Het nut van koffieprut 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

Alvorens samen op vakantie te gaan, consulteren drie huisvrouwen een waarzegster over het weer. Zodra ze zich beklagen over hun echtgenotes, roept Madame Blanche een (valse) geest op. Die adviseert Ursula, getrouwd met een luie man, om in staking te gaan. Pascale zou haar situatie kunnen verbeteren door het hulpeloos vrouwtje te spelen en haar ventje altijd gelijk te geven. Voor Marjan, opgezadeld met een eeuwige pessimist, zijn er twee mogelijkheden: scheiden... of een seksbom worden.
Op vakantie op een camping, blijkt al gauw dat Thomas, Marjans echtgenoot, inderdaad een knorrepot is. Marjan verdraagt zijn luimen. Maar Ursula is de luiheid van haar Gust beu en gaat in staking. Als Gust wil eten, zal hij zijn eigen potje mogen koken. Philip, een betweterige onderwijzer, werkt zo op Pascale's zenuwen, dat ze hem met een pan op het hoofd slaat. Na een volgend incident besluit ook zij de raad van de geest op te volgen en het onhandig vrouwtje uit te hangen. Marjan volhardt, tot Thomas' woorden haar zo diep kwetsen dat ze de nachtemmer over zijn hoofd kiepert en een scheiding aankondigt.
Gust is gaan vissen. Als hij terugkomt, weigert Ursula de vissen te bakken. Gust zeurt, maar Ursula houdt voet bij stek, tot Gust schoorvoetend de barbecue klaarzet en uiteindelijk de vis begint te fileren en bakken.
Inmiddels ondervindt Pascale dat het niet eenvoudig is om Philip aldoor gelijk te geven. Wanneer hij haar een uitbrander geeft omdat ze gehaktballen heeft laten aanbranden, gaan de poppen weer aan het dansen. Marjan heeft echter een goede raad: drink eerst een slok water alvorens te praten. Die truc werkt! Pascal wordt een onhandig vrouwtje en Philip een hulpvaardige echtgenoot.
Het spijt Marjan dat ze op een echtscheiding aangestuurd heeft. Maar koppige Thomas wil niet weten van een verzoening. Hij wordt sarcastischer en bitterder. Marjan probeert tevergeefs de moraal hoog te houden. Dan leert ze van Minnie hoe ze met sensuele trucs haar man kan verleiden. En het lijkt nog te werken ook!
 Een blije Gust staat te bakken aan de barbecue. Hij kookt graag. Philip probeert al dagen Pascale te leren hoe zij gekookte aardappelen moet klaarmaken, maar hij is zelf geen meester-kok. Thomas lijkt herboren. Hij geniet van Marjans sexappeal. Hoewel ze hem uitput, geeft hij volgaarne toe aan haar wensen.
Ursula komt terug van een wonderbaarlijke visvangst met 6 kanjers. Er wordt een gezamenlijke barbecue georganiseerd. De mannen mogen de tafels klaarzetten, bakken... Stilaan daagt het bij de heren, dat ze pantoffelhelden geworden zijn. Ze beseffen het pas als ze de nachtemmers gaan ledigen en vermoeden dat de oorzaak van hun problemen bij Madame Blanche te vinden is...