Brochette special 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Nester Kempens

Korte inhoud:
Erna en Willy Vanuytsel wonen met hun twee dochters in een rustige buurt waar het aangenaam genieten is tussen het vele groen. Het aanpalend huis staat leeg, de vakantie begint en het is mooi weer. Wat wil een mens nog meer?
Omstreeks die periode schrijft de gemeente een wedstrijd uit om een brakke lap grond om te toveren tot een uniek eco-project. Erna wil meedingen naar de eerste prijs en beslist tegelijkertijd dat het hele gezin “Back To Basics” gaat leven. Het eerste protest van de kinderen wordt opgelost met de mantel der liefde en Erna begint aan haar levenswerk.
Veel eerder dan voorzien dagen de nieuwe buren op. Helaas zijn ze van marginaal allooi waardoor de behaaglijke sfeer zienderogen verandert. De filosofie van beide gezinnen staat lijnrecht tegenover elkaar. Spanningen kunnen niet uitblijven en de messen worden in beide kampen geslepen. Maar dan gebeurt er iets wat niemand ooit had durven denken…!

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  Caviaar 

Komedie (eenakter) voor 3 dames + 2 heren door Nester Kempens

Korte inhoud:
Het koppel Tanja en Huub hebben hun buren beloofd dat zij hun brievenbus zullen ledigen terwijl ze een week met vakantie zijn. Helaas gebeurt er die week iets met het huisdier van de buren. Maar slim als ze zijn wordt dit al snel opgelost met de hulp van hun dochter Wendy.
Als er dan ook nog een vreemd pakketje tussen de post steekt wordt het de nieuwsgierige Huub echt teveel en wil hij per se weten wat er in het postpakket zit. Hij gaat op onderzoek, maar misschien had hij dat beter niet gedaan…!
Decor: Een huiskamer.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst