Berghs Rudy

Contact en info: Plankenbrugstraat 4, 2230 Ramsel   Tel: 016/56.16.50
 E-mail: [email protected]  

NIEUW!!!

Mokt da mee

Komedie voor 4 dames + 5 heren door Rudy Berghs 

Korte inhoud: 

Twee families leven al jaren in een wederzijdse onmin. 

Het is echter zeer de vraag of de betrokkenen op de hoogte zijn van de reden voor deze vete. En dan gebeurt het onvoorstelbare. Een vakantieverblijf wordt dubbel verhuurd en de twee families zullen van de nood een deugd moeten maken en met elkaar leren opschieten. 

Of dit zal lukken zonder al te veel brokken is nog maar zeer de vraag. 

 

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens 

De laatste kerst in café Welkom 

Blijspel voor 6 dames + 8 heren
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Bert en Mathil baten al geruime tijd café welkom uit. Tot grote ergernis van Mathil is Bert in het hippietijdperk blijven hangen. Dit en het koppig karakter van haar man zorgt voor spanning tussen het koppel.
Sedert het algemeen rookverbod is het aantal klanten sterk afgenomen. Enkel de facteur, de spaarders van het reisclubje en enkele voetballers van een nabijgelegen ploeg komen er nog geregeld over de vloer.
Mathil zou het café graag omtoveren in een modern eetcafé maar Bert is hier niet voor te vinden. Als dan blijkt dat het voetbalveld mogelijk verkaveld zal worden, vindt Mathil de tijd gekomen om haar dromen waar te maken.
Zal ze hierin slagen of blijft haar koppige echtgenoot zijn been stijf houden? Zal er nog volk over de vloer komen als het voetbalveld verdwijnt? En hoe moet het dan verder met het geld van de spaarders van het reisclubje? En welke verrassing heeft Mathil nog in petto op de laatste kerst in het café?
Decor: Een café.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens
Beschikbaar in de digitale uitleendienst
 


 

De erfenis van nonkel Filemon 

Klucht voor 3 dames + 6 heren
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Hugo Dewolf is gehuwd met Viviane Deleeuw. Ze hebben twee zonen. Hij is een ordefreak, wat regelmatig voor spanningen zorgt. Jaak Devos is gehuwd met Barbara Muyshondt. Ze hebben een zoon en een dochter. Wat zijn sociale intelligentie betreft, is Jaak blijven hangen in het stenen tijdperk en hij denkt alleen maar aan primaire behoeften. Ten huize Devos is er regelmatig heibel over de verdeling van de huishoudelijke taken en het gedrag van bepaalde gezinsleden. Hugo heeft een hekel aan mensen die Devos heten en Jaak moet niets weten van iemand die Dewolf heet. Op zich geen probleem, totdat Joris verliefd wordt op Suzanne. Zij weten dat hun vaders nooit akkoord zullen gaan met hun verloving en beramen een plan dat met de hulp van bompa en de erfenis van nonkel Filemon wordt uitgevoerd. Of hun probleem hiermee is oplost, zullen we moeten afwachten.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


 


 

Geen asiel voor Liesa 

Tragikomedie voor 7 dames + 7 heren of 6 dames + 6 heren met dubbelrollen
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Wanneer een reeds jaren leegstaand en verkrottend kasteel gerenoveerd wordt en er met project Liesa nog bijgebouwd zal worden, vreest een plaatselijk actiecomité dat er een centrum voor asielzoekers komt.
Zij protesteren hiertegen en wel met succes. De bouwpromotor trekt zich terug en de nieuwe eigenaar beslist dan maar om zelf in het kasteel te trekken. Het asielcomité betrouwt het zaakje echter niet en neemt maatregelen om een oogje in het zeil te houden.
Achteraf zal blijken dat er van een asielcentrum nooit sprake is geweest.
Decor: 1. Het stuk bevat mogelijkheden om met simultane decors te werken

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


 


 

Geen levende ziel in het asiel 

Tragikomedie voor 7 dames + 7 heren
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Een plaatselijke actiegroep is niet opgezet met het feit dat een verkrottend kasteel wordt gerestaureerd en omgevormd tot een asielcentrum. Zij bewegen dan ook hemel en aarde om stokken in de wielen te steken. Als het asielcentrum er uiteindelijk niet komt, maar het kasteel een andere bestemming zal krijgen, zijn ze ervan overtuigd dat men probeert hen zand in de ogen te strooien en nemen ze opnieuw maatregelen. Maar is hun waarheid wel de echte waarheid of komt hun bekommernis voort uit vooroordelen?

Uitgegeven bij: De auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


 


 

Roddeltantes 

Tragikomedie voor 6 dames + 5 heren
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Tegen de zin van haar alleenstaande moeder, is Magda getrouwd met Peter die 17 jaar ouder is. De moeder van Magda heeft een hekel aan haar schoonzoon. Langzaam aan slaagt ze erin een wig te drijven tussen de geliefden. Een bevriend koppel kan Peter overhalen om bouwgrond te kopen. Door de roddels van Magda's moeder en een paar roddeltantes, komt het jonge gezin in financiële problemen. Uiteindelijk zullen ze uit elkaar gaan en blijft Peter alleen achter, troost zoekend in de drank. Als hij zijn job verliest, raakt hij de pedalen helemaal kwijt. Slechts door een totaal onverwachte gebeurtenis neemt het verhaal een andere wending en eindigt het stuk, ondanks de tegenslagen die het koppel te verwerken kreeg, toch met een happy end.

Uitgegeven bij Toneelfonds Janssens

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 


 


 

De vloek van Kandawel 

Komische thriller voor 5 dames + 4 heren
Duur: Avondvullend
Korte inhoud:
Bernard Dekkers is zaakvoerder van de BVBA Kandawel. Hij wordt door een ontslagen personeelslid beschuldigd van verkrachting. Hij ontkent in alle talen, maar het slachtoffer houdt bij hoog en laag vol dat hij de geheimzinnige en wrede Sodom is die haar verkracht heeft. Zowel zijn echtgenote, die vermoedt dat haar man regelmatig een scheve schaats rijdt, als het ontslagen personeelslid schakelt een detective in. Een van de bedienden ontdekt dat dergelijke feiten zich voordien nog hebben afgespeeld in de kantoren van Kandawel. Er lijkt wel een vloek te rusten op het kantoor. Als ze te diep graaft in het mysterie dreigt zij het volgende slachtoffer te worden van de vloek van Kandawel. Een mix van spanning en humor naar believen te kruiden met een vleugje erotiek.

Uitgegeven bij ALMO

Beschikbaar in de digitale uitleendienst