Kempens Nester en Viccy Frie 

Contact en info:
E-mail:
[email protected]
Website: http://frienester.wordpress.com

Nieuw!!!!

Op dood spoor 

Komedie voor 6 dames + 1 heer door Nester Kempens en Frie Viccy 

Korte inhoud: 

De relatie tussen het gehuwde koppel Angeliek en Joeri hangt aan een zijden draadje. Door enkele financiële blunders en het ontslag van Joeri zijn ze in een uitzichtloze situatie beland. Een zware last om te dragen, zeker voor Angeliek met haar ingebeelde reuma. Ze zien maar één oplossing en dat is in alle stilte deze aardbol verlaten. Maar zelfs op een treinspoor blijkt dat niet zomaar op wieltjes te lopen. Wordt hun plan gedwarsboomd als de eerste trein al halt houdt op enkele tientallen meters van het koppel? En wat als ze ontdekken dat ze thuis hun hondje eenzaam achter hebben gelaten en dan nog zonder eten? Ze willen hun dwaas plan uiteindelijk afblazen en liefst nog voor deze netelige situatie volledig ontaardt. Maar dan blijkt dat hun hachelijke toestand plots 
 onomkeerbaar geworden is. Of zorgen enkele olijke passanten nog voor de redding…? 

 

Uitgegeven bij ALMO 

Nieuw!!!!

De mosselbrigade

Komedie voor 6 dames + 3 heren door Frie Viccy en Nester Kempens

Korte inhoud:

Nellie en Vera Van Mossel zijn twee zussen die nog single zijn. Hun beide ouders, die jarenlang een mosselwinkel uitbaatten, zijn inmiddels overleden. Van de geneugten des levens hebben beide zussen nog nooit geproefd, omdat hun enige bezigheid, van ’s morgens tot ’s avonds, het reinigen van mosselen was. Omdat de mosselen hen na al die jaren stilaan de oren uitkomen, hebben ze besloten om een nieuwe zaak op te starten en wel een verzorgingscentrum voor huisdieren. Vera heeft helaas nog één foutje gemaakt: toen hun winkel al gesloten was, heeft ze nog 100 kg mosselen besteld bij een groothandelaar en die zit hen nu achter hun veren, omdat ze weigeren die laatste levering te betalen.

We beleven de opening en de daarop volgende dagen van hun nieuwe zaak. Beginnersfoutjes hadden ze wel verwacht, maar dergelijke chaotische toestanden niet.

 

Uitgegeven bij ALMO

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Kiezen of delen 

Genre: Komedie
Voor: 6 dames, 3 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Ergens in een Vlaams dorp is alles in gereedheid gebracht voor de verkiezingen van de gemeenteraad plus provincieraad. Al jaren gaan deze verkiezingen door in het voor iedereen bekend “kleuterschooltje”, daar waar ook dit jaar door werklieden van de gemeente alles in gereedheid werd gebracht voor een degelijk geordend stembureau.
Zoals bij elke verkiezing werd ook deze keer Gentil Van Looveren aangesteld als voorzitter van het stembureau en het is hij die een secretaris moet kiezen en z’n bijzitters een rol moet geven waardoor de vlam al meteen in de pan slaat.
Nog voor de deuren officieel opengaan dient zich al een eerste probleem aan: een gordijn van een stemhokje weigert dienst. Leon, de klusjesman van de gemeente, wordt opgeroepen om dit probleem op te lossen.
Buiten de voorzitter met z’n bijzitters daagt er helaas geen enkele kiezer op. Hoe is dat toch mogelijk…?

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De eerste viool 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Net voor hun werkdag erop zit, krijgen de drie poetsvrouwen Wendy, Kim en Nora nog een dringende opdracht van hun werkgever: Ze moeten onmiddellijk gaan poetsen in café 'De eerste viool.' Helaas zitten ze daar met een probleem, maar dat kan met een beetje goede wil opgelost worden.
Wat eerst een klusje van niks bleek te zijn, neemt buitensporige proporties aan als er onverwachte klanten opdagen.
Geven de poetsvrouwen er de brui aan of spelen ze het spel mee?
Decor: een bar

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De pijp uit 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Irma, Evelyne en Liesbeth zijn drie ongetrouwde zussen wiens ouders onlangs overleden zijn. Ze hebben het werk op de boerderij overgenomen en maken er een gewoonte van om dagelijks met de tractor het graf van hun ouders te bezoeken en dan er maar meteen ook een picknick aan te koppelen. Veel last van andere bezoekers hebben ze op het kerkhof niet. Ze ontmoeten er enkel de bejaarde Juul die elke dag een boeketje bloemen op de grafsteen van z’n overleden Trieneke komt leggen.
Als op een dag twee vrienden van Juul opdagen wordt de rust op het kerkhof danig verstoord. Er wordt al eens een scheve opmerking gemaakt, maar de dames laten zich niet zomaar inpakken en gaan zelfs in de tegenaanval. Het wordt zelfs zo erg dat de grafdelver tussenbeide moet komen, al dan niet met hulp van Frieda de police.
En zijn de doden die hier begraven liggen wel ècht dood…? Dit en nog veel meer komt u te weten in “DE PIJP UIT."

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Een meid uit de duizend 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 6 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Betty en Stef zijn bijna tien jaar getrouwd. Zij bouwt een carrière uit in de modewereld en hij is verzekeringsagent.
In de weinige tijd die ze samen doorbrengen wordt er meestal gekibbeld. Tot de dag dat Stef iets vreemds ontdekt in de handtas van Betty. Zijn eerste vermoeden is dat zij een minnaar heeft.
Stef gaat stiekem op onderzoek en schuwt geen enkele methode tot hij de dader te stekken heeft. Hij schakelt zelfs vrienden en kennissen in om achter de waarheid te komen.
Maar zal hij die ooit vinden...?
Decor: Een appartement.

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Het dak gaat eraf 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames + 4 heren (tot 5 dames + 7 heren)
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Drie dagen voor de grote barbecue op het marktplein staan de twee dakwerkers Lou en Swa voor een dilemma, als drie studenten plotseling hun werkterrein inpalmen.
De studenten willen actie voeren tegen de algemene onderdrukking en tegen de door de overheid opgelegde normen van hun vrijheid. Ze pikken het niet langer dat hun toekomst gehypothekeerd wordt door de politiek.
Lou en Swa sluiten zich maar al te graag aan bij de actie. Lang zal de strijd echter niet duren want de burgemeester trommelt z’n beste agenten op om het protest met harde hand te elimineren. Maar de actievoerders staan niet alleen. Er dagen nog meer rare figuren op die iets te vertellen hebben aan deze wereld.
Decor: een plat dak van een rijwoning

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Hotel Fantasia 

Genre: Komedie
Voor: 7 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Elly en Manu runnen samen met hun kok Lies en ober Rafke een banaal hotel op het platteland. Echt veel valt er niet te beleven en dat merken ook de klanten want ze blijven gewoon weg. Als er niet snel iets ondernomen wordt dreigt een faillissement.
Ze steken de koppen een laatste keer bijeen en besluiten te investeren om van hun hotel een gezellige locatie te maken waar iedereen z’n wildste fantasie en spannende dromen kan beleven. Het enthousiasme wakkert aan. Een nieuw interieur en een nieuwe naam voor het hotel zullen alvast bijdragen tot een buitengewoon succes, zo hopen ze althans.
Wordt HOTEL FANTASIA een schot in de roos…?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Met drie op de richel 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Staf Van Opstal is zes maanden geleden met pensioen gegaan. Het meeste van zijn tijd brengt hij door in z’n oude chalet waar z’n opdringerige echtgenote hem zeker niet lastig kan vallen en waar hij rustig kan nadenken over de dinges des levens.
Omdat Staf helemaal geen hobby’s heeft brengt die rust hem echter geen voldoening. Zijn verdere leven dreigt een saaie boel te worden en vooraleer weg te glijden in een wereld van depressie nodigt hij z’n twee beste vrienden uit. Samen besluiten ze om hier iets aan te doen en terug wat leven in de boerderij te brengen. Wat hun plannen zijn? Och, alles kan en mag, want wat hebben zij immers te verliezen op hun leeftijd?
Decor: oude chalet

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Onder vrienden 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend

Korte inhoud:
Christa en haar man Oscar hebben drie dochters. Sinds Oscar deeltijds werkt steekt hij thuis geen hand meer uit.
Z’n dagindeling: ontbijten, gazet lezen, teletekst, voormiddagdutje, middageten, siësta en dan tv-kijken tot het laatste beeldje. Christa is er niet meer over te spreken.
Op alles en iedereen heeft Oscar negatieve commentaar en dat zint de rest van het gezin niet meer.
Julien, de vrijgezel – melkboer is zowat de enige waarmee Oscar overweg kan.
Wat niemand weet is dat Christa stiekem een verhouding heeft met die Julien. Maar als die op een dag komt zeggen dat hij ophoudt met zijn melktoer en daardoor in een zwart gat dreigt te vallen, vangt Oscar z’n vriend Julien op.
Die moet eens dringend op zoek gaan naar een vrouw. Maar hoe moet de klunzige Julien dat doen? Dat zal volgens Oscar snel opgelost zijn. Hij biedt zijn echtgenote Christa aan om Julien in te luiden in de liefde.
Er worden echter nog meer plannen gesmeed ten huize. Christa en haar dochters besluiten om Oscar te laten verdwijnen door dé perfecte moord. Maar wie gaat die uitvoeren? Ze plaatsen de melkboer voor een dilemma: kan hij de moord op Oscar plegen…?
Decor: klassieke huiskamer

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst