Lijst Lenaerts 

Komedie voor 4 dames + 3 heren door Yves Caspar 

Korte inhoud: 

Geert Lenaerts wordt door drie verschillende politieke partijen gevraagd om als kandidaat op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is echter geen enkele partij waar hij zich helemaal in kan vinden. En dus richt hij een eigen stadspartij op: Lijst Lenaerts. 

 

Zijn vrouw Hilde is furieus, want zij vindt politiek absoluut niets. Tot ze zelf gevraagd wordt om op de lijst van de burgemeester te gaan staan… 

De echtgenoten Lenaerts komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een keiharde kiesstrijd. 

 

‘Lijst Lenaerts’ dient door het gezelschap/de regisseur aangepast te worden aan de plaatselijke politieke situatie en politieke figuren. 

 

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

De schoonste dag 

Komedie voor 4 dames + 4 heren door Yves Caspar. 

Korte inhoud: 

Alex en Ingrid zijn al jaren een koppel. Ze zijn echter nooit getrouwd. Niet dat Ingrid niet zou willen, maar Alex ziet er het nut niet van in. Trouwen, dat kost alleen maar handenvol geld. En Alex zit nu eenmaal nogal op zijn centen... 

Hij is dan ook in shock wanneer zijn vader Lucien komt vertellen dat hij een vrouw heeft leren kennen op het internet. Volgens Alex kan daar geen goed van komen. Dat mens gaat zijn vader pluimen en zal gaan lopen met heel de erfenis. Groot is echter zijn verbazing wanneer Lucien zijn nieuwe liefde komt voorstellen. Sybille blijkt afkomstig te zijn uit Parijs, waar ze in een herenhuis woonde op de Champs-Elysées. Alex zijn hart maakt een sprongetje: het is een vrouw met geld! Onder het motto “time is money” vraagt Lucien Sybille al snel ten huwelijk. De hele familie zet, onder deskundige leiding van weddingplanner Jacky, alles op alles om van hun trouwdag de schoonste dag van hun leven te maken.

Verkrijgbaar bij de auteur

MET 5 IN BED 

Komedie voor 3 dames + 5 heren door Yves Caspar 

Korte inhoud: 

De paniek slaat toe in B&B ‘De Fruitkorf.’ Bernard Barrevoets, een belangrijk recensent, kondigt zijn bezoek aan. De zenuwen laaien hoog op bij Julie, de uitbaatster van de B&B.
Ze wil dat alles piekfijn in orde is, want de beoordeling van Bernard Barrevoets kan een B&B maken of kraken. Jammer genoeg zijn de renovatiewerken aan de kamers nog niet helemaal voltooid en zal Julie moeten improviseren om Barrevoets en zijn echtgenote een vlekkeloos verblijf te bezorgen. Dankzij de hulp van vriend/buurman Viktor, lijkt dat te gaan lukken. 

Tot plots Julie haar schoonbroer Bert voor de deur staat. Hij is al zijn geld kwijt, heeft geen dak meer boven zijn hoofd en heeft zijn nieuwe vriendin meegebracht... 

Het ene misverstand volgt het andere op. Julie moet zich in steeds meer bochten wringen om bij Barrevoets te redden wat er te redden valt. 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Bedankt lieve ouders 

Komedie voor 4 dames + 5 heren + 1 fig. door Yves Caspar

Korte inhoud:
Lisette en haar man Gust zijn 45 jaar getrouwd. Hun oudste dochter Martine  nodigt haar broer Laurent en haar zus Astrid met haar man Rudi op een avond uit om samen plannen te maken voor een verrassingsfeest. Maar Lisette en Gust zorgen zelf ook voor een verrassing wanneer ze op dezelfde avond onverwacht op bezoek komen bij Martine en haar man Marc. De plannen voor een groot verrassingsfeest lijken in het water te vallen. Dan maar een gewoon feest. Een gewoon feest vol grote verrassingen…
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De Reünie

Komedie voor 6 dames + 2 heren door Yves Caspar

Korte inhoud:
Het Virgo Fidelisinstituut organiseert een grote reünie naar aanleiding van het 150 jaar bestaan van de school. Josiane nodigt vier ex-klasgenoten uit voor een drink bij haar thuis. Ze zullen van daaruit samen vertrekken naar de reünie. Het is een blij weerzien. Hoewel... blijkbaar is niet iedereen even blij om iedereen terug te zien. Want hier en daar zijn nog wat spanningen van al die jaren geleden blijven hangen. Door een onverwacht technisch probleem raken de dames echter niet op school. Ze zijn verplicht de avond samen door te brengen en hun eigen kleine reünie te organiseren. De gevolgen zijn niet te overzien.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Dertig

Tragikomedie voor 1 dame + 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:

“Dertig” is een nostalgische terugblik op de tienerjaren van drie dertigers. Fré wordt dertig. Om dat te vieren heeft hij zijn beste vriend Werner uitgenodigd in een karaokebar. Ondanks het feit dat Werner niet zo’n karaoke-type is, lijkt het een leuke avond te worden. Er worden herinneringen opgehaald aan vroeger. Via flashbacks krijgt het publiek te zien wat er destijds gebeurd is tussen Werner, Kristel en Fré. Vanaf de eerste ontmoeting van de Werner en Fré (12 jaar) tot de breuk tussen Werner en Kristel (25 jaar).
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Eén is geen 

Komedie voor 4 dames + 2 heren door Yves Caspar 

Korte inhoud: 

Immo Staelens, Staelens en Vandoren is een prestigieus immobiliënkantoor, gespecialiseerd in de verkoop van luxueuze tweede verblijven in het buitenland. Makelaar Cynthia Staelens staat op het punt een belangrijke verkoop te sluiten. Morgen komen Jean-Claude Dujardin en zijn echtgenote Véronique langs om informatie in te winnen over een vakantiehuis in het exclusieve “Exotic Paradise Resort” in het Spaanse Salou. Het is een deal waar een pak geld mee gemoeid is, dus Cynthia wil alles op alles zetten om een goede indruk te maken en zo de potentiële kopers binnen te halen.
 Helaas zorgen de verwarde secretaresse Vicky en de nieuwe poetshulp Nico ervoor dat één en ander in het honderd loopt. En ook Jean-Claude zelf maakt een cruciale fout die hem wel heel duur komt te staan...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Jezus, Maria, Jozef 

Kerstkomedie voor 4 dames + 4 heren door Yves Caspar

Korte inhoud:
Heerlijke kerstkomedie waarin niets is wat het lijkt. Kerstavond. Georgette nodigt haar schoonbroer uit op het feest, zeer tegen haar man zijn zin. Zijn broer moet hem nog veel geld, maakt grote sier, maar terugbetalen is er niet bij. Zoonlief heeft een verhouding waar hij nooit iets over zegt. Bomma is ook uitgenodigd en heeft belangrijk nieuws te verkondigen. Dan klopt er een hoogzwanger meisje, Maria, aan. En even later een oude man... Is de broer echt een profiteur? Wie is die Maria? Wat is de boodschap van bomma? Een heerlijke, lieve kerstkomedie. Soms bitterzoet, soms bits, dan weer hilarisch, maar altijd met een milde ondertoon en een zacht opbouwende spanning. Nooit zeemzoet, steeds oprecht met goed getekende personages en een aangenaam (licht dialectisch) taalgebruik. 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Op goed geluk

Komedie voor 2 dames + 3 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:

Het wil maar niet lukken voor Kenny. Hij is nu bijna veertig en heeft de ware liefde nog niet gevonden. Daarom wil zijn schoonzus Petra hem koppelen aan haar vriendin en collega Corina, een goedlachse, spontane dierenpsycholoog. Hoewel haar man Danny geen groot voorstander is van het idee, nodigt Petra de twee vrijgezellen uit voor een etentje. Maar helaas is Kenny geen held wanneer het op sociaal contact met vrouwen aankomt. Bovendien voldoet Corina niet meteen aan zijn verwachtingen. Cupido lijkt niet echt van plan toe te slaan. Integendeel, de avond dreigt te eindigen met meer vrijgezellen dan hij begon...
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Plaça de Catalunya

Komedie voor 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
't Is een schoon traditie geworden. Elk jaar met oudejaar trekken Werner en Fré naar het buitenland. Dit jaar is het Barcelona geworden. Schoon stad. Niet te koud. Het is 22u50, Plaça de Catalunya. Er is veel volk. Binnen een goed uur is het nieuwjaar. En waar babbelt de 'Man van 30' dan over terwijl hij wacht? Over zijn lijf en over zijn werk. Over vrouwen en over stoppen met roken. Over Familie en over Nicole Kidman. Over hoe hij leeft en over hoe hij graag zou sterven. Over wat voorbij is en over wat nog kan komen. En zo gaat dat maar door. Tot de 'Man van 30' zat is. Dan is het gedaan met zeveren.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Sonja!

Tragikomedie voor 2 dames + 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
Het emotionele en toch humoristische verhaal van een moeder wiens zoon de meest gehate misdadiger van het land wordt... Leonie en Michel (en de rest van de familie zijn verzonnen. Alleen Sonja en Peter zijn gebaseerd op de Sutcliffes.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vallende sterren

Kerstkomedie voor 6 dames + 5 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
Het belooft een weinig spectaculaire Kerst te worden in rusthuis Home Sint Clara... De strenge directrice is geen specialist in het bedenken van originele kerstactiviteiten. Dus lijkt deze Kerst er één te worden zoals elk jaar: een koud buffetje, “The Sound of Music” op tv en op tijd gaan slapen. Enkele weken voor Kerstmis krijgt de dochter van één van de bewoners echter een tegenslag te verwerken. Hierdoor dreigt ze in financiële problemen te komen... De bewoners van Home Sint Clara besluiten actie te ondernemen. Ze organiseren een groots opgezet benefiet: een heuse kerstrevue! Met deze show vol toneel, zang en spektakel willen ze geld inzamelen. Maar een revue in elkaar steken, dat is sneller gezegd dan gedaan... De repetities zijn een regelrechte ramp! Toch wordt alles op alles gezet om het evenement te laten slagen!
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst