De Pauw Peter

Contact en info:  Adres: Fortbaan 86, 2160 Wommelgem   Tel: 0473/701.389
E-mail: regisseur@telenet.be   Website: http://sites.google.com/view/toneelstukken


Nieuw!!!!

Chief van ’t archief 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Peter De Pauw 

Korte inhoud: 

Luc, diensthoofd op het archief van de Belgische staat, laat het liefst alle verantwoordelijkheid van zich afglijden. Hij vult zijn dag liever met het uithalen van grappen, ten koste van zijn collega’s. 

Hij raakt in paniek als hij verneemt dat een auditeur vanuit Brussel naar zijn dienst onderweg is. Zijn eerste reflex is om te vluchten, maar daarvoor is het te laat. Luc maakt de auditeur dan maar wijs dat hij André is, zijn tweelingbroer. Om de schijn hoog te houden, spant hij zijn collega’s en de nieuwe stagiair voor zijn kar. 

De auditeur lijkt echter vastberaden zijn protocol af te werken en de dienst te herstructureren. 

Hoe lang kan Luc zijn spelletje volhouden? Of vallen er ontslagen?
 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Nieuw!!!!

De Goedbloeds

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Peter De Pauw
Korte inhoud:

Een komedie over bloedverwanten met hoektanden.

Vampier Vlad verlangt naar rust en verhuist daarom samen met zijn vrouw en dochter naar een chique villa in een rustige woonwijk. Maar nog voor de dozen zijn uitgepakt, komen de buren hen al begroeten. Ze hebben zelfs taart mee. Terwijl Vlad er alles aan doet om zijn ongewenste buren buiten te krijgen, komt ook hun vaste bloedleverancier binnenvallen met een lekkende voorraad die dringend in de diepvries moet.
Wat ze niet weten, is dat een vampierenjager Carina stiekem gevolgd is. Hij dringt als loodgieter binnen.
Zal Vlad er in slagen zijn bloeddruk te laten dalen?

Uitgegeven bij: de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Broeders

Stuk voor 1 dame + 5 heren (alternatieve bezetting mogelijk)
Heldenepos op rijm, speciaal voor de jeugd, met 14 rollen.
Korte inhoud:

Hoe begint een oorlog eigenlijk, papa?
De opdracht die hun stervende vader de tweelingbroers gaf was nochtans eenvoudig: wie als eerste een drakenei kan uitbroeden, wordt de nieuwe koning. Het resultaat is een race tegen de tijd en tegen elkaar. Van een broederband is nauwelijks nog sprake...

Uitgegeven bij: de auteur

Vrouwen met ballen 

Genre: Blijspel
Voor: 4 dames, 1 heer
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Gerda en Sabine, twee spelers van het dames-trio "vrouwen met ballen" zijn tevreden met hun tweede plaats in het eindeseizoentoernooi bowling. Maar de sfeer in het café van uitbater Arnold is niet echt feestelijk. Christiane, het derde lid, weigert mee te vieren. Ze kan zich niet verzoenen met hun verlies en gunt de overwinning niet aan "de drie gaatjes", het concurrerende bowlingteam. En al zeker niet aan Yvonne, hun voorzitster. Dat komt vooral omdat zij jaren geleden met de ondertussen ex-man van Christiane is gaan lopen.
Christiane beslist om niet bij de pakken te blijven neerzitten en ontrolt een plan. Maar of dat het goede plan is? Er wordt een terugspeelwedstrijd georganiseerd, binnen een maand. Alle leden, elk met hun eigen grote of kleine problemen moeten extra komen trainen.
De bal gaat aan het rollen. Eén voor één worden de pins omgegooid. Wordt het een strike, een spare of kan Yoni, de vrijgevochten dochter van Arnold, de brokken nog lijmen?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Bling Bling ! 

Genre: Klucht
Voor: 3 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een spannende (deuren)komedie waarin enkele koffers de hoofdrol spelen. Karel Peters komt samen met zijn echtgenote Nancy aan in het hotel van Harry, het afgeleefde "Diamond Inn" in Dubrovnik.
Hun huwelijk is al even afgeleefd. Dit is voor hen het weekend van de laatste kans. Als het nu niet lukt, trekken ze er beter een streep onder. Harry runt samen met zijn oude, sigarenrokende moeder het hotel en heeft het naar eigen zeggen "druk-druk-druk". Door de slechte service van het hotel, is de koffer van Karel en Nancy nog niet aangekomen van op het vliegveld. Karel stelt voor in de lobby te wachten op hun koffer terwijl Nancy al naar boven gaat.
Voeg daarbij een niet al te snuggere boef die een koffer met gestolen diamanten aan een Arabier moet overhandigen en je hebt alle ingrediënten voor een spannende komedie. Wat begint met het morsen van aangeboden koffie, eindigt in een doldwaze klucht van persoonsverwisselingen, een bezoekje van Interpol, de woede van twee bedrogen criminelen, verwarring over vier koffers en Karel die een keuze moet maken: zijn huwelijk met Nancy redden of doen waar ook Harry van droomt: een nieuwe start nemen in de Dominicaanse Republiek.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Boer, Dame, Heer 

Genre: Komedie
Voor: 3 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een komedie over relatieproblemen en poker.
Raymond heeft de hele nacht rondgedwaald in de stad. Hij heeft zijn vrouw, Linda, slecht nieuws te melden. Ze was immers de inzet van een pokerspel en… hij heeft verloren. Zijn schuldeiser, Jack, stuurt zijn zoon, Eddy, mee naar het appartement om de buit te komen ophalen. Hij weet niet hoe hij dit het best kan aanpakken. De politie bellen was misschien niet zo’n goed idee. Zijn baas en goede vriend Bert moet het maar mee komen oplossen, maar diens vriendin Kristel maakt het moeilijker dan verwacht. Of niet? Raymond zal het toch op eigen kracht moeten doen.
Decor: de huiskamer van Raymond en Linda.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
il Ciccio 

Genre: Komedie
Voor: 2 dames, 2 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een relatiekomedie over de gevolgen van internetdating.
Frank en Lisa zijn een uitgeblust koppel. Op de vooravond van het feest van hun zevenentwintigjarig huwelijk wordt Frank door zijn vrouw betrapt tijdens het surfen naar erotische chatpagina's en het minste dat je er van kan zeggen is dat ze er niet mee kan lachen. Gevolg: beeld maar geen klank.
Paul en Mia, hun close vrienden, komen feesten maar voelen meteen dat het koude oorlog tussen hen is. Ze willen het koppel helpen om de relatie weer op het rechte spoor te krijgen. De mannen kunnen nog lachen om de gesmaakte slipper van Frank, maar de vrouwen zullen vuur met vuur bestrijden. Ze besluiten de site ook eens te bezoeken, maar al dat loopt snel uit de hand….
Decor: Het salon en de keuken van Frank en Lisa.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Verkiezingskoorts 

Genre: Komedie
Voor: 1 dames, 3 heren, 1 optionele damesrol kan toegevoegd worden
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een niet politiek blijspel over schijn en waarheid.
Marcel De Wit is een oude politicus die van geen wijken wil weten. Zijn vrouw Vera wil dat hij het wat kalmer aan gaat doen. De strijd en debatten naar de komende verkiezingen wordt hem immers te veel. Zijn jonge en populaire concurrent, Petrick De Rooi, staat volgens de peilingen ver boven hem. Hij wil niet verliezen. Om deze afgang te ontwijken verzint hij een plan. Met de hulp van zijn goede vriend en huisarts Koenraad veinst hij een ziekte en hoopt vanaf dan een luxeleven te kunnen leiden. Tot zijn plan in het honderd loopt.
Door een optionele proloog en epiloog kan een extra vrouwenrol toegevoegd worden.
Decor: Het salon van Marcel en Vera.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
In de RATs 

Genre: Tragikomedie
Voor: 3 dames, 4 heren
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een tragikomedie over aanvaarding en bontmantels.
Een achtergestelde buurt ergens in Antwerpen. Het huis van Marie wordt bewoond door een samenraapsel van personages, elk met hun kleine kantjes: Robert domineert het huishouden en de televisie en Marie ontfermt zich als een echter moederkloek over de zwakker begaafde Marleentje.
Als straatrat Pieter van Marie mag blijven logeren, wordt de veilige thuishaven een arena waarin de verhoudingen onderling aan het wankelen worden gebracht. Robert is wantrouwig en jaloers. Pieter lost immers niets over zijn achtergrond. Pieter moet zich bewijzen om aanvaard te worden in dit huishouden. Als hij dan al iets doet, vindt Robert het meteen verdacht. Zeker als Robert een opsporingsbericht over hem ziet. Om het nog moeilijker te maken komen de buren, Frans en Emmy, zich moeien in dit al precaire huishouden.
Decor: De leefkeuken van Marie.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Viva la Vida! 

Genre: Tragikomedie
Voor: 4 dames, 1 heer
Duur: Avondvullend


Korte inhoud:
Een Sangria-overgoten tranche-de-vie voor 4 oudere dames en een Spaanse poolboy.
Roza nodigt op haar oude dag drie vriendinnen, Anna, Mitta en Ida, uit in haar buitenverblijf in Spanje. Vier verschillende karakters, vier visies op het leven. Zowel de warme zonnestralen als de Sangria laten hen kennis maken met kanten van het leven die ze nog niet bij zichzelf ontdekt hadden. De aanwezigheid van poolboy Pedro doet hun harten sneller slaan. Samenleven loopt niet altijd van een leien dakje. Zeker niet als Anna slecht nieuws te horen krijgt.
Ontroerende tranche-de-vie met een vleugje Edith Piaf.
Decor: de tuin van de Spaanse haciënda van Roza.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
Relatie(f) 

Genre: Komische eenakters
Voor: 3 dames, 1 heer, (Iedere acteur speelt dan 5 à 7 personages, maar je kan ook heel wat meer acteurs aan bod
Duur: 80 minuten


Korte inhoud:
Een humoristische blik op relaties.
In verschillende losstaande komische en tragikomische scènes wordt u een beeld geschetst van de menselijkheid van relaties, de kleine kantjes en het onvermogen om relaties aan te gaan of echt te communiceren met elkaar.
Je krijgt een antwoord op onder meer volgende vragen: Hoe ga je een werkrelatie aan met een zwerver? Hoeveel moeite wil je doen om op de patiëntenlijst van een huisarts te staan? Wat moet je doen als je verdwaald bent in Zwitserland of de lift van je appartement stuk is? Waarover praten tuinkaboutervrouwtjes als de nacht valt? Wat hebben jouw buurman, de Ikeagids, een nieuwe baas en op cruise gaan met elkaar gemeen?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst