In de sacoche

Klucht voor 6 dames + 3 heren door Pol Anrys
Korte inhoud:
Max is een brave man, die een schoenmakerij uitbaat waar ook lederwaren en handtassen te koop zijn. Na het overlijden van zijn ouders, heeft hij via internet een vrouw, Barbara, gezocht en is hij daar mee getrouwd. Zodra zijn handtekening is gezet, blijkt zijn Barbara echter een kreng te zijn, die enkel op zijn geld uit is en die nog een dochter uit haar hoed tovert die bij hen komt inwonen.
Als Max na een weekendje vissen thuiskomt, blijkt de schoenmakerij in de kelder te zijn gedumpt en is de winkel omgetoverd in een ‘handtassenwinkel’. Bovendien wil Barbara ook nog een exclusief contract met ‘Handtassen Delvaux’ binnenhalen. Daarvoor moet alles wijken en moet ook Max willens nillens meedraaien.
Onder impuls van zijn beste vriendin Virgenie, komt Max in opstand en ze proberen de plannen van Barbara te boycotten. Max ensceneert een ontploffing in zijn kelder en doofheid bij zichzelf. Zo moet hij niet langer naar de bevelen van Barbara luisteren, komt hij dingen te weten die niet voor zijn oren bestemd zijn en loopt zijn rol als portier in de winkel danig in het honderd.
Als ook nog het winnende lottoformulier van Virgenie en Max in één van de ‘sacochen’ blijkt verzeild te zijn geraakt, er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, de echte inspectrice maar niet komt opdagen en Barbara een minnaar blijkt te hebben, vallen we van de ene verassing in de andere, in deze hilarische klucht.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst