Jover.SK

Contact en info:
Adres:
Romain Maesstraat 4 - 8490 Zerkegem (Jabbeke)
Tel: 0470/78.61.17
E-mail: jover.toneelscripts.sk@gmail.com
Website: www.jover-toneelscripts.be

Nieuw!!!!

Geldzonde

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Jover SK
Korte inhoud:
Nathalie en Dimitri zijn een gehuwd stel. Dimitri is een industriële Ingenieur, Nathalie daarentegen runt zelfstandig een krantenwinkel.
Die draait echter niet zoals verwacht, waardoor Nathalie verplicht wordt een bijverdienste aan te nemen en wat voor één. Wekelijks komen er een man en een vrouw over de vloer. Op het eerste zicht niet erg, maar schijn bedriegt.
Vandaag komen de ouders van Dimitri (Janine en Danny) op visite. Vandaag is het geldzonde, waardoor het uitzonderlijk druk wordt voor Nathalie. Ze moet gaan schipperen tussen haar klanten, haar man, haar vriendin, haar schoonouders en op de koop toe een inspecteur van het FAVV. Vanessa, de vriendin van Nathalie, wordt ongewild poetsvrouw, Willy wordt klusjesman en broer van Nathalie of is hij de broer van Andrea? Als Dimitri thuiskomt, is de vraag:  komt Nathalie er zonder kleerscheuren vanaf?

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Bollen of rollen

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Jover SK
Korte inhoud:
Danny komt na een zwaar ongeval met zijn wagen in een rolstoel terecht. Na weken ziekenhuis en revalidatie komt hij terug thuis. Tijdens zijn revalidatie leerde hij Janine een therapeute kennen. De therapeute Janine is een oude schoolvriendin van Veerle, de vrouw van Danny. Janine is gehuwd met Chris, die Janine soms eens bezoekje brengt terwijl ze bij haar patiënten aan het werk is. Na het ongeval kan Danny verder thuis revalideren. Bij de thuiskomst van Danny, loopt het niet zoals Veerle verwacht had. Net nu ze eens kunnen bijpraten worden de gesprekken steeds verstoord door drie bemoeizuchtige buurvrouwen en de wat seniele buurman Fré. Omdat de buurman meer bij Veerle en Danny zit dan in zijn eigen huis, komt zijn vrouw Dolly te pas en te onpas bij wie ….? Inderdaad …… bij de buren. Dan hebben we nog de twee andere buurvrouwen, Lena en Gerda. Komen er zaken aan het rollen of mogen ze het allemaal afbollen?

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Mijnheer de president gaat (niet) naar Botswalla

Komedie voor 6 dames + 4 heren door Jover SK
Korte inhoud:
België heeft niet langer een koningshuis en daarom werd Roger Verschueren tot President verkozen, waarom? Dat is de vraag, want de nieuwe President kent niets van de actualiteit, laat staan van politiek en weet al helemaal niet wie het in het buitenland voor het zeggen heeft en op de koop toe hoort hij niet goed of is dat schijn? Hij wordt bijgestaan door adviseurs en ministers, omwille van besparingen moet de buitenlandminister ook de opdracht van bodyguard op zich nemen. De President moet zich voorbereiden op een wereldreis, want hij is de belangrijkste President van de wereld geworden. Hoe lopen de voorbereidingen en zal Roger Verschueren de job wel aankunnen? En wat is er aan de hand in Botswalla?

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO

3 flikken in Costa Rica 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 6 heren of 4 dames, 7 heren of 6 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
4 bevriende koppels huren via internet een huisje aan de baai van Costa Rica.
De koppels zijn al jaren bevriend en willen nu wel eens testen hoe dat op vakantie zou zijn. Bij hun aankomst blijkt het huisje al bewoond te zijn door een ander koppel, een dubbele boeking dus. Uit noodzaak dienen de bevriende koppels toch in te trekken bij het andere koppel, die zich al in het vakantiehuisje installeerden. Al snel komen de verborgen karaktertrekjes boven en komen we te weten dat er iemand of meerdere personen van het gezelschap meewerken aan een drugstrafiek. In het verhuurcontract van de huisbaas (een Hollander met naam Henk) staat dat zijn klusjesvrouw regelmatig mag binnenkomen, om te kijken of iedereen zich aan de regels houd. Wat hangt er allemaal in de lucht en komen we te weten wie er allemaal een geheim heeft?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Afbetaald 

Genre: Komedie
Voor: 6 dames, 5 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Het gezin Pauwels kocht een loft in Brugge, ze worden al een jaartje ouder en zijn de fermette waar ze in wonen meer dan moe. Na 30 jaar is het huis afbetaald en zijn ze toe aan iets nieuws. Claire Pauwels werkt nog terwijl haar man Guido op pensioen is. Claire hoorde in het journaal dat de fermettes van toen niet meer vlot van de hand gaan en daarom wil ze haar fermette zo snel mogelijk verkopen. Ze vindt er niets beter op dan haar eigen kinderen en schoonkinderen in badjassen in de slaapkamers te leggen, omdat dit volgens haar beter zal aanslaan om het huis te verkopen. Uitgerekend Thibauts ouders (vriend van de dochter des huizes), mijnheer en mevrouw Stalen, komen de woning bezichtigen onder begeleiding van vastgoedmakelaarster Doris. De rondleiding van het huis wordt op de koop toe nog eens verstoord door buurman José en wie is Mien?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Agnes komt inwonen 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 5 heren
Duur: 90 minuten 


Korte inhoud:
Victor en Pauline zijn gelukkig getrouwd, ze hebben géén kinderen maar wel een goed draaiende schrijnwerkerszaak en één goede werkkracht in dienst met name Jean-Popol. Ze gaan op zoek naar een extra werkkracht om de nieuwe villa van de burgemeester te bouwen. Eveneens hebben ze een goed contact met de postbode Pros. Wanneer Victor en Pauline op het punt staan de sollicitaties aan te vangen, krijgen ze een telefoontje van Agnes, de moeder van Pauline. Wat Pauline en Victor niet weten, is dat Agnes er een jonge liefde Dieter op na houd en hoe zal Conny de kuisvrouw daarop reageren? Gerard is hun eerste sollicitant, althans dat denken ze en waarvoor komt Louise solliciteren? Kunnen Victor en Pauline verder met hun zaak of moeten ze kiezen voor Agnes de moeder van Pauline en haar jongere vriend?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De Butler en de meid 

Genre: Komedie
Voor: 3 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Nestor en Madeleine zijn reeds vele jaren tewerkgesteld als butler en meid bij de familie Paphuizen. Ze kennen dus het hele reilen en zeilen van de familie. De butler en de meid voelen zich na alle jaren van inzet ondergewaardeerd en zetten dan ook een plan op om in de schatkist van het gezin in te breken. Josephine (vrouw des huizes) en Charlotte ( haar zus) zijn twee handen op één buik, daarentegen zijn de schoonbroers Valére en André water en vuur, tot er plots een dame zich komt aanbieden om Madeleine te vervangen wegens ziekte. Daar Valére en Josephine géén kinderen hebben, vragen ze aan de notaris om al hun bezittingen te beschrijven en toe te kennen wanneer beiden komen te sterven. Worden de schoonbroers vrienden, wat met de bezittingen van het koppel, worden die aan de zus van Josephine toevertrouwd of zijn het de butler en de meid die van het kapitaal willen genieten?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De Geest van oma 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Oma is reeds 6 jaar overleden, haar geest dwaalt sindsdien nog steeds rond in haar woning. Het huis is ondertussen overgenomen door haar schoondochter Mathilde en zoon Dominique. Het koppel heeft ook twee kinderen, Marie en Jean. Marie is gehuwd met Victor, Jean is nog inwonende bij zijn ouders en kan zijn verdriet van oma haar overlijden nog steeds niet verwerken . Op een dag kan Jean terug contact maken met zijn oma. Omdat de ouders hem niet geloven en de buren Bert en Vanessa hem voor zot verklaren, vragen ze een spirituele dame om na te gaan of Jean al dan niet de waarheid spreekt. Zal de spirituele dame Jean gelijk geven en komen er zaken boven water die het daglicht niet mogen zien?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
De Getrouwde Vrijgezel 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 4 heren, + 2 naar keuze
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Hans Debaene is een gehuwde man, die na en tijdens zijn werkuren meer in zijn stamcafé vertoeft dan dat hij thuis bij zijn vrouw Veronique is . Het gaat zelfs zo ver, dat hij voor zijn werk afspraken maakt in het café. Veronique vermoed dat haar man vreemd gaat en start een onderzoek. Ze ondervind al snel dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Daarom schakelt ze haar collega’s Joke en Annelies in, zo wil ze samen met haar collega’s haar man in de val lokken. Uit onverwachte hoek krijgen ze steun van de voetbalvrienden van Hans. (Piet en Jeroen). De uitbaatster van café De zure pruim Doris, probeert dieven te ontmaskeren die in alle horecazaken toiletpapier stelen en ondertussen ook nog eens het onderzoek tussen Hans en Veronique in goede banen te lijden. Gaat Hans met een ander en lossen de collega’s van Veronique en de vrienden van Hans de zaak op?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Lola Personata 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren, X figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een populaire zangeres “Lola Personata” komt ’s avonds aan op hotel. Ze moet haar kunnen concentreren op haar nieuwe tournee die ze binnenkort start. Bij aankomst in het hotel moet ze diezelfde avond nog naar een benefiet. De zangeres is gehuwd met Martin Loontjes. Lola heeft haar eigen vast personeel waaronder, een manager, een styliste, een bodyguard en een chauffeur. Zo wil ze telkens door dezelfde mensen bediend worden. Haar Manager Johny Plaat is niet echt haar beste vriend, maar hij is een noodzaak….. Enkel met haar bodyguard verloopt alles op wieltjes. Het hotel heeft een manager, een kamermeisje en een kokkin. Tijdens het benefiet gebeurt er van alles waarvan Lola beter niet vanaf weet. Is Lola haar man op de hoogte van haar nieuwe tournee? Wat is er zo speciaal aan de manager en wat gebeurt er allemaal op het balkon? Wie wordt er de dood in gejaagd of was dit alles maar een droom?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Toyboy 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Ruben woont samen met Sofie in een appartement te Brugge, geldschieters van dienst zijn Ruben zijn ouders César Betweter en Trees Betweter. Beiden gekende politici in Vlaanderen. Ruben verliest zijn werk op een nogal ongemakkelijke manier. Zijn beste vriend Jonas helpt hem zoeken naar een andere job, ondertussen geeft zijn vriendin Isabel raad aan Sofie over bevallingen. Ruben moet snel een nieuwe job vinden, voor zijn ouders het te weten komen. Op de koop toe wordt Ruben binnenkort papa. Naast Ruben en Sofie woont buurvrouw Simone, Simone zette een advertentie in de krant maar wat voor een advertentie. Slechte raad van Jonas blijft niet lang uit. Wat komt de bovenbuur Daniël doen en hoe komt het dat de vader van Ruben Simone zo goed kent? Wat Terry komt doen en wie ze is, komen we later te weten. Kan Ruben zijn eigen boontjes doppen of is hij toch nog afhankelijk van mama en papa?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Als de vrouw van huis is 

Genre: Klucht
Voor: 4 dames, 5 heren
Duur: 90 minuten 


Korte inhoud:
Francine de buurvrouw en beste vriendin van Arlette wint een vliegtuigreis naar Benidorm, Arlette wordt gevraagd om mee te gaan maar ze moeten diezelfde dag nog vertrekken. Ook Gerda de bemoeizuchtige buurvrouw won dezelfde reis, wanneer Paul op de hoogte is van de reis richt hij een feestje in voor zijn buurman en collega’s. Kan het feestje doorgaan en is Arlette wel op reis? Of bezorgt ze Paul de schrik van zijn leven?

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Boerenkronkels 

Genre: Klucht
Voor: 3 dames, 4 heren, + 2 naar keuze
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Dokter Jan Boer Jan moet op huisbezoek bij Boer Maurice en Boerin Odette. Maurice voelt zich niet goed in het hoofd maar ook zoon Karel doet plots eigenaardig. Na het eerste huisbezoek van de dokter moet hij al snel terugkomen na een ongeval in de stallen. Wat een regelmatige opvolging van de dokter vraagt. Amedeo de zoon van de dokter komt mee op huisbezoek, omdat hij stage volgt bij zijn vader. Dochterlief Jasmine denkt in Amedeo de prins op het witte paard te zien, ook Karel denkt zijn prins te zien. Alsof dat nog niet genoeg is komen er nog twee inspecteurs van het Ministerie van dierenwelzijn op bezoek. Opa (de vader) of oma (moeder) van Maurice woont in bij het gezin. Wie stuurde de inspecteurs? Wie wordt aan wie gekoppeld en is opa of oma wel dement?
Ofwel speelt men het stuk met opa ofwel speelt men het stuk met een oma!

Uitgegeven bij: Almo
Beschikbaar in de digitale uitleendienst