ALLE BEE(S)TJES HELPEN 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Wies Van Acker is net met pensioen als hij en z’n echtgenote Martine hun vrienden uit Spanje uitnodigen om een weekje bij hen te komen logeren. Komt goed uit want precies deze week is er een trip naar Scherpenheuvel gepland met de plaatselijke wandelclub, waarvan Wies bestuurslid is.

Wies wil wel naar Spanje verhuizen zoals zijn vrienden, maar helaas is zijn echtgenote en vastgeroeste huismus Martine daar helemaal niet voor te vinden. Achter de schermen zal Wies er alles aan doen om zijn Martine te overtuigen, maar dat is allemaal niet zo simpel, al krijgt hij hulp langs alle kanten. Zal hij er toch in slagen om Martine op andere gedachten te brengen…? 

Decor: Klassieke huiskamer

 

Verkrijgbaar bij: ALMO 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst


De flutfanfare

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:

Nancy en haar drie vriendinnen hebben een bingoclubje opgericht waardoor het aangeraden is om het spelletje dagelijks te oefenen. Helaas komt haar man Maurice plots met het idee op de proppen om samen met enkele vaste vrienden een fanfare op te richten. Ook hiervoor is dagelijks oefenen noodzakelijk, vindt Maurice. Een botsing binnen het gezin dreigt tot een catastrofale ontploffing te komen. 

 

Maar achter hun rug zijn er blijkbaar overlopers op de kust. Maurice zit al langer met een gehoorprobleem want hij praat steeds veel te luid wat andere vrouwelijke bezoekers in de gordijnen jaagt. Nancy heeft Maurice al langer verwittigd dat zijn stembanden het vroeg of laat zullen begeven en die dag komt er uiteraard. Maurice wordt een spraakversterker (Electro larynx) aangesmeerd. Met vallen en opstaan tracht Maurice zich te redden. 

 

Een hele fanfare oprichten blijkt onmogelijk, maar een bandje met een aantal simpele zielen moet kunnen en ook zij oefenen tegen de hel op met alle mogelijke hulpmiddelen. Zal “De Flutfanfare” er uiteindelijk komen…? 

 

Uitgegeven bij ALMO

Adam en Zeva 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Vereniging 'De botvink' wil met haar leden een snoepreisje maken naar Lourdes. Er is maar één probleem: de clubkas is leeg. Om hun kas te spijzen stelt men voor om met de eigen leden een stukje uit te bijbel te verfilmen. Herrie bij de rolverdeling, een aan drank verslaafde voorzitter die z'n handen niet kan thuishouden, een ondervoorzitter die met een wispelturige dochter zit, een poetsvrouw die ook een rolletje wil, een hautaine regisseur uit Brussel, echtgenotes die het niet meer zien zitten, een boer die de rol van z'n leven krijgt als hij 'een boom' moeten spelen. Ingrediënten genoeg om er een potje van te maken.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Ambiance in de keet 

Klucht voor 6 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het hele gebeuren speelt zich af in een ziekenhuiskamer, afdeling plastische chirurgie. Twee jonge patiënten verblijven er voor een plastische ingreep en een oud vrouwtje ligt er te wachten op haar...dood. Wegens bezuinigingen is er maar één verpleegster op de afdeling. Zij krijgt nu en dan hulp van de klusjesman. De jonge en nog onervaren plastisch chirurg is een ware nachtmerrie. Ondanks alle ellende willen de patiënten AMBIANCE IN DE KEET.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Bazen en burgers 

Komedie voor 4 tot 9 dames + 4 tot 10 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het gaat er soms olijk aan toe op het bureel van de gemeente waar patron Gerard Koudijs met zachte hand regeert. Loketbezoekers komen en gaan. Soms rare figuren. Kortom, mensen van allerlei slag die met een probleem zitten en een oplossing verlangen van de plaatselijke ambtenaren. Maar Gerard Koudijs gaat met pensioen en er moet een nieuwe baas aangesteld worden. Dit zet het bureel in rep en roer. Er wordt flink wat met de ellebogen gewerkt, en hierin gaan ze ver. Soms zelfs iets tè ver. Maar daar zijn dan weer andere oplossingen voor.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Beet 

Komedie voor 2 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Een mooie lentedag. Willie en Martin, al jaren bevriend, hebben een snipperdag genomen en gaan een dagje uit vissen om tot rust te komen. Aan de waterkant van het kanaal wisselen ze van gedachten over de dingen des levens, over hun job, over vrouw en kinderen en over de fouten die ze in hun leven gemaakt hebben. Zoals elke verwante ziel geven ook zij hun ongezouten mening over de wereldproblematiek. Dat beide karakters wel eens durven botsen nemen ze er met de glimlach bij. Ten slotte moet iedereen leven. Blijkt toch dat Willie een grote verrassing in petto heeft waar Martin helemaal niet mee kan lachen. Wat een heerlijk dagje ontspanning moest worden, krijgt een wel héél verrassende ontknoping.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Daar komen de bokken 

Komedie voor 6 dames + 8 heren + 1 fig. door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
FC DE BOKKEN is één van de zovele liefhebbersploegen die de regio rijk is. Hun voetbalveld en kantine liggen naast de landbouwgronden van boer Diseré. Het wordt Gerard, voorzitter–trainer, niet makkelijk gemaakt. De clubkas is leeg, de spelers drinken liever dan voetballen, de vrouwen willen bemoeien, de sponsor is eerder gierig dan gul en een klungelende veldwachter heeft het niet zo begrepen op de ploeg. En dan loopt Pol, duiveltje–doet–al maar supporter nummer één, te pas en te onpas in en uit. Ondanks alles zet Gerard door en wil hij het 10–jarig bestaan van zijn voetbalploeg niet ongemerkt laten voorbijgaan.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De baas is op reis 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Tijdens een nachtelijk uitstapje, en dat terwijl hun vrouwen voor enkele dagen aan zee zitten, worden Fred en Maurice gedood tijdens een roofoverval. Dit is slechts de inleiding van deze klucht, want als ze in de hemel komen, zal Sint Pieter behoorlijk gemanipuleerd dienen te worden, zeker als ook de twee echtgenotes, na in zee te zijn verdronken, eveneens in de hemel arriveren. Sint Pieter tracht samen met zijn naïeve secretaris de boel te redden. Maar alle hemelse wetten worden hopeloos met de voeten getreden. En... waar blijft de baas toch?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De bedrogen bedrieger 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Na 35 jaar trouwe dienst mag Don een afscheidspremie van één miljoen gaan halen bij zijn baas. Doch die bewuste nacht zakt Don samen met zijn vriend Gilbert stevig door in de stad. 's Morgens ontwaken ze met een flinke kater op de stoep van een bordeel, geld weg..., auto weg,...! Hun enige troost is dat ze geflankeerd worden door een gorilla–aap. Hoe moet Don zijn vrouw aan het verstand brengen wat er met het geld gebeurd is? Ze laten zich thuisbrengen door een taxi en zullen de aap als list gebruiken om de waarheid te verbloemen. Doch, het inburgeren van de aap loopt niet zoals verwacht...!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De ezel van rosse Herman 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Bomma Elvira woont samen met haar dochter Jenny en kleindochter Deb. Het leven heeft hen niet het verhoopte geluk gebracht. Elvira werd jaren geleden verlaten door haar man. En om in haar moeders voetsporen te blijven, heeft ook dochter Jenny haar man overboord gegooid. Misschien daarom dat ze beiden voor de jonge Deb het allerbeste willen. Deb stelt hen wel veel vragen over haar vader en grootvader, maar dat blijkt een duister potje dat niet fris ruikt. Voor hen hoort Deb gelukkig te zijn nu ze zelf een vriendje heeft. Bomma Elvira heeft nog de pech dat er een bordeel in haar buurt geopend wordt. Ze ligt op de loer met de verrekijker en noteert al de nummerplaten van de klanten. Nog een reden méér om al wat 'mannelijk' is te haten. Op de koop toe komt Deb thuis met het nieuws dat ze haar vriendje heeft aangetroffen in de armen van een ander. Dit is het sein voor Bomma Elvira om de aanval in te zetten tegen al wie zich 'man' durft te noemen. Zal zij haar oorlog winnen...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De geprikkelde postbode 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Overspel. Micheline en Robert zijn al jaren gelukkig getrouwd. Dat dacht Robert toch, tot op de dag dat hij vroeger dan verwacht huiswaarts keert en z'n vrouw met de postbode betrapt in het echtelijk bed. Robert wil stante pede scheiden, Micheline wil de brokken lijmen. De schok zou voor haar conservatieve moeder te groot zijn. Micheline doet Robert een tegenvoorstel: als ook hij zich nu eens aan één enkel slippertje zou wagen, dan kunnen ze toch terug beginnen op een schone lei. Ze krijgen zelfs ongevraagd hulp van de postbode, en die heeft nog meer geheimen in petto!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De grotten van Ham 

Komedie voor 7 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs
(alternatieve bezetting mogelijk)

Korte inhoud:
Reeds bijna een jaar baten Fabienne en Julien, in opdracht van de gemeente, een toeristische grot uit.
Helaas valt er niet veel te ontdekken, waardoor het bezoekersaantal zienderogen afneemt. Een sluiting dreigt als dit niet snel gaat veranderen.
Maar stiekem wordt de grot ook nog voor andere doeleinden gebruikt. Er moet dus dringend een oplossing komen om ontslagen te vermijden.
Fabienne heeft een geniaal idee. Of dat lukt…? Aan de “rare” bezoekers zal het niet liggen. Zij zorgen immers wel voor een sfeervolle stemming bij de ingang van de grot.
Decor: ingang toeristische grot
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De jacht is open 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
De 86–jarige Willem, een rijke maar nog vitale weduwnaar en vader van drie gehuwde dochters, voelt stilaan z'n einde naderen en maakt de balans op van z'n leven. Een relevante vraag stelt zich op: houden z'n dochters wel echt van hem? Soms heeft hij het vermoeden, dat z'n schoonzonen dichter bij hem staan dan z'n bloedeigen dochters, die enkel zwichten voor rijkdom. Willem besluit om dat een keer uit te testen met de hulp van z'n poetsvrouw. De huisdokter, die Willem dagelijks komt onderzoeken, maakt een klein foutje waardoor de hebzuchtige dochters plots geld ruiken en... de jacht is open!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De keukenprinses 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Yvonne Bex leeft al jaren een minzaam bestaan. Haar man Jerry bereddert zonder tegenwind de financiële situatie in het huishouden en ook bij het nemen van beslissingen staat Yvonne steeds op de tweede rij. Haar enige ontspanning is de vrouwengilde waar ze zich ook ontpopt heeft tot 'stille meeloper.' Yvonne berust in haar lot en lijkt zo ook oud te gaan worden. Door een kleine aanvaring met een hautaine buurvrouw komt daar plots verandering in. Yvonne zint op weerwraak. En die kans krijgt ze als de plaatselijke vrouwengilde onder haar leden een échte kookwedstrijd organiseert. Eerder toevallig komt Yvonne in de finale. Voor haar is dit dé kans om een bocht te maken in haar eentonige leven en om iedereen aan te tonen dat ze ook een mening heeft. Tijdens de beruchte finale ontpopt Yvonne zich tot een gerenommeerde keukenprinses die niks of niemand uit de weg gaat.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De komst van Albert 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Fons Van Elderen heeft een job als vertegenwoordiger bij de NV Saucisse. Als hobby is hij lid van 'De Pompoen,' een clubje waar men onder vrienden superpompoenen tracht te kweken. 
Na een zwaar avondje stappen en mede door een uit de hand gelopen weddenschap heeft Fons iets gedaan waarvan hij de volgende dag al flink spijt heeft. 
Nog pijnlijker wordt het als z'n vrouw Annie per se een grot wil laten bouwen in hun achtertuin ter ere van de heilige Albert Motsch. Op de koop toe komt Nonkel Albert nog onaangekondigd op bezoek en die heeft maar als enig doel het gezin mee te sleuren in een web van goedkope praatjes en verdoken criminaliteit.
Decor: Klassieke huiskamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De laatste doet het licht uit 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Jesper Van Barneveld, die heel zijn leven stationschef is geweest, moet met pensioen. Samen met hem zal het vervallen station verdwijnen en plaatsmaken voor een kavel van nieuwe woningen. Op z'n laatste werkdag wordt Jesper afgehaald door zijn vrouw. Maar Jesper kan moeilijk afscheid nemen van z'n vrienden: een clochard, een krantenmeisje, een laatste reiziger en een hoogzwangere vrouw. Als hij ontdekt dat heel de operatie naar corruptie stinkt en dat zijn vrouw ook nog een relatie heeft met de burgemeester, besluit Jesper om in zijn station te blijven. Hij zal zich met hand en tand verdedigen, al dan niet met de hulp van z'n vrienden...!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De madammen van Macadam 

Komedie voor 4 dames + 2 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
De drie dochters van het gezin Fluit verloren reeds op jonge leeftijd hun beide ouders. Dat zij vroeger al eens in aanraking gekomen zijn met het gerecht, is te wijten aan het feit dat de gemeente hun huis wil onteigenen voor de aanleg van een macadam. Tijdens een korte maar krachtige betoging is het toen flink uit de hand gelopen. Vanaf toen schuwt heel het dorp deze zonderlinge dames, behalve buurvrouw Rosette, die hen dagelijks een bezoekje brengt. Stiekem dan, want haar autoritaire man is politieagent en walgt van de familie Fluit. Precies vandaag worden de drie excentrieke dames van 'den dop' gegooid. Maar hun besluit staat vast: ze zullen een bank beroven. Eén dag voor de overval komt de oudste dochter thuis met Slobby, een illegale Kosovaar die honger heeft. Misschien komt hij wel van pas tijdens de ultieme confrontatie met de bulldozers van de gemeente.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De mot zit erin 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Mie en Fuup wonen samen met hun kleinzoon Nick op een boerderij. De tijd heeft er duidelijk stilgestaan. Gierige boer Fuup wil van geen wijken weten als student Nick hen aanmoedigt om met de moderne tijd mee te gaan want elke saaie dag lijkt hier op de vorige. Tot Mie door haar vriendin Fien Zjip wordt aangespoord om op te komen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Er komt eindelijk beweging in de zaak, maar de voorbereidingen naar de “grote dag” lopen helaas niet van een leien dakje. Mede door haar echtgenoot Fuup komt Mie onder zware spanning te staan. Er komt druk op de ketel. Fuup doet er alles aan om Mie op andere gedachten te brengen. Hij schakelt zelfs z’n zwakzinnige buurjongen Juul in om roet in het eten te gooien. Hoe gaat dit aflopen als ze op de boerderij ook nog controle van de Vlaamse Mestbank krijgen en dat zelfs archeologen hen niet met rust laten…?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De muizenvanger 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Bob De Naaier runt een bedrijfje dat al jaren onderzoek doet naar een nieuw soort lijm. Net voor de grote doorbraak van de P300, die wereldwijd opzienbarend kan genoemd worden, komen Bob en zijn vrouw in de problemen. Hun woning wordt geteisterd door een overvloed aan muizen. Er is maar één oplossing: een gespecialiseerd muizenvanger bellen. Ze contacteren Den Hoed, maar die heeft het zelf veel te druk met z'n job en stuurt dan maar een van z'n werknemers naar het huis van de familie De Naaier. Toevallig is die job weggelegd voor Gust, een simpele en aan lager wal geraakte ziel die z'n eerste werkdag maakt en al meteen controle krijgt van z'n eigen vrouw. Kan Gust het 'muizenprobleem' bij de familie De Naaier oplossen?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De roos van Casablanca 

Blijspel voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Financiële problemen. René en Matil zijn al dertig jaar gehuwd en hebben een dochter en een zoon. Door enkele fameuze blunders in hun leven hebben zij het niet zo breed, zelfs moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Niettegenstaande heeft René toch heel zijn leven gewerkt als chef van de kuisploeg in een fabriek. Het gaat van kwaad naar erger, als Matil ontdekt dat hun laatste spaarcent er doorgejaagd is. René, die zijn hart verknocht heeft aan zijn modeltrein, ziet maar één oplossing: ze zullen van hun huis een massagesalon maken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De schone slaper 

Blijspel voor 6 dames + 6 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Na een spelletje biljart komt Juul Van Dort dronken thuis. In een bui van waanzin scheldt hij zijn schoonmoeder de huid vol, vergeet de verjaardag van zijn vrouw Odette, en dan blijkt nog dat hij op de versiertoer geweest is in een donkere café. Redenen genoeg om hem te straffen, vindt zijn vrouw. En de straf zal niet mals zijn. Een trip 'te voet naar Scherpenheuvel' zal Juul op andere gedachten brengen. Komt trouwens goed uit voor Odette want nu kan ook zij haar vleugels eens uitslaan en haar chat–vriend uitnodigen. Maar dat is zonder de vader van Juul gerekend. Deze kranige tachtiger woont sinds jaar en dag bij hen in, en laat op tijd en stond zijn stem horen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De turbo van Torremolinos 

Klucht voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Op zoek naar de liefde. Fik Debie, een boer op jaren die last heeft van hoge bloeddruk, gaat samen met zijn vrouw Mariette en z'n enige dochter Aldegonde voor de eerste keer op vakantie en wel naar Torremolinos. Ze zullen daar een partner zoeken voor de naïeve Aldegonde. Tenslotte is het de bedoeling dat zij met haar toekomstige partner de boerderij zal overnemen. Maar de stevige boerendochter kent nog niks van de liefde. Ze heeft in haar leven meer varkens en koeien gezien dan mannen. Aldegonde gooit haar hengeltje uit.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De vogel is gaan vliegen 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs 

Korte inhoud: 

Berre De Vogel is met pensioen. Het valt niet te ontkennen dat hij bezeten is van alles wat met de evolutietheorie van Charles Darwin te maken heeft. Om die reden heeft hij samen met buurman Julien in de woonkamer het geraamte van een kleine piramide gebouwd en dit zeer tegen de zin van z’n echtgenote Yvonne.  Volgens Berre komt de ware aard van de mens naar boven als men even onder de piramide gaat zitten. Er wordt op alle manieren getest en nog eens getest…, tot z’n dochter Deedee verdwijnt. Algemene paniek volgt. Waar is hun dochter in godsnaam naartoe…? Berre heeft er in de verste verte geen idee van. Yvonne zet hem voor een voldongen feit: dochter Deedee moet terugkomen of hij kan het afbollen…! 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Een muisje voor Maarten 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Maarten, een jonge vrijgezel, runt met zijn vriend Felix een auditiebureau. Hij woont in bij zijn twee rijke maar gierige tantes, die aan het sterfbed van Maartens moeder beloofd hebben om voor hun neef Maarten te zorgen. Betty, het buurmeisje, heeft een oogje op Maarten, maar Maarten denkt en droomt enkel nog over het opstarten van een vrije tv. zender. Doch, het geld ontbreekt hem. Felix wil Maarten het geld wel lenen maar in ruil wil hij een avondje doorbrengen met Betty...! De beide tantes voelen het als hun plicht om voor hun pleegkind Maarten een meisje te zoeken en plaatsen daarvoor een (verkeerde) advertentie in de krant. Er komt reactie. Al bij de eerste voorstelling van de meisjes loopt alles fout. De schuldige is Anton, de butler, die zich al eens durft wagen aan een borrel.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Er zit een geurtje aan 

Komedie voor 7 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Karel Kanon is in de eerste plaats een scheikundig fenomeen. Door een probleem aan z'n hart heeft zijn dokter hem echter verboden om nog veel fysieke inspanningen te leveren. Maar Karel staat op het punt om door te breken met een wonderbaarlijke ontdekking en daardoor lapt hij elke goede raad van zijn medebewoners aan z'n laars.
Hij roept de hulp in van zijn vriend Stan, die over een buitengewoon goed reukorgaan beschikt, en het gaat de goede kant uit.
Doch, de komst van een nieuwe buurman met excentrieke neigingen gooit roet in het eten.
Als dan zijn dochter ook nog komt uithuilen met het nieuws dat zij liever ' een jongen' zou zijn en zijn vrouw dit leven maar een saaie boel vindt, ... wordt het allemaal een beetje teveel voor Karel.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Frits 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Herenboer Romain en zijn familie leven enkel van de prestaties van Frits, een zwarte dekhengst die ervoor zorgt dat het renpaardenras niet uitsterft. Doch het kleine bedrijf spoort regelrecht naar het faillissement, als er niet snel iets ondernomen wordt. Want de vitaliteit van Frits neemt zienderogen af. Elke goede raad is welkom. En die komt er, van de meid nog wel. Maar in ruil wil ze gepromoveerd worden tot secretaresse. Om de productiviteit van Frits nog wat op te drijven is niks te veel voor Romain. Hij raakt zelfs zo erg bezeten door de belabberde conditie van Frits, dat hij zijn vrouw begint te verwaarlozen. Maar dat probleem lost de dierenarts dan weer op...!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gek en vrienden 

Komedie voor 4 dames + 6 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Max, een uitgesproken pessimist, ziet in dit leven geen hoopgevend perspectief meer waardoor hij zijn vrouw Martha op stang jaagt. Als hij ook nog vermoedt dat zijn hart het gaat begeven, is dat de druppel voor Martha. Ze dwingt Max om dringend een kuur van tien dagen te volgen in een rusthuis alvorens er 'accidenten' gebeuren. Wat niemand voor mogelijk achtte, gebeurt toch: Max sluit er vriendschap met twee andere patiënten en durft zelfs optornen tegen het autoritair gezag van hoofdzuster Potter. Er komt plots leven in de brouwerij door de komst van Max. De anders zo zielige sfeer binnen deze vier muren ondergaat een hele metamorfose. Max en zijn twee kompanen breken met de plaatselijke eentonigheid en ze beramen zelfs een bankoverval. Zullen ze erin slagen om uit de klauwen van 'madam Potter' te blijven? Wat ontdekt Martha als ze na tien dagen Max komt afhalen...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ge kunt ze kussen 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Stan Lieckens heeft een sterk vermoeden dat hij de uitvinder is van de eerste teletijdmachine. Hij werkt er dag en nacht aan en spendeert maar weinig tijd aan de andere gezinsleden. 
Z’n familie, vrienden en kennissen komen voor hem op de tweede plaats. Het beetje tijd dat hij aanspreekbaar is misbruikt hij dan nog om hen op allerlei manieren flink beet te nemen. 
Tot z’n vrouw Mart een complot smeedt om Stan voor eens en voor altijd stevig op z’n plaats te zetten, uiteraard met medewerking van veel helpende handen.
Decor: Een huiskamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Goei boter 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het plaatselijk handwerkclubje gaat z’n eenjarig bestaan vieren. Dat komt voor de dames goed uit net nu hun mannen een weekendje Barcelona gepland hebben om daar een voetbalwedstrijd met wereldsterren gaan bij te wonen. 
Een uitgelezen kans dus voor de dames om alle remmen eens los te gooien en de losse toer op te gaan. Voor één keer in hun leven moet dat maar eens kunnen en aan ambiance zal er alleszins geen gebrek zijn want er staat een grote verrassing op het programma. 
Maar door een vreemde sms in codetaal ruiken de mannen plots onraad. Wat zijn hun echtgenotes achter hun rug van plan? 
Vertrekken de heren alsnog of gaan ze dit duister zaakje uitspitten tot op het bot…?
Decor: huiskamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het geitenbelang 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Op de redactie van 'Het Geitenbelang' is het elke week weer opnieuw alle hens aan dek om de teksten op tijd bij de drukker te krijgen.
Ook qua abonnees kan met niet echt spreken van een succes en daar wil directeur Bontmakers wat aan doen, maar hij wordt afgeremd door een stevige burn-out. Nog een reden meer om dringend nieuwe mensen in dienst te nemen.
Enkele sollicitanten bieden zich aan, maar of die voor de expansie van 'Het Geitenbelang' kunnen zorgen, is maar de vraag.
Decor: bureel van een redactie
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het streepje 

Komedie voor 4 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Leon Cannaerts, duivenmelker en eeuwig stempelaar, wordt door zijn strenge vrouw stiefmoederlijk behandeld. Als hobby werkt hij aan een uitvinding die hem, naar hij meent, ooit 'rijk' zal maken. Op een dag wordt de opstapeling van misverstanden voor zijn vrouw echt te veel en ze gooit Leon buiten. Geen erg voor Leon, want die gaat op zijn duivenhok wonen. Zijn vrouw beslist om de tuin door een streepje in twee te verdelen. De rivaliteit tussen beide partijen kent geen grenzen. De levenslustige Leon werft leden en richt een clubje op, namelijk de CFM (Club van Fatsoenlijke Mensen). Al dra raakt zijn duivenhok overbevolkt! Is Leon in staat om ook zijn vrouw in te lijven als clublid...? 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het vergeten gat van Bosbeke 

Komedie voor 6 dames + 6 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het alledaagse dorpsleven in Bosbeke wordt danig opgeschrikt als het op een warme zomerse middag eventjes pikdonker wordt. Gevolg: Planten en bloemen willen niet meer groeien, de kippen vertikken het van eieren te leggen en de koeien weigeren nog een druppel melk te geven. De bewoners staan voor een hoop raadsels. Hilariteit als een marsvrouwtje opdaagt met de noodkreet dat zij enkele heren komt oppikken, daar het voortbestaan van het mannelijk ras op haar planeet ernstig in het gedrang komt. Er hangt wel een voorwaarde aan vast: alle kandidaten moeten een snor hebben want daar worden de vrouwtjes op Mars zo wild van! Eindelijk leven in het vergeten gat van Bosbeke Maar wie van de heren heeft de moed om mee te gaan naar Mars? En hoe zullen hun vrouwen reageren op hun vertrek...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ik heb hoofdpijn, schat

Komedie voor 5 dames + 7 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Een donderslag bij heldere hemel als Harry, gelukkig getrouwd met Nicol, wordt ontslagen. Het debacle wordt uitgepraat met als resultaat dat het rollenpatroon wordt omgekeerd.
Harry zal voortaan het huishouden doen en op de baby passen.
Omstreeks die tijd schrijft VRT–radio een wedstrijd uit voor het maken van de beste confituur.
Harry waagt zijn kans, maar wordt geplaagd door de dagelijkse controle van zijn vervelende schoonmoeder, door de sexy buurvrouw die om de haverklap iets komt lenen en door zijn drie lichtgestoorde vrienden.
Door heel wat heisa wint Harry de wedstrijd en VRT–radio besluit om over Harry een reportage te maken.
Doch, dat hadden ze beter niet gedaan...!
Decor: woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Joske ziet het zitten 

Komedie voor 7 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs
(dubbelrollen mogelijk)

Korte inhoud:
Naar jaarlijkse gewoonte trekt Zjang Poppe z’n kostuum van paashaas weer aan om de buurtkinderen een onvergetelijk moment te bezorgen. 
Maar al bij het naar buiten gaan wordt hij omver geknald door een auto. Meer dan wat blauwe plekken heeft Zjang niet, behalve dan dat er iets geraakt is in z’n kop. 
Hij waant zich plots terug in zijn jeugd toen iedereen hem nog 'Joske' noemde. Dikke problemen voor zijn echtgenote Micheline. Hoe ver kan zij het tolereren als 'Joske' constant de heleboel op stelten zet? Volgens de dokter zal Zjang spoedig genezen, maar Zjang speelt het spel verder. Het komt hem immers goed uit dat iedereen hem vertroetelt, net nu tante nonneke op bezoek is. Als de verstrooide bestuurster van het accident zich meldt blijkt dat zij Zjang vrij goed kent. Zit hier meer achter? 
Nog meer problemen: zijn dochter wil haar toekomstige schoonouders uitnodigen voor een diner. Heeft dat feestje kans op slagen met iemand als 'Joske' in de buurt, want hij durft praten over dingen waar een volwassene liever over zwijgt? 
Decor: huiskamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kaas met gaatjes 

Komedie voor 4 dames + 7 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Pol en Vital, twee jonge boeren, wonen samen met hun bazige zuster in het ouderlijk huis. Ze genieten van het boerenleven en gaan op tijd en stond een potje stropen. Liever dat nog dan te stoeien met het vrouwvolk dat er over de vloer komt. Tot hun buurman hen op een dag vraagt of zijn minnares een paar dagen op de boerderij mag logeren. Men stemt toe. De sfeer op de boerderij verandert zienderogen. Het vrouwelijk schoon brengt de hoofden op hol. Door een stevige blunder van Vital drinkt Pol vergif en hij sterft. Maar dan daagt zijn engelbewaarder op. Die brengt Pol weer tot leven op één voorwaarde: dat hij belooft van goede manieren te leren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kapper Aan De Kapstok 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
De verwijfde kapper Pierre baat met twee werkneemsters een schoonheidssalon uit.
Op een dag, even voor het middaguur, kantelt in z'n straat een vrachtwagen die geladen is met een bijzonder giftig zuur. Het rampenplan wordt afgekondigd. Veiligheidshalve mag niemand meer naar buiten. Pierre en z'n klanten zitten opgesloten.
Er zit niks anders op dan de nacht door te brengen in het salon.
Zijn tuinman, de melkboer en een naïeve journalist zoeken samen met enkele vrouwelijke klanten naar een oplossing.
De verveling slaat toe en het eten raakt op...
Decor: woonkamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kinderen van karton 

Toneelspel voor 3 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Edwin en zijn vrouw Yvonne hebben het na twee jaar nog steeds moeilijk met het overlijden van hun oudste dochter die omgekomen is in een verkeersongeval. Edwin geraakt er niet over en zoekt hulp. In overleg met de huisarts en een zelfhulpgroep wordt hij in een instelling geplaatst. De enige bezigheid die hem nog zint is het uitknippen van overlijdensberichten van kinderen die hij dan vervolgens op een stuk karton plakt. Elk weekend mag Edwin naar huis, maar dan begint de hel voor zijn echtgenote en zijn jongste dochter Sandra. Edwin wil het beste voor Sandra, zij is de enige die hem nog overeind houdt. Maar kinderen worden groot en vragen al eens iets leuks om te doen als ze jarig zijn.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Komkommer en kwel 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
We zijn getuige van de lotgevallen van het zesde leerjaar in een lagere school. Met zijn strenge juf, de saaie lessen die meestal uitmonden in ongecontroleerde chaos, voorbereiding op de plechtige communie, de eerste omzichtige voorlichting, de eerste vriendjes en vriendinnetjes, de keuzes die moeten gemaakt worden voor volgend jaar want ze staan hier op de drempel van het leven. Kortom, al de kleine kanten van het 'puber zijn' die wij allemaal zelf beleefd hebben op de gezegende leeftijd van 12 jaar. De rol van de kinderen wordt gespeeld door volwassenen wat de hele opzet erg leuk maakt.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Laat de beesten los 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Boerin Jet leeft en werkt op de boerderij met haar drie zonen en haar schoonvader. Door een trauma, opgelopen in hun jeugd toen hun vader voor hun ogen in de dorsmolen viel, hebben de zonen geen enkel benul van wat dit leven hen allemaal te bieden heeft. Daar moet verandering in komen. Zeker nu Jet door een pijnlijke rug geveld is, wordt vrouwvolk op de boerderij meer dan gewenst. Men zal een relatietherapeute aanspreken die het jachtinstinct van de mannen moet doen ontbranden. Alles wat een rok draagt wordt een potentiële prooi. Mia van het zangkoor, een Waals nichtje en iemand van Familiehulp passeren de dans. Zijn de vrouwen nog veilig op de boerderij nu de beesten los zijn...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Lang zal ze leven 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het is feest in psychiatrisch verzorgingstehuis 'Den Beiaard.' Leonie, een van de patiënten, wordt volgende week 100 jaar en dat zal gevierd worden. 
Omdat de burgemeester en nog enkele andere hoge pieten van de stad haar een feestelijk bezoek zullen brengen heeft de infrastructuur een lekje verf nodig. Mia en Cindy, beiden werknemers bij schilderwerken Bosmans, krijgen de opdracht om de klus in enkele dagen te klaren. Door een klein misverstand worden ze helaas voor patiënten aangezien. Er is geen ontkomen aan. 
Maar de 100-jarige Leonie heeft nog een laatste wens. Mia en Cindy zullen er alles aan doen om de wens van Leonie in vervulling te laten gaan. Hoe gaan beide dames dat probleem oplossen…? 
U ontdekt het in LANG ZAL ZE LEVEN…!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Les in liefde 

Komedie voor 7 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Vader en zoon Klitser runnen al jaren een bedrijfje dat (bijna) alles verkoopt. Het lot heeft hen niet gespaard. De echtgenote van vader Oscar is al een tijdje overleden en de vrouw van zoon Nico is het zondermeer bij hem afgebold. 
Omdat beide heren zakelijk nogal uitgeslapen zijn, maken ze winst. Die potten ze dan maar op. Want als ze genoeg gespaard hebben, willen ze een grote wereldreis maken. 
Helaas komt tante Cecil roet in het eten gooien en dagen er nog meer figuren op die geld en zelfs "de liefde" ruiken.
Decor: Een aftandse winkel met een kleine houten toonbank.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Love is in the air 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Bob en Sofie zijn een jong en ambitieus koppel dat graag kinderen wil. De moeder van Sofie woont al jaren in, is gelukkig en als iets niet in haar kraam past dan schakelt ze haar dochter wel in om haar doel te bereiken. Op een avond komt Piet, de flombayante vader van Bob, op de proppen met een probleem. Hij is door z'n vriendin op straat gezet en heeft bijgevolg voor deze nacht geen plaats om te slapen. Bob en Sofie zwichten op voorwaarde dat Piet zich aanpast aan de huisreglementen. Maar dat blijkt voor Piet moeilijker dan gedacht.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Lucas Lucas 

Komedie voor 8 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Stel, we zitten middenin een menselijk lichaam, en wel dat van een man. Kapitein Lucas Lucas regeert er met ijzeren hand over zijn onderdanen. We volgen de alledaagse beslommeringen van de cellen die verantwoordelijk zijn voor de hersenen, spieren, klieren, stofwisseling, zintuigen en andere organen. We pikken er één dag tussenuit, namelijk de dag dat hét lichaam voor de eerste keer een vrouw inviteert. En precies die dag breekt er bij de cellen een wilde staking uit. Lucas Lucas, die al jaren wacht op de komst van deze vrouw, zit met de handen in het haar. Het dreigt helemaal dramatisch te worden als een rode bloedcel valt voor de charmes van een witte bloedcel en bijgevolg wil overlopen. Beleef dit sensationeel en eclatant spektakel. Nog nooit was u van zo dichtbij betrokken bij het leven.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Mijne vent is nie content 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Matjeu (rijke klasse) en Fik (arme klasse) zijn twee onafscheidelijke vrienden die in hun vrije tijd samen gaan bowlen en daar ook gebruik van maken om een flinke trappist achterover te kappen. De ene heeft een zoon, de andere een dochter, en het klikt warempel tussen die twee. Op een dag komen ze weer eens thuis in benevelde toestand en staan ze voor een gesloten deur. Hun echtgenotes hebben onderling besloten om te ruilen. Maar dan ook alles: hun man, hun werk, hun auto, hun geld, hun kleren en zelfs hun naam. De heren staan voor een voldongen feit.
Maar er zit meer achter. De vrouwen beramen een plan om de heren eens goed op hun nummer te zetten. Zelfs de kinderen spelen het spel mee. Het wordt een regelrechte oorlog tussen beide klassen. Tot de heren het spelletje doorhebben en een tegenaanval plaatsen..., maar die maakt brokken die niet meer te lijmen zijn. Of toch...? 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Moderne meiden 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Edgar en Nellie vinden de tijd gekomen om, na jaren van hard werken, een beetje te gaan profiteren van het leven. Ze besluiten om een meid in dienst te nemen en plaatsen een advertentie in de krant. 
Ook hun dochter Vicky gaat ermee akkoord op voorwaarde dat het een meid zal zijn met een moderne visie. Dat zou misschien wel eens kunnen botsen met de conservatieve ideeën van haar ouders, maar dan moeten die zich maar een beetje aanpassen.
Er bieden zich twee kandidaten aan voor de job van ‘moderne meid.' Ze zullen beiden voor een week op proef meedraaien in het gezin en de beste zal mogen blijven.
Maar dat zou best wel eens oorlog kunnen opleveren, want ze kunnen allebei de boel aardig op stelten zetten.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Monneke uit de Lindenstraat 

Blijspel voor 3 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Monneke, die als clochard zijn vaste stek heeft gevonden in een ondergrondse parkeergarage, is gelukkig maar toch bevreesd omdat hij sinds enkele nachten geplaagd wordt door een rare droom. Als twee auto's met elkaar botsen en beide chauffeurs niet tot een consensus kunnen komen, is de rust helemaal weg. En alsof dat nog niet genoeg is, daagt er ook nog een secretaresse met haar baas op. Zij willen stiekem een vluggertje maken maar laten toevallig hun sleutels op het contact zitten en kunnen niet meer in hun auto. Dat is teveel drukte op korte periode voor Monneke.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Op droog zaad 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het is slecht gesteld met de kwaliteit van het mannelijk zaad in deze geïndustrialiseerde wereld. Dat ondervinden ook Connie en Leo, een gehuwd stel dat al enkele jaren alle moeite doet maar er niet in slaagt om Connie zwanger te krijgen. Op een dag wordt het Connie teveel. Ze wil Leo aan de deur zetten als er geen beweging komt in de zaak. Leo staat met de rug tegen de muur en stelt dan maar een kunstmatige bevruchting voor. Maar daar wil zij niks van weten. Zij wil het 'naturelle' houden. Kan Leo z'n beste vriend niet even langskomen om dat klusje te klaren?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pensen en Patatten

Komedie voor 3 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Juul en Lowie Van Tongerlo zijn twee broers die een kleine boerderij runnen op ambachtelijke manier. In het dagelijkse leven krijgen ze hulp van hun nicht die het huishoudelijk werk op zich neemt. De ene dag vlot het al wat beter dan de andere in de huiskamer, maar bij wijlen botst het fel. Meestal zitten de bezoekers daar voor iets tussen. Door een eerder toevallige ontdekking komt er plots heel wat animo op het erf.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Rare kwasten op jenever 

Komedie voor 4 dames + 6 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Het al wat oudere echtpaar Cannol betrekt een huurhuisje op het platteland. Ze genieten van de dagelijkse beslommeringen en leven voor een deel van het verkopen van gevonden en gekregen voorwerpen. Elke vorm van hygiëne is hen vreemd. Ze menen het niet zo proper wat betreft kleding en manieren maar...ze zijn gelukkig. Als ze het ook nog vertikken om hun huishuur te betalen maar daar tegenover toch elke financiële steun van het plaatselijke OCMW weigeren, is dat voor velen een raadsel. Niemand weet echter wat er achter de schermen gebeurt. Vanaf de dag dat ze nieuwe buren krijgen, spelen zich de meest vreemde toestanden af! Waarom brandt er bijna elke nacht licht bij het echtpaar Cannol...? En waar kan men de stank thuiswijzen die hier constant in de lucht hangt...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Spaghetti op mijn dak 

Komedie voor 2 dames + 2 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Leander, een gepensioneerd bediende, heeft een aardig centje gespaard voor zijn dochter, Claudine. Tegen de zin van zijn eigen vrouw, vindt hij het dan ook maar niks, dat Claudine zich verloofd heeft met Josepphe een stuntelige Italiaan. Het wordt hem pas echt teveel als ze met hem wil trouwen. Leander voelt zijn imperium wankelen. Dat is het moment voor Leander om, hoe dan ook, alles te ondernemen zodat zijn dochter van dit huwelijk af zou zien. Leander is fantasierijk en kunstvaardig genoeg om allerhande middeltjes te bedenken en uit te voeren om hen van dit huwelijk te doen afzien.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

U kijkt toch ook? 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Drie zussen brengen met hun echtgenoten een weekendje door in een chalet in de Ardennen. Ze hebben alle drie wel een eigen reden om hun man te vermoorden. Onder impuls van de oudste zus zullen ze de mannen laten verdwalen in de bossen. Maar een lichtzinnige buurvrouw gooit roet in het eten. Als de heren een gaatje in de muur boren zijn ze met geen stokken meer uit de chalet te krijgen. Hoe gaan de vrouwen dit oplossen...?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vals plat 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Achiel en Marie hebben twee dochters. Dat Achiel walgt van alles wat met auto's te maken heeft, is voor z'n medebewoners een groot probleem. Maar meer nog voor de bezoekers, want zij moeten telkens op tweehonderd meter van het huis hun auto parkeren en door weer en wind te voet verder de heuvel op. Iedereen is het erover eens dat hier dringend verandering in moet komen, maar Achiel bezwijkt niet. De mensen in zijn omgeving weten echter niet dat Achiel kampt met vitaliteitsproblemen. Stiekem schakelt hij z'n vriend Karel in, een gebuisde apotheker, die als hobby experimenteert met preparaten voor duivenmelkers en wielrenners. De volgende morgen staat Achiel op met de uiterlijke kenmerken van een vrouw...!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ze zeggen dat ik zot ben 

Komedie voor 7 dames + 2 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
De arrogante Dokter Peekes is een succesvolle neuroloog in een ziekenhuis. Om het menselijk brein nog meer te analyseren wil hij er nieuwe clandestiene testen uitvoeren op enkele patiënten die lijden aan een psychische stoornis. Nu nog de patiënten vinden en het grote werk kan beginnen.
Hij krijgt een aanbod van Ilse Sprot, zijn vriendin bij de bridgeclub die tevens directrice is van een psychiatrische instelling. Zij zal de dokter drie patiënten leveren. Gevaar op falen is er niet, want deze proefkonijnen zijn toch al afgeschreven voor de buitenwereld.
Helaas zijn de drie patiënten geen watjes, waardoor alles niet volgens plan verloopt.
Er komt zelfs hulp van boven en een onhandige loodgieter komt ook nog zijn duit in het zakje doen.
Decor: ziekenhuiskamer met drie bedden
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Zorba de kriek 

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs

Korte inhoud:
Jerry De Kriek is nog maar twee maanden met brugpensioen als hij z'n hond moet begraven. Aangegrepen door het verlies van z'n trouwe viervoeter, dreigt Jerry er geestelijk onderdoor te gaan. Op enige steun van vrouw en kinderen moet hij ook niet rekenen, want die hebben zo hun eigen problemen. Als Jerry nog dieper dreigt weg te zakken en zelfs weigert om dit jaar mee op vakantie naar Griekenland te gaan, vinden z'n huisgenoten dat de tijd aangebroken is om aan de alarmbel te trekken. Ze ondernemen een laatste poging om Jerry weer op het juiste pad te krijgen en gaan daarbij wel erg drastisch te werk. Het wordt alles of niks...!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst