Verliefd op de leraar

Stuk voor 6 dames + 2 heren door Gert Boullart
Korte inhoud:
Amber zit in het laatste jaar humaniora. Haar dominante vader eist van dochterlief dat ze universitaire studies gaat aanvangen maar Amber droomt van een acteercarrière. De nieuwe charismatische leraar Nederlands en bekende auteur Rob, organiseert een theaterstuk op school. Hij brengt de studenten ook zijn levensfilosofie bij: authenticiteit.
Leraar en leerlinge groeien naar mekaar toe. Amber krijgt, via Rob, de kans om auditie te doen bij een semiprofessioneel gezelschap maar het meisje wordt genadeloos afgekraakt. De dam tussen protagonist en antagonist breekt en ze komen terecht in een snelle draaikolk van passie en schuld.
Als Amber - geïnspireerd door Robs filosofie - opkomt voor een gepest meisje, ontploft het drama en houden de leerlingen een sit-in om een treiterige turnlerares van school te sturen. Zal Rob hen daarin steunen of is hij niet zo authentiek als hij zichzelf en de leerlingen voorhoudt?
'Verliefd op de leraar' is een actueel Romeo en Juliet-drama gebaseerd op een manuscript van dezelfde auteur dat eind 2020 wordt uitgegeven. Ook soundscape en liedjes zijn dan beschikbaar.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst