MATER XY

Schooltoneel door Nico VAN DEN BORRE, Joost DELCOURT en Hedwig COOREMANS

Korte inhoud: 

Hoewel MATER XY bestaat uit een aantal taferelen en sketches, verdeeld over 5 schooldagen, kan je niet spreken van een revue. Verscheidene verhalen die ogenschijnlijk niets met mekaar te maken hebben, kruisen elkaar. Er is wel degelijk een rode draad en het stuk is voor een groot deel opgebouwd uit parallelle gebeurtenissen, die afgewisseld worden met sketches die allemaal iets te maken hebben met het schoolleven en het wel en wee van de studenten.

 

De (school)wereld wordt vanuit de Matrix XY bestuurd door Meester X, die Miss Y en haar gevolg aan zijn gezag wil onderwerpen. Zijn opzet mislukt echter dank zij de liefde van Amoratix en Yna. 

Alle geruzie/vriendschap in de matrix heeft natuurlijk zijn invloed op de schoolwereld, waar ook kleine oorlogjes worden uitgevochten, maar waar echte verzoening ook een belangrijke rol speelt. M.a.w. als het in de hogere sferen regent, dan druppelt het in de schoolwereld.

 

Met veel afwisseling en een flinke brok humor is dit een origineel schooltoneel, waar heel wat leerlingen en leerkrachten genoegen zullen aan beleven. 

 

We denken dat we tegemoet komen aan de verzuchtingen van vele (school)regisseurs die op zoek zijn naar een origineel schooltoneel.