Opstaele Peter

Contact en info:
Adres:
Kleiputstraat 16, 8680 Koekelare
Tel: 0473/492997
E-mail: [email protected]

Een meid te veel 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Walter heeft zich opgewerkt tot een succesvol zakenman, maar dat ging ten koste van zijn huwelijk met Mireille. Beiden zijn van plan te scheiden, zonder dat ze elkaar evenwel financiële en materiële toegevingen willen doen. Ze hebben echter nood aan een andere partner en dus beslissen ze vreemd te gaan. Intussen huurt Walter een privé–detective in, die met behulp van de bemoeizieke meid en de nieuwsgierige buurman moet vaststellen dat Walter met zijn eigen vrouw vreemd gaat.

Uitgegeven bij: Almo 

Galgenhumor 

Blijspel voor 3 dames + 3 heren door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Elk verhaal bevat een flinke portie humor en heeft zijn eigen verrassend of bizar kantje.
Het geheel is avondvullend. De volgorde van spelen is niet belangrijk.
1. Zo ken ik je (niet)!!!! 1 man – 1 vrouw
2. Iedereen komt als je Leo roept!!! 1 man – 1 vrouw
3. ‘El kannibalé’ 3 mannen – 3 vrouwen
4. Kunst met een grote ‘K’ 3 mannen – 2 vrouwen (alternatieven mogelijk)
5. Préparé du chef 2 mannen – 1 vrouw
6. Een mimestukje 1 man of vrouw
7. Eén pistolet (monoloog) 1 man of 1 vrouw
Decor : een galg

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Gewoon anders

Jeugdtoneel voor 6 meisjes + 4 jongens (+fig) door Peter Opstaele

Duur: avondvullend

Korte inhoud:

De vier kinderen van de familie Van Oen Broucke zijn alleen thuis, want hun ouders zijn op reis. Marilyn, de oudste, maakt van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe vriend Laurent uit te nodigen bij haar thuis. Het botert niet al te best met haar oudste broer Dennis, die qua opvattingen de tegenpool is van zijn zuster.
Dennis van zijn kant heeft net kennis gemaakt met Lien Oebou,  een meisje dat gebukt gaat onder haar familiale problemen en die hierdoor niet geaccepteerd wordt door haar klas- en leeftijdsgenoten. Toch nodigt Dennis haar uit op zijn verjaardagsfuif, waar ook Marilyns vrienden op aanwezig zullen zijn. Dit gebeuren zal bijna een einde maken aan de vriendschap tussen Lien en Dennis.

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Het geheim van Paranostra

Duur: 90 minuten
Jeugdtoneel voor 5 meisjes + 4 jongens door Peter Opstaele
Korte inhoud:
Sedert de dood van zijn vader is Pieter zichzelf niet meer. Iets zit hem blijkbaar dwars en hij trekt zich terug in de eenzaamheid van een stoffige zolderkamer. Op die mysterieuze plaats hield zijn vader vroeger geheime bijeenkomsten met Paranostra. De leden van Paranostra bestudeerden paranormale verschijnselen, maar hun bevindingen en methodes werden voor de buitenwereld angstvallig verborgen gehouden, waardoor niemand echt het fijne te weten kwam van de activiteiten. Een uit de hand gelopen sceance is voor Pieters vrienden echter een gedroomde reden om eindelijk op zoek te gaan naar "Het geheim van Paranostra."

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Is er een vrouw in de zaal? 

Komische monoloog voor 1 heer door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Jos is een man van middelbare leeftijd. Zijn leven is tot nu toe niet echt gegaan zoals hij dat zelf wou. Vooral op vlak van relaties voelt hij zich mislukt, ook wat onzeker.
Jos vertelt aan het publiek waarom hij letterlijk in de put zit. In het begin is hij wat schuchter en verlegen, een beetje hulpeloos. Hij vertelt over zijn leven. Hij vertelt over zijn ouders, zijn psychiater, nonkel Raf, zijn ex-vrouw en zijn verwoede pogingen om aan nieuw lief te geraken.
Naarmate het stuk vordert, voelt hij zich steeds beter in zijn vel en hij geniet van de aandacht van het publiek. Voor hij het zelf beseft, is hij uit zijn eigen put gekropen en krijgt hij een geniale inval om een nieuwe partner te ontmoeten.
Eén ding is zeker: Jos amuseert zich kostelijk, krijgt weer hoop en denkt dat hij na de voorstelling de vrouw van zijn leven zal ontmoeten.
Wie weet?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Katrientje 

Drama voor 6 dames + 5 heren door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Katrien(tje) is een jong volwassene die aan lager wal is geraakt. Door haar problemen komt ze in contact met Peter, een maatschappelijk assistent, die er alles voor over heeft om haar terug op het rechte pad te helpen. Zijn idealisme en gedrevenheid drijven hem zelfs zo ver, dat zijn job en zijn relatie met Elsie er onder gaan lijden. Peter geraakt echter niet los van Katrien. Hij geraakt verstrikt in zijn eigen netten en heel de wereld keert zich tegen hem, ja zelfs Katrien. Dit is een verhaal van liefde, vriendschap, warmte en genegenheid, maar ook van haat, wrok, jaloezie, geld, macht en corruptie. Kortom een diep menselijk verhaal met een ontroerend einde.

Uitgegeven bij: Almo 

Kriebels

Jeugtoneel voor 6 dames + 6 heren door Peter Opstaele
Duur: 90 minuten
Korte inhoud:
Een groep tieners begint op school aan de repetitie van het toneelstuk "De getemde feeks" van Shakespeare. Sommigen onder hen zien via deze schoolactiviteit de mogelijkheid om er hun ware liefde te ontdekken. De liefdesperikelen gaan echter zodanig domineren, dat ze de opvoering van het theaterstuk in het gedrang brengen

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Spreken is zilver, zwijgen is goud 

Tragikomedie voor 7 dames + 5 heren (fig. mogelijk) door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Op een pleintje ergens in een verloederde kansarme buurt gaat het leven zijn normale gang. 
De meeste buurtbewoners zijn stuk voor stuk mensen die proberen het hoofd boven water te houden. Elk op hun eigen manier. 
Op een dag gebeurt er iets onwaarschijnlijks. De buit van een diefstal komt na een wilde achtervolging van de politie op straat terecht en enkele honderdduizenden euro’s liggen er voor het grijpen. Slechts een klein deel wordt teruggevonden. Wie houdt het geld van de kraak verborgen en wat is men ermee van plan? Iedereen in de buurt wordt verdacht en zou weleens een reden kunnen hebben om het gestolen geld niet terug te brengen.
Tijdens deze zoektocht komen we mensen tegen met hun goeie en minder goeie kantjes, met hun eigen verhaal, problemen, dromen, wensen en verlangens. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Verloren Dromen 

Tragikomedie door Peter Opstaele
Voor: 7 dames, 4 heren, 1 jongen, 1 meisje, 5 personages, dames of heren
(Andere bezettingen mogelijk.)

Korte inhoud:
Maria is een oud vrouwtje dat in haar krotje aan de rand van de maatschappij leeft. De bouwpromotoren maken jacht op haar huisje, maar Maria (Vuile Marie) wil van geen wijken weten. Na een slopende onteigeningsprocedure slaagt men erin om haar te verdrijven. Maar voor het zover is, vloeit er nog heel veel water naar de zee. Maria drijft op verschillende manieren de spot met het establishment en leert intussen ook twee leuke kinderen kennen, die het zonnetje in haar leven worden. Verder moet ze optornen tegen de vele vooroordelen die er rond haar persoontje bestaan.
Een verhaal uit het leven gegrepen met veel lachwekkende en emotionele momenten.

Decor:
Decor 1: Rechts de gevel van een vervallen huisje met voorliggend erf. Links buiten het erf een bank met vuilnisbak.
Decor 2: Eén tafereel wordt in een restaurant gespeeld. Daarvoor zijn slechts 2 tafels nodig.

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Wat een nacht... 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Peter Opstaele

Korte inhoud:
Kathy en Guy zijn reeds lang een getrouwd koppel. Guy’s ouders, Theo en Lea, wonen bij hen in. Ook dochter Maaike woont nog steeds thuis.
Kathy wil wel eens wat meer avontuur en spanning in haar leven en heeft een vreemd koppel uitgenodigd voor partnerruil. Guy is daar totaal geen voorstander van, maar toch heeft Kathy alles tot in de puntjes geregeld om een onvergetelijk weekend te beleven. Theo en Lea gaan logeren bij tante Irene en nonkel Robert. Dochter Maaike komt pas na het weekend weer thuis na een reis van drie maanden in Chili.
Het barslechte weer zorgt er echter voor dat Theo en Lea niet vertrekken en dat dochter Maaike enkele dagen vroeger terugkeert met een Chileense vriend, op wie ze tijdens haar reis stapelverliefd is geworden.
Kathy en Guy moeten zich uit deze uiterst penibele situatie weten te redden. Maar hoe?!?
Dit alles leidt tot enkele dolkomische scènes, waarbij geen mens nog snapt wat er werkelijk gaande is.

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst