Coppens Paul

Contact en info:
Adres:
Steenstraat 26 bus 12, 9340 Lede  Tel: 053/77.19.51
E-mail: [email protected]    Website: www.studiokops.be

Laat mij in stilte dromen

Romantische komedie voor 5 dames + 4 heren of 6 dames + 3 heren door Paul Coppens 

Korte inhoud: 

Buurthuis Huuge is een buurtcentrum dat sociale animatie aanbiedt voor eenzamen en kansarmen. Nander, alias ‘Broeike’ komt daar regelmatig. Hij heeft een minderwaardigheidsgevoel en kan zich niet altijd goed uitdrukken. Zijn hobby is schilderijtjes maken op gewoon papier of op de achterkant van affiches. Hij heeft immers geen geld om echte schildersdoeken te kopen.
Het is zijn eeuwige droom om ooit een beroemd kunstenaar te worden. Broeike ontmoet op een dag het jonge meisje Lizzie die als straatmuzikante viool staat te spelen. Hij raakt in de ban van haar en er bloeit iets tussen die twee.

 

Uitgegeven bij Almo

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


In Flanellen Pyjama

Komedie voor 4 dames + 2 heren door Paul Coppens 

Korte inhoud: 

Twee koppels, die al jaren naaste buren zijn, trekken er regelmatig op uit voor hun ‘durf-tweedaagse’. Ze bedenken de gekste uitdagingen die ze dan uitvoeren. Het zijn ‘opdrachten’ die ze vroeger nooit zouden aangedurfd hebben. Nu dus wel en telkens zorgen ze voor veel leute en plezier.
Deze keer hebben ze een B&B uitgekozen en daar gaan ze een pyjamafuif houden. Het wordt een hilarische party. Maar dan volgt nog iets anders… Als ze zich maar amuseren!
En dat geldt ook voor het publiek… zich amuseren!

 

Uitgegeven bij Almo

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


Een Geestig samenzijn 

Komische whodunnit voor 4 dames + 4 heren door Paul Coppens & Guy Didelez

Korte inhoud: 

In het kasteeltje van madame Adèle Van Acker is er maandelijks een vergadering omtrent hun zaak, de koekjesfabriek. Maar deze avond zal de samenkomst totaal anders verlopen. Niet iedereen is op de hoogte van wat Adèle gaat organiseren.
Het is in ieder geval een samenkomst met prettige maar ook nare verrassingen, ongemakkelijke spanning maar vooral (en zeker voor de toeschouwer) met hilarische ontwikkelingen.
Info:
Eventueel kan de bezetting ook 5d/3h zijn.

 

Uitgegeven in eigen beheer 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Storm door ’t lief 

Blijspel voor 6 dames + 5 heren door Paul Coppens & Fons Vinck 

Korte inhoud: 

Het bescheiden huisgezinnetje van zenuwpees Katie en duivenmelker Luc is in hoogste staat van paraatheid wanneer Maxime, het lief van de jongste dochter Marie voor de eerste kennismaking op bezoek komt. Maar ook zijn ouders komen mee. Die mensen zijn van een heel andere stand. Zij zijn vermogend en wonen in een luxueuze villa. En nu gaat dat welgesteld gedistingeerd bezoek oog in oog komen te staan met deze eenvoudige mensen. 

Katie draaft zenuwachtig door het huis. Zij wil dat alles perfect verloopt. Vader Luc weet niet hoe zich deftig te gedragen. Oma moeit zich met alles. De vriendin van oma komt net die dag langs. Ook zij is ondeugend en prettig gestoord. Lotte, de extravagante zus, geeft te pas en te onpas haar ongezouten mening. Simpel Bertje, die een oogje heeft op Marie, is ook van de partij. En net die namiddag komt een eeuwige vrijgezel de lekkende kraan van de douche repareren. 

Veel trammelant dus en het hele huis staat op stelten. Een storm woedt door het alledaags gezinnetje en dat allemaal door de komst van de rijke ‘prins op het witte paard’ van dochterlief. 

Grappen en grollen, misverstanden, botsingen, malheurtjes… de storm raast door. 

Voor het publiek is het van meet af aan genieten van een lachbui-storm dat stilaan de vorm aanneemt van een schater-orkaan! 

 

Uitgegeven bij Auteursbureau ALMO 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Met elastieke benen 

Komedie voor 6 dames en 4 heren door Paul Coppens 

Korte inhoud: 

Na een zware overstroming zijn alle huisjes van een achtergestelde buurt tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners moeten ergens anders onderdak vinden. 

Zo komt Cecile terecht bij haar nichtje Leen die samen met haar vriend in een vroegere winkel woont. Van wat ooit de winkelruimte was, hebben ze hun oefenzaaltje gemaakt. Leen en Nick doen immers als hobby aan ballroomdansen. 

Wanneer Pedro zijn buurvrouw Cecile komt opzoeken, komen ze samen met Leen op het idee om met de buren uit de getroffen wijk een dansclubje op te richten. Iedere week zullen ze samenkomen om een stijldans aan te leren. Dat zal die sukkelaars hun zorgen even doen vergeten. 

Nick heeft er eerst zijn twijfels over of dit wel zal lukken. Immers niemand van die arme stakkers is in de wieg gelegd om gracieus en stijlvol Engelse wals, tango, foxtrot of rumba te dansen. Uiteindelijk stemt hij toch toe en hij wordt de dansleraar, geassisteerd door Leen. Dat is dan hun bijdrage tot de solidariteitsactie voor de waterramp. 

Maar al vlug beseft Nick dat hij zich wat op de hals heeft gehaald. Hij krijgt een bont gezelschap voor zich van uitgelaten mensen, ieder met zijn eigen maniertjes, talenten en gebreken en dat leidt tot heel wat geestige toestanden. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pas op voor de kleine

Stuk voor 6 dames + 3 heren door Paul Coppens
Korte inhoud:
Mats Dielens is een bijzondere baby. Hij heeft het M.U.S.H.B.- syndroom. Dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij zelf uitgevonden. Hij ziet en hoort alles, observeert alles en iedereen, slaat het op in zijn koppeke en verwerkt het. Maar vooral: hij kan het niet laten om commentaar te geven. En hoe! Klinkt het niet dan botst het.
In zijn eerste levensjaar gebeurt er dan ook heel wat ten huize Dielens. Hij maakt de liefdesperikelen van de grote mensen mee en die zijn best amusant. Mama en papa, oma en opa, de babysit, de vriendinnen van mama… ze passeren allemaal met hun (geestige) gedragingen de revue. En zelfs als baby moet Mats ten gepaste tijde ingrijpen…
Decor: Een huiskamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het Sacochenvirus 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud:
Op hun trouwdag heeft Lars, de man van Benedikt, iets uitgespookt dat haar niet zint. Sindsdien koopt ze elke week een sacoche. 68 stuks heeft ze er al en ze is nog niet van plan om ermee te stoppen.
Als ze op een dag samen met haar vriendin Saskia een volgend exemplaar wil gaan kopen, komt buurvrouw Hermine - die altijd wel iets komt lenen - binnenvallen. Hermine merkt nu pas voor het eerst die geweldige collectie. Benedikt heeft schrik dat ze in de toekomst ook haar sacochen wil komen lenen en Saskia verzint daarom een verhaal. Benedikt is in een club. Een sacochenclub. Ze heeft een sacochenvirus opgelopen.
Dat is het begin van een hele mallemolen van misverstanden waar ook Lars hals over kop in meedraait, vooral wanneer zijn toekomst voorspeld wordt. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Barak Faunus 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Adela wil werk. Samen met haar vriendin Pamela biedt ze zich aan in 'De Faunus', een vervallen café waar niemand te zien is en ze alleen maar briefjes met aanwijzingen vinden. Wanneer ze uiteindelijk de oude, seniele Nestor in zijn rolstoel aantreffen, wil Adela ervandoor. Een intussen binnengekomen klant brengt haar het hoofd op hol en garandeert haar dat ze de Faunus kan uitbouwen tot een rendez–vous hotel waar geheime afspraakjes kunnen plaatsvinden. Een poosje later vallen de klanten binnen. Om allerlei redenen beginnen Adela en Pamela hen foutief te koppelen en meteen gaat het van de ene hilarische lachbui naar de andere.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gasten zijn Lasten 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Gevert Burg is schrijver van romantische, passievolle romans. Niemand weet dat zijn schoonmoeder, die eindeloos over haar talloze minnaars kon vertellen, hem daarbij als inspiratiebron diende.
Maar schoonmama zit nu in een bejaardentehuis en Gevert voelt hoe de inspiratiebron hoe langer hoe droger komt te staan. De oude vrouw moét bij hem intrekken. Gevert neemt contact op met een sociaal assistente. Zij belooft om een rapport op te stellen. Enkel indien Gevert blijk geeft van een onberispelijk gedrag mag zijn schoonmoeder bij hem intrekken. 
Maar zo ver is het nog lang niet. Want ondertussen is Liliane, een nieuwe buurvrouw bij Gevert komen aanbellen. Ze werd door haar man afgeranseld en komt bij de schrijver steun zoeken. Gevert stemt toe dat ze een poosje bij hem blijft, waarop Liliane prompt uitbazuint dat ze zich in een vrouwenvluchthuis bevindt. De vrouwen stromen toe, net op het ogenblik dat de sociaal assistente zal terugkomen...
Van dan af wordt het vrouwenvluchthuis vooral een vrouwenkluchthuis...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het Wittebroodslijk 

Komische thriller voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Het zal en het is Mark, de heer des huizes, overkomen. De dag van zijn huwelijk is perfect verlopen. Blijkbaar zijn ze van alle fratsen gespaard gebleven. Tot ze hun slaapkamer binnenkomen en er zeven levensechte varkens, waarvan een in bed aantreffen. Buurman, boer Amedee, snelt ter hulp om zijn varkens terug naar de stal te loodsen. Huwelijksgrap verklaard! 
Dan ontdekt Mark tot zijn grote verbazing een lijk in huis. Angstvallig wil hij dit voor zijn bruidje verbergen. De dag na hun huwelijksnacht komen zijn ouders en schoonouders de restjes van de feestmaaltijd opeten. Mark zit echter nog steeds met het lijk in huis. Hoe kan hij dit ongezien buiten smokkelen met zoveel volk over de vloer? 
Dit gegeven is voer voor knotsgekke toestanden ten huize van het jonge paar. Voeg daarbij dat het stuk meermaals verrassende wendingen krijgt, die de haren ten berge doen rijzen… 
Dit is de vernieuwde versie (2017) van het stuk uit 1994. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pak in, stap uit 

Blijspel voor 4 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Robin en Norma zijn zo gelukkig! Vandaag zullen ze scheiden. Het leven ligt beloftevol voor hen open. Robin zal zich eindelijk eindeloos met zijn computer kunnen bezighouden en Norma hoeft zich niet meer om hem te bekommeren. Haar lokt een leven van schoonheidsmaskers, warme baden, turnoefeningen, trimfietsen, pedicure en manicure. Er is maar één probleem: Norma's moeder zal nooit met een scheiding toestemmen. Om haar te overtuigen spreken Norma en Robin af een vreselijke ruzie te ensceneren, waarin ook Doris, het liefje van Robin, een rol zal spelen. Maar dan krijgt Robin telefoon waarin Doris het met hem uitmaakt. Hij durft het niet aan Norma te zeggen, want op die manier zou hij ook haar toekomstplannen dwarsbomen. Er moet dus uitgekeken worden naar een vervangster.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Pompen of Verzuipen 

Blijspel voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud:
De barbecue die Herwig en Geselle elk jaar voor twee bevriende koppels organiseren belooft dit jaar "anders dan anders" te worden. Dat heeft te maken met de vervallen chalet die Herwig gekocht heeft om te gaan wonen, zodra hij van Giselle gescheiden is. Maar het heeft vooral te maken met het feit dat Fanny, de vrouw die door Herwig tot zijn nieuwe levenspartner werd uitgekozen, op die barbecue aanwezig zal zijn. Er is maar één probleem: Fanny weet nog niet dat ze uitverkoren werd en zal dus die avond het "heuglijke nieuws" vernemen.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De zetel 

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
De alleenwonende Melvin Selis, auteur van liefdesromans, slentert op een dag door de verpauperde wijk Elzen. Plots wordt er door een venster een zetel naar buiten gekeild. Een meisje, Peggy, stormt naar buiten. Ze vlucht voor haar brutale man en wil in het station gaan slapen. Ze neemt haar schamele bezittingen mee: haar kleren en een zetel. Melvin brengt haar echter naar zijn flat. Die nacht kan ze in de logeerkamer slapen. Deze ontmoeting is het begin van een mooie, maar pijnlijke romance. 'De zetel' is een volksstuk met een lach en een traan. Een aanklacht tegen ongelijkheid.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Schafttijd 

Tragikomedie voor 2 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Deze gespierde, volkse dialoog laat ons toe kennis te maken met Gaston en Willy, baas en werknemer–bouwvakker. Ze tonen ons dat de tijd om te schaften er niet alleen is om te eten, maar ook om met elkaar te praten. Ze laten u ontdekken dat achter een totaal van elkaar verschillend uiterlijk een sterke band schuilgaat: vriendschap !! Deze sterke band laat hen toe reeds vele jaren samen te werken, mekaar raad te geven en te troosten, de problemen die zich voordoen samen op te lossen. Tot de crisis toeslaat ! Dan blijkt dat hun relatie elke zakelijke overeenkomst onmogelijk maakt. Gaston als werkgever staat machteloos tegenover de slechte tijd... 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Schat, je bent een schat 

Blijspel voor 4 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud:
Conny en Mike worden in hun plannen om er samen een leuke vakantiedag van de maken gedwarsboomd door de komst van twee ververs, die uitgerekend nu de ramen en de deuren van hun appartement komen verven.
Tot overmaat van ramp zijn deze ververs oude bekenden van Conny. Wim is een oude aanbidder van haar, terwijl Kurt haar gewezen echtgenoot is. Om de brutaliteiten van Kurt te ontlopen vindt Conny het geraadzaam om een paar dagen te verdwijnen. Om Conny te helpen zorgt Wim voor een nieuwe “vrouw des huizes”. Micheline heeft immers tegenover hem nog een oude schuld te vereffenen en nu is het, volgens Wim, hiervoor het moment.
Om zijn stoeipartijtje verder te zetten, haalt Mike een gewezen liefje in huis.
Helemaal te gek wordt het, als tante Lucienne met haar lieve nichtje wil komen praten en als de jaloerse echtgenoot van Micheline onraad ruikt.
Open- en dichtslaande deuren en onverwachte wendingen zorgen voor een daverende klucht. Gekke situaties, hilarische toestanden. Een avondje schaterlachen.
Decor: een appartement
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De Jamadama's 

Komedie voor 4 dames door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Vier vrouwen gaan voor hun vereniging een 'lachnummer' brengen. Ze hebben zo een succes dat ze meerdere optredens mogen verzorgen. Maar ze hebben elk hun eigen leven... met ups en downs...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Dossier Bert 

Toneelspel voor 1 dame + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Albert De Soomer is een eenvoudig man. Hij is een armoezaaier, arm maar proper, fabrieksarbeider, gelukkig getrouwd, één zoontje... Jaren was er niets aan de hand... maar dan slaat het noodlot toe. Bert verliest er het verstand bij. Hij neemt het recht in eigen handen en pleegt een moord. In het eerste deel vertelt Bert zijn verhaal tegen de onderzoeksrechter en in flash–backs zien we een aantal gebeurtenissen uit zijn leven en hoe het zover is kunnen komen. In het tweede deel zitten wij in de rechtszaal. Is deze man schuldig of onschuldig? Het publiek in de zaal is de jury. Humor en bittere ernst. Een theaterstuk dat je nooit meer zal loslaten.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Gooien 

Komedie voor 7 dames + 9 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Een afgelegen straat. De bewoners zijn zeer afstandelijk. Een knik en een vlugge goeiendag. Ikke en de rest kan stikken. Op een dag verandert alles. Er wordt een recreatiepleintje aangelegd en zij gaan leren... petanquen! Eerst is er argwaan. Uiteindelijk herleeft de straat en de hele bende maakt er een plezierige boel van. Het wordt eerder PRETanquen! Maar ondertussen gebeurt er iets raars achter hun rug. En terwijl de brave zielen hun ballen gooien, wordt hun leven overhoop 'gegooid.'
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Klachten (in de 70's) 

Klucht voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Halfweg de jaren 70, grootwarenhuis Janco. Om het tienjarig bestaan te vieren en als stunt, organiseert eigenaar en directeur, meneer Alfred Jansens, een playbackshow. Die zal doorgaan in de zaak zelf. Zowel klanten als personeel mogen er aan deelnemen. Kuisvrouw Stans is al zeker van de partij en oefent hele dagen liedjes in. Ze doet dat vooral in het klachtenbureau omdat daar voldoende plaats is. Maar ondertussen gebeurt er ook heel wat in dat klachtenbureau. Robert, chef van de afdeling maar ook befaamd rokkenjager, ziet in de komst van inspecteur en berucht” wijnproever” Verhulst, de ideale gelegenheid om er vanonder te muizen en zich nog maar eens op het amoureuze pad te begeven. Meteen een goede gelegenheid voor de knullige klerk Karel om zich wat beter in te werken in de dienst klachten, waar hij nog niet zolang aan de slag is. De goede werking van de dienst wordt echter danig verstoord door een woeste bedrogen echtgenoot. Daisy, de secretaresse, en eveneens liefje van de chef Robert, is ook al niet tevreden. Als dan ook nog een dame met een delicate klacht ten tonele verschijnt en de preutse verloofde van Karel haar opwachting maakt, zien onze klerk en zijn chef het niet erg meer zitten. De poppen gaan letterlijk en figuurlijk aan het dansen. En terwijl oefent kuisvrouw Stans er duchtig op los en zwiert ze kwiek en swingend hits uit de jaren 70 doorheen de chaos.
‘KLACHTEN (in de 70’s)’ is de remake van ‘Klachten’. 
Decor: Een klachtenbureau van een grootwarenhuis. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Klachten na achten (in de 70's) 

Klucht voor 5 dames + 4 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
'Klachten na achten' is het tweede luik van 'Klachten.' Maar deze klucht staat ook op zichzelf. Men hoeft dus niet eerst Klachten 1 opgevoerd te hebben. Het stuk speelt zich ook nu af halfweg de jaren 70. Het hele knotsgekke gebeuren speelt zich opnieuw af in het klachtenbureau van grootwarenhuis Janco. 

Chef Robert en zijn klerk Karel moeten voor de zoveelste achtereenvolgende avond overwerken. Pech voor Karel die pas getrouwd is met zijn Adeline. Maar diezelfde avond heeft er zich een jong koppel in het warenhuis laten insluiten, met de bedoeling die nacht hun slag te slaan. En wat blijkt... hij is de dubbelganger van... Karel.
Net die avond komt Adeline haar kersvers ventje bezoeken en botst op de inbreker die ze natuurlijk voor haar man houdt. Voeg daarbij nog de kuisvrouw die steeds meer de smaak van playbackwedstrijden te pakken heeft en volop hits uit de jaren 70 oefent, Roberts nieuwe liefje die stikjaloers is en zijn ex-liefje die komt vertellen dat ze in blijde verwachting is en meteen komt men tot een vuurwerk van knettergekke toestanden. 
Dit is de vernieuwde versie (2019) van het stuk uit 1990.
Decor: Een klachtenbureau van een grootwarenhuis.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Lieve Silvester 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Na 24 jaar huwelijk is het leven voor Silvester (Sil) en Friedel een dagelijkse sleur geworden. Het zijn gewone werkmensen, wonen in een klein rijhuisje met een tuintje. Zoon Bart is al jaren de deur uit. 
Wanneer Yvette, de nieuwe buurvrouw van rechtover, actrice bij het plaatselijke amateurtoneelgezelschap, Friedel weet te overhalen om eens naar het toneel te gaan kijken, is dit het begin van een zeer woelig weekend. Sil verzint aanvankelijk een smoes om niet mee te moeten gaan. Maar wat blijkt? Het serveuske van het café is een oud lief van hem. Wanneer hij dat verneemt is hij er als de kippen bij. De toneelvoorstelling zegt hem niets, maar daarna, in het café, schiet Cupido zijn pijlen op hem af. 
En laat Silvester nu juist midden in zijn midlifecrisis zitten. Heimwee naar vroeger steekt de kop op. En daar is ze… het serveuske… zijn Jenny… zijn vlam! Maar daar is ook de chaos, niet alleen in zijn hoofd maar ook in zijn naaste omgeving. En die chaos leidt tot heel wat bijzonder plezante situaties.
Dit is de vernieuwde versie van het stuk uit 1989. 
Decor: Een huiskamer.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Opgepast, Ongepast 

Komedie voor 3 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
In een kledingzaak waar mensen van allerlei slag komen, gebeuren er rare dingen: ze komen er namelijk aangepaste kledij zoeken en passen voor hun buitenmaatse figuren, of voor uitzonderlijke situaties en dat kan buitengewoon plezant zijn om naar te kijken.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De hofkes 

Tragikomedie voor 5 dames + 5 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Na de winterstop komen de eerste volkstuinders opnieuw naar hun ‘hofkes.' Zo maken we kennis met Gust, Fons, Bernard en Bruno. Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn ze in feite alle vier heel eenzaam. Om diverse redenen ontvluchten ze stuk voor stuk hun huis. Bij elkaar, op de ‘hofkes,' waar de tijd lijkt stil te staan, vinden ze nog echte vriendschap.
Tot er plots een nieuwe tuinder verschijnt. Een vrouw. Zonder het te willen, dreigt ze het zorgvuldig uitgebalanceerde mannenwereldje te ontwrichten. Wie is zij? Wat drijft haar naar de tuintjes?
‘De Hofkes’ is een stuk vol tegenstellingen. Zwalpend tussen vriendschap en vijandschap, tussen vrolijkheid en ernst, tussen hoop en wanhoop, wil het in zijn menselijkheid vooral heel herkenbaar zijn. Het stuk is gebaseerd op de film ‘Vleugels’ van Julie De Clerq naar een scenario van Guy Didelez met o.a. Joke Devynck, Vic De Wachter, Michel Van Dousselaere en Johan Heldenbergh in de hoofdrollen.
Decor: volkstuintje
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De sprong 

Tragikomedie voor 2 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Een verlaten brugje over de vaart. Hevige storm. De geschikte plek. Bertold zijn besluit staat vast: hij heeft er genoeg van. Hij kijkt voor de laatste keer naar de lucht. Geen zon vandaag. Hij aarzelt. Is dit wel de juiste oplossing en de juiste manier? (want hij kan zwemmen, niet goed, maar toch.) Nog een paar stappen tot de rand. Haalt diep adem. De allerlaatste seconde. En plots...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De Tuinman 

Psychologische thriller voor 1 dame + 1 heer door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Lilly Bergers, auteur van misdaadromans, zit zwaar in de problemen. Aan haar succesreeks 'Inspecteur Francis' is plots een einde gekomen. Sinds de dood van haar man krijgt ze namelijk geen woord meer op papier. Haar uitgever wacht reeds meer dan een jaar op een nieuw boek.
Bovendien begint de eenzaamheid zwaar te wegen. Ten einde raad plaatst ze een advertentie in de krant: 'Tuinman gevraagd'. Zij hoopt dat daar iemand zal op af komen die naast het werk in de tuin ook haar affectieve honger zal stillen.
En inderdaad, op een morgen belt een tuinman' aan...
Een spannende plot met intrigerende personages, onverwachte plotwendingen en een daverende climax.
Decor: huiskamer
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Fataal 

Thriller voor 4 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Zes toeristen bezoeken met een gids een afgelegen verlaten abdij bovenop een berg. Ze komen aan in de klokkentoren van waaruit ze een prachtig zicht hebben op de omgeving. 
En dan slaat het noodlot toe. De deur valt dicht en ze geraken opgesloten in deze oude klokkentoren. Dit lijkt eerst toeval te zijn maar dan gebeuren er vreemde dingen. Wat een ontspannende uitstap moest worden resulteert al gauw in een ware nachtmerrie.
Moeten we geloven in duistere machten of in geesten of iets dergelijks of zit er onder één van hen een koele moordenaar? Om hier levend uit te geraken zullen de overblijvende toeristen moeten samenwerken, maar kunnen ze elkaar nog wel vertrouwen? Wordt het hun laatste uitstap?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vier vrolijke vrouwtjes 

Komedie voor 4 dames + 2 heren door Paul Coppens

Korte inhoud:
Iedere week op vrijdag komen vier vriendinnen samen voor een avondje uit. Ze noemen zich de VVV – De Vier Vrolijke Vrouwtjes. Dat is telkens het moment voor Imke om haar zorgen aan de kant te zetten. Zij ontfermt zich over haar broer die na een auto-ongeval een licht verstandelijke beperking heeft opgelopen en zijn geheugen is kwijtgeraakt. Dus die wekelijkse vrolijke bijeenkomsten zijn een welgekome ontspanning voor haar.
Na zo’n uitbundig avondje komen de overige vriendinnen op het idee om eens, puur voor de fun, een date te zoeken voor Imke. De week nadien verschijnt inderdaad de ‘uitverkorene’: Nico. Maar Imke ziet het echt niet zitten met die man. Trouwens, ze is vastbesloten geen enkele relatie te beginnen en daar heeft zij haar (verrassende) reden voor. Ze doet er dan ook alles aan om Nico weg te krijgen. Maar dat lukt haar niet zo best. Hij blijft maar steeds opnieuw opduiken…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Talent in de tent 

Blijspel voor 5 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Isabel Vervloesem verveelt zich stierlijk nu haar zoon is afgestudeerd en in Frankrijk is gaan wonen. De laatste jaren was ze huisvrouw en eigenlijk ‘kotmadam’ voor haar zoon en drie van zijn maten die daar bij hen logeerden tijdens hun studies.
Dat is nu allemaal verleden tijd en zij wil iets om handen hebben. Haar stille wens is, ooit een ‘Bed en Breakfast’ te beginnen.
Alles komt in een stroomversnelling wanneer er op een dag aangebeld wordt. Een echtpaar, op weg naar de kust, heeft pech en vraagt om hulp.
Dat is het begin van heel wat grappige verwarringen en hilarische toestanden.
Decor: living
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Touwen boven de wind 

Komedie voor 3 dames + 3 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Samen met zijn buurman, treft de eigenzinnige Remi de laatste schikkingen voor zijn levenswerk: een koordenmuseum. Een paar maanden geleden is hij op dit bizarre idee gekomen toen hij zat te staren naar een sleutel aan een touwtje. De uitnodigingen voor de opening liggen klaar. Mààr...net nu komt zijn vrouw Ivonne terug, nadat ze hem een half jaar geleden heeft laten zitten. In haar zog duikt ook Odette op, de ex van de buurman Mathieu, terwijl haar nieuwe ex op zijn beurt van onder de touwen duikt. En of dat niet genoeg is, heeft Ivonne nog iemand meegebracht. Ondanks de tragische ondertoon, is 'Touwen boven de wind' een bijzonder amusante komedie. Je zult lachen, veel lachen, maar ook ontroerd worden.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Wolk van muggen 

Komedie voor 4 dames + 5 heren door Paul Coppens

Korte inhoud: 
Stina staat in haar tuintje te mijmeren, starend naar het vijvertje. Die kleine plas is daar altijd geweest en moest die kunnen vertellen... Stina vertelt echter zelf. Samen met haar buurvrouw haalt ze herinneringen op aan vroeger: de schone dagen, maar ook de slechte en dat zijn er heel wat. Stina is immers zo een van die mensen die het noodlot aantrekken. Haar hele leven bestond uit vallen en opstaan. Maar vandaag voelt ze zich sterker dan ooit, dankzij... En er zijn drie mannen in haar leven. Wie van de drie was nu eigenlijk haar grootste liefde? Of is er nog een vierde? 'Wolk van muggen'...volks...herkenbaar...grappig... ontroerend. Een komedie om in je hart te sluiten 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst