De Kemel Peter

Contact en info:
Adres:
Oudenaardestraat 11a, 9870 Zulte
Tel: 0496/52.77.60
Website: www.peterdekemel.com
E-mail: [email protected] 

Camping Carrousel 

Boulvevardkomedie voor 6 dames + 2 heren door Peter De Kemel 

Korte inhoud: 

Camping Zomerrust te Blankenberge.
 André en zijn vrouw Agnes, een koppel vijftigers, kennen de camping en zijn historie als hun broekzak. Terwijl Agnes een erg vurig en opvliegend type is die van alles graag op de hoogte is, is André de goedzak die de grillen van zijn vrouw goed kan relativeren. 
 Door zijn gemoedelijkheid komt iedereen graag langs bij André en wordt André willens nillens in allerlei situaties betrokken, tot ergernis van zijn vrouw Agnes. 
 Heel wat kleurrijke figuren passeren het wandelpad langs het vakantiehuisje van André en Agnes. Terwijl iedereen zo al niet echt recht in zijn schoenen loopt, brengt de komst van twee Nederlandse vrijgezelle coiffeuses én een ‘juffrouw’ die de camping als perfecte uitvalsbasis ziet voor haar evangelisatie, nog meer leven in de brouwerij. 
 Een dubbel geboekt vakantiehuisje, een blind date en een Chinees poedertje dat je hartje sneller laat slaan, brengen de personages in een carrousel van misverstanden, hilarische gebeurtenissen en straffe oneliners. 

Jeanine & Jeanette 

Avondvullende tragikomedie voor 1 dame + 1 heer door Peter De Kemel 

Decor: 2, toilet van een dancing en woonkamer (zetstukken) 

Korte inhoud: 

Wanneer Jeanine, een kersverse weduwe, zich als collega voorstelt aan Jeanette, een als vrouw verklede man, ontstaat er meteen vuurwerk. Beiden zelfstandig en niet op hun mondje gevallen uiten ze dat ze het gerust zonder elkaar kunnen stellen als pipimadam van een drukke dancing. Ondanks hun totaal verschillende achtergrond vinden ze raakpunten... En soms wel meer dan dat ze dat zelf zouden willen. Er ontstaat een vriendschap waarin aantrekken en afstoten centraal staat. Twee felle, kleurrijke figuren zetten hilarische scènes neer maar kunnen niet omheen de tragiek van het leven. Van hechte vriendschap naar elkaar onuitstaanbaar vinden, van man naar vrouw zijn, van liefde naar haat... Jeanine en Jeanette is een stuk vol tegenstellingen dat het publiek een voorstelling aanbiedt met sterke inhoud en onophoudelijke lachsalvo's. 

Vrouweneiland 

Komedie voor 9 dames + 2 heren door Peter De Kemel 

Korte inhoud: 

In het meer dan 100 jaar bestaande Sint-Vincentiusinstituut bestaat het lerarenkorps er sinds jaar en dag uit enkel vrouwelijke leerkrachten. In de wijde omtrek staat de school dan ook bekend onder de bijnaam ‘Vrouweneiland.’ Alles verandert wanneer er bij aanvang van een nieuw schooljaar een mannelijke leerkracht start op het Sint-Vincentiusinstituut. De knappe leraar lichamelijke opvoeding houdt van charmeren en brengt al na een paar dagen meerdere vrouwelijke collega’s het hoofd op hol. De leraarskamerverhalen over situaties op school en thuis hebben plaatsgemaakt voor intriges waarin de knappe turnleraar steevast de hoofdrol speelt.
Doorheen het stuk krijgt de toeschouwer zicht op een volledig schooljaar waarin naast een heleboel schoolperikelen ook tal van privésituaties van het leerkrachtenkorps aan bod komen. 

‘Vrouweneiland’ is een komedie die je niet alleen laat lachen met de soms hilarische schoolse situaties, maar je ook een beeld geeft van de mens achter de leerkracht. 

Decor: 1 

Dating Time

Komedie voor 4 dames en 5 heren door Peter De Kemel

Korte inhoud

Engelbert, een vijftiger die in de Volvo werkt, gaat tegenwoordig regelmatig aan de slag als flexi jobber. Dit weekend mag hij aan het werk als barman in Villa Paradis.

In deze villa wordt een datingweekend georganiseerd. Acht vrijgezellen kregen de garantie dat ze er de liefde van hun leven zullen vinden.

Engelbert ontdekt al snel dat deze garantie weinig waard is wanneer het datingbureau hem wijst op de kleine lettertjes van zijn contract… Hij zal zich flexibel moeten opstellen.

Wanneer blijkt dat de deelnemers hun droompartner niet zullen tegenkomen, voelt Engelbert zich genoodzaakt om in de huid te kruipen van personages die wél volledig aan de deelnemers hun verwachting voldoen.

 

De combinatie van komische situaties en persoonsverwisselingen zorgen er samen met de kleurrijke personage voor dat Dating Time een hilarische komedie wordt.

’t Zit hem in een kleinigheid

Volkse komedie voor 3 dames + 4 heren door Peter De Kemel

Korte inhoud:

In garage Goedertier, van Julien Goedertier en zijn vrouw Nelly komt leven in de brouwerij wanneer ze besluiten het gemeubelde appartement boven de garage te verhuren. 

Een jonge man, Bram, wil er zo snel mogelijk intrekken omdat hij net de relatie met zijn vriendin beëindigde. Bram wil in zijn nieuwe woonst tot rust komen en er beginnen met de zoektocht naar zichzelf. 

Julien, die er tot nu toe enkel van droomde om uit de dagelijkse sleur met Nelly te breken, kijkt op naar Bram en besluit aan hem een voorbeeld te nemen. Bram vindt het fantastisch dat ook Julien het heft in handen neemt. Hij had echter niet gedacht dat Julien, nu hij zijn vrouw heeft verlaten, hem zou vragen om bij hem in het appartement in te trekken. 

Bram probeert er het beste van te maken met zijn nieuwe huisgenoot, maar zijn voornemen om er tot rust te komen en de zoektocht naar zichzelf gaan helemaal verloren wanneer beide vrouwen besluiten dat ze niet zomaar aan de kant kunnen worden gezet. 

Iedereen eist zijn plaats op in het appartement, wat leidt tot een ratjetoe aan misverstanden, verwisselingen, oude en nieuwe liefdes, maar vooral… humor!

De madammen

Komedie voor 6 dames + 2 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Het stuk speelt zich op de afdeling van de sociale dienst van de stad Rommelbeke.

We maken kennis met vier dames, vier verschillende generaties, die elk een bureau bemannen. De 73-jarige schepen van sociale zaken, Herman, is niet te vinden voor vernieuwing, daardoor staat de tijd en het werktempo er stil.

Dit geeft de vier vrouwen de kans om dagelijks hun persoonlijk leven uitgebreid met elkaar te delen. Hoewel de vier dames die er werken een totaal verschillende achtergrond en interesses hebben, gaat alles er, mede door de aanpak van moederkloek Andrea als diensthoofd, heel gemoedelijk aan toe.

Wanneer Herman van het toneel verdwijnt neemt een nieuwe schepen de touwtjes in handen. Zij beslist dat alles er behoorlijk anders aan toe mag gaan, en zo komen de vriendinnen onder een tot nu toe ongekende druk te staan.

Ze worden genoodzaakt alle privézaken aan de kant te schuiven, om samen één blok te vormen zodat ze hun positie en job kunnen bewaren.

De kijk voor en achter de schermen bij ‘de madammen’ geeft het publiek een avond vol amusement met een knipoog naar de actualiteit.

Juliette

Komedie voor 2 dames + 1 heer door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Romanschrijver Eddy De Ridder is toe aan zijn vijfentwintigste roman. Afgezonderd in een hut in een bos gaat hij tevergeefs opzoek naar inspiratie. Zijn zoektocht wordt onderbroken door het bezoek van twee jongedames, die de kinderen van zijn zus blijken te zijn. Nu zijn zus in de gevangenis is beland, en haar jongste dochter, Ella, bij hem opzoek gaat naar een voogd wordt hij geconfronteerd met een verleden waarvan hij dacht het allemaal een plaats gegeven te hebben. De tijd tikt, als Eddy zijn huidig leventje wil behouden moet er een nieuwe roman verschijnen. De eigenwijze Ella beslist ongevraagd om hem te helpen. Door het samen schrijven van de roman botsen ze op hun familiegeschiedenis, die heel wat te weeg brengt. Juliette is een zoektocht vol fijne en scherpe humor, waar doorzettingsvermogen en vriendschap centraal staan. 

De reünie 

Tragikomedie voor 6 dames + 3 heren door Peter De Kemel

Korte inhoud:
Zoals in elk bedrijf vind je ook in de firma ‘Excessions’ roddels, verdoken affaires, ongeuite frustraties, geheimen, … 
Alleen is geen van deze ooit boven water gekomen. Dit althans tot de reünie vijf jaar na het faillissement van Excessions plaats vindt…
In Maison Madeleine, het vakantiehuis aan zee van magazijnier André, zijn zaakvoerder Paul, de hypocriete onthaalmedewerkster Audrey, de felle Russische, niet op haar mondje gevallen poetsvrouw Aneska, de knappe maar minder snuggere secretaresse Chantal, de louche boekhouder Olivier en diens vrouw Mieke, uitgenodigd voor een reünie. 
Wanneer Jeanne, de volkse Oostendse buurvrouw van Maison Madeleine onverwacht binnenvalt en over de personages en hun onderlinge relaties haar ongezouten mening geeft, gaan de poppetjes echt aan het dansen.

Dame van de nacht

Monoloog voor 1 dame door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Lou Lou, een aan lagerwal geraakte prostituee, leeft op de tweede verdieping van een oud herenhuis. Rommelend in een doos met oude foto’s, ontvoeren die foto’s haar naar verschillende fases van haar leven. Aan de hand van deze foto’s neemt ze je mee naar de meest komische, glamoureuze… maar ook barre en koude momenten uit het leven van een prostituee.
Het leven van een prostituee draait om mannen… in haar verbeelding, gaat ze met deze mannen de confrontatie aan, ze vraagt ze naar het hoe en waarom…
Ze besluit dat ze mannen haat. Maar als ze in de spiegel kijkt, moet ze misschien wel toegeven dat ze niet zonder kan. 
Deze monoloog is gecreëerd in samenwerking met vzw Pajoke, op basis van echte, rauwe, maar soms ook komische verhalen van prostituees in de Antwerpse havenbuurt.
Laat je één avond meenemen door de dame van de nacht, en je beleeft beslist een bijzonder stukje theater.

Gekke bompa's

Komedie voor 14 dames + 11 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Drie mannen op leeftijd komen op dezelfde dag aan in een home voor bejaarden en liggen al meteen overhoop met zuster Maria, de overste van het home en haar strenge huisregels. Wanneer ze samen de lotto winnen en kort nadien alle drie verliefd worden op een jonge dokteres uit het home, gaan de poppetjes pas echt aan het dansen.

Jeanne Panne, een heks van alle tijden

Monoloog voor 1 dame door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Snuisterend in oude dossiers, trof de auteur er het proces aan van de in mei 1650 als heks verbrande vrouw, Jeanne Panne. Na maanden van opzoekingswerk schreef hij aan de hand van de bewaard gebleven getuigenissen een theaterstuk over een aan epilepsie lijdende vrouw, die door onwettige uitoefening van de geneeskunde op de brandstapel terecht kwam. Hij toont aan hoe iemand, die zich boven de massa verheft, veroordeeld wordt. Hij schetst op een gevoelsmatige manier de houding van de kerk ten tijde van de Spaanse Inquisitie. Van dit stuk schreef de auteur zowel een versie voor massaspektakel als een monoloogversie.

Kruisweg van een non

Toneelspel voor 7 dames door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Anno 1920. De traditie wil dat in ieder Christelijk gezin een non geboren wordt. Zo ook in het gezin Mertens, waar dochter Anna tegen wil en dank naar een slotklooster gebracht wordt. In het klooster komt het tot conflicten tussen de rebellerende Anna die haar vrijheid terug wil en de zuster overste die kost wat kost van Anna een kloosterzuster wil maken. De auteur laat u kijken achter de schermen van een slotklooster. Laat u kennis maken met de vaak nog middeleeuwse kloosteregels. Toont hoe opgekropte gevoelens bij jonge vrouwen kunnen leiden tot frustraties en geloofstwijfels. Toont gevoelens van religieuzen waarover zelden of nooit gepraat wordt.

Lente

Genre: Volkse Komedie door Peter De Kemel
Duur: Avondvullend
Bezetting:  2 dames – 3 heren
Decor: 1
Naar de novelle ‘Lente’ van Cyriel Buysse
Korte inhoud:
Nevele 1930.
Op de hoeve van de kinderen Goetgebuer wordt er hard gewerkt en gaat het leven zijn dagelijks gangetje. Aan dat alles komt een eind wanneer tante Zeunia beseft dat haar dagen geteld zijn en ze, vooraleer ze sterft, haar nichtje uit Parijs nog eens wil zien.
De drie ongetrouwde broers en hun zus begrijpen niet waarom hun tante de dochter van hun overleden zus die in Parijs woonde na meer dan tien jaar nog eens wil ontmoeten.
Cordula vreest dat tante haar fortuin volledig aan haar nichtje zal wegschenken.
De drie broers denken dat het allemaal wel niet zo’n vaart zal lopen en zien de komst van hun nichtje wel zitten.
Leontine blijkt bij haar aankomst een knappe jongedame geworden te zijn.
Binnen de kortste keren brengt ze haar drie nonkels het hoofd op hol en dat tot grote ergernis van haar tante Cordula. 

Liefde, lust en schijnheiligheid

Komedie voor 4 dames + 1 heer door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Markiezin van Swieten houdt ervan haar dochter op reis te sturen om tijdens haar afwezigheid, haar wildste fantasieën te realiseren met een jonge minnaar. Bij de terugkeer van haar dochter wordt de minnaar zonder scrupules aan de deur gezet, omdat ze haar amoureuze uitspattingen wenst verborgen te houden. Haar nieuwe minnaar, Markies Rosenberg, heeft er echter weet van en beslist de rollen om te keren. Hij gaat zelfs zover dat hij de façade van deftigheid en etiquette waarachter de markiezin zich schuilhoudt, voorgoed teniet doet.

Muggen

Volkse komedie voor 4 dames + 1 heer door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Bioloog Billy van Vooren huurt een studio omdat hij er in alle rust wil werken aan zijn studie over het paren van de langpootmug. Door een misverstand blijkt ook een zekere Pauline die ruimte gehuurd te hebben. Na wat herrie besluiten ze om de ruimte te delen. Wanneer Billy's verloofde het thuis niet meer ziet zitten, neemt ze niet alleen ook haar intrek in de kleine studio, maar gaat ze tevens denken dat Billy een verhouding heeft met Pauline. En als dan ook nog Billy's schoonmoeder in sp‚ er komt inwonen, wordt de ruimte wel echt te klein. Bijna waren we vergeten te vertellen dat er muggen in rond vliegen.

Relatief

Toneelspel voor 1 dame + 1 heer door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Freddy Van Hoof is schrijver van stukken voor het amateurtheater en werkt aan een stuk over zelfmoord bij jongeren. Hij neemt contact op met Ellen Coppieters wiens vriend zich verhangen heeft. Hoewel Freddy radicaal te werk gaat en Ellen daardoor soms het gevoel krijgt dat ze schuld heeft aan de dood van haar vriend, wil ze verder blijven werken aan het stuk. Ze gebruikt Freddy als het ware als therapeut bij het verwerken van de zelfmoord. Naarmate hun gesprekken vorderen, komen meer en meer fundamentele levensvragen aan bod. Freddy probeert inzicht te krijgen in wat Ellen verstaat onder de begrippen warmte, geborgenheid en seksualiteit. Er ontstaat een hechte vriendschapsband en later zelfs een relatie tussen beiden. Samen gaan ze op zoek naar wat ze precies willen binnen hun relatie.

't Loopt in 't honderd

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Pol Pieters logeert samen met zijn vrouw in een hotel waar de aanstelling zal plaatsvinden van zijn nieuwe directeur. Pol heeft zijn vrouw wijsgemaakt dat zijn directeur aangesteld wordt in de namiddag en heeft haar ervan overtuigd om dan te gaan winkelen. Wat zijn vrouw niet weet is dat Pol een smoes verzonnen heeft om met zijn maîtresse alleen te zijn. Wat Pol niet weet is dat zijn vrouw van de gelegenheid wil gebruik maken om met haar minnaar alleen te zijn. Voor Pol wordt het een dolle namiddag, want zijn vroegere maîtresse komt binnenvallen, zijn directeur komt kennismaken en ook het kamermeisje heeft een oogje op Pol.

Toetjes (versie Mariette)

Stuk voor 5 dames + 2 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Filiep en Annabel lijken op het eerste gezicht gelukkig getrouwd. Maar wat blijkt? Filiep houdt er drie minnaressen op na en Annabel heeft een minnaar. Wanneer door een stom toeval zowel de minnaressen als de minnaar op hetzelfde ogenblik bij Filiep en Annabel thuis verschijnen, gaan de poppetjes aan het dansen. Mariette, de meid des huizes, moet er nu maar zien voor te zorgen dat alles toch een happy end krijgt. Een knettergekke komedie vol persoonsverwisselingen, tekst– en situatiehumor en misverstanden.

Toetjes (versie Albert)

Stuk voor 4 dames + 3 heren door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Filiep en Annabel lijken op het eerste gezicht gelukkig getrouwd. Maar wat blijkt? Filiep houdt er drie minnaressen op na en Annabel heeft een minnaar. Wanneer door een stom toeval zowel de minnaressen als de minnaar op hetzelfde ogenblik bij Filiep en Annabel thuis verschijnen, gaan de poppetjes aan het dansen. Albert, De knecht des huizes, moet er nu maar zien voor te zorgen dat alles toch een happy end krijgt. Een knettergekke komedie vol persoonsverwisselingen, tekst– en situatiehumor en misverstanden.

Dienst accessoirologie

Stuk voor 2 dames door Peter De Kemel
Korte inhoud:
Brussel 1970. We bevinden ons in een kantoor waar de dienst rekwisieten van een televisiestation gevestigd is. Antoinette runt deze sinds jaar en dag alleen en heeft de dienst omgedoopt naar ‘Dienst Accessoirologie’. Haar plan: rustig uitbollen vooraleer ze op pensioen gaat, wordt verstoord wanneer onverwachts een nieuwe collega verschijnt. Daisy Allaert blaast nieuw leven in de brouwerij. Een jong ding die de flower power meebrengt naar het muffe kantoor op de bovenste verdieping van het televisiegebouw. Er volgt een aaneenschakeling van conflicten die uiteraard voor zeer komische situaties zorgt. Daisy moet constateren dat Antoinette dan toch geen alledaags figuur is. Antoinette van haar kant ervaart dat Daisy eigenlijk anders in elkaar zit dan ze eerst laat uitschijnen.  Dienst Accessoirologie is een verhaal waarin clichés en vooroordelen ruimte maken voor een unieke ontmoeting tussen twee wel zeer speciale karakters.

Amaar nonkel Astair toch! 

Genre: Komedie
Voor: 8 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
Astaire Dierickx, weduwnaar en levensgenieter, gaat op aanraden van zijn huisdokter voor observatie naar een ziekenhuis. Hij amuseert er zich kostelijk met zijn kamergenoot Wim'ke en de jonge verpleegster. Tevens kan hij het niet nalaten Soeur Alegonde, de overste van de kliniek, af en toe op stang te jagen. Astaire voelt zich in de kliniek de koning te rijk, tot de dokteres waar hij bij in behandeling is, hem het pijnlijke nieuws komt vertellen dat hij longkanker heeft. Vanaf het ogenblik dat zijn familie dit te weten komt, scharen ze zich rond zijn ziekbed om te voorkomen dat zijn fortuin hen zou ontglippen. Astaire heeft echter andere, grootse plannen met zijn fortuin. Ondanks de eerder dramatische thematiek een zeer grappige komedie.

Luizenissen 

Genre: Komedie
Voor: 3 dames, 2 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
Fons Van Lierde leeft na de dood van zijn vrouw als kluizenaar. Op een nacht breekt de zestienjarige Saskia, ontsnapt uit een jeugdinstelling in het dorp, bij hem in. Fons heeft meteen door dat er geen kwaad in haar schuilt en biedt haar een onderduikadres aan tot groot ongenoegen van zijn dochter, die denkt dat hij een relatie heeft met een minderjarige. Ook buurvrouw Angèle is allerminst ingenomen met de gang van zaken, daar zij een oogje heeft op Fons. Alles krijgt een dramatische wending wanneer blijkt dat schoonzoon Arie, eerste schepen in het dorp, het huisje van Fons wil laten onteigenen om er sociale appartementen te bouwen. De bouw moet zijn visitekaartje worden voor de naderende verkiezingen. Daar Fons van geen onteigening wil horen, dreigt er een grote crisis binnen de relatie met zijn dochter. Zijn schoonzoon gaat daarin zover dat hij haar laat kiezen tussen hem of zijn vader.
Mijn Marie is partie 

Genre: Komedie
Voor: 3 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
Marcel en zijn vrouw besluiten tijdens de zomervakantie niet op reis te gaan. Ze krijgen van een op doorreis zijnde Nederlander, Kees, de vraag of hij enkele dagen in hun achtertuin mag kamperen met zijn caravan. Het voorstel wordt aanvaard en even later verschijnt ook de dochter van de Nederlander, Rietje. De Nederlander plaatst niet alleen zijn caravan in Marcel zijn tuin, maar schaakt korte tijd later ook zijn vrouw, Marie. Rietje ziet het niet zitten bij haar vader in de caravan en neemt intrek bij Marcel op wie ze prompt verliefd wordt. Dees, de wat oudere buurman van Marcel, kan niet meer volgen bij al die moderne opvattingen rond het huwelijk en vindt partnerruil helemaal niks. Wanneer tante Koralie, een oude, oerconservatieve, maar steenrijke tante van Marcel op bezoek komt, kan ze maar beter niet op de hoogte geraken van hun seksspelletjes. Dees neemt snel de rol van huisknecht aan en probeert de juiste man bij de juiste vrouw te houden.
Onze bompa wordt punker 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 5 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
In het huisgezin van Jeanne, de dochter van bompa Gerard, hebben de discussies tussen haar en haar twee puberdochters een absoluut hoogtepunt bereikt. Na de zoveelste discussie over de opvoeding, neemt Jeanne haar koffers en trekt het huis uit. Marc, de tienjarige gehandicapte zoon, trekt aan de alarmbel bij bompa Gerard. Deze beslist om zijn intrek te nemen bij zijn kleinkinderen en de huishoudelijke taken op zich te nemen. Al vrij snel komt bompa Gerard in botsing met de totaal verschillende levensopvattingen van zijn kleinkinderen. Zal bompa Gerard zijn kleinkinderen op andere gedachten weten te brengen? Of zullen zijn kleinkinderen bompa Gerard op andere gedachten weten te brengen? 'Onzen bompa wordt punker' vertrekt vanuit een dramatisch gegeven, maar groeit, door de manier waarop bompa Gerard de zaak aanpakt, al vrij snel uit naar een stuk waarin de lach centraal staat.Uitgesteld 

Genre: Komedie
Voor: 5 dames, 4 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
Het stuk speelt zich af in een parochiezaal ergens te lande waar toneelbond 'Hoger Op' de repetities aanvangt voor hun jubileumstuk 'Sla maar met de deuren', geschreven door een plaatselijk auteur naar aanleiding van hun 50–jarig bestaan. Het wordt een productieproces dat van meet af aan af te rekenen krijgt met tal van tegenslagen. De regisseur komt niet opdagen omdat hij bij de andere toneelvereniging in het dorp een betere vergoeding krijgt, de plaatselijke afdeling van de K.V.L.V. komt hen storen omdat zij er hun wekelijkse kookles houden, liefdesperikelen binnen de groep zorgen er dan weer voor dat de hele rolverdeling door elkaar moet worden gehaald, ... Wanneer al deze obstakels uit de weg zijn geruimd, blijkt de tekst, geschreven door een leraar van het eerste leerjaar van de plaatselijke gemeenteschool, kant noch wal te raken. De meningsverschillen tussen de oudere, gezagsdragende leden van de toneelbond, en de jonge, naar vernieuwing strevende spelers, zorgen ervoor dat verder repeteren zo goed als onmogelijk wordt. De toneelbond ziet zich genoodzaakt hun productie 'uit te stellen'.
De die van den socialen hoek 

Genre: Tragikomedie
Voor: 3 dames, 3 heren, 0 figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud 
Het stuk speelt zich af in een sociale wijk, in een achterbuurt van een grootstad. Simonne baat er, zoals de traditie het wil, de kruidenierswinkel van haar moeder Germaine uit. De komst van een Colruyt en het groot aantal vreemdelingen in de buurt, hebben ervoor gezorgd dat de winkel verlieslatend dreigt te worden. Germaine wil echter dat de winkel, een erfenis van haar moeder, open blijft, al is het maar om de voortzetting van de traditie. Kleindochter Inge ziet het niet zitten om die traditie voort te zetten en om te blijven omgaan met mensen van een lage sociale klasse. Ze wil naar de universiteit om zo hoger op de sociale ladder te geraken. Al vrij snel zal ze tot de conclusie komen dat, wie in een bepaalde sociale klasse van de maatschappij geboren wordt, deze niet zo snel kan ontvluchten. Een op het eerste gezicht vrij dramatische thematiek krijgt, door de ironische aanpak van de auteur, een luchtige ondertoon waardoor de lach nooit ver weg is.