De geest van Toetekome 

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Hilda Vleugels 

Korte inhoud: 

Rosa beklaagt haar lot en dochter Marina is ook niet tevreden met haar bestaan. 

Dan komt Dokus, de dorpsgek, op de proppen. Hij heeft een doosje, waarin een geest zit, die alle wensen in vervulling doet gaan. Niemand gelooft de zot natuurlijk. Maar Natalie, de jongste dochter van Rosa, is stiekem met Dokus bevriend en weet wel beter.
Als Rosa wenst dat ze Marina was en tegelijkertijd Marina wenst dat ze haar moeder was, verwisselt de geest hun identiteit. Moeder Rosa gedraagt zich nu als een losbollige tiener en dochter Marina als een stipte moeder. (De rollen van de moeder en de dochter vergen uiteraard twee keiknappe actrices!)
Zoals in ieder huishouden zijn er scheefgetrokken situaties en geheimpjes. Vader heeft buiten de weet van zijn vrouw een filmster van een secretaresse (met Marilyn Monroe-maten) en staat op het punt de transactie van zijn leven af te sluiten. Zoon Peter heeft stiekem een lief. Marina is tot over haar oren verliefd op de buurjongen. De melkboer is een seksmaniak, enz.
In hun nieuwe situatie (dochter = moeder, moeder = dochter) leren de dames het wel en wee van elkaars bestaan. Gedurende twee uur theater slagen ze er in het geheel af te ronden tot een happy end.