Shakespeare verkort

Stuk voor 3 heren door Lévi Steenveld
Korte inhoud:
Shakespeare verkort – Lévi Steenveld

“Wij dalen tot u neder met een missie van God en de muze van de literatuur, om het heilige woord van de Bard te verspreiden onder de volksmassa. Om u te helpen bij uw eerste aarzelende stappen, weg uit het hedendaagse moeras… en recht de toekomst in ! Een glorierijke toekomst ! Een toekomst waarin het ‘Verzameld werk’ zal gevonden worden in elke hotelkamer ter wereld ! Dit is mijn droom, dames en heren, en hij begint hier... Vergezel ons in het nemen van deze eerste stappen langs het pad naar die schitterende nieuwe wereld van intellectuele verlossing... ”

De 37 toneelwerken van William Shakespeare worden er in dik anderhalf uur tijd doorgehaald. De theatervoorstelling wordt voornamelijk opgebouwd rond Romeo en Julia enerzijds en Hamlet anderzijds en wordt gekenmerkt door een hels tempo, snelle kledingwissels en koldereske en absurde humor.

Decor: een achtergronddoek waarop een Elizabethaans theater, in de stijl van Shakespeare’s Globe, is afgebeeld, met doorgangen aan jardin en cour. Verder aan de courkant : een vertellersstoel in majestueuze theaterstijl, waarop een boek : "Het Verzameld Werk van William Shakespeare."

Oorspronkelijke titel: The Compleat Works of Wllm Shkspr (abridged)

Auteurs: Jess Borgeson (J. M. Winfield), Adam Long en Daniel Singer (The Reduced Shakespeare Company) Vertaling: Lévi Steenveld.

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst