De pitbull en de keffer 

Komisch detectiveverhaal voor 4/5 dames + 7/9 heren door Johan Couwelier 

(alternatieve bezetting mogelijk) 

Korte inhoud: 

De speurders van de dienst moordzaken van Leuven hebben hun handen meer dan vol, als ze op hetzelfde moment twee verschillende zaken dienen te onderzoeken. 

Het eerste onderzoek, naar een roofmoord in een rusthuis, zit al enkele dagen muurvast. 

Maar de commissaris wordt pas echt nerveus als een op het eerste gezicht overduidelijke  zelfmoord plots een afrekening in het drugsmilieu blijkt te zijn. 

Omdat er druk komt van hogerhand eist de baas een snelle doorbraak in beide zaken. 

De vraag is of die er komt en op welke manier. Temeer omdat er ook nog in oude, stinkende putten geroerd moet worden. Op zoek naar die ene fatale fout die elke dader wel pleegt te maken, rekent de jonge inspecteur eerder op zijn intellect. De doorwinterde hulpinspecteur daarentegen spreekt daarbij liever zijn ervaring aan. 

Als zowel de getuigen als de verdachten een loopje nemen met de waarheid, lijkt een snelle doorbraak eerder een illusie. Tot de hersenen van de hulpinspecteur ineens op volle toeren beginnen te draaien… 

De leuke, bij momenten grappige, dialogen worden om de haverklap afgewisseld met rake levenswijsheden, verrassende wendingen en doordachte quotes. 

Omdat elke toeschouwers aangespoord wordt om ook zijn of haar eigen speurneus aan het werk te zetten, is de kans dat de aandacht ook maar één seconde verslapt zo goed als onbestaande.