Nine/eleven

Stuk voor 6 dames + 6 heren + figuratie door Gert Boullart  (historisch drama)
Korte inhoud:
Persbureau 'American Topics': 2021. Twintig jaar na het WTC-drama: twee journalisten krijgen op hun bureau een ooggetuigenverslag met nooit gezien, schrijnend fotomateriaal. De ideale springplank voor een gigantische promotie, zo lijkt het… ware het niet dat het verhaal de reporters confronteert met hun privéleven.
WTC 2001, 78 th floor: in één grote flashback focust het rapport op twee vrouwelijke sollicitanten, een directeur en een glazenwasser. Sterk geënt op de historische realiteit (o.m. het gsmverkeer), volgen we de gebeurtenissen in het WTC vanuit de zuidertoren. Alledaagse conflicten, relaties en ambities krijgen door de opeenvolgende inslagen een totaal ander perspectief.
In de derde act keren we terug naar het kantoor van American Topics. Wie heeft het drama overleefd? En wat is de treffende simpele boodschap van de overlevenden voor de journalisten en... het publiek?
Nine/eleven is geconstrueerd als een raamverhaal waarin je het drama beleeft alsof je er midden in zit, niet in het minst door een sterk evocerende soundscape (ook verkrijgbaar bij de auteur) naar believen aangevuld met de lichtregie van uw gezelschap.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst