De madammen

Komedie voor 6 dames + 2 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Het stuk speelt zich op de afdeling van de sociale dienst van de stad Rommelbeke.
We maken kennis met vier dames, vier verschillende generaties, die elk een bureau bemannen. De 73-jarige schepen van sociale zaken, Herman, is niet te vinden voor vernieuwing, daardoor staat de tijd en het werktempo er stil.
Dit geeft de vier vrouwen de kans om dagelijks hun persoonlijk leven uitgebreid met elkaar te delen. Hoewel de vier dames die er werken een totaal verschillende achtergrond en interesses hebben, gaat alles er, mede door de aanpak van moederkloek Andrea als diensthoofd, heel gemoedelijk aan toe.
Wanneer Herman van het toneel verdwijnt neemt een nieuwe schepen de touwtjes in handen. Zij beslist dat alles er behoorlijk anders aan toe mag gaan, en zo komen de vriendinnen onder een tot nu toe ongekende druk te staan.
Ze worden genoodzaakt alle privézaken aan de kant te schuiven, om samen één blok te vormen zodat ze hun positie en job kunnen bewaren.
De kijk voor en achter de schermen bij ‘de madammen’ geeft het publiek een avond vol amusement met een knipoog naar de actualiteit.

Tekst verkrijgbaar bij de auteur via [email protected]