Boullart Gert

Contact en info:  Adres: Wallestraat 55, 9700 Oudenaarde   Tel: 0475/242867
E-mail: [email protected]  Website: http://www.theatertop.be


Adriaen Brouwer 

Genre: Historisch drama
Voor: 4 tot 10 dames/heren
Duur: Avondvullend

Korte inhoud
Oudenaarde, 1613. De jonge Brouwer schildert zijn eerste emoties en ontmoet daarbij de lieve intelligente Eva. Net op dat moment heeft Adriaens moeder grote problemen vanwege haar sympathie voor de geuzen. Vader Brouwer kampt met torenhoge schulden door zijn drankzucht. Het gezin verhuist naar Gouda waar Adriaens vader omkomt in een gracht. De jonge Brouwer is er hart van in. Gelukkig krijgt hij de kans om zijn kunst te ontwikkelen bij de beroemde meester Frans Hals. Bovendien duikt Eva terug op die haar geliefde op het rechte pad tracht te houden. Het koppel komt terecht te Antwerpen waar Brouwers kunst hoge toppen scheert. Net als zijn vader, glijdt Adriaen echter af als mens door een drankprobleem annex schuldenberg. Eva keert terug naar Oudenaarde en Adriaen belandt in de cel vanwege zijn vermeende spionage voor de Hollandse geuzen. Brouwer wordt opgevist door grootmeester Rubens en diens héél pikante 16- jarige vrouwtje Helena Fourment. Compleet berooid sterft de kunstenaar te Antwerpen op de schoot van zijn geliefde Eva, eind januari 1638, nauwelijks 34 jaar oud.
Het Brouwerepos is een historisch maar tezelfdertijd ook eigentijds drama met heel wat humor en filosofische knipogen. Alleen al het begin is bijzonder verrassend in de vorm van de anachronistische figuur Lucifer die o.m. Trump en Erdogan aan de lijn krijgt.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
 Nine/Eleven 

Genre: Historisch drama
Voor: 4 tot 6 dames/heren + figuratie
Duur: Avondvullend

Korte inhoud
Persbureau 'American Topics': 2021. Twintig jaar na het WTC-drama: twee journalisten krijgen op hun bureau een ooggetuigenverslag met nooit gezien, schrijnend fotomateriaal. De ideale springplank voor een gigantische promotie, zo lijkt het… ware het niet dat het verhaal de reporters confronteert met hun privéleven.
WTC 2001, 78 th floor: in één grote flashback focust het rapport op twee vrouwelijke sollicitanten, een directeur en een glazenwasser. Sterk geënt op de historische realiteit (o.m. het gsmverkeer), volgen we de gebeurtenissen in het WTC vanuit de zuidertoren. Alledaagse conflicten, relaties en ambities krijgen door de opeenvolgende inslagen een totaal ander perspectief.
In de derde act keren we terug naar het kantoor van American Topics. Wie heeft het drama overleefd? En wat is de treffende simpele boodschap van de overlevenden voor de journalisten en... het publiek?
Nine/eleven is geconstrueerd als een raamverhaal waarin je het drama beleeft alsof je er midden in zit, niet in het minst door een sterk evocerende soundscape (ook verkrijgbaar bij de auteur) naar believen aangevuld met de lichtregie van uw gezelschap.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
 


 

Verliefd op de leraar 

Genre: Highschool drama
Voor: 6 dames, 2 tot 3 heren + figuratie
Duur: Avondvullend

Korte inhoud
Amber zit in het laatste jaar humaniora. Haar dominante vader eist van dochterlief dat ze universitaire studies gaat aanvangen maar Amber droomt van een acteercarrière. De nieuwe charismatische leraar Nederlands en bekende auteur Rob, organiseert een theaterstuk op school. Hij brengt de studenten ook zijn levensfilosofie bij: authenticiteit.
Leraar en leerlinge groeien naar mekaar toe. Amber krijgt, via Rob, de kans om auditie te doen bij een semiprofessioneel gezelschap maar het meisje wordt genadeloos afgekraakt. De dam tussen protagonist en antagonist breekt en ze komen terecht in een snelle draaikolk van passie en schuld.
Als Amber - geïnspireerd door Robs filosofie - opkomt voor een gepest meisje, ontploft het drama en houden de leerlingen een sit-in om een treiterige turnlerares van school te sturen. Zal Rob hen daarin steunen of is hij niet zo authentiek als hij zichzelf en de leerlingen voorhoudt?

'Verliefd op de leraar' is een actueel Romeo en Juliet-drama gebaseerd op een manuscript van dezelfde auteur dat eind 2020 wordt uitgegeven. Ook soundscape en liedjes zijn dan beschikbaar.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
 


 

Beest 

Genre: Psychologisch drama
Voor: 1 of 2 dames, 2 of 3 heren + figuranten
Duur: Avondvullend

Korte inhoud
De jonge Lena, een bijzonder creatief maar wulps en respectloos meisje, wordt gekidnapt door Dr. Mario Johnson, een bekende controversiële TV- psychiater. Mario's moeder belandde in de prostitutie en stierf aan een overdosis heroïne. De dokter heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee en wil dan ook, als experiment, Lena 'heropvoeden' tot echte liefde.
Blok aan Marios' been is zijn boertige medekidnapper, schrijnwerker Jean De Scheper die de verborgen ruimte in de kelder heeft geïnstalleerd. In tegenstelling tot Mario wil Jean wel met Lena naar bed maar de intelligente jongedame is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Bovendien heeft zo haar eigen agenda. Wie manipuleert wie?
Door Jeans verregaande nonchalance komt intussen het gerecht de ontvoerders op het spoor. En dan is er op koop toe nog Nero, de steeds nerveuzer wordende Dobermann in Johnsons' tuin...

'Beest' is een mix van thrillerelementen en een liefdesverhaal royaal op smaak gebracht met een scheut humor in de persoon van 'vettige Jean'. De premisse kan worden vertaald als 'Wie alle touwtjes in de handen wil houden, verliest ze allemaal...'

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst