw, Vera, slijt haar dagen thuis en leidt daarbij een vrij eentonig leven.
Om even aan de dagelijkse sleur van koken, wassen en plassen te ontsnappen neemt zij deel aan een wedstrijd. Zonder medeweten van Eric schrijft zij zich in voor de wedstrijd “Huisvrouw van het jaar”, georganiseerd door een bekend damesblad. Er zijn daarmee heel wat naturaprijzen en zelfs een pak geld te winnen.
Vera krijgt van het damesblad een brief waarin haar wordt medegedeeld dat ze verkozen is tot “Huisvrouw van het jaar 2017”. Zij is uiteraard in haar nopjes in het vooruitzicht van de mooie prijzenpot die ze zal ontvangen.
Ondertussen heeft Eric door toedoen van zijn collega’s het artikel gelezen en daarin zijn vrouw herkend. Hij kan er echter niet mee lachen!
U hopelijk wel …

Dit is een Vlaamse versie naar het Hollandse origineel van Dick van Maasland.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


Med of zonder 

Genre: Komedie
Voor: 8 dames, 6 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Alain en Tanja Benoit verwachten het bezoek van de schatrijke familie De Clercq uit Zuid-Afrika omdat diens zoon Jacques wil trouwen met hun dochter die hij gekend heeft in de middelbare school.
Sofie, de dochter des huizes, voelt absoluut niks voor een huwelijk met Jacques die zij kende als een arrogant en vervelend rijkeluiskind. Zij bedenkt een plan, berooft haar ouders van hun huisknecht en doet er alles aan om de ontmoeting te laten mislukken.
De gasten moeten echter wel bediend worden en ten einde raad wordt de tuinman ingeschakeld. Mohamed doet zijn best maar dat lukt hem niet altijd zoals het zou moeten. De ontvangst van de gasten valt behoorlijk tegen en dan moet het allemaal nog beginnen.
Groot is de verbazing van Sofie als zij ontdekt dat de "aap" die om haar hand komt vragen, een knappe vent geworden is. Zij moet dus van alles ondernemen om de meubelen te redden.

De klassieker 'Drie is teveel' van Johan en Jan Blaaser in een zeer hedendaagse Vlaamse bewerking.

Uitgegeven bij: Toneelfonds J. Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  

De klokkenluider van de Notre Dame 

Genre: Massaspektakel
Voor: 10 dames, 23 heren, ad lib figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het verhaal is gebaseerd op de klassieker van Victor Hugo. Het speelt zich af in januari 1482, op en rond het kerkplein van de Notre Dame. Quasimodo, de gebochelde, dove klokkenluider van de Notre Dame, is diep in zijn hart verliefd op de mooie Esmeralda en neemt haar onder zijn hoede in de torens van de Parijse kathedraal, nadat zij ten onrechte van moord is beschuldigd. Ook Claude Frollo is verliefde op haar, maar dan wel op een ziekelijke manier. Hij alleen zal haar hebben, koste wat het kost. Esmeralda's 'grote liefde', de knappe officier Phoebus, blijft onverschillig voor haar leed en is zelfs verantwoordelijk voor haar gevangenneming. Clopin en zijn bende bedelaars proberen haar uit de kathedraal te ontzetten.

Uitgegeven bij: Almo

Beschikbaar in de digitale uitleendienst