Couwelier Johan

Contact en info:
Adres: Gemeentehuisstraat 27/201, 1740 Ternat
Tel:
02/582 64 28
GSM:
0497 68 06 32
Email:
johancouwelier@hotmail.com

Appels, bomen en pruimen 

Komedie voor 6 dames + 6 heren door Johan Couwelier 

(alternatieve bezetting mogelijk) 

Korte inhoud: 

Zoals elk gesponnen draadje van een spinnenweb volgens een vast patroon aan een ander wordt vastgekleefd, zo wordt elke verhaallijn van ‘Appels, bomen en pruimen’ met een vorige verhaallijn verweven tot een perfect harmonisch geheel. Alledaagse thema’s zoals liefde, haat, vriendschap, geloof, bedrog en racisme, worden in dit toneelstuk minutieus tegen het licht gehouden. En wat blijkt? De familie Verhoeven is helemaal geen doorsnee familie van 13 in een dozijn. Het tegendeel is eerder waar. 

Daarom loont het echt wel de moeite om vier weken lang hun doen en laten van heel nabij te volgen. Zeker als het duidelijk wordt dat ook hun vrienden en kennissen een stevige duit in het zakje doen om de verhalen zo nodig nóg complexer en nóg grappiger te maken. 

De gebeurtenissen volgen elkaar zó snel op, dat er gewoon geen tijd is voor verveling. 

Dat maakt van ‘Appels, bomen en pruimen’ niet alleen een ‘pageturner’ bij het lezen, maar zonder de minste twijfel ook een uiterst amusant schouwspel. 

 

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 

De pitbull en de keffer 

Komisch detectiveverhaal voor 4/5 dames + 7/9 heren door Johan Couwelier 

(alternatieve bezetting mogelijk) 

Korte inhoud: 

De speurders van de dienst moordzaken van Leuven hebben hun handen meer dan vol, als ze op hetzelfde moment twee verschillende zaken dienen te onderzoeken. 

Het eerste onderzoek, naar een roofmoord in een rusthuis, zit al enkele dagen muurvast. 

Maar de commissaris wordt pas echt nerveus als een op het eerste gezicht overduidelijke  zelfmoord plots een afrekening in het drugsmilieu blijkt te zijn. 

Omdat er druk komt van hogerhand eist de baas een snelle doorbraak in beide zaken. 

De vraag is of die er komt en op welke manier. Temeer omdat er ook nog in oude, stinkende putten geroerd moet worden. Op zoek naar die ene fatale fout die elke dader wel pleegt te maken, rekent de jonge inspecteur eerder op zijn intellect. De doorwinterde hulpinspecteur daarentegen spreekt daarbij liever zijn ervaring aan. 

Als zowel de getuigen als de verdachten een loopje nemen met de waarheid, lijkt een snelle doorbraak eerder een illusie. Tot de hersenen van de hulpinspecteur ineens op volle toeren beginnen te draaien… 

De leuke, bij momenten grappige, dialogen worden om de haverklap afgewisseld met rake levenswijsheden, verrassende wendingen en doordachte quotes. 

Omdat elke toeschouwer aangespoord wordt om ook zijn of haar eigen speurneus aan het werk te zetten, is de kans dat de aandacht ook maar één seconde verslapt zo goed als onbestaande. 

 

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst