Nieuw!!!!

Oost west, thuis best 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Jean en Jenny De Bie knijpen er steevast met het voorjaar voor enkele weken tussenuit. Tot voor kort steeds naar dezelfde plek, het door Jean zo geliefde Spaanse Calpe. Vorig jaar echter zijn ze, door een vervelend virus, in eigen land moeten blijven. 

 

Deze ‘staycation’ is Jenny zodanig goed bevallen dat ze dit jaar een wandelvakantie geboekt heeft bij ‘De Molse Meren’. Dit uiteraard zeer tegen de zin van Jean, maar Jenny’s wil is wet! Als op de dag van vertrek de huisvriend Alex nog snel even binnenspringt ziet Jean een kans om dit vertrek enigszins uit te stellen. Alex is echter niet van plan lang te blijven zijn minnares wacht hem op in de auto. Jenny mag haar zeker niet tegen het lijf lopen want zij is de beste vriendin van Rita, de vrouw van Alex. Als dit door omstandigheden toch gebeurt, gaan de poppen aan het dansen en moeten beide boezemvrienden zich in duizend bochten wringen om zich uit deze situatie te redden. Maar of hen dat lukt …? 

 

‘Oost west, thuis best’ is een heerlijke situatiekomedie. Boordevol misverstanden, volgehouden leugens en kleurrijke, herkenbare personages. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Van kwaad naar erger 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

De actie speelt zich af ten huize Franky en Jenny Dendooven. Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel, maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer kersverse buurman Etienne Verplancke op een nogal onchristelijk uur bij zijn nieuwe buren aanbelt. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen blijkt. De misverstanden stapelen zich op en het gaat ‘Van kwaad naar erger.’ Tot op een bepaald moment de situatie niet meer te overzien is. Situatiekomedie pur-sang, hilarische toestanden, heerlijke woordspelingen, puur amusement!

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

De laatste kans 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

De actie speelt zich af ten huize Mia en Rudi Tytgat. Al snel is het duidelijk dat er heel wat sleet op hun jarenlange huwelijk zit. Mia vindt dan ook dat het hoogtijd is om aan hun relatie te werken. Toestemmen in een sessie met een relatietherapeut is wat haar betreft Rudi zijn ‘Laatste kans’. Met tegenzin gaat hij op de vraag van zijn echtgenote in. Die sessie krijgt plots een heel andere dimensie als zijn oude schoolkameraad Gino op bezoek komt, hij neemt de plaats in van de therapeut en moet trachten in opdracht van Rudi informatie over Mia te bekomen. Als blijkt dat de echte therapeut door een misverstand ook ten tonele verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Gino neemt aanvankelijk de touwtjes in handen en bedenkt een waterdicht plan ... Naarmate de avond vordert blijkt zijn plan toch heel wat lekken te vertonen, zeker als er op de koop toe nog een onverwachte gaste opduikt.

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Komen (vr)eten 

Komedie voor 2 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Het concept is wel bekend van TV, 4 onbekenden gaan bij elkaar tafelen en geven punten op 'gastronomie', en op 'sfeer en gezelligheid'. Ook in deze culinaire komedie worden 4 totaal verschillende individuen met elkaar geconfronteerd. De verschillen zijn groot, bij sommigen onoverbrugbaar. Of wat te denken van de carnivoor Lucas die moet punten geven op het vegetarische menu van de alternatieve Marie-Christine? Of de rondborstige, Limburgse Romy die hoopt op een stoere brandweerman maar haar droom meteen in rook ziet opgaan als de nichterige 'Jaco le Beau' verschijnt, de 4e en laatste deelnemer. Confrontaties die danig op de lachspieren werken. En dan is er plots ook nog de ontdekking, tot ieders verbazing, dat er toch onderlinge banden blijken tussen enkele kandidaten. Alweer een bewijs van hoe klein(geestig) Vlaanderen kan zijn. 

'Komen (vr)Eten' staat voor een avondje heerlijk amusement in een herkenbaar concept, maar met zeer verrassende wendingen. 

Opmerking: 

Originele komedie, maar ook een uitdaging technisch, aangezien er ook een aantal korte vooraf opgenomen scènes worden vertoond. Heel wat verenigingen gingen de uitdaging aan, met veel succes. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

Boer zocht vrouw 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Boer Gabriël (Gabber voor de vrienden) heeft deelgenomen aan het TV-programma ‘Boer zoekt vrouw’ en met succes. Hij klikte tussen de sympathieke maar schuchtere kandidate ‘Barbara’, hij wil met haar trouwen en de rest van zijn leven met haar doorbrengen. 

Het stuk start op een cruciaal moment, Barbara neemt haar intrek bij haar boer Gabriël, maar ze heeft een toch wel bijzonder bagagepakket bij, zijnde ... haar moeder. Van een verassing gesproken, dit had hij niet verwacht, maar inschikkelijk als hij is stemt hij toe om de zwaar hulpbehoevende moeder ook deel van zijn boerderij te laten zijn. Er is immers nog de (niet zo snuggere) knecht Mario, die kan met zijn fratsen de schoonmoeder wel entertainen. Dat hij het juist nog erger maakt, daar had boer Gabber even niet aan gedacht. En wat met de briefwisseling van ene ‘Leontien’, die had zich ook ingeschreven om naar de hand te dingen van boer Gabber. Ingrediënten genoeg dus voor een hilarische rollercoaster aan misverstanden en komische situaties. Ontdek de realiteit na de reality! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

De Quaghebeurs 

Funeraire komedie voor 1 dame + 4 heren (of 2D+3H) 

Korte inhoud: 

Willy Quaghebeur, eigenaar van de Brasserie ‘Petit Paris’, komt te overlijden. De 4 kinderen worden op de hoogte gebracht en ze ontmoeten elkaar bij de kist. Ze hebben elkaar jaren niet meer gezien, ook de relatie met hun vader was op zijn zachts gezegd ‘koel’ te noemen. Maar wat is er allemaal gebeurd met de zonen ‘Quaghebeurs’, en wat met de enige dochter? Hoe hun verhouding tot elkaar en tot hun vader was, komen we langzaam te weten. Sappige verhalen over vroeger komen naar boven. En wat met het nalatenschap, met de Brasserie, ... maar vooral het goud van moeder? Zit het mee in de kist? Is een minnares ermee gaan lopen? Vragen waar we allemaal een antwoord op krijgen. Zeker als blijkt dat ‘vader Quaghebeur’ wel een heel origineel testament heeft bedacht. 

‘De Quaghebeurs’ is een heerlijke situatiekomedie met zeer verrassende elementen. De onderlinge verhoudingen werken danig op de lachspieren en dan is er nog ‘Linda’, de uitvaartconsulente, ook zij doet een duit in het ‘komedie’-zakje. 

​ 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 


Opgelet: Dit stuk is pas beschikbaar voor opvoering vanaf 1 januari 2023!!

Dubbeldate 

Komedie voor 2 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

De sexy excentrieke Irène is moeder van de saaie, klassiek geklede Dorothy. Irène vindt dat het hoogtijd is dat haar dochter eens uitbreekt en in plaats van eeuwig te studeren ook eens tijd zou vrijmaken om te ‘daten’. Irène is hier namelijk een experte in, regelmatig heeft ze afspraakjes met (jongere) mannen. Irène stelt Dorothy voor een voldongen feit als ze op een avond een ‘Dubbeldate’ organiseert. Een ‘date’ voor haar dochter en een ‘date’ voor zichzelf. Ze heeft de mannen zorgvuldig gescreend en hun profiel goed bekeken. De avond breekt aan en moeder en dochter maken kennis met Jan-Joris, de alternatieve vogelkenner en met Eddy de rondborstige Bourgondiër. Het lijkt een avond te worden om nooit meer te vergeten. Of de vonk overslaat dat is nog maar de vraag, wat wel vaststaat is dat het vonken zal geven. Daar zorgen de verrassende wendingen voor! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

Viva Minerva 

Komedie voor 3 dames + 4 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Een heerlijke nostalgische komedie waarbij het publiek wordt ondergedompeld in de wereld van ‘Radio Minerva’, de grootste vrije radio van ‘t Stad. We maken kennis met de presentatoren en hun entourage. Zo is er de Sinatra-fan ‘Richard Tielemans’ die zijn programma ‘For Ever Green’ wel heel serieus neemt. We maken ook kennis met ‘Eddy de Keyser’ presentator van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ (met aan de telefoon zijn bazige vrouw Nicole). Dan hebben we ook nog Mon, de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden, maar hierbij vaak de bal misslaat. Ivette, koffiedame van dienst (en met presentator-ambities), kruidt het geheel met een babbelzieke saus. Deze vrolijke bende krijgt gezelschap van een jonge knappe stagiaire journalistiek. Zij komt een tijdje het reilen en zeilen volgen bij de radio, met als uiteindelijke bedoeling een groot artikel in de Gazet. Ze verovert meteen de harten van de heren en zet Minerva danig op zijn kop. De dames zijn minder enthousiast, zeker als Valerie met het idee komt om ook ‘hippere’ muziek te draaien, zodoende een jonger publiek aan te trekken. Bezwijken de heren of blijven de Evergreens, de oldies en de crooners heer en meester Op Radio Minerva? 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

In de duinhalm 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

We beleven de opening van 'De Duinhalm' , de gloednieuwe 'bed & breakfast'-zaak van Ronny en Fabienne Dekoster in De Haan. Helaas kunnen we niet echt spreken van een vliegende start. Er is slechts één reservatie: een Duitse toerist uit Mannheim. Ronny is echter vastberaden om van hun ‘B & B’ een succes te maken, terwijl Fabienne zich vooral bezighoudt met de Feng shui van de ruimte, ze wil dat alles ‘stroomt’ dit tot ergernis van Ronny. De zenuwachtigheid neemt nog toe als er plots een recencente verschijnt van een vooraanstaande toeristische site. Nu is Ronny volledig het noorden kwijt en verzint dat hun pension bijzonder goed draait met een internationaal klienteel. Dat hij zijn poetsvrouw ‘Krista’ tot Parisienne promoveert vindt hij zelf een geniale zet. Hij heeft er echter al snel spijt van, want dat ‘Krista’ de zaak alleen maar erger maakt, daar had hij niet op gerekend. 

‘In De Duinhalm’ is een situatiekomedie pur-sang. Komische verwarringen, verrassende wendingen en doldwaze verwikkelingen. Een avondje heerlijk amusement waarbij de lachspieren danig op de proef worden gesteld. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Hierboven, hiernaast, hieronder 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Dominique is een jonge vrouw die net uit een moeilijke relatie komt, na even bij haar moeder te hebben gewoond besluit ze een appartementje te huren in een bescheiden blok om op adem te komen en er (hopelijk) rust te vinden. 

Wat blijkt echter: naast haar links woont er een operettezanger die pas goed op dreef is in de late uren, rechts van haar een loodgieter met als hobby doedelzak spelen en dat bij voorkeur in de vroege uurtjes. Alsof dat nog niet genoeg is moet ze ook buffer spelen voor een tweeling waarvan er één boven haar woont (een ADHD’er) en waarvan de andere helft onder haar woont (bekeerling van de Hare Krishna). Vraag is hoe lang ze dit volhoudt. Moedertje lief wil haar natuurlijk zonder probleem terug bij haar thuis opvangen. Maar dat ziet Dominique dan weer niet zitten… 

Een dilemma waar ze gans het stuk mee worstelt, gelukkig voor het publiek maakt ze ondertussen hilarische toestanden mee met haar dolgedraaide buren. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

De scheve schaats 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

​Het is nog eens een echte ouderwetse winter. Al enkele dagen zijn er vriestemperaturen te noteren en dit tot vreugde van de schaatsliefhebbers want de Damse Vaart is nog eens dichtgevroren en je kan van Brugge tot in Sluis schaatsen. Dit tot groot jolijt van Marcel, hij heeft zijn oude schaatsen van stal gehaald en heeft een afspraak om met zijn goede vriend Theo om de vaart af te schaatsen. Eenmaal bij Theo echter valt de afspraak in het (ijskoude) water, Theo heeft een dringende zakelijke verplichting, zijn vrouw Regine voelt de ontgoocheling en stelt voor dat zij met hem mee gaat schaatsen. Hij is bij Regine trouwens in zeer goede handen zij was vroeger een gevierd kunstschaatster.  (Tot dat ene voorval op de Europese kampioenschappen in Oslo). Het wordt een gezellige schaatsrit, van de kou is niet veel te merken en het duurt dan ook niet lang of ze Schaatsen scheef. En nu?  Komt Theo dit te weten? Marianne de beste vriendin van Regine in elk geval wel. Kan zij haar mond wel houden, of misschien heeft ze zelf ook wel iets te vertellen, …. 

 

De personages bewegen zich op glad ijs in ‘De Scheve Schaats’ en voor ze het goed en wel beseffen is de situatie niet meer te overzien. Gelukkig voor het publiek want die gaan smullen van de bochten die worden (scheef) geschaatst. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

Blind getrouwd 

Komedie voor 2 dames + 3 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar hun zin is.  Maar deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Haar nieuwe vriend Brent lijkt de perfecte schoonzoon. Degelijke Vlaamse jongen, advocaat in spé, dit kan niet fout gaan! Tot hun dochter een klein detail onthult, hun toekomstige schoonzoon is … blind! Martin en Francine overleven deze opmerking amper. Maar hun dochter zet door en we maken de avond van de eerste kennismaking mee. Onhandigheid alom, beide ouders willen hun goede wil tonen maar toch schieten ze de ene kemel na de andere. Dit tot grote ergernis van dochterlief. 

 

Martin en Francine hebben maar één missie, ze willen een ‘blinde trouw’ kost wat kost vermijden. Of ze slagen in hun plan daar komt u achter tijdens deze hilarische komedie waarbij de ene doldwaze situatie blindelings de andere opvolgt. 

‘Liefde maakt blind’ maar of ze ook overwint,…? 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

De serviceflat 

Komedie voor 3 dames + 2 heren door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Filip in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat daar heeft hij de tijd en de tact niet voor. Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Bernard  Deman. Die zorgt voor een totale ommekeer die zoonlief niet had zien aankomen! 

Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages, Vlaamse Schlagers en boordevol humor! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Tailleur pour dames 

(origineel: Georges Feydeau) 

Komedie voor 5 dames + 4 heren vertaald door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

Wanneer dokter Moulineaux na een misgelopen afspraakje met zijn maîtresse pas 's ochtends thuis komt, staat zijn vrouw hem op te wachten. Om zich uit zijn benarde situatie te redden verzint hij een ongelooflijk verhaal waarbij - zogezegd - een van zijn goede vrienden op sterven ligt. Hij valt natuurlijk door de mand en probeert zijn gezicht te redden door nog meer leugens. Yvonne, zijn vrouw, blijft niet bij de pakken zitten en laat haar moeder overkomen. En dan is het hek van de dam… 

 

Het verhaal speelt zich af in de gegoede klasse van de negentiende eeuw, waar de personages zich in allerlei bochten trachten te wringen om de schone schijn te bewaren. Achter het masker van het voorbeeldige burgerlijke huishouden schuilt er een grote portie ontrouw en winstbejag. Dit leidt tot een opeenstapeling van misverstanden, leugens en grappige persoonsverwisselingen. 

Het stuk kan ook tijdloos worden gebracht. 

​ 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Deuren Durnez NV 

Komedie voor 3 dames + 7 heren (of 4D+6H) door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

René en José Durnez zijn eigenaar van het familie- en deurenbedrijf ‘Deuren Durnez nv’. Een goed lopende zaak, de deuren vliegen er de deur uit. De actie speelt zich af in hun toonzaal gevuld met een bloemlezing van hun meest verkochte deuren. De bal begint te rollen als ze bezoek krijgen van Jaak en Fabienne, die binnendeuren komen kiezen voor hun tweede verblijf aan de kust. Fabienne staat erop dat het stevige deuren zijn, dit wordt dan ook meteen even ter plaatse uitgeprobeerd. Dat Fabienne niet de wettige echtgenote blijkt te zijn, is snel duidelijk. Dit gebeuren wordt op de koop toe verstoord door magazijnier Peter die door de veelheid aan deuren het bos niet meer door de deuren ziet en een betere organisatie eist van zijn werkgevers. Zoon des huizes, Niels, vraagt op zijn beurt ook de nodige aandacht, zijn vriendje heeft het net uitgemaakt en hij staat dus voor een gesloten deur en klopt bij zijn ouders aan. Alsof dit nog niet genoeg is voor René en José komt ook nog eens een zekere Armando de deur binnengewandeld, hij zoekt een deur naar een nieuw leven. Kortom de ooit zo rustige toonzaal wordt één chaos, en wie achter welke deur schuilt is op de deur niet meer te volgen. U begrijpt het al, bij deze voorstelling is de term deurenkomedie niet uit de lucht gegrepen. De vlag dekt hier zeker de lading! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Café Beveren 

Komedie voor 3 dames + 3 heren (+fig.) door Jeroen Maes 

Korte inhoud: 

​We nemen u mee naar het bekende Antwerpse volkscafé met het al even bekende DECAP-orgel en daar is een goede reden voor: Café Beveren bestaat namelijk 80 jaar! We maken kennis met de vaste stamgasten, zo is er Irma even oud als café Beveren maar op zijn minst nog even vitaal, Franske de simpele jongen die ieders hart steelt, Theo, stapelzot van het pijporgel en Nancy die voor ze haar ‘vitrien’ opent in de rosse buurt altijd nog even binnenspringt voor haar dagelijkse porto. Bazin Jeanine ziet ze maar al te graag komen. De dagelijkse routine wordt echter verstoord door een opmerkelijke gast een zekere Dennis uit Apeldoorn.  Een charmante verschijning, tot blijkt dat zijn bezoek toch niet zo onschuldig is en Café Beveren op zijn grondvesten davert … 

 

‘Café Beveren’ belooft een heerlijke avond te worden met kleurrijke personages, hilarische toestanden en verrassende wendingen.  We gaan voor de gulle lach, hoewel ontroering nooit ver weg is. En dat alles ondersteunt door het unieke geluid van een DECAP-orgel. Ambiance verzekerd dus! 

 

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 


Opgelet: Dit stuk is pas beschikbaar voor opvoering vanaf 1 september 2023!!