Caspar Yves

Contact en info:
E-mail: yvescaspar@telenet.be
Website: www.deroxy.be

 

Eén is geen 

Komedie voor 4 dames + 2 heren door Yves Caspar 

Korte inhoud: 

Immo Staelens, Staelens en Vandoren is een prestigieus immobiliënkantoor, gespecialiseerd in de verkoop van luxueuze tweede verblijven in het buitenland. Makelaar Cynthia Staelens staat op het punt een belangrijke verkoop te sluiten. Morgen komen Jean-Claude Dujardin en zijn echtgenote Véronique langs om informatie in te winnen over een vakantiehuis in het exclusieve “Exotic Paradise Resort” in het Spaanse Salou. Het is een deal waar een pak geld mee gemoeid is, dus Cynthia wil alles op alles zetten om een goede indruk te maken en zo de potentiële kopers binnen te halen.
 Helaas zorgen de verwarde secretaresse Vicky en de nieuwe poetshulp Nico ervoor dat één en ander in het honderd loopt. En ook Jean-Claude zelf maakt een cruciale fout die hem wel heel duur komt te staan...

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Op goed geluk

Komedie voor 2 dames + 3 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:

Het wil maar niet lukken voor Kenny. Hij is nu bijna veertig en heeft de ware liefde nog niet gevonden. Daarom wil zijn schoonzus Petra hem koppelen aan haar vriendin en collega Corina, een goedlachse, spontane dierenpsycholoog. Hoewel haar man Danny geen groot voorstander is van het idee, nodigt Petra de twee vrijgezellen uit voor een etentje. Maar helaas is Kenny geen held wanneer het op sociaal contact met vrouwen aankomt. Bovendien voldoet Corina niet meteen aan zijn verwachtingen. Cupido lijkt niet echt van plan toe te slaan. Integendeel, de avond dreigt te eindigen met meer vrijgezellen dan hij begon...

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Dertig

Tragikomedie voor 1 dame + 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:

“Dertig” is een nostalgische terugblik op de tienerjaren van drie dertigers. Fré wordt dertig. Om dat te vieren heeft hij zijn beste vriend Werner uitgenodigd in een karaokebar. Ondanks het feit dat Werner niet zo’n karaoke-type is, lijkt het een leuke avond te worden. Er worden herinneringen opgehaald aan vroeger. Via flashbacks krijgt het publiek te zien wat er destijds gebeurd is tussen Werner, Kristel en Fré. Vanaf de eerste ontmoeting van de Werner en Fré (12 jaar) tot de breuk tussen Werner en Kristel (25 jaar).

Uitgegeven bij ALMO

Plaça de Catalunya

Komedie voor 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
't Is een schoon traditie geworden. Elk jaar met oudejaar trekken Werner en Fré naar het buitenland. Dit jaar is het Barcelona geworden. Schoon stad. Niet te koud. Het is 22u50, Plaça de Catalunya. Er is veel volk. Binnen een goed uur is het nieuwjaar. En waar babbelt de 'Man van 30' dan over terwijl hij wacht? Over zijn lijf en over zijn werk. Over vrouwen en over stoppen met roken. Over Familie en over Nicole Kidman. Over hoe hij leeft en over hoe hij graag zou sterven. Over wat voorbij is en over wat nog kan komen. En zo gaat dat maar door. Tot de 'Man van 30' zat is. Dan is het gedaan met zeveren.

Uitgegeven bij ALMO

Sonja!

Tragikomedie voor 2 dames + 2 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
Het emotionele en toch humoristische verhaal van een moeder wiens zoon de meest gehate misdadiger van het land wordt... Leonie en Michel (en de rest van de familie zijn verzonnen. Alleen Sonja en Peter zijn gebaseerd op de Sutcliffes.

Uitgegeven bij ALMO

Vallende sterren

Komedie voor 6 dames + 5 heren door Yves Caspar
Korte inhoud:
Het belooft een weinig spectaculaire Kerst te worden in rusthuis Home Sint Clara... De strenge directrice is geen specialist in het bedenken van originele kerstactiviteiten. Dus lijkt deze Kerst er één te worden zoals elk jaar: een koud buffetje, “The Sound of Music” op tv en op tijd gaan slapen. Enkele weken voor Kerstmis krijgt de dochter van één van de bewoners echter een tegenslag te verwerken. Hierdoor dreigt ze in financiële problemen te komen... De bewoners van Home Sint Clara besluiten actie te ondernemen. Ze organiseren een groots opgezet benefiet: een heuse kerstrevue! Met deze show vol toneel, zang en spektakel willen ze geld inzamelen. Maar een revue in elkaar steken, dat is sneller gezegd dan gedaan... De repetities zijn een regelrechte ramp! Toch wordt alles op alles gezet om het evenement te laten slagen!

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Bedankt lieve ouders 

Genre: Komedie
Voor: 4 dames, 5 heren, 1 figurant
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Lisette (Bea Duchateau) en haar man Gust (Romain Bamps) zijn 45 jaar getrouwd.  Hun oudste dochter Martine (Katrien De Becker) nodigt haar broer Laurent (Yves Caspar) en haar zus Astrid met haar man Rudi (Silvia Claes en Stoffel Bollu) op een avond uit om samen plannen te maken voor een verrassingsfeest.  Maar Lisette en Gust zorgen zelf ook voor een verrassing wanneer ze op dezelfde avond onverwacht op bezoek komen bij Martine en haar man Marc (Gunter Reniers).  De plannen voor een groot verrassingsfeest lijken in het water te vallen.  Dan maar een gewoon feest.  Een gewoon feest vol grote verrassingen…

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


De Reünie

Genre: Komedie
Voor: 6 dames, 2 heren, X figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Het Virgo Fidelisinstituut organiseert een grote reünie naar aanleiding van het 150 jaar bestaan van de school. Josiane nodigt vier ex-klasgenoten uit voor een drink bij haar thuis. Ze zullen van daaruit samen vertrekken naar de reünie. Het is een blij weerzien. Hoewel... blijkbaar is niet iedereen even blij om iedereen terug te zien. Want hier en daar zijn nog wat spanningen van al die jaren geleden blijven hangen. Door een onverwacht technisch probleem raken de dames echter niet op school. Ze zijn verplicht de avond samen door te brengen en hun eigen kleine reünie te organiseren. De gevolgen zijn niet te overzien.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 
  


Jezus, Maria, Jozef 

Genre: Kerst komedie
Voor: 4 dames, 4 heren, X figuranten
Duur: Avondvullend


Korte inhoud
Heerlijke kerstkomedie waarin niets is wat het lijkt. Kerstavond. Georgette nodigt haar schoonbroer uit op het feest, zeer tegen haar man zijn zin. Zijn broer moet hem nog veel geld, maakt grote sier, maar terugbetalen is er niet bij. Zoonlief heeft een verhouding waar hij nooit iets over zegt. Bomma is ook uitgenodigd en heeft belangrijk nieuws te verkondigen. Dan klopt er een hoogzwanger meisje, Maria, aan. En even later een oude man... Is de broer echt een profiteur? Wie is die Maria? Wat is de boodschap van bomma? Een heerlijke, lieve kerstkomedie. Soms bitterzoet, soms bits, dan weer hilarisch, maar altijd met een milde ondertoon en een zacht opbouwende spanning. Nooit zeemzoet, steeds oprecht met goed getekende personages en een aangenaam (licht dialectisch) taalgebruik.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst