Gilis Willy

Contact en info: Doelenstraat 35, 3550 Heusden-Zolder
E-mail: [email protected]

Mehmet of Fons 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Willy Gilis 

Korte inhoud: 

Ludo Wellens, een fervent wielertoerist die tijdens de nacht werkt en overdag wat zou willen slapen, ziet het niet meer zitten, nu zijn bazige schoonmoeder José, waarmee hij al een paar jaren ruzie heeft, bij hem wil komen wonen. Volgens zijn schoonmoeder heeft ze een grondige reden om haar huis te verkopen. En wie is die student ‘Fons OZ,’ een moslim die tijdens de ramadan klusjes wil komen doen..? Moeder Anita heeft vlug door dat het Mehmet, de vrijer van haar dochter Peggy is. En dan duikt Sus Exelmans op. Sus die verliefd is op bomma José, wil haar huis kopen om er samen te gaan wonen. Dat zou natuurlijk de oplossing zijn voor Ludo. Zoon Robby vindt eindelijk de ware liefde. De liefde zal alles overwinnen en rijk worden is geen probleem,… als alles echt meezit. 

 

Uitgegeven bij ALMO 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Als ge begrijpt wat ik bedoel 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Lieselot wordt dertig jaar en geeft een barbecue in de tuin. Buiten haar vrienden is ook nog haar baas meneer Jacket en haar meter tante Floor uitgenodigd. Moeder Yvonne wil dat alles prima verloopt en zet haar man André en Chantal de meid stevig aan het werk. 
Vincent de belastingcontroleur, die in de weekends in ’t zwart graag iets bijverdient, komt juist dit weekend de kamer van Lieselot behangen. Chantal de meid die de veertig al voorbij is ziet wel iets in de schilder. Tante Floor is een echte Tirol fan en heeft voor Lieselot een chalet gekocht in Oostenrijk. Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Meneer Jacky laat duidelijk merken dat hij voor de mannen is. En Lieselot stelt haar lesbische vriendin Chris voor. 
Als de Oostenrijkse vriend van Floor, Otto Baumhakker, net is toegekomen, barst er tijdens de BBQ een hevig onweer los. Er is heel wat schade in de tuin en heel de nacht moet er doorgewerkt worden om alles op te ruimen. Daarna klaart alles weer op en hangt de lucht weer vol liefde.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Blind - date 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Een klein pensionnetje op de buiten, waar heel wat eigenaardige gasten passeren. François, de Waalse jongen die ook nog beweert dat hij van adel is, komt er voor een blind–date, maar is een dag te vroeg. Petra, het dienstmeisje, doet er alles aan om François te versieren en zo uit haar armzalig bestaan te geraken. Maar de familie Van der Slagmolen is er ook op vakantie en volgens moeder Yolanda is haar dochter Sandra toch beter geschikt om barones te worden. Maar is François wel van adel? En wie slaat hem uiteindelijk aan de haak?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Buenos dias Benidorm 

Blijspel voor 5 dames + 6 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Al vele jaren ging de familie Van Neste met de caravan naar de Moezel, maar dit jaar gaan ze met de bus naar Spanje. Ze hebben een prachtig appartement gehuurd in Benidorm, denken ze... Als blijkt dat ze op de 9de verdieping zitten en de lift kapot is, de toiletten verstopt zijn en de airco niet werkt, wordt de pret al iets minder. Maar ze proberen er toch het beste van te maken. Vader Juul ontmoet er een vroegere werkmakker, bomma ziet het wel zitten met de Spaanse klusjesman, en dochter Charlotte wordt verliefd op Don Juan. Als ze er dan achter komen dat dieven hun buit verstopt hebben in het appartement, wordt het pas echt spannend. Een stuk met gewone Belgen en vurige Spanjaarden.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De fanclub 

Klucht voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Marino Cruz, een Belgische charmezanger, komt al 26 jaar met zijn fans naar Lloret de Mar. Vroeger met drie volle bussen, nu zijn ze nog met 36 personen. 
Door een overboeking moeten er 32 personen in een ander hotel verblijven. Alleen Rozette, Fons de buschauffeur, Swake de postbode en schooljuffrouw Katrien De Nul, die tot de vaststelling komt dat haar vriend Alex in een ander hotel moet verblijven, nemen hun intrek in hotel “Molino de agua”.
In dit hotel verblijft ook de Spaanse dansgroep “Los Bailandos” uit België. De groep bestaat uit 34 vrouwen van boven de 65 jaar, onder leiding van hun danslerares Rossa. De overige 32 gasten moeten naar het hotel “Molino de vento”, dat dezelfde eigenares heeft.
Wie vindt er een vakantielief? 
En dan is er nog de wet van Murphy: “Als er iets mis kan gaan, gaat het ook mis op het slechts denkbare moment”.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De laatste tram 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Willy Gilis 

Korte inhoud: 

Rusthuis ‘De lijsterbes’ is gelegen langs de spoorweg. Er passeert regelmatig een trein. In de volksmond wordt het rusthuis ‘De laatste tram’ genoemd. Remy Pasmans, 82 jaar oud, is er vandaag komen wonen. Zijn kinderen hebben hem gepusht om naar het rusthuis te gaan. Zelf had hij nog wel in zijn eigen huis willen blijven. Nu hij in het rusthuis is, beseft hij dat dit de laatste fase van zijn leven is (of toch niet) en hij wacht, is bang dat hij dement aan het worden is. Hij praat tegen zijn vrouw die 12 jaar geleden verongelukte en van wie er een foto op de kamer hangt. Hij alleen kan haar horen. Op deze manier probeert hij positief te blijven. En zo gebeuren er toch nog hele leuke en verrassende dingen in Remy ’s ‘Laatste Tram.’ 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De liefjestrein van 8 u 07 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
'Avondrood' is een bejaardentehuis in het klooster van 'De Sanseverianen,' waar volgens de strenge zuster 'Bromelia' alles netjes moet verlopen. Geen alcohol, geen seks, drugs en Rock en Roll. Maar de oudjes nemen deze regels niet zo nauw. Een goede borrel op tijd en stond houdt het hart gezond. En verliefd worden op je 80ste, het moet kunnen. Maar wie slaat wie aan de haak en wat zullen de nonnen er van zeggen? Een blijspel waar de oudjes met plezier en veel levenswijsheid het hoge woord voeren. En soms al eens hulp krijgen van 'Beccellina,' de knappe, jonge novice en lieveling van de mannen en Alex, de masseur, waar vooral de dames dol op zijn.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De non,.. de kap en de haag

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Willy Gilis
Korte inhoud:
De oversten van de Antoniusorde willen het klooster verkopen, het is te groot voor de vier nonnen die er nog verblijven. De zusters zullen tegen hun zin overgeplaatst worden. Maar er volgen andere verrassende oplossingen, de liefde komt in het spel, de arme hulpbehoevende buurman Fons is blijkbaar toch geen sukkelaar en vondeling Seppe komt zijn familie op het spoor en durft eindelijk tegen zuster Sien zeggen dat hij haar graag ziet.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gebakken cervela's met sojascheuten 

Komedie voor 4 dames + 6 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Zjang en Lewiske willen van hun frituur een chinees restaurant maken. Met de hulp van vrienden gebeuren de verbouwingswerken. Als alles klaar is, zal bompa (of bomma) de chinees wel spelen. De klanten stromen binnen, maar een verkeerde levering van eetwaren zet de boel op stelten. Er worden namelijk drugs geleverd. Zjang wordt met de dood bedreigd en bompa (of bomma) wordt ontvoerd. Maar dan komt Jerome de polies, en die zal de zaak eens vlug oplossen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Hello Josefien 

Tragikomedie voor 5 dames + 5 heren + 2 fig. door Willy Gilis

Korte inhoud:
Alledaagse perikelen in een bejaardentehuis: dementie, vriendschap, jaloezie en liefde. 
De verpleegster Katrien die hoogzwanger is, bevalt onverwachts in het rusthuis geholpen door de bejaarden. Op hetzelfde ogenblik sterft de honderdjarige Fieneke…
Deze gebeurtenissen hebben heel wat indruk gemaakt en dat brengt de bewoners dichter bij elkaar. 
Vic, een oud-wielrenner, is al 48 jaar gescheiden van Amelie en ontmoet haar nu terug in het rusthuis. Drè, een oud-politieagent en fan van Fats Domino, wil nog steeds de orde handhaven. Fleur en oud-zanger Roy zorgen voor de nodige ambiance en worden verliefd. Oud-dokter Henri is verliefd op Yvonne. Heel veel humor en soms een ontroerende noot.
Om het verrassingseffect te bewaren, deze gegevens beter niet allemaal in het programmaboekje vermelden.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Help! Mijn vrouw wil op cruise 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
De familie Van Geel gaat op aandringen van mevrouw Van Geel voor de eerste keer op cruise en denken dat dit een luxe vakantie gaat worden. Maar haar man Maurice heeft niet de luxueuze all-in versie geboekt, dus valt het wel een beetje tegen. 
Wendy, hun dochter ziet het wel zitten met matroos Pedro Di Gamba. Sofie, die op de boot werkt, heeft haar vriend Fré als verstekeling mee en deze amuseert zich kostelijk. Hannelore , een rijke dame die regelmatig een cruise doet, is zeer goed bevriend met de kapitein Mac Walker. 
Plezante excursies, feestjes, verkleedpartijen en misverstanden komen zeker aan bod.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het testament van zatte Kamiel 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Dréke, een gepensioneerde melkboer is al 8 jaar weduwnaar en erg eenzaam. De dagen dat Greetje, het meisje van de poetsdienst, bij hem komt kuisen, zijn een welgekomen afwisseling in zijn eenzaam bestaan. Van de buurvrouwen en vooral van dochter Elza en haar man, krijgt hij niet veel vriendschap. Hij besluit eens uit te testen hoe populair hij zal worden als zijn omgeving denkt dat hij rijk is, en komt met een onbestaande erfenis van nonkel Kamiel op de proppen. Hij, als enige erfgenaam, moet maar één voorwaarde vervullen om die te bekomen. Hij moet met iemand van het andere geslacht een exotische reis maken naar Acapulco. De strijd tussen de vrouwen barst los. Wie zal er meegaan?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het zesde gebod 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Café ‘Het Zesde Gebod,' is gelegen op het dorpsplein en bestaat reeds van 1923. De grootouders van Lieske, de huidige uitbaatster, zijn er mee begonnen.
Lieske is nooit getrouwd, maar ze is op haar negentiende in verwachting geraakt van ‘ene van de botsauto’s.' De trouwe klanten, Rik de ijscrèmeventer en Olivier de begrafenisondernemer, zijn beiden al zestig jaar verliefd op Lieske en doen hun best om Lieske te veroveren. 
De toevallige klant Stany ontmoet in het ‘Het Zesde Gebod’ Miranda, de kleindochter van Lieske. Hij wordt er stapelverliefd op, tot ongenoegen van Jerome, de politieagent, die ook gek is op Miranda. Jerome zal dan maar een proces meer schrijven, want hij moet zich toch ergens op afreageren…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Hotel knotsgek 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren + 1 fig. (dame) door Willy Gilis

Korte inhoud:
'De Verdi,' door het hotelpersoneel 'Hotel Knotsgek' genoemd, is een klein hotelletje dat er als bijverdienste ook nog een geheimstokerij van Poolse wodka op nahoudt en wordt uitgebaat door de Pool Pjotr Popodolschi. Financieel gaat het tegenwoordig prima, want een eigenaardige Italiaanse gast, Giuseppe Verdusi, verblijft hier al drie jaar. Een meevaller voor het hotel, want aan geld ontbreekt het Giuseppe niet. Het personeel probeert dan ook om aan al zijn wensen te voldoen, wat niet altijd even gemakkelijk is, want Giuseppe is een beetje verward en denkt dat hij de grote componist Guiseppe Verdi is. Zijn tweelingbroer Antonio komt regelmatig langs en zorgt wel voor de betalingen. Manager Jonny “wipt” er regelmatig eens binnen met een andere griet.
De begrafenisondernemer Ludwig heeft er een blind date, en tot zijn grote verbazing komt Isolde opdagen, iemand van zijn eigen personeel.
Het oudere koppel Vanhuilenbroeck, met de bazige Henriette en haar pantoffelheld Henri, komen er hun 50ste huwelijksverjaardag vieren. Henri, die vroeger op de accijnzen heeft gewerkt, drinkt graag in het geniep een borrel. Maar als de drank, in de man en de vrouw is, kunnen er rare dingen gebeuren.
En als Giuseppe zich dan ook nog verslikt in een 'Mals muisje,' komen we te weten waar het kapitaal van de familie Verdusi vandaan komt.
Decor: Inkomhal + slaapkamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kippensoep met selder 

Blijspel voor 4 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Fred en Frieda Schelleks hebben twee kinderen, zoon Sven, die nog vrijgezel is, en dochter Lies die verliefd is op Pieter, de zoon van de begrafenisondernemer.
Maar op een avond staat bompa Schellekes met zijn koffers voor de deur en wil bij hen komen logeren. Hij ziet het niet meer zitten bij Dolores, zijn Spaanse vriendin.
Maar ook bomma Lemmens, de moeder van Frieda, die uit het Fred en Frieda Schellekes hebben twee kinderen, zoon Sven, die nog rusthuis 'De Ondergaande zon' is gaan lopen na een ruzie met haar lief Marcelleke, wil de logeerkamer inpalmen.
Uiteindelijk gaat bomma terug naar het rusthuis.
Frieda verkoopt bompa zijn huis en bompa zal zich wel een nieuw lief zoeken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Koerskemels 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Moeder Nicole heeft al jaren ruzie met buurvrouw Gerda. Maar haar zoon Greg is stiekem verliefd op Sofie, de dochter van Gerda. De inwonende bompa Toon, die altijd klaagt over pijn in de rug, maar in het uitgaansleven bekend staat als Boogie Boy, en Carla, zijn 19 jaar jongere vriendin, zijn op de hoogte van de liefde tussen Greg en Sofie.
Vader Achiel, een echte wielerfanaat, is zich samen met Tuur, de man van Gerda, zonder medeweten van de vrouwen, aan het voorbereiden om de Mont Ventoux te beklimmen. Maar Greg vindt dit geen goed idee en bedenkt iets origineler dat zeker de krant, de boekjes en TV zal halen. Mehmet, de Turkse buurman, leert met de koersfiets rijden en probeert ook de Ventoux te beklimmen. 
Zijn vrouw Fatma houdt een Tupperware-party voor de buren. Tijdens deze party wordt de ruzie tussen Gerda en Nicole weer bijgelegd. Als iedereen weet dat Greg en Sofie een gelukkig koppeltje zijn en ze met het blije nieuws komen dat er een nakomeling op komst is, ontstaat er nog wel even beroering, want wie zal meter worden? Maar uiteindelijk komt alles in orde. Bompa 'Boogie Boy' wordt een hype op Facebook en meneer 'De Kloot' komt nog even op Achiel zijn zenuwen werken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Maak al je dromen waar 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis 

Korte inhoud: 

Lieske, de levenslustige bomma van 75, heeft nog grootse plannen. Maar volgens haar dochter Lili is ze dement en zou ze beter naar een rusthuis gaan. 

En geef toe, als iemand van die leeftijd nog heel de dag met een pluche hondje speelt, wijst dat gedrag wel in die richting. 

Als Lieske op een dag dan toch eens in het rusthuis gaat kijken, komen haar jeugdkriebels zowaar weer terug en maakt ze AL HAAR DROMEN WAAR. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Madame Ooievaar 

Blijspel voor 6 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Stef is gescheiden van Nicole en woont nu samen met zijn demente moeder Silke en zijn nieuwe vriendin, de vroedvrouw Malou, ook wel Madame Ooienvaar genoemd. 
Nicole, zijn ex, woont tot ergernis van Malou in het huis naast hen. Malou wil dan ook een muur bouwen tussen de twee woningen, om Nicole en haar hondje Filou weg te houden. 
Inge, de dochter uit Stef zijn eerste huwelijk, is voor 9 maanden op wereldreis en komt thuis met een Siciliaanse vriend Ernesto, waarvan ze reeds 8 maanden zwanger is. Esmeralda, de hippie dochter van Malou, en Lotte, haar schoondochter, komen ook hoogzwanger binnenvallen. De logeerkamer van Malou wordt een verloskamer en opa Stef verheugt zich er al op om peter te worden.
Of komt de concurrentie voor het peterschap uit Sicilië. En de muur, komt hij er? Misverstanden en verrassingen komen in dit blijspel zeker aan bod. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Nooit te oud om gek te doen 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
De twee vrijgezellen Fons en Juul, wonen samen met hun eveneens ongehuwde zuster Martha op hun boerderij. Het leven gaat zijn gewone gang. Juul klaagt over zijne rug en Fons zaagt over de politiek. Maar op een dag krijgen ze het vermoeden dat Martha een vrijer heeft en dat willen ze verhinderen. Toch zal Martha haar ware 'Romeo' komen opdagen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ole Ole !! Mi Amor 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Dit stuk is eigenlijk een vervolg op het toneelstuk 'Buenos dias Benidorm' maar kan zeker gespeeld worden zonder dit te hebben opgevoerd.
De familie Van Neste was tien dagen in Benidorm op verlof en staat klaar om met de bus terug naar België te vertrekken. Bomma blijft echter bij haar Spaanse vriend.
Juul vergeet zijn tuba in Spanje en is content dat bomma, Alfonso en Juan hem met de sidecar terug naar België brengen. In België regent het natuurlijk.
Peggy, de dochter van de buren, ziet in het huis van de Van Nestes, nu ze nog op vakantie zijn, wel het ideale liefdesnestje samen met haar nieuwe vriend 'Dokter Jos.'
Maar volgens Angele is haar dochter Charlotte toch beter geschikt om doktersvrouw te worden. Maar is hij wel een echte dokter?
Als er dan ook nog een gepensioneerde flamencodanseres opdaagt die Tuur zijn hoofd op hol brengt, is de 'amor' compleet.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Ons bomma zit in haar derde jeugd 

Blijspel voor 4 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Fons en Mina Vansnik zouden een normaal gezin moeten hebben. Fons werkt op de gemeente en Mina doet het huishouden. De zoon vindt eindelijk een lief, en de dochter vrijt met de zoon van de begrafenisondernemer, die volgens Fons de kleinzoon van Dracula is. En dan is er nog die inwonende bomma, die door allerhande activiteiten, zoals mediteren, yoga, turnen enz...eeuwig jong wil blijven. Maar de grote passie van bomma is de schilderkunst en haar knappe Spaanse leraar. Als die er met haar kleindochter vandoor gaat, zal ze haar oogje op iemand anders laten vallen. En vermits de facteur toch al tweemaal per dag over de vloer komt, kunnen ze misschien samen aan hun derde jeugd beginnen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pension De Hooizolder 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Wat is er leuker voor de stadsmensen dan deel te nemen aan de activiteiten tijdens een vakantie op een boerderij. 'Pension De Hooizolder' biedt die mogelijkheden. De knecht vervult zijn taken met enthousiasme en vooral veel 'liefde.' Een klant met een kuisobsessie en een verre vriend van bomma uit Amerika zorgen voor de nodige hilariteit.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Snoepgoed en stoeipoezen 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Colette werkt al 22 jaar als kuisvrouw in het snoepgoedbedrijf(je) van de familie De Stoter. 
Baas Basiel rijdt regelmatig een scheve schaats. Zoon Johny ook: met de persoonlijke verzorgster van bompa Stan. Madame Marie-Louise heeft dan weer te doen met Maurice, de boekhouder. 
Colette is van dit alles op de hoogte en is bereid het voor zichzelf te houden, als ze er iets aan kan verdienen. Anders zet ze wel een paar compromitterende foto’s op Facebook.
Colette kan het geld goed gebruiken, want ze wil kost wat kost meedoen aan een soundmixshow, om haar idool Tina Turner te imiteren. Ze stelt ook alles in het werk om haar dochter Anouk te koppelen aan Teddy, de jongste zoon van de familie De Stoter…
Decor: burelen van een snoepgoedfabriekje (schets in brochure)
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Soep met balletjes 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren + 2 fig. door Willy Gilis

Korte inhoud:
Het is volop zomer. Camping LOULOU ligt er nog rustig bij, zo aan het begin van de vakantie. Fred, de vaste klant van de camping, is er al en heeft zich op zijn gemak geïnstalleerd. Zijn vrouwtje Magda soigneert hem zoals gewoonlijk. Als de twee volgende zomergasten zich aandienen, heeft Fred het druk met hen met alles bij te staan, want het zijn twee vrije vrouwtjes die mogen gezien worden. Het gewone leven kabbelt voort, met al de voorkomende campingperikelen. De bazin komt regelmatig haar regeltjes opleggen en Roberto, de knappe Italiaan, geeft zijn sportlessen en bingoavonden vol verve. Totdat... Jacky, de zoon van Fred en Magda, arriveert met zijn lief. Vanaf dat moment beginnen de geheimzinnige gebeurtenissen zich op te stapelen...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Thaise Chi Chi 

Blijspel voor 4 dames + 6 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Hugo en Anna zijn 40 jaar getrouwd, hebben niemand uitgenodigd, maar toch hopen ze dat de kinderen en bompa Remy er zullen aan denken. En hun buren, Sonja en Hugo, zullen volgens Anna zeker met een cadeau voor de deur staan. Hugo denkt er wel anders over. Dochter Vicky is druk bezig om verliefd te zijn op Ni Lang, haar Chinese Tai Chi leraar.
Hoe zal ze het aan boord leggen om hem aan haar ouders voor de stellen? Bompa zal haar met alle plezier helpen.
Onverwacht bezoek van zuster Hortense uit de Congo en de felicitaties die Toine de facteur brengt, zouden er toch nog een mooie dag van kunnen maken.
Maar de onenigheid tussen Hugo en buurman, rijkswachter Henri, zal voor de nodige hilariteit zorgen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vakantiekuren 

Blijspel voor 8 dames + 6 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
De familie Van Wetswinkel, moeder, vader, bomma en twee knappe dochters gaat al 20 jaar op vakantie naar de Moezel. Ze verblijven er steeds in een stacaravan op camping 'Der grüne Baum.'
Hun buren, de familie Van de Slagmolen, gaat dit jaar voor de eerste maal mee naar de Moezel.
In de buurt van de Duitse camping is er het héél chique en dure kuuroord Quellenhof, waar bomma en mevrouw Van Wetswinkel toch zo graag eens willen gaan kuren. Maar wie zal dat kunnen betalen…?
Ze ontmoeten een familie die in België bij hen in de buurt woont en in het kuuroord hun vakantie doorbrengt en proberen via hen ook van het heilzame bronwater te genieten.
Wie van de vrouwen zal gratis en als eerste in het kuuroord terecht kunnen en met wie?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

www.kies.keurig.be 

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Willy Gilis

Korte inhoud:
Twee vrienden, Remy en Martin, gaan in de politiek, maar niet in dezelfde partij. En dan te weten dat hun vrouwen allebei graag burgemeestersvrouw willen worden. Maar Helmut, de Duitse sjacheraar, die alles en nog wat op een amusante manier tracht te verkopen, weet wel raad met de vrouwen. Fons, de ijverige veldwachter die altijd de puntjes op de i wil zetten, zal zich noodgedwongen door zijn 'kameraden' laten chanteren. Als tijdens de verkiezingen de strenge ambtenaar en mannenhaatster Alice opdaagt, is het spel compleet. Maar er is nog altijd Narke, de rustige gepensioneerde schoolmeester om de gemoederen te bedaren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst