Joske ziet het zitten

Blijspel voor 7 dames + 4 heren door Luc Kerkhofs  (dubbelrollen mogelijk) 

Korte inhoud:
Naar jaarlijkse gewoonte trekt Zjang Poppe z’n kostuum van paashaas weer aan om de buurtkinderen een onvergetelijk moment te bezorgen.
Maar al bij het naar buiten gaan wordt hij omver geknald door een auto. Meer dan wat blauwe plekken heeft Zjang niet, behalve dan dat er iets geraakt is in z’n kop.
Hij waant zich plots terug in zijn jeugd toen iedereen hem nog “Joske” noemde. Dikke problemen voor zijn echtgenote Micheline. Hoe ver kan zij het tolereren als “Joske” constant de heleboel op stelten zet? Volgens de dokter zal Zjang spoedig genezen, maar Zjang speelt het spel verder. Het komt hem immers goed uit dat iedereen hem vertroetelt net nu tante nonneke op bezoek is. Als de verstrooide bestuurster van het accident zich meldt blijkt dat zij Zjang vrij goed kent. Zit hier meer achter?
Nog meer problemen, zijn dochter wil haar toekomstige schoonouders uitnodigen voor een diner. Heeft dat feestje kans op slagen met iemand als “Joske” in de buurt, want hij durft praten over dingen waar een volwassene liever over zwijgt?