Houben Frederik

Contact en info:
Adres:
Acaciastraat 36, 3560 Lummen
E-mail:
[email protected]
Website:
https://sites.google.com/site/devierdewand
Gsm:
0486 98 40 18

Nieuw!!!!

Laisse-moi! 

Tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Frederik Houben en Karine Ruttens 

Korte inhoud: 

Jos en Roza gaan op reis. Met de mobilhome naar de camping in Frankrijk. Hun reis langs de route nationale, tolwegen en aires verloopt niet zonder slag of stoot. 

Zoon Sammie en dochter Kelly zijn niet mee op reis, maar zijn wel één van de vele gespreksonderwerpen, naast Andouillette, Moezelwijn en de trouwjurk van Roza. 

Op de terugreis lijkt de toekomst toch niet zo zeker te zijn als eerst gedacht. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Nieuw!!!!

Bende amateurs! 

Blijspel voor 4 dames + 3 heren vertaald door Frederik Houben 

(origineel: ‘A bunch of Amateurs’ door Ian Hislop en Nick Newman)
Korte inhoud:
Een amateur toneelgezelschap in financiële nood huurt een Hollywood-acteur in om extra publiek te lokken. Enter Jefferson Steel, verlopen actieheld en B-acteur, die denkt dat hij Koning Lear mag spelen bij een hoog aangeschreven theatergezelschap. Groot is zijn verbazing als hij merkt dat hij moet spelen met een bende amateurs.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

August: Osage County 

Toneelspel voor 7 dames + 6 heren vertaald door Frederik Houben 

(Origineel door Tracy Letts) 

Korte inhoud: 

Vanwege familieomstandigheden keren de drie zussen Weston terug naar hun ouderlijk huis op het platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op, niet in de laatste plaats dankzij de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve, aan pillen verslaafde moeder. Al snel wordt duidelijk: deze keer blijft geen jeugdtrauma onberoerd, is geen geheim meer veilig en ontsnapt niemand aan de wurgende greep van de moederliefde. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De bij

Toneelspel voor 5 spelers vertaald door Frederik Houben

(Origineel: The bee door Hideki Noda & Colin Teevan)

Korte inhoud:

Wat zou je doen indien je vrouw en kind als gijzelaars zouden vastgehouden worden? Het ziet ernaar uit dat de enige optie voor Mr. Ido erin bestaat om zijn lot te aanvaarden. Belegerd door camera's en reporters, wil de wereld weten hoe hij zich voelt. Maar omdat zijn eigen tragedie op het scherm wordt uitgesmeerd, beslist Ido de leiding in handen te nemen. Weigerend om het slachtoffer te spelen, gaat hij op zoek naar bittere wraak. In een zwaar beladen, tragische satire, vraagt De Bij wat er gebeurt wanneer het slachtoffer de aanvaller wordt, de zwakke sterk en de bewaker bewaakt wordt.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De burgerwacht

Toneelspel voor 4 dames + 4 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: Neighbourhood watch door Alan Ayckbourn)

Korte inhoud:

Martin en Hilda Massie, broer en zus, delen een huis en een rustig, Christelijk bestaan in de Bluebell Hill woonwijk. Een jonge indringer in hun achtertuin verstoort de rust echter danig. De MAsiesm en hun buren gaan over tot actie; samen starten ze een burgerwacht. Maar na een nieuwe, gewelddaad tegen de tuinkabouter gaa de zaken pas echt aan het rollen. Alleen wordt het bewaken van de buurt bemoeilijkt door de onderlinge overspelige relateis van de buurtbewoners. Het plan begint met de beste intenties, maar mond uit in chaos en geweld.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gethsemane

Drama voor 4 dames + 5 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel door David Hare)

Korte inhoud:

Ooit was het mogelijk om goed te doen door zelf goed te zijn. Tegenwoordig is de enige manier om goed te doen, schrander te zijn. Niets is belangrijker voor een moderne politieke partij dan fondsen te verzamelen. Maar de waarden van de donors kunnen niet altijd overeen komen met de overtuigingen van de partij. En een familie schandaal binnen het kabinet heeft het potentieel om zowel de sponsors als de uitgevers van geld in complete chaos te storten. Dit rijkelijk gefantaseerd samenspel over het Brits openbaar leven werpt een blik op de zakenwereld, de media en de politiek die nu verweven zijn tot niemands voordeel, want in een wereld zonder vergeving, gaat het ene personage na het andere langs Gethsemane.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Helmet (Pots)

Toneelspel voor 2 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel door Douglas Maxwell)

Korte inhoud:

Het leven van Helmet draait rond computerspelletjes. Wanneer hij even niet op zijn console speelt, kan je hem vinden in the Zone, een games shop, die net failliet is gegaan. Sal, de eigenaar van the Zone, vraagt zich vertwijfeld af waar het fout is gegaan. De winkel is de gevangenis van Sal, maar de hemel voor Church. Naarmate ze elkaar beter leren kennen, wordt het duidelijk dat Helmet een geheim heeft dat voor beiden nefaste gevolgen kan hebben. Helmet is net zoals een computerspelletje opgebouwd in levels waarbij elk personage drie levens heeft.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het land van de tijgers

Toneelspel voor 8 dames + 9 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: Tiger Country door Nine Raine)

Korte inhoud:

Het leven in een ziekenhuis. Bedden worden binnengereden, activiteiten worden gejaagder naarmate de situatie en activiteiten. Niet enkel de ziekenhuiskamer, maar ook het operatiekwartier, de afdeling cardiologie, de spoeddienst, afdeling urologie, de ontspanningsruimte van de artsen, bureau van de stafleden, de dokterslounge, de verpleegafdeling en de reanimatieruimte komen in beeld. Kortom: het leven in een ziekenhuis in 'het land van de tijgers.'

Het decor is best zo minimaal mogelijk met centraal 2 klapdeuren. Bijna alles in het ziekenhuis is op wieltjes en kan het podium opgereden worden indien nodig.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Onder de gordel

Absurde komedie voor 3 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: Below the belt door Richard Dresser)

Korte inhoud:

Een absurd stuk over drie mannen die tegen wil en dank met elkaar opgescheept zitten in een team van controleurs, in een fabriek van een mysterieuze multinational in een ver land. Merkin is de op macht beluste baas, Hanrahan de gekwelde middenmanager en Dobbitt de verontrustend enthousiaste nieuwkomer. Weg van hun gezinnen en geïsoleerd van hun andere collega's zijn ze volledig afhankelijk van elkaar. Hun competitiedrang is even sterk als hun nood aan sociaal contact, en ze bewaken hun terrein met achterbakse strategieën en psychologische oorlogsvoering. Het stuk gaat over eenzaamheid en de diepe existentiële kleinzieligheid van de mannen in hun poging om samen te werken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pubquiz is life

Komedie voor 5 dames + 3 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel door Richard Bean)

Korte inhoud:

Mark, een soldaat die net terug is van een opdracht in Afghanistan, wordt lid van een café kwisteam dat steeds verliest. Het team bestaat uit Mark (favoriet onderwerp: manieren om iemand te doden met de blote hand), Woody (favoriet onderwerp: hallucinogene drugs) en Bunny (favoriet onderwerp: de containerisatie van de dokken). Wat ze nodig hebben is een beetje klasse, een beetje kunstgeschiedenis, een beetje literatuur, in de vorm van een chique en sexy vrouw. Melissa is naar de stad gekomen om ze te hernieuwen. Misschien is zij de dosis Viagra die dit speciale kwisteam nodig heeft. Een dodelijke zwarte komedie, met teveel vragen en allemaal foute antwoorden.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Tot aan het gaatje

Klucht voor 3 dames + 3 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: Fox on the Fairway door Ken Ludwig)

Korte inhoud:

Een eerbetoon aan de grote Britse kluchten van de jaren '30 en '40. Een hilarisch verhaal dat de draak steekt met de deftige leden van een privé country club. Barstensvol vergissingen, misverstanden, dichtslaande deuren, liefdesverklaringen, ... het tempo ligt hoog, de schwung doet denken aan de Marx Brothers-films. Een knotsgek avontuur over liefde, het leven en het eeuwige verlangen van mannen naar... golf.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vliegen

Zwarte komedie voor 3 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: Flies door Oliver Lansley)

Korte inhoud:

Sommige mensen hebben schrik in kleine ruimtes, zijn bang voor haaien, enzovoort. Dennis echter is bang van… vliegen. Hij probeert van zijn fobie voor deze kleine insecten af te geraken en besluit om naar Antarctica te vliegen. Het lijkt of hij het gevecht uiteindelijk wint, maar als de avond valt, vraagt hij zich af wat dat gezoem achter die gesloten deur wel zou kunnen zijn…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Volledig verdwijnen en nooit meer teruggevonden worden – hoe doe je dat?

Komedie voor 3 dames + 2 heren vertaald door Frederik Houben

(Origineel: How to disappear completely and never be found door Fin Kennedy)

Korte inhoud:

Wanneer een jonge directeur het breekpunt bereikt en besluit te verdwijnen, brengt hij eerst een bezoek aan een waarzegster aan de kust in Southend. Achtervolgd door bezoeken van een patholoog begint hij de nachtmerrieachtige laatste uren te herbeleven, waarin zijn lichaam wordt opgehaald uit de Theems, ontdaan van alles wat hem maakte tot wie hij was.

Een dertigtal personages worden gespeeld door vijf personen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Donor

Psychologisch drama voor 3 dames + 2 heren door Frederik Houben
Korte inhoud:
Joseph en Sophia zijn een gelukkig koppel, en willen een kind. Na ontelbare vergeefse pogingen om zwanger te worden, hoort de vrouw van de (illegale) mogelijkheid van doneren. Deze donatie gebeurt op de 'natuurlijke' manier. Na aandringen van haar vriendin Helen komt er een afspraak met een jonge donor en zijn moeder, annex manager. Maar dan blijkt dat dit een stap te ver is voor Joseph. Sophia zet door, Joseph blokkeert en verlaat haar. Maar na 18 jaar krijgt de zoon van Sophia een brief. Een stuk met weerhaken.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens