Bruno Buteneers

Contact en info: Langstraat 64a, 3350 Linter
Tel: 0497 12 21 57  -  E-mail: [email protected]  -  Website: http://www.dunfy.be
Alle stukken van de auteur zijn uitgegeven bij ALMO

Alles draait in de soep

Blijspel voor 5 dames + 5 heren door Bruno Buteneers

Korte inhoud:

Valentina en Dafne werken in de kleine soepfabriek van Isabella. De schulden stapelen zich op en met haar allerlaatste centen laat Isabella een wagen, om soep aan huis te bedelen, maken door Otto. Een professor met gokschulden, Salvatore, heeft zijn oogje laten vallen op Valentina. Maffialeider Don Piston en zijn bazige rechterhand Lucia zijn op zoek naar een ontsnapte werkkracht Bambi en laten hun oog op de fabriek vallen. Ten einde raad wil Valentina haar vader Carlo en zijn bastaardzoon Ricardo bekampen in de ultieme machowereld: op het racecircuit.

Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Het lab van dokter Van Flanst

Blijspel voor 5 dames + 3/4 heren + 1 fig door Bruno Buteneers
Aantal personen: 5D - 3 à 4H - 1 Fig
Korte inhoud:
Dokter Van Flanst is trots op zijn vaccin. Maar premier Angela verliest al snel haar interesse als blijkt dat er niemand aan de ziekte lijdt waar het vaccin tegen helpt. Liese besluit om dan ook maar te verzwijgen dat het vaccin weg is. Inne en Irma sluiten een weddenschap af die ernstige gevolgen voor Liese heeft. Liese krijgt een jaar de tijd om haar werk te behouden en een lief te vinden of haar erfenis en woning behoren Inne toe. Een jaar later lummelen Liese en Philippe wat in het slordige lab rond. Er is haast geen werk en het leven gaat zo zijn gangetje. Tot plots een wereldwijde pandemie losbarst waar alleen het vaccin van dokter Van Flanst tegen kan helpen. Na de spot en hoon omdat hij een vaccin had tegen een ziekte waar niemand aan leed, staat nu de ganse wereld te popelen om het vaccin van dokter Van Flanst te gebruiken. Premier Angela wil zich als eerste laten vaccineren en wil er politiek voordeel uit halen. Andere landen willen zelfs het vaccin kopen of laten stelen. Liese neemt Philippe in vertrouwen en samen moeten ze een manier trachten te vinden om deze crisis het hoofd te bieden. Ook de weddenschap van haar moeder werpt nog een donkere schaduw over haar en enkele misverstanden vertragen de boel. 
‘Het lab van dokter Van Flanst’ is een komisch stuk in vier bedrijven: pech, pandemie, paniek en prutser.  Ieders verleden lijkt zijn toekomst te bedreigen. Het wantrouwen in elkaar wordt alleen maar groter en als er dan nog eens een lijk opduikt,… 
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Lava

Avondvullend blijspel voor 3 dames + 2 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:

Een onderzoeksteam van drie vrouwen komt op de bodem van een vulkaan vast te zitten. Een inheemse man met een gebroken hart en een Engelse parachutist die denkt dat de Tweede Wereldoorlog nog niet voorbij is, komen hen gezelschap houden. Geraken ze er ooit weer uit? Maar vooral geraken ze het ooit eens?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Van deur tot deur

Avondvullend blijspel voor 7 tot 14 dames + 4 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:
Kwaliteitsvolle badhanddoeken, krasvrije kookpotten of schoonmaakproducten… De deur aan deur verkopers van het bedrijf Mendax proberen het allemaal te slijten. Nu dreigen ze hun job te verliezen en aan de deur te worden gezet, want haast niemand koopt nog producten aan de deur. Maar ook voor de poetsvrouwen van het bedrijf ziet de toekomst er niet al te rooskleurig uit. Is het toeval dat net deze twee diensten het binnen het bedrijf moeilijk krijgen of zit er meer achter? Kunnen de deur aan deur verkopers en de poetsdienst hun krachten bundelen en hun toekomst binnen Mendax verzekeren? De vlotte verkopers Christian, Cindy en Eveline spotten met de deur aan deur verkopers Jonas, Frank, Femke en Ben. Tegen beter weten in sluit Jonas een weddenschap met hen af om een onverkoopbaar product toch aan de man te brengen. De winnaars blijven en de verliezers… staan op straat. Poetsvrouwen Jeannine en Valerie ontfermen zich over hun naïeve collega Alida. Op een dag wordt zij van diefstal beschuldigd. Ze sluiten de rangen en vechten voor hun toekomst binnen het bedrijf.
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Amen

Stuk voor 9 dames + 8 heren door Bruno Buteneers en David Derouck
Korte inhoud:
Alex, een uitgebluste carrièremaker, rijdt wat doelloos met zijn wagen rond en krijgt plots een angstaanval. Op een kerkplein in een gehucht houdt hij halt en daar vraagt een vrouw of hij misschien de nieuwe pastoor is. Alex weet niet wat hem bezielt, maar hij zegt ja. Een interessant dubbelleven start. Aan de rand van het kerkplein vragen Peter en Dirk zich af als Alex de nieuwe pastoor is, van wie hebben zij dan het lijk in de koffer liggen?

Amelie, een punkachtig meisje, is uit de klauwen van tienerpooier Christian ontsnapt en ze kan nergens terecht. Pastoor Alex biedt haar onderdak aan en helpt haar stilaan met afkicken. Alex maakt kennis met de leden van de kerkfabriek (de plechtige meester Moens, olijke André en vrouw Viviane, de eigenwijze Flora en muzikale duizendpoot Elsje). Volgens meester Moens hangt in de pastorij een echte Van Gogh. Dirk en Peter dreigen en ondernemen pogingen om het schilderij weg te roven. Ook Christian duikt op en wil Amelie weer inlijven. Kan pastoor Alex de schijn hoog houden of hervalt hij in oude gewoonten?
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Wrakhout

Komedie voor 3 dames + 3 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:
In de achttiende eeuw heerste de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de woelige oceanen. Minder gekend was de Oostendse Compagnie en totaal onbekend was… de Blankenbergse Compagnie.

Deze compagnie had slechts één vaartuig: meer wrakhout dan schip. Anno 1725 laat net die Blankenbergse Compagnie een sloep te water met aan boord… alleen maar vrouwen. Met een geheime vracht aan boord trekken ze de wijde oceaan op. Maak kennis met de onverschrokken, euh, bemanning: Marie, Betje, Geertrui en Lena.

Spelers: (3 dames, 2 tot 3 heren)
 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De bende van

Stuk voor 6 dames + 6 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:
Vier mannen zitten vastgeroest in hun dagelijkse leven. Op een zomerse dag gooien ze het roer radicaal om en besluiten ze hun leven weer wat kleur te geven. Daarom willen ze gaan inbreken bij rijkere buurtbewoners. Door zijn job voelt André zich uitgebuit en nutteloos. De veel te brave Frans komt zo goed als nooit buiten de deur. Paul zit met een knoert van een midlifecrisis en zijn dochter verliest haar respect voor hem. De vrolijke vrijgezel Rutger woont nog gezellig thuis en heeft eigenlijk nergens last van. Na enkele biertjes bij een barbecue komen André, Paul, Rutger en Frans op het idee om bij rijkere buurtbewoners te gaan inbreken en de buit aan de armen te schenken. Het plannen, de voorbereiding en de daad zelf maken gevoelens, waarvan ze het bestaan niet meer vermoedden: trots, zelfrespect, adrenaline…

Maar al snel kruisen ze het pad van een gevaarlijke inbrekersbende en krijgen ze een overijverige agent op hun dak. Kan dit nog goed aflopen zonder in de gevangenis te belanden?

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Groeten van op de maan

Stuk voor 5 dames + 5 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:
De eerste bewoners komen toe op de maan. Ieder van hen heeft zo zijn eigen redenen om alles op aarde achter te laten. Een overijverige ambtenaar van de maandouane laat hen niet zonder slag of stoot binnen. Plots duikt er een lijk op. 
Krijgt men de situatie nog onder controle of dreigt alles in wanorde te vervallen? 

Douaneambtenaar Guy volgt strikt de regels op en wil van geen wijken weten. Hij is cynisch en sarcastisch. Zijn tegenpool is de charmante hostess Tine.
Op aarde kende Hubert niets dan tegenslag. Hij hoopt maar dat het ongeluk hem niet tot op de maanplaneet gevolgd is.
Vastgoedtycoon Nelly Van Zandt wil graag op de nieuwe planeet haar bezigheden voortzetten en het maanlandschap hertekenen.
Voor Lucas & Martine werd het op de aarde te druk. Zij zijn vooral op zoek naar rust, ver weg van het gekrioel.
De knullige en verwarde eerste onderhoudsman Jim probeert de maanpost netjes te houden en kleine defecten te repareren.
Caterbot 3000, een butlerrobot, hoort iedereen te bedienen, maar blijkt algauw over een eigen willetje te beschikken. 

Ieders verleden lijkt zijn toekomst te bedreigen. Het wantrouwen in elkaar wordt alleen maar groter en als er dan nog eens een lijk opduikt.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Jan de bandenman

Stuk voor 4 dames + 5 heren door Bruno Buteneers
Korte inhoud:
Gedurende tientallen jaren staat Jan aan het hoofd van een familiezaak: een bandencentrale.  Alles aan de zaak is hopeloos verouderd.
Jan twijfelt om ze van de hand te doen. Zijn eigen kinderen vertonen niet de minste interesse in zijn levenswerk. Maar wanneer dochter Gerda te weten komt dat het ene kleinkind Tessa in de zaak werkt, moet haar eigen zoon Nico er natuurlijk ook komen werken. Al heel haar leven voelt ze zich door haar vader tekortgedaan.

Advocaat Niels komt te pas en te onpas langs in de bandenzaak, vooral om Tessa te zien. Hij is hopeloos verliefd op haar en wil zo veel mogelijk in haar buurt vertoeven.

Samen vatten ze het plan op om meer klanten naar de zaak te lokken. Zo komt een bekend racepiloot handtekeningen uitdelen en wordt de centrale tot een heuse kunstgalerij omgetoverd. Ook bij de concurrentie zitten ze niet stil, want op een sluwe manier weten ze Jan zijn bandencentrale te ontfutselen.

Om die weer in handen te krijgen moeten Jan en zijn familie een ongebruikelijk huwelijk plannen, de politie op afstand houden en oud familieleed trachten te verzachten.

Overwint het zakeninstinct of krijgt echte liefde een kans om te bloeien?

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens