Koerskemels 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Moeder Nicole heeft al jaren ruzie met buurvrouw Gerda. Maar haar zoon Greg is stiekem verliefd op Sofie, de dochter van Gerda. De inwonende bompa Toon, die altijd klaagt over pijn in de rug, maar in het uitgaansleven bekend staat als Boogie Boy, en Carla, zijn 19 jaar jongere vriendin, zijn op de hoogte van de liefde tussen Greg en Sofie.
Vader Achiel, een echte wielerfanaat, is zich samen met Tuur, de man van Gerda, zonder medeweten van de vrouwen, aan het voorbereiden om de Mont Ventoux te beklimmen. Maar Greg vindt dit geen goed idee en bedenkt iets origineler dat zeker de krant, de boekjes en TV zal halen. Mehmet, de Turkse buurman, leert met de koersfiets rijden en probeert ook de Ventoux te beklimmen. 
Zijn vrouw Fatma houdt een Tupperware-party voor de buren. Tijdens deze party wordt de ruzie tussen Gerda en Nicole weer bijgelegd. Als iedereen weet dat Greg en Sofie een gelukkig koppeltje zijn en ze met het blije nieuws komen dat er een nakomeling op komst is, ontstaat er nog wel even beroering, want wie zal meter worden? Maar uiteindelijk komt alles in orde. Bompa 'Boogie Boy' wordt een hype op Facebook en meneer 'De Kloot' komt nog even op Achiel zijn zenuwen werken.