Op(p)aal

Komedie voor 5 dames + 5 heren van Pol Anrys
Korte inhoud:
Mia en David zijn ruim 20 jaar een "gelukkig" getrouwd stel. En waar iedereen de porseleinen bruiloft met een feestje in de verf zou hebben gezet, is dit niet het geval bij Mia en David. Voor Mia staat heel haar huwelijk in het teken van het getal "21". En zijn ze niet toevallig op 21 december getrouwd? Op 21 december van dit jaar vieren ze wel hun huwelijksverjaardag, hun "Opalen" bruiloft. Mia wil er een grootse gebeurtenis van maken.

David gaat door het leven met één doel voor ogen: beroemd worden! De enige weg daar naar toe is voor hem een wereldrecord vestigen dat wordt opgenomen in het Guinness World record book. De wereld stort voor hem in als blijkt dat zijn recent gevestigd wereldrecord "spruitjes eten" op de valreep nog verbeterd werd zodat hij, na reeds ettelijke andere mislukte pogingen, niet in de kersverse versie van het boek is opgenomen. David gaat op zoek naar een andere "specialiteit" waarvan hij het wereldrecord nog dit jaar kan breken zodat hij in de volgende uitgave van het boek wordt opgenomen. Zijn keuze valt daarbij op het wereldrecord paalzitten!

Mia is de wanhoop nabij, op 21 december, "haar" opalen bruiloft komt steeds dichterbij?
Originele bezetting voor dit stuk: 2 dames + 2 heren + 6 rollen die door dame of heer kunnen worden gespeeld (ook dubbelrollen mogelijk).

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst