Maes Ivo

Contact en info:  Adres: Brand 30, 2470 Retie  Tel: 0486 - 05 79 92
E-mail: ivomaes100@gmail.com 

Voorspel

Humoristische eenakter voor 1 dame + 1 heer door Ivo Maes
Duur: 35 minuten 

Korte inhoud:

Hij is al jaren haar man, zij sinds eeuwen zijn vrouw. Hoe sterk nog is het vuur der erotiek? Of verwerd het mettertijd tot waakvlam? Zij snakt naar een langzame aanloop, smelt weg bij een sensueel voorspel. Hij wil... erop en erover. Passie of passief? Toeschouwer wees gewaarschuwd! Je komt jezelf tegen. Ongetwijfeld!!!


Verkrijgbaar bij de auteur

Als dat maar goed komt

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Ivo Maes

Korte inhoud:

Leon vertikt het al heel zijn leven mee te helpen in 't huishouden. Magda, zijn vrouw, is meid voor alle werk. Totdat ze op een dag een reis int. Anny de bemoeizieke buurvrouw, overhaalt haar te vertrekken. Leon en zijn zoon, Jaak, al even onbeholpen als zijn vader, vallen van de ene miserie in de andere. Als Julleke Verstrepen, Leon's vriend-duivenmelker, dan nog met verkeerd uitdraaiende tips voor de dag komt is de chaos compleet. Ten einde raad besluiten ze in het geheim een tijdelijke huishoudhulp te nemen. Maar Anny zou Anny niet zijn als ze daar niet achter kwam. Het nieuws bereikt Magda's vakantieoord en onverwacht staat ze terug thuis, op een cruciaal moment. Als dat maar goed 


Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Het Bobola-virus

Blijspel voor 5 dames + 6 heren door Ivo Maes

Korte inhoud:

Elvier, de eenvoudige kuisvrouw van huisdokter Verhulst, had maar al te graag verder gestudeerd. Haar meisjesdroom; medisch assistente. Jammer, het lot besliste anders. Maar op een dag raken dokter Verhulst en zijn assistente in een verkeersongeval betrokken en de praktijk dient veertien dagen gesloten te worden. Elvier ziet haar kans schoon om twee weken voor medisch assistente te spelen. Ze zoekt en vindt tijdelijk een vervangdokter en alles loopt op wieltjes, totdat onverwacht een controlearts opduikt. De problemen stapelen zich op en de ramp is compleet als blijkt dat de vervangdokter slechts een laatstejaarsstudent is... in de faculteit dierengeneeskunde. Een allegaartje aan patiënten kleurt het geheel en helpt mee de chaos het hoofd te bieden. Of toch niet?

Bezetting:

5 dames, 6 heren, 1 kind (10 à 12 jaar), 14 figuranten (jongeren)

Uitgegeven bij auteursbureau ALMO

Hotlips

Blijspel voor 3 dames + 6 heren door Ivo Maes

Korte inhoud:

HOTLIPS zal de aardbol gaan veroveren. De firma Cos und Metics, die deze allernieuwste lippenstift heeft ontworpen, wil een wereldwijde reclamecampagne voeren. Charlotte, een topmodel, wordt hiervoor aangezicht. Totdat Mia, haar zuster, opdaagt. Minder bedeeld door moeder natuur en daardoor gefrustreerd tot en met, wil zij ten alle prijze dat contract in de wacht slepen. En alle hulp is daarbij welkom. Een conciërge die kan hypnotiseren? Een lifthersteller, die de Duitse taal spreekt, of toch ongeveer. Het doel heiligt de middelen. Met andere woorden: de strijd van een volslanke vrouw in het wereldje van.

Uitgegeven bij auteursbureau ALMO

Open miserie

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Ivo Maes
Korte inhoud:
Stel u voor: Paul, de man des huizes, organiseer top een regenachtige avond bij hem een kaartavond. Terwijl Vera, zijn vrouw, diezelfde avond een demonstratie van Malène heeft gepland. Aanvankelijk weten geen van beiden het van elkaar. Tot beide groepen aan dezelfde tafel terechtkomen. Niemand wil inbinden. Sven, de mannequin die het herenondergoed zou komen showen, stuurt echter zijn kat omdat hij net op tijd verneemt dat zowel zijn vrouw als zijn vriendin op de demonstratie aanwezig zullen zijn. Paul wordt dan maar door Vera als "interim-mannequin" aangesteld. Om er onderuit te komen veinst Paul met hoge koorts. Wannes van Jeanneke Slijk, Paul's boezemvriend, zal de show wel verzorgen. Toch verschijnt Sven in 't geniep ten tonele. Hij moet en zal die catalogus, waarin nogal wat foto's van hem staan, te pakken zien te krijgen. Maar dat is rapper gezegd dan gedaan. Ondertussen wil Paul alsmaar uit zijn bed om naast de deur, bij Fikske, verder te gaan kaarten. Een hoop problemen, die Wannes van Jeanneke Slijk tracht op te lossen... Maar dan wel op zijn eigen - onnavolgbare - manier.

Verkrijgbaar bij de auteur

Nieuw toneelstuk van 2020. 

Pekel en Haring 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 6 heren, X figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Peter en Harry vormen een -plaatselijk bekend- komisch duo, genaamd 'Pekel & Haring'. Ze repeteren al jaren bij tante Flor, in een schuurtje dat aangebouwd is aan haar café. Geen problemen dus, ware het niet dat de nieuwe buurman, die toevallig 'Buurman' heet en Nederlander is, op een doordachte manier het schuurtje in huur krijgt. Pekel en Haring mogen vanaf dan de repetities wel op hun buik schrijven. En dat juist voor een optreden bij de vrouwengilde. Erger nog, bij dat optreden zal een bekend manager, die het duo nationaal kan laten doorbreken, hen komen bekijken. Oorlog dus! Plannen worden gesmeed om Buurman daar weg te krijgen. Teveel plannen, eigenlijk. Want ook de vrouwengilde wil zich mengen in de strijd.

Uitgegeven bij: Almo

Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


Cyriel de grafdelver 

 Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 2 heren + figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Cyriel de grafdelver, alom gekend als 'Schupke', is een brave maar schuchtere kerel. Slechts luttele dagen is hij verwijderd van zijn jubilee: '25 jaar grafdelver'. En dat maakt hem bijzonder nerveus.
Schupke woont nog thuis, bij zijn meer dan overbezorgde Moe, maar hij verliest zijn hart aan Emma die dagelijks het graf van haar moeder komt bezoeken. En die 'vlindertjes in de buik' zijn precies wederkerig. Maar zonder de hulp van Alex, de man van de plantsoendienst en tevens Schupkes boezemvriend, zouden Schupke en Emma hun gevoelens voor mekaar nooit durven uitspreken. Alex' grapjes en fratsen openen de deuren tot toenadering. Maar dan moet eerst Moe nog wel overtuigd worden!
Uiteindelijk blijkt Mevrouw Colette Oris, de begrafenisonderneemster, nog de hardste noot te kraken. Maar gekraakt worden zal ze!

Decor: Buiten. Een houten barak op een omheind plekje op het kerkhof. Het privéhoekje van Cyriel de grafdelver.

Uitgegeven bij: De auteur 
 
  


Het festival 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het zal je maar overkomen!!
De kraaknette woning van Bob en Lily staat op een tweetal kilometer van de festivalweide. Met alle overlast van dien.
Als Schepen van cultuur laat Bob dit rockfestival al jaren toe. Zijn vrouw Lilly, DE kandidaat-voorzitster van het buurtcomité, wil al die overlast definitief weg hebben. En het is overduidelijk dat Vrouwtje-lief daar thuis de broek draagt!! Ze wendt dan ook alle mogelijkheden aan om dit festival te laten ophouden.
Zelfs burgemeester Hendrickx zal het geweten hebben!
En Bob, veel te braaf voor deze wereld, hij ondergaat dit alles. Tot op het moment dat er bij hem van binnen iets knapt …
… Toevallig, die bewuste namiddag komt een jonge griet aan de voordeur aanbellen met de hoogdringende vraag of ze even gebruik mag maken van de WC …
Een rollercoaster komt op gang en is van dan af niet meer te stoppen!!!

Uitgegeven bij: De auteur

Beschikbaar in de digitale uitleendienst