Anrys Pol

Contact en info: Adres: E. Carleerlaan 6, 3012 Wilsele  Tel: 016/23.42.48
E-mail: [email protected]   Website: http://www.breakaleg.be

Nieuw!!!!

Het legaat van nonkel Renaat ! 

Komische thriller voor 6 dames + 7 heren door Pol Anrys
 
Korte inhoud:  

Renaat De Schutter is op 95-jarige leeftijd overleden en als het testament wordt voorgelezen blijken er tot verbijstering van Albert en Agnes, zoon en dochter van Renaat, uiteindelijk nog zeven andere erfgenamen te zijn, allemaal buitenechtelijke kinderen van Renaat die hij door de jaren heen bij 7 verschillende vrouwen heeft verwekt in het bed in de slaapkamer waar zij nu samen zijn om het testament voor te lezen …De nachtmerrie voor Albert en Agnes wordt nog groter als blijkt dat hun vader de erfenis in 9 gelijke delen heeft verdeeld met de voorwaarden dat over iedere Euro die wordt uitgegeven alle negen steeds unaniem akkoord moeten zijn en dat als iemand van de 9 komt te overlijden het deel van de erfenis van de overledene automatisch naar de 8 anderen gaat. 

Renaat heeft ook nog twee verrassingen in petto, namelijk dat in het huis een tweede testament is verstopt waarbij alles van de erfenis naar één persoon gaat  als het binnen de 24 uur gevonden wordt. Daarnaast  moet iedereen een DNA-test ondergaan om te verifiëren dat hij/zij wel degelijk een kind van Renaat is want die bleek van een en ander toch niet helemaal zeker te zijn.

Als de eerste storm wat is gaan liggen begint een spel van zoeken, onderhandelen, argwaan, ruzies, gevechten, mislukte moordpogingen, complotten, amoureuze geheimen enz. die vaak tot hilarische en soms spannende situaties en momenten zullen leiden

die vaak tot hilarische en soms spannende situaties en momenten zullen leiden …. Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst


De tand van Ferdinand 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Pol Anrys 

Korte inhoud: 

Een vliegtuig staat op het punt te vertrekken naar het eiland Guam dat zich onafhankelijk wil laten verklaren t.o.v. zijn bezetter Amerika. Aan boord bevindt zich een tand van de vroegere ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan die officieel begeleid wordt naar Guam, dat door die tand daar te begraven zijn onafhankelijkheid wil doordrukken.  

Nadat het vliegtuig is opgestegen loopt echter ongeveer alles fout wat fout kan lopen op een vlucht. Een CIA-agent wil het vliegtuig omleiden naar Amerika zodat de tand niet op Guam geraakt, een kaapster die verliefd is op Oscar Pistorius wil dat het vliegtuig naar Zuid-Afrika vliegt, aan boord blijken ook twee slangen te zitten die tijdens de vlucht ontsnappen net als de muizen die normaal gezien als voedsel voor de slangen moesten dienen. En als een van de stewardessen per sé tot de Mile High Club wil toetreden, een paar bommen dreigen te ontploffen en door een voedselvergiftiging en een geklemde toiletdeur beide piloten buiten strijd geraken als de landing van het vliegtuig moet worden ingezet, is de chaos compleet.

Verkrijgbaar bij de auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Escaperoom! 

Komedie voor  7 dames (of 5 dames + 2 heren)door Pol Anrys 

Korte inhoud: 

Assepoester, iedereen kent het befaamde sprookje wel ... Maar wat als met Ella zoveel jaren later nog een hedendaagse assepoester blijkt te bestaan die net als in het sprookje twee stiefzussen heeft… Drizzy en Stacy, zo heten beide stiefzussen, hebben, net zoals hun illustere voorgangsters, Ella steeds stevig onder de knoet gehouden en van haar geprofiteerd.
Maar de toekomst lacht Ella toe als ze Thomas, de enige zoon van de grote schoenenmagnaat Wouter De Prins ontmoet en een jaar later met hem in het huwelijksbootje stapt. En zoals quasi iedere bruid tegenwoordig te beurt valt werd ook voor Ella een vrijgezellenfeestje georganiseerd door haar vriendinnen en Stacy en Drizzy zijn daar ook op uitgenodigd … zij het vooral uit morele verplichting.
Na een creatieve voormiddag en een lekkere lunch komen de vrouwen aan in een escape room waaruit ze op anderhalf uur tijd dienen te ontsnappen,… 

 

Verkrijgbaar bij de auteur 

Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het oneindige verhaal

Jeugdtoneel voor 4 meisjes + 4 jongens + 20-tal figuranten door Pol Anrys
Bewerking van het boek van Michael Ende.
(avondvullend)
Korte inhoud:
De jongen Bastiaan wordt op school gepest omdat hij dik en onhandig is. Op een dag stormt hij schuilend voor de regen en een aantal pestkoppen een boekenwinkel binnen. Na een tijdje verdwijnt hij weer met een geheimzinnig boek met als titel "Het oneindige verhaal". Hij verstopt zich met dat boek op de zolder van de school en begint te lezen. Daar leest hij over het rijk Fantasië en de Kleine Keizerin. Zij worden in hun bestaan bedreigd door het steeds oprukkende Niets. Atréjoe, door de Kleine Keizerin uitverkoren om een redmiddel te zoeken, gaat op avontuur naar iets of iemand die Fantasië kan redden. Uiteindelijk blijkt de enige die Fantasië kan redden, Bastiaan zelf te zijn, die zo opgaat in het verhaal dat hij er zelf in terecht komt. Eens in Fantasië terecht gekomen, wordt hij als een held onthaald. Maar na een tijdje neemt het verhaal een rare wending en blijkt het voor Bastiaan niet zo eenvoudig om naar zijn eigen mensenwereld terug te keren.

Uitgegeven bij: ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Op het verkeerde been 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Angelique is 40 jaar en wanhopig op zoek naar de liefde. Ze woont op een oude boerderij in de Zwitserse Alpen samen met haar vader waar ze voor zorgt. Op een namiddag maakt ze zich klaar om samen met haar boezemvriend Angelo naar het jaarlijks grote carnaval bal in het dorp te gaan. En dit jaar heeft Angelique zich verkleed als man en Angelo als vrouw en gaan ze als verkleed koppel voor de hoofdprijs.

Vlak voor ze naar het bal willen vertrekken belt er echter iemand aan de deur en als Angelique, verkleed als man de deur gaat open doen blijkt daar haar internetdate voor de deur te staan … tevens de baas van Angelo die zich ongewettigd ziek heeft laten verklaren om naar het bal te kunnen gaan.

Noodgedwongen moet de als vrouw verklede Angelo voor Angelique doorgaan en de avances van zijn baas ondergaan en Angelique zelf wordt zo in de rol van Angelo gedwongen. Een aantal onverwachte bezoekers, de boerderij die een fortuin waard blijkt te zijn en heel veel liefdesperikelen waarbij iedereen wel eens op het verkeerde been wordt gezet zorgen voor vaak hilarische situaties en maken daardoor van “Op het verkeerde been” een heerlijke komedie.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Comme chez Swa 

Komedie voor 5 dames + 4 heren + 2 fig. door Pol Anrys

Korte inhoud:
Het stuk speelt zich af in de keuken van het restaurant 'Comme Chez Swa' in Knokke, waarvan François (Swa) Nicolaes, grote bewonderaar van Jack Nicholson, de 'chef' is. Om een erfenis van ruim anderhalf miljoen euro te kunnen opstrijken, is hij verplicht te trouwen met Geraldine de Betancourt, een onaantrekkelijke, oude vrijster van adel. Swa is echter smoorverliefd op Claudia, de knappe dienster, en onder haar druk haalt hij een huurmoordenaar in huis om Geraldine van kant te maken en zo toch aan z'n anderhalf miljoen te geraken. Als de huurmoordenaar komt opdagen, blijkt het een Italiaan te zijn die bovendien wordt verward met de lang verwachte hulpkok. In een kluwen van intriges komt François, 'Jack', Nic(h)olaes(on) uiteindelijk als overwinnaar tevoorschijn.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De zevende zonde 

Komedie voor 5 dames + 3 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Eddy verschijnt aan de hemelpoort nadat hij tijdens het plegen van overspel op een nogal domme manier om het leven is gekomen. In de gerechtszaal aan de hemelpoort passeert zijn losbandig leven de revue in een proces waarin zijn schoonmoeder, als afgevaardigde uit de hel, als openbaar aanklager fungeert. Als hij op het einde van zijn proces naar de hel wordt verbannen, wordt hij echter badend in het zweet wakker. Het was gelukkig maar een droom...of toch niet...? Die middag moet Eddy met zijn vrouw en dochter gaan eten bij de toekomstige schoonouders van zijn dochter, voor een eerste kennismaking. Als hij daar aankomt blijken tot zijn verbazing heel wat personages uit zijn droom echt te bestaan en beginnen de gebeurtenissen die daar die middag plaatsvinden akelig nauwkeurig te lijken op wat zich in zijn droom heeft afgespeeld. De knotsgekke komedie speelt zich voor de pauze af in de gerechtszaal van de hemel en na de pauze in het appartement van de toekomstige schoonouders van zijn dochter.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Handen omhoog! 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Dit stuk is gebaseerd op mijn ervaringen bij het bijwonen van de jaarlijkse toneelproductie van de gevangenen in een Vlaamse gevangenis. Telkens weer denk ik, 'Hier zou nu maar één iemand het in zijn hoofd moeten halen om de toeschouwers te gijzelen'... In 'Handen Omhoog' geeft Véronique, pennenvriendin van Jos, een 'zware jongen', vroeger dan afgesproken het sein voor een gijzeling van de toeschouwers. Carla, vrouw van Jos, en Jos zelf, die het complot hebben beraamd om Jos 'vervroegd' vrij te krijgen, kunnen niets anders dan te vroeg de gijzeling starten. Dit zorgt er voor dat alles in het werk moet worden gesteld om de cipiers, die buiten de zaal de wacht houden, geen argwaan te doen krijgen en dus moet het toneelstuk dat begonnen is worden uitgespeeld. Toeschouwers die slag om slinger hun handen omhoog moeten steken, acteurs die compleet in de war geraken, de souffleur die de wanhoop nabij is, echte revolvers worden verward met speelgoedrevolvers... Dit alles maakt er een swingende, soms hilarische, maar ook spannende interactieve komedie van...

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Kuuroord Fontina 

Komedie voor 4 dames + 5 heren + 6 fig. door Pol Anrys

Korte inhoud:
Tina en Fons hebben al hun geld gestoken in een kuuroord dat echter financieel op de klippen dreigt te lopen. Hun laatste hoop ligt in de komst van een beroemdheid die incognito naar hun kuuroord komt. Omdat ze echter zonder personeel zitten en dat niet aan hun gasten willen laten merken, creëren ze twee fictieve medewerkers in het kuuroord, nl. Frans, de tweelingbroer van Fons en Els, de tweelingzus van Tina. Zonder dat Fons en Tina het weten heeft zich echter een medewerkster van kuuroord Andromeda, de grote concurrent, ingeschreven voor de kuur en zij probeert met alle mogelijke middelen kuuroord Fontina te boycotten. Als de gasten op het verkeerde been worden gezet door de aanwezigheid van Frans en Els en zij er van overtuigd zijn dat Frans is vermoord als die niet meer komt opdagen, lijkt het einde van kuuroord Fontina nabij. Naast de strijd om het bestaan van kuuroord Fontina speelt zich bovendien ook nog de strijd van de 'kuurders' tegen de weegschaal en het ongezond leven af.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Martha en Mathilda 

Komedie voor 5 dames + 5 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote, oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten, verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand weet, is dat beide zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming. De 'grote' dag waarop de oogst zal worden opgehaald door een dealer en ze zullen worden uitbetaald, is nabij. Maar net die week logeert in het hotelletje een groep wielertoeristen, komt de deadline voor de cannabisoogst door technische problemen in het gedrang en komt de notaris de boerderij opeisen. Wetende dat de zussen met hun 'wiet' experimenteren in de keuken van het hotel, dat de kibbelende wielertoeristen op 'alle' manieren elkaar de loef proberen af te steken, de dealer niet zo zuiver op de graat is en de notaris niet uit het hotel is weg te slaan zolang hij/zij haar zin niet krijgt, mag je je met Martha en Mathilda verwachten aan een cocktail van komische, soms spannende en vaak hilarische situaties.

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst

Per(r)ongeluk 

Komedie voor 4 dames + 3 heren + 2 fig. door Pol Anrys

Korte inhoud:
Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt, gooit Isabelle haar dure verlovingsring die ze van Frederik heeft gekregen weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd! Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring, leert hij de mensen die onder de brug huizen kennen. Er zijn de oude Staf en zijn blinde broer Louis die onder brug 1 huizen en Rita en Vanessa, twee onbetrouwbare bedelaarsters en Suzy, een 18–jarig hoogzwanger meisje die onder brug 2 verblijven. Wie heeft die ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Staf en Louis van het terrein weg te pesten en zo de alleenheerschappij over perron 13 te bekomen? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die ontroert, maar ook spannend of heel grappig is!

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Te laat! 

Komedie voor 5 dames + 3 heren
(Iedere acteur speelt dan 4 à 5 personages, maar je ook met een grotere cast werken)

Korte inhoud:
Eva, een bejaarde vrouw, zit in de kerk vóór de begrafenis van haar man samen met haar kleindochter (of kleinzoon) te wachten tot de begrafenisondernemer aankomt met de kist.
Eva vertelt in zes taferelen vol liefde over het leven met haar man en hoe hij er in slaagde steeds te laat te komen … ook nu weer, op zijn eigen begrafenis!
Decor: Eén neutraal decor dat door veranderende belichting en het (ver)plaatsen van stoelen en tafel(s) eenvoudig en snel in een andere locatie kan worden omgetoverd.
Alle zes de taferelen uit “Te laat !” zijn perfect apart speelbaar als korte eenakter zonder dat je de inhoud van de andere taferelen nodig hebt.
Duur: 15 à 20 minuten per stuk
• Verliefd! : 5 d – 3 h
• Huwelijksviering! : 4 d – 3 h
• Kampioen!: 4 d – 2 h
• Verjaardag!: 3 d – 2 h (+ fig.)
• Pensioen!: 4 d – 2 h
• Rustoord!: 3 d – 1 h

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Vier op een Rij 

Komedie voor 5 dames + 4 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Dit is hetzelfde werk als 'Handen Omhoog.'

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Wanda's bonte was 

Komedie voor 4 dames + 6 heren + fig. door Pol Anrys

Korte inhoud:
Wanda is een jonge vrouw met een bewogen verleden die een gevangenisstraf uitzit omwille van illegale straatprostitutie en het dealen van drugs. Na reeds twee eerder mislukte pogingen tot voorwaardelijke invrijheidstelling krijgt ze nu, met 3 jaar cel achter de rug, haar laatste kans om 2 jaar vroeger dan voorzien vrij te komen. De voorwaarde om definitief vrij te komen is dat ze een job heeft die ze minstens een maand lang behoudt en dat ze die maand ook onberispelijk door het leven gaat.
Wanda gaat aan de slag bij een oude tante van haar in een verouderde wasserette die op sterven na dood is en vóór het einde van de maand zijn deuren dreigt te sluiten. Als na een paar dagen haar ex-pooier en –dealer weer opduikt om Wanda weer voor zijn kar te spannen en nog wat later haar ex-celgenote uit de gevangenis ontsnapt en zich bij Wanda komt schuilhouden, is het dek helemaal van de dam en dreigt Wanda binnen de kortste keren terug achter de tralies te vliegen.
Wanda is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is vastbesloten om haar laatste kans om definitief vrij te komen met beide handen te grijpen.
Zij probeert op haar manier de wasserette te “pimpen” en zo nieuwe klanten te werven, van haar ex-pooier af te raken, haar “vriendin” uit de klauwen van de politie te houden en tussendoor nog een paar persoonlijke problemen van Richard, de enige vaste klant van de wasserette, op te lossen.
In een omgeving vol wasmachines, strijkijzers, wasgoed, waspoeder, water en schuim, leidt dit onvermijdelijk tot knotsgekke en hilarische situaties en een regelrechte aanval op uw lachspieren.
Decor: 1

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

In de sacoche 

Klucht voor 6 dames + 3 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Max is een brave man, die een schoenmakerij uitbaat waar ook lederwaren en handtassen te koop zijn. Na het overlijden van zijn ouders, heeft hij via internet een vrouw, Barbara, gezocht en is hij daar mee getrouwd. Zodra zijn handtekening is gezet, blijkt zijn Barbara echter een kreng te zijn, die enkel op zijn geld uit is en die nog een dochter uit haar hoed tovert die bij hen komt inwonen.
Als Max na een weekendje vissen thuiskomt, blijkt de schoenmakerij in de kelder te zijn gedumpt en is de winkel omgetoverd in een ‘handtassenwinkel’. Bovendien wil Barbara ook nog een exclusief contract met ‘Handtassen Delvaux’ binnenhalen. Daarvoor moet alles wijken en moet ook Max willens nillens meedraaien.
Onder impuls van zijn beste vriendin Virgenie, komt Max in opstand en ze proberen de plannen van Barbara te boycotten. Max ensceneert een ontploffing in zijn kelder en doofheid bij zichzelf. Zo moet hij niet langer naar de bevelen van Barbara luisteren, komt hij dingen te weten die niet voor zijn oren bestemd zijn en loopt zijn rol als portier in de winkel danig in het honderd.
Als ook nog het winnende lottoformulier van Virgenie en Max in één van de ‘sacochen’ blijkt verzeild te zijn geraakt, er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, de echte inspectrice maar niet komt opdagen en Barbara een minnaar blijkt te hebben, vallen we van de ene verassing in de andere, in deze hilarische klucht.
Decor: één

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De kat in de kelder 

Tragikomedie voor 5 dames + 4 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Majoor Evarist Tanghe laat zeer tegen de zin van zijn “zure” zus Serafine, het kansarme gezin De Cat tijdelijk in de kelders van zijn huis wonen in afwachting van een sociaal appartement.
Het gezin De Cat dat bestaat uit vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kim en grootmoeder Madeleine trekt aanvankelijk met tegenzin in bij de majoor maar dat slaat helemaal om als blijkt dat het huis van de majoor grenst aan een bankgebouw.
Felix ziet zijn kans op de “jackpot” schoon en besluit een tunnel te graven van in de kelder bij de majoor tot in de kelders van de bank waarin zich de kluizen bevinden. Het wordt uiteraard een hachelijke onderneming om dit te doen zonder dat de majoor en zijn zuster dit merken. Waar moeten ze met de aarde uit de gegraven tunnel naar toe, hoe verbergen ze de toegang tot de tunnel voor nieuwsgierige blikken, hoe maskeren ze het lawaai van de drilboor die er aan te pas komt … ? Uiteraard leidt dit hilarische situaties als blijkt dat grootmoeder Madeleine af en toe verrassend uit de hoek komt, dat Kim verliefd wordt op Sven die te pas en te onpas in de kelder opduikt, dat Kim de majoor in hoge mate opwindt, dat Serafine op zoek is naar haar kat die blijkbaar spoorloos in de kelder is verdwenen, dat er een heus drumstel aan te pas komt om het geluid van de drilboor te overstemmen …
Maar uiteindelijk lijken Felix en zijn gezin in hun opzet te slagen … maar op dat moment ontdekt Serafine de tunnel en haar dode kat en moeten ze Serafine gevangen houden en als Madeleine uiteindelijk het leven laat zitten ze bovendien nog met een lijk opgescheept.
En wat dan met Sven die twijfelt tussen zijn verliefdheid voor Kim en het rechte pad en met de majoor die op zijn beurt verrassend uit de hoek komt ?

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

De klokkenluiders 

Tragikomedie voor 3 dames + 3 heren door Pol Anrys
Duur: 90 minuten

Korte inhoud:
Op uitnodiging van haar jeugdvriend Gilbert die koster is in de gemeente, bekijkt Justine op een zomeravond in augustus de vallende sterren vanuit de kerktoren. Terwijl ze in de sterrenkijker van Gilbert kijkt ontdekt ze dat ze daarmee ook in haar eigen huis kan kijken en ziet ze op dat moment ook iets wat haar totaal van slag brengt.

Een jaar later wordt haar man Eric 65 jaar , toevallig op de avond waarop de vallende sterren halfweg augustus jaarlijks heel goed en talrijk te zien zijn. Justine organiseert die avond voor haar man een verrassingsfeestje in de kerktoren. Op dat feestje zijn buiten Eric en zijzelf haar beste vriendin Laura, haar dochter Eline, haar schoonmoeder Octavia, Gilbert en Bagrat, een Georgische vluchteling die bij Gilbert inwoont en kok van dienst is, aanwezig.

Wat aanvankelijk een heel leuk feestje lijkt, ontaardt echter snel in een nachtmerrie voor een aantal van de aanwezigen. De 150 trappen naar de toren, Bagrat die wel heel rare Georgische specialiteiten klaarmaakt en de kerkklokken die eigenlijk niet mogen geluid worden, zorgen voor heel wat hilariteit in een erg spannend en meeslepend verhaal.

Uitgegeven bij: De auteur
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

O(p)paal 

Tragikomedie voor 2 dames + 2 heren (+6 kleinere rollen m/v) door Pol Anrys

Korte inhoud:
Mia en David zijn ruim 20 jaar een 'gelukkig' getrouwd stel. En waar iedereen de porseleinen bruiloft met een feestje in de verf zou hebben gezet, is dit niet het geval bij Mia en David. Voor Mia staat heel haar huwelijk in het teken van het getal "21". En zijn ze niet toevallig op 21 december getrouwd? Op 21 december van dit jaar vieren ze wel hun huwelijksverjaardag, hun 'Opalen' bruiloft. Mia wil er een grootse gebeurtenis van maken.

David gaat door het leven met één doel voor ogen: beroemd worden! De enige weg daar naar toe is voor hem een wereldrecord vestigen dat wordt opgenomen in het Guinness World record book. De wereld stort voor hem in als blijkt dat zijn recent gevestigd wereldrecord "spruitjes eten" op de valreep nog verbeterd werd zodat hij, na reeds ettelijke andere mislukte pogingen, niet in de kersverse versie van het boek is opgenomen. David gaat op zoek naar een andere "specialiteit" waarvan hij het wereldrecord nog dit jaar kan breken zodat hij in de volgende uitgave van het boek wordt opgenomen. Zijn keuze valt daarbij op het wereldrecord paalzitten!
Mia is de wanhoop nabij, op 21 december, 'haar' opalen bruiloft komt steeds dichterbij?

Uitgegeven bij ALMO
Beschikbaar in de digitale uitleendienst 

Het woeste woud 

Jeugdtoneel voor 9 dames + 5 heren door Pol Anrys

Korte inhoud:
Wannes is een jongen die stottert en daarmee op school gepest wordt. Op een morgen wordt hij gewekt door mevrouw Stippel, een uit de kluiten gewassen lieveheerbeest, dat op de vlucht is voor Taah, de heerseres van Het Woeste Woud. Mevrouw Stippel heeft een kistje bij dat ze van Taah gestolen heeft en van grote waarde lijkt te zijn voor Taah, die het per se terug wil. Wannes, Sam, de jongen die hem steeds pest, Lies, een nieuw meisje op school en mevrouw Stippel dringen Het Woeste Woud binnen. Daar beleven ze een akelig avontuur. Ze geraken slaags met levende bomen en monsters die onder Taah's heerschappij dienen. Ze maken kennis met Petronella en Pandora Piering, een merkwaardige regenworm met twee koppen, die hen van groot nut blijkt te zijn in de ultieme confrontatie met Taah.

Uitgegeven bij ALMO