God beware ons van de schande

Drama voor 3 dames + 2 heren door Marc Reynaert
Duur: avondvullend
Korte inhoud:
Lut en Bet runnen een yoghurtbedrijfje in de voormalige ouderlijke boerderij. Het gaat hen niet voor de wind en Bet heeft daar de grootste moeite mee. Lut worstelt met een ander levensgroot probleem. 
Op een dag staat Bram, een vreemde jongeman met een filmcamera, op het erf. Hij wil een reportage maken. De vrouwen zien er brood in, vinden het publicitair interessant voor de zaak. Maar Bram is eerder in hun zielenroerselen geïnteresseerd. Bet is niet vies van een smeuïg verhaal en voor Lut is het ogenblik aangebroken om de zwijgplicht, die haar moeder haar oplegde, op te heffen. 
 
God, beware ons van de schande is een gezinsdrama, een diepmenselijk stuk over schaamte en schande, leugen en frustratie, vernedering en leedvermaak en de ongelijke strijd tussen individu en kerkelijk gezag. 
Een loodzware tragedie? Geenszins, het optreden van Bram, een gewiekste schelm, die de dramatische verwikkelingen stuurt en inblikt en een Mata-Hari-achtig hoogtepunt bepalen de toon van het stuk, dat uitgaat van waar gebeurde feiten.
 

Decor: Deel 1 speelt zich af op de boerderij. De foto’s van de ouders zijn dominant aanwezig. Kunnen opgehangen worden. 
Deel 2 speelt zich af in de pastorie in Duitsland. Hier hangt een poster “STOPP antichristliche Gewalt”. 
Deel 3 is een verduisterde kamer waar fragmenten uit de reportage geprojecteerd worden. 
Deel 4 speelt zich in de toekomst af.