Alleen?

Stuk voor 2 dames + 2 heren door Frans Busschots   (eenakter van 30 minuten)
Korte inhoud:
Jean Vercammen is een begenadigd componist en krijgt van de dokter te horen dat hij darmkanker heeft. Maar er is nog veel hoop op genezing. Zijn vrouw Ilse reageert niet zo best op de mededeling van Jean. Zij plant een reis naar Kreta om te ontstressen en te genieten van het heerlijke klimaat. Maria, de verpleegster van dokter Luc Dubois, is een buurvrouw van Jean. Ze bezoekt hem, terwijl Ilse op reis is. Ilse vertelt bij haar thuiskomst over de rijke ervaringen die zij heeft opgedaan. De Griek die ze in Kreta ontmoet heeft, heeft beloofd om eens langs te komen. Op zeker moment voelt Jean zich helemaal alleen. Zijn vrouw is altijd met zichzelf bezig en biedt geen steun, terwijl de kanker ook niet voorspoedig geneest. Alleen.
Maria komt terug van een korte reis naar Kos en vertelt haar verhaal. Zij vindt dat Jean het niet moet opgeven, maar blijven hopen en vechten. Wie het opgeeft bij kanker is zeker verloren, wie gelooft en blijft hopen kan waarschijnlijk nog genezen. Op een morgen denkt Ilse dat ze een gezwel heeft aan één van haar borsten. Ze komt bij Jean raad vragen en steun zoeken. Wat zal Jean doen?
Decor: achteraan vier borden met daarop: januari, april, juli en oktober. Voor de borden staan een tafel en twee stoelen. Die worden regelmatig verplaatst, om tijdssprongen te duiden. Midden rechts: bureel dokter, ziekenkamer (een tafeltje en twee stoelen).