Kiekens en kinderen

Blijspel voor 6 dames + 10 heren door René Gybels
Korte inhoud:
Va en moe Kiekens zijn bijna 50 jaar getrouwd, een goede reden om feest te vieren. De voorbereiding loopt echter niet van een leien dakje omdat de kinderen in ruzie leven met elkaar. En ook de kleinkinderen, die van hun ouders veel opvangen wat ze best niet zouden horen, doen rake uitspraken. Va en moe Kiekens zijn echter formeel: er kan slechts gefeest worden indien de kinderen hun onderlinge ruzies voor één dag vergeten. De kinderen gaan hier uiteindelijk noodgedwongen mee akkoord.
Een akkefietje met een piccolo, die moe Kiekens aanziet als een technicus voor haar kapotte stofzuiger, dreigt het feest nog te verstoren.
Zo nadert de dag van het feest. Een misverstand bij het aankopen van het geschenk, met name een stofzuiger, doet het feest ontaarden in een helse scheldpartij. Va en moe Kiekens muizen er ongezien vandoor. Wanneer zij midden in de nacht thuiskomen heeft va Kiekens echter nog een fijne verrassing in petto voor zijn “moe”. Onder hun beidjes beëindigen zij hun gouden huwelijksfeest op een mooie en emotionele wijze